Connect with us

Marknadsnyheter

Bokslutskommuniké 2021/22

Published

on

FEBRUARI – APRIL 2022

Nettoomsättning 1 242 (1 910) KSEK
Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) -3 173 (-5 559) KSEK
Nettoresultat  -10 279 (-6 784 ) KSEK
Resultat per aktie -0,71 (-0,47) SEK
Bruttomarginal 63 (66) %

MAJ 2021 – APRIL 2022

Nettoomsättning 8 169 (3 637) KSEK
Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) -14 971 (-16 773) KSEK
Nettoresultat  -25 381 (-23 509) KSEK
Resultat per aktie -1,76 (-1,63) SEK
Bruttomarginal 70 (63) %

I KORTHET

  • Försäljningen mer än fördubblades under 2021/22, jämfört med föregående räkenskapsår.
  • Försäljningen av HoloMonitors fluorescensenhet har påbörjats för leverans hösten 2022.
  • Det syntetiska antikroppspatent som tidigare tilldelats PHI i USA har även beviljats i Japan.

VD HAR ORDET

Försäljning

Omstruktureringen av vårt distributionsnät i kombination med vår satsning på online­försäljning och marknads­föring har fördubblat försäljningen 2021/22, jämfört med föregående räkenskapsår. Instrument­försäljningen stod för huvuddelen, men en noterbar andel bestod av merförsäljning i form av mjukvara, service samt förbruknings­materiel.

Affärsutveckling

Fluorescensenheten

Vi får regelbundet offertförfrågningar från kunder gällande HoloMonitors fluorescens­enhet. Efter att nyligen låst designen samt säkrat material och komponenter till de första produktions­enheterna, är vi nu i gott skick att offerera för leverans under hösten.

Fluorescensavbildning är ett viktigt verktyg inom medicinsk forskning eftersom metoden gör det möjligt att bestämma cellers genetiska aktivitet. Emellertid är fluorescens­avbildning giftigt för cellerna. Genom att kombinera holografisk mikroskopi och fluorescens­mikroskopi minskar HoloMonitor dramatiskt toxiciteten vid avbildning av levande celler med fluorescens­mikroskopi, särskilt vid avbildning av flera cellkulturer över tid. Vidare reduceras även kostnaden och komplexiteten för fluorescens­avbildning.

Syntetiska antikroppar

Det syntetiska antikroppspatent som tidigare tilldelats PHI i USA har även beviljats i Japan. De beviljade patenten skyddar teknik för att skapa konstgjorda ­antikroppar vilka kan skräddarsys för att känna igen och binda till specifika molekyler med hög precision för att till exempel identifiera cancer­celler i blod- eller vävnads­prover. Med utsikter om beviljande även i Europa och Kina har de beviljade patenten föranlett oss att överväga hur vi kommersialiserar de erhållna immateriella rättigheterna på optimalt sätt.

Regenerativ medicin

Genom att reparera eller ersätta dysfunktionella celler, vävnader och organ utlovar regenerativa terapier att behandla skador och idag obotliga sjukdomar som Alzheimers, Parkinsons, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

PHI var inbjuden att tala vid World Stem Cell Summit, organiserat av Wake Forest Institute for Regenerative Medicine. För att regenerativa terapier ska bli överkomliga och allmänt tillgängliga måste problemet med storskalig produktion lösas. Jag blev därför ombedd att tala om “Advanced Quality Control for Regenerative Medicine” vid konferensen.

Det är väl känt inom fältet att cellmorfologin förändras när cellkvaliteten försämras. Till skillnad från andra produkter på marknaden kan HoloMonitor icke-invasivt avbilda och kvantifiera individuell cell­morfologi i en cell­inkubator­miljö. Denna unika förmåga gör vår HoloMonitor teknik perfekt lämpad för kvalitets­bedömning i storskalig produktion av regenerativa terapier.

Över 20 miljarder USD investerades i regenerativa terapier 2021, enligt Alliance for Regenerative Medicine. Dessutom, enligt alliansen, genomförs för närvarande över 2 000 regenerativa kliniska prövningar av 1 200 terapeutiska utvecklare.


Peter Egelberg, VD

OMSÄTTNING OCH RESULTAT

Nettoomsättningen för fjärde kvartalet uppgick till 1 242 (1 910) KSEK och rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) till -3 173 (-5 559) KSEK. Nettoresultatet uppgick till -10 279 (-6 784) KSEK.

Rullande 12-månaders försäljning

INVESTERINGAR

Med betoning på applikationsutveckling samt utveckling av flourescenskapacitet investerade bolaget under kvartalet 2 674 (1 554) KSEK i produkt, patent och applikationsutveckling.

FINANSIERING

Likvida medel jämte outnyttjad del av beviljade krediter uppgick till 2 508 (35 506) KSEK vid periodens utgång. Soliditeten var 47 (25) %.

I samband med att företrädesemission registrerades efter bokslutsdagen i maj erhöll PHI 32,2 MSEK efter emissions­kostnader och återbetalning av lån till Formue A/S.

Företrädesemission

Företrädes­emissionen som avslutades den 13 april 2022 tecknades till totalt cirka 57 MSEK, motsvarande en total tecknings­grad om 80 %. Genom företrädes­emissionen nyemitteras totalt 6 057 729 aktier samt 3 365 405 tecknings­optioner av serie TO 3 och 1 346 162 tecknings­optioner av serie TO 4. PHI tillfördes därmed cirka 57 MSEK före emissions­kostnader. Per den 12 maj 2022 uppgår antalet aktier i PHI till 20 452 700 stycken med ett aktiekapitalet om 4 090 540 SEK.

Teckningsoptioner av serie TO 3

Varje teckningsoption av serie TO 3 berättigar till teckning av en (1) ny aktie i PHI under perioden från och med 11 april 2023 till och med 2 maj 2023. Lösenkursen uppgår till 70 % av den volymvägda genom­snitts­kursen under en period inför optionsinlösen, inom intervallet 0,20 SEK (bolagets kvotvärde) som lägst, och med 11,90 SEK per ny aktie som högsta lösenkurs. Vid fullt nyttjande av tecknings­optioner av serie TO 3 till högsta lösenkurs (11,90 SEK per ny aktie) kommer tecknings­optionerna att tillföra bolaget cirka 40 MSEK före emissions­kostnader.

Teckningsoptioner av serie TO 4

Varje tecknings­option av serie TO 4 berättigar till teckning av en (1) ny aktie i PHI under perioden från och med 12 september 2024 till och med 3 oktober 2024. Lösenkursen uppgår till 70 % av den volymvägda genom­snitts­kursen under en period inför options­inlösen, inom intervallet 0,20 SEK som lägst, och med 15,45 SEK per ny aktie som högsta lösenkurs. Vid fullt nyttjande av tecknings­optioner av serie TO 4 till högsta lösenkurs (15,45 SEK per ny aktie) kommer tecknings­optionerna tillföra bolaget cirka 20,8 MSEK före emissions­kostnader.

Konvertibler

Konvertibellånet till Formue Nord Fokus A/S uppgår till 20 230 000 SEK med följande villkor:

  • Antal konvertibler: 1 700 000 konvertibler, som medför rätt till teckning av 1 700 000 nya aktier.
  • Konverteringskurs: 11,90 SEK per ny aktie fram till och med den 2 maj 2023 (sista dagen i inlösenperiod för teckningsoptioner av serie TO 3) och 15,45 SEK per ny aktie från och med den 3 maj 2023 till och med den 16 oktober 2024.
  • Konverteringsperiod: konvertibelinnehavaren har rätt under perioden från och med utbetalningsdagen, planerad till efter extra bolagsstämma, till och med den 16 oktober 2024 konvertera lånet till aktier.
  • Löptid: i det fall hela lånet ej konverterats ska återbetalning av lånet samt ränta ske senast den 16 oktober 2024. Bolaget äger rätt att återbetala hela eller delar av konvertibel­lånet när helst fram till förfallodagen varpå Formue Nord har möjlighet att acceptera återbetalning alternativt påkalla konvertering enligt ovan angivna konverterings­kurser.
  • Ränta: konvertiblerna löper med en kvartalsvis ränta om 3 %.

RISKER

Bolaget kan påverkas av olika faktorer, som beskrivs i 2020/21 årsredovisning. Dessa faktorer kan individuellt eller gemensamt öka risken för företagets verksamhet och resultat.

REDOVISNINGSPRINCIPER

Bolaget tillämpar årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd BFNAR 2012:1 (K3) vid upprättandet av finansiella rapporter.

GRANSKNING

Denna delårsrapport har inte varit föremål för granskning av bolagets revisor.

UTTALANDEN OM OMVÄRLD OCH FRAMTID

Uttalanden om omvärlden och framtida förhållanden i denna rapport återspeglar styrelsens nuvarande syn avseende framtida händelser och finansiell utveckling. Framåtriktade uttalanden uttrycker endast de bedömningar och antaganden som styrelsen gör vid tidpunkten för rapporten. Dessa uttalanden är väl genomarbetade, men läsaren uppmärksammas på att dessa, såsom alla framtidsbedömningar, är förenade med osäkerhet.

INVESTERARKALENDER

  • September 2022, Årsredovisning 2021/22
  • 29 september 2022, Delårsrapport 1 2022/23

På styrelsens uppdrag
Peter Egelberg, VD

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Egelberg

E-mail: ir@phiab.se
Web: www.phiab.com – Live cell imaging & analysis

Phase Holographic Imaging (PHI) utvecklar och marknadsför instrumentering för icke-invasiv time-lapse-avbildning. Företagets HoloMonitor-produktlinje används för kvantitativ analys av levande cellkulturer, särskilt inom preklinisk forskning och regenerativ medicin. PHI har kontor i Lund, Sverige och Boston, Massachusetts.

Continue Reading

Marknadsnyheter

ABB öppnar en ny energieffektiv fabrik i Belgien till ett värde av 20 miljoner euro

Published

on

By

  • Ny energieffektiv anläggning för att klara den ökande efterfrågan på smarta byggnadskomponenter under energiomställningen
  • Energioptimering, ny utrustning och ny solcellsanläggning förväntas leverera årliga operativa energibesparingar på över 9 400 MWh
  • En minskning av koldioxidutsläppen på över 6 700 ton per år förväntas på grund av solcellspaneler, värmepumpar, kylvattensystem och användning av förnybar energi

ABB har öppnat en ny formsprutningsanläggning till ett värde av 20 miljoner euro vid Evergem i närheten av Gent i Belgien för att tillgodose den växande efterfrågan på säkra, smarta och hållbara elektrifieringslösningar i Europa. Den moderna anläggningen har tagits fram för att tillgodose de senaste kraven på energieffektivitet tack vare installation av nya formsprutningsmaskiner, digitala tekniker och automationslösningar. Den ersätter den befintliga anläggningen som kom till ABB som en del av förvärvet av GE Industrial Solutions 2018. Anläggningen ska tillverka kraftdistributionsskåp som fungerar som skyddskåpor för elektriska distributionskomponenter som strömbrytare, säkringar, brytare och mätare, och ska säkerställa en säker distribution, mätning och styrning av elen i byggnader avsedda för bostäder, handel och industri.

Den globala marknaden för elskåp förväntas växa från 7,42 miljarder dollar 2024 till 13,15 miljarder dollar 2032[1] på grund av en ökande efterfrågan på nya byggnader, modernisering av befintliga byggnader med effektivare och tillförlitligare elsystem samt framsteg inom eldistribution.

Den nya anläggningen Evergem ingår i ABB:s projekt Mission to Zero™ för att avsevärt minska mängden växthusgaser på ABB:s anläggningar samtidigt som man stöttar kunderna att minska sina utsläpp av växthusgaser genom att tillhandahålla en plan för utfasning av koldioxidutsläpp som kunderna kan implementera. Projektet förväntas minska koldioxidutsläppen med över 6 700 ton och energiförbrukningen med över 9 400 MWh per år jämfört med 2019 vid den tidigare anläggningen. Åtgärderna förväntas leda till minskade energikostnader på cirka 2,5 miljoner euro årligen. 10 procent av den energi som krävs på anläggningen, som är utrustad med energieffektiva maskiner, förväntas genereras av 1 330 solcellspaneler på taket medan resterande kommer från certifierade gröna energileveranser. LED-belysning, laddare till elfordon, värmepumpar, kylvattenkretsar och en ny luftventilationsanläggning bidrar också till minskningen av energi- och koldioxidutsläpp.

[1] Source: https://www.fortunebusinessinsights.com/electrical-enclosure-market-109042

På anläggningen Evergem kommer man fortlöpande att övervaka och optimera energianvändningen med hjälp av ABB:s egna digitala lösningar som ABB Ability™ Building Analyzer, som följer upp data för byggnader och elcentraler i realtid och ger konkreta insikter för att optimera energieffektiviteten. Detta ger, tillsammans med användningen av grön energi och värmepumpar, också en minskad energiförbrukning och lägre koldioxidutsläpp. Andra digitala tekniker, som ett system för fastighetsdrift, kommer introduceras de kommande månaderna för att ytterligare bidra till att energieffektivitet uppnås.

”Strategin Mission to Zero™ på Evergem är ett viktigt exempel på vårt mål att möjliggöra ett samhälle med lägre koldioxidhalter och vår satsning att påskynda omställningen till mer hållbar tillverkning”, säger Mike Mustapha, chef för ABB Electrifications division Smart Buildings. ”Denna avancerade anläggning är utformad att tillgodose en framtida efterfrågan, inte enbart dagens behov. Genom att införliva toppmoderna tekniker och innovativa processer som kan optimera effektivitet och produktivitet nu och under kommande år kommer vi att tillhandahålla en utbildningsanläggning och en hållbarhetsplan för våra medarbetare och kunder. Vi kommer fortsätta att kombinera digitala tekniker med olika åtgärder för att minska energiförbrukningen och öka andelen förnybara energikällor på Evergem under 2024 och framåt.”

För att möjliggöra ett samhälle med låga koldioxidutsläpp använder ABB en rigiös vetenskapsbaserad strategi för nettonollmål i linje med Net-Zero Standard inom Science Based Targets-initiativet (SBTi). ABB samarbetar med kunder för att undvika utsläpp och skala upp de förnybara energikällorna. Ett skalbart program, Mission to Zero™, omfattar energigenerering, energihantering och fastighetsautomation för industriell och kommersiell drift.

Mer information om ABB:s program Mission to Zero™ finns på https://new.abb.com/mission-to-zero

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 2 maj 2024, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

 

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s fler än 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen www.abb.com 

 

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 72 461 20 00
press@se.abb.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Magnowlia, the innovative AI company dedicated to providing businesses with actionable data insights, proudly announces its official launch.

Published

on

By

On a mission to empower businesses, Magnowlia revolutionizes access to critical data insights, liberating them from the intricate process of data retrieval.

Founded by the dynamic duo, Daniel Bernholc and Fredrik Bäckstrom, Magnowlia benefits from their rich background at companies such as iZettle, Tobii, TradeDoubler & Lexly. With Daniel’s prior roles as CTO for several companies in various sectors, alongside Fredrik’s diverse technical hands-on and leadership positions, the company remains determined in it’s commitment to reshaping the landscape of data accessibility.

 

In today’s dynamic business environment, swift access and interpretation of data are imperative. However, traditional Business Intelligence (BI) tools often struggle when confronted with new questions and perspectives. Magnowlia sets itself apart by offering a seamless, user-friendly platform that democratizes data insights, making them accessible to all, regardless of technical expertise.

 

Daniel Bernholc, Co- founder and CEO shared his vision for the platform:

 For more than 20 years both Fredrik Bäckström and I, together with most developers, shared a common problem. Disrupting our flow by having someone from the organisation asking us to pull some data from the database for them. When generative AI become more powerful we understood that this was now a solvable problem. By feeding the data question in natural language to Magnowlia’s AI data analyst, which is connected to the organisations data sources, everyone can get answers to their data questions in a matter of seconds without the help of their developers”

 

Magnowlia’s equips businesses with comprehensive insights without relying on specialized analysts. Integrated seamlessly into widely used communication apps like Slack and Teams, Magnowlia offers more than just answering questions. It provides inspiration by not only responding to your questions but also visualizing them with charts and queries, empowering informed decision making at every level of the organization.

 

For more information about Magnowlia and its AI-powered solution, visit Magnowlia’s website or contact CEO Daniel Bernholc at [daniel.bernholc@magnowlia.com].

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch presenterar de senaste innovationerna i RayStation, RayCare och RayIntelligence på ESTRO 2024

Published

on

By

RaySearch kommer att visa upp sina senaste mjukvaruinnovationer på ESTRO i Glasgow den 3-6 maj. Deltagarna kommer att kunna boka demonstrationer av dosplaneringssystemet RayStation®*, onkologiinformationssystemet RayCare®* och det molnbaserade onkologianalyssystemet RayIntelligence® under kongressen. Demonstrationer bokas i monter #500. Dessutom kommer RaySearch att presentera gemensamma lösningar med industripartnerna IBA, Vision RT, Accuray, GE Healthcare och Leo Cancer Care.

Demonstrationerna av RayStation kommer att innehålla de senaste nyheterna, såsom stöd för snabb automatiserad omplanering och automatisk import av bilder direkt följt av automatisk segmentering med användande av maskininlärning. Den automatiska segmenteringen har blivit betydligt snabbare och ett stort utbud av nya segmenteringsmodeller, till exempel för lymfkörtlar i huvud-halsregionen, har utvecklats för att ytterligare öka effektiviteten på klinikerna. Deltagarna kommer också att få se ett nytt planeringsverktyg för SRS, för behandling av flera tumörer samtidigt, som grupperar tumörerna per fält för att minska dosen till frisk vävnad. Inom planering för partikelbehandling kommer ny teknologi, som optimering baserad på linjär energiöverföring (LET) och protonplanering att visas upp.

RayCare är nästa generations onkologiinformationssystem, utformat kring patientens väg genom behandlingen och för att skapa ett arbetsflöde för all klinisk personal som tar hand om patienten under hela behandlingsförloppet. På ESTRO kommer aktiva arbetsflöden att visas upp, liksom automatisering av hela patientförloppet, vilket skapar ett effektivare omhändertagande av patienten när alla RaySearchs produkter används. Deltagarna kommer att kunna se den nya dedikerade arbetsytan för hantering av behandlingsförloppet. Via denna sköts allting avseende hantering av fraktioneringsschemat för behandlingen, såsom tilldelning av planer, hantering av behandlingsinställningar och godkännanden. Vidare kommer pågående arbete och framtida planer för RayCare vad gäller online adaptive-behandling att demonstreras.

Den senaste versionen av det molnbaserade onkologianalyssystemet RayIntelligence kommer också att demonstreras under kongressen. Systemet kommer att visas tillsammans med instrumentpaneler som illustrerar nuvarande och framtida användningsområden, där data från RayStation och RayCare kombineras med data om behandlingsresultat.

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Att delta på ESTRO och få möta kunderna är alltid en av höjdpunkterna under året. I år är jag särskilt nöjd med att kunna presentera vår senaste utveckling inom adaptiv strålbehandling samt flera betydelsefulla samarbeten med olika partner. På RaySearch är vi övertygade om att öppna gränssnitt och gemensamma samarbeten är viktiga för den fortsatta utvecklingen inom strålbehandling.”

 

Muntliga samt posterpresentationer på ESTRO 2024 

 

Jakob Ödén 

Titel: Thermoradiotherapy optimization: accounting for thermal enhancement for photon and proton therapy 

Presentationstid: 5 Maj 2024 kl 16:30-17:30 i hall 3 

 

Christopher Thompson

Titel: Robust dose mapping accounting for per-organ deformations uncertainties 

Presentationstid: 6 Ma 2024 kl 16:45-17:45 i hall 1 

 

Giovanni Parrella

Titel: Benefits and limitations of LET optimization for carbon ion radiotherapy in sacral chordomas 

Presentationstid: 4 Maj 2024 kl 10:30-11:30 i hall 3 

 

Jakob Ödén 

Titel: Beyond a constant proton RBE: Survey on clinical and research activities in Europe and United States 

Poster: 2230 

 

 

 

Om RaySearch 

RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

 

Programvara från RaySearch har sålts till fler än 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 

 

Om RayStation 

RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv behandling, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachybehandling och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

 

Om RayCare

RayCare®* onkologiinformationssystem (OIS) är utformat som ett stöd för alla de komplexa logistiska utmaningar som uppstår på moderna cancerkliniker. RayCare är nära integrerat med RayStation och ger en smidig tillgång till alla de kraftfulla planeringsverktyg som finns i RayStation och RayCommand. Systemet koordinerar effektivt de olika aktiviteterna inom strålbehandling och erbjuder avancerade funktioner för automatisering av det kliniska arbetsflödet och adaptiv strålbehandling. RayCare möter klinikernas krav på ett mer användarvänligt och arbetsflödesfokuserat informationssystem som stödjer framtidens cancervård.

 

Om RayIntelligence

Datadriven onkologi representerar en ny era inom vården. RayIntelligence® är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som ger mening till data och stärker cancerklinikens möjligheter att nå nya nivåer av individbaserad vård genom insikter baserade på kliniska data.

 

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader. 

 

 

 

För mer information vänligen kontakta: 

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 

Tel: +46 (0) 8 510530 00 

johan.lof@raysearchlabs.com 

 

 

 

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.