Connect with us

Marknadsnyheter

Erbjudandehandling avseende Teniralc BidCos erbjudande till aktieägarna i Cary Group offentliggjord

Published

on

ERBJUDANDET LÄMNAS INTE, OCH DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE DISTRIBUERAS, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL, OCH INGA ANMÄLNINGSSEDLAR KOMMER ATT ACCEPTERAS FRÅN ELLER PÅ UPPDRAG AV AKTIEÄGARE I AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA ELLER I NÅGOT ANNAT LAND DÄR LÄMNANDE AV ERBJUDANDET, DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE ELLER GODKÄNNANDE AV ACCEPT AV ERBJUDANDET SKULLE STRIDA MOT TILLÄMPLIGA LAGAR ELLER REGLER ELLER SKULLE KRÄVA ATT YTTERLIGARE ERBJUDANDEHANDLINGAR UPPRÄTTAS ELLER REGISTRERING SKER ELLER ATT NÅGON ANNAN ÅTGÄRD FÖRETAS UTÖVER VAD SOM KRÄVS ENLIGT SVENSK LAG ELLER SOM ANNARS PLANERAS I SAMBAND MED ERBJUDANDET. AKTIEÄGARE HÄNVISAS TILL DE ERBJUDANDERESTRIKTIONER SOM FRAMGÅR AV AVSNITTET “VIKTIG INFORMATION” I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE OCH I ERBJUDANDEHANDLINGEN. AKTIEÄGARE I USA HÄNVISAS ÄVEN TILL AVSNITTET “VIKTIG INFORMATION TILL AKTIEÄGARE I USA” I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE.

Pressmeddelande

6 juli 2022

CVC Fonder[1] och Nordic Capital[2], genom det gemensamt ägda bolaget Teniralc BidCo AB (”Teniralc”)[3], offentliggjorde den 29 juni 2022 ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Cary Group Holding AB (publ) (”Cary Group”) att överlåta samtliga aktier i Cary Group till Teniralc för 65 kronor kontant per aktie (”Erbjudandet”).

Erbjudandehandlingen avseende Erbjudandet har idag godkänts och registrerats av Finansinspektionen.

Erbjudandehandlingen finns tillgänglig på Teniralcs hemsida (www.carcare-offer.com) och på Carnegie Investment Bank AB:s hemsida (www.carnegie.se). Erbjudandehandlingen kommer även att finnas tillgänglig på Finansinspektionens hemsida (www.fi.se) på svenska. Erbjudandets anmälningssedel finns tillgänglig på Teniralcs och Carnegie Investment Bank AB:s hemsidor. Erbjudandehandlingen på svenska, en förtryckt anmälningssedel och ett förfrankerat svarskuvert kommer att distribueras till aktieägare i Cary Group vars aktier är direktregistrerade hos Euroclear Sweden AB per den 6 juli 2022, med förbehåll för gällande erbjudanderestriktioner.

Acceptperioden för Erbjudandet inleds den 7 juli 2022 och avslutas den 22 augusti 2022 (men kan komma att förlängas). Utbetalning av vederlag beräknas påbörjas omkring den 30 augusti 2022, under förutsättning att villkoren för Erbjudandets fullföljande dessförinnan uppfyllts eller Teniralc i annat fall beslutar att fullfölja Erbjudandet.

Information om Erbjudandet

Information om Erbjudandet finns på www.carcare-offer.com.

Informationen lämnades för offentliggörande den 6 juli 2022, kl. 13:00 (CEST).

För ytterligare information, kontakta:

Fogel & Partners CVC Fonder Nordic Capital
Joachim Hörnqvist Carsten Huwendiek
Managing Director – Global Head, Marketing & Communications
Elin Ljung
Managing Director, Head of Communications & Sustainability
Nordic Capital Advisors
teniralc@fogelpartners.se chuwendiek@cvc.com elin.ljung@nordiccapital.com

Viktig information

Erbjudandet, i enlighet med de villkor som anges i detta pressmeddelande, riktar sig inte till personer vars deltagande i Erbjudandet kräver att ytterligare erbjudandehandling upprättas eller registrering sker eller att någon annan åtgärd företas utöver vad som krävs enligt svenska lagar och regler eller som annars planeras i samband med Erbjudandet.

Detta pressmeddelande och övrig dokumentation hänförlig till Erbjudandet kommer inte att distribueras och får inte postas eller på annat sätt distribueras eller sändas inom eller in i något land där distribution eller Erbjudandet skulle förutsätta att några sådana ytterligare åtgärder företas eller där det skulle strida mot lagar eller regler i det landet – någon sådan åtgärd kommer inte tillåtas eller godkännas av någon av Teniralc, CVC Fonder eller Nordic Capital. Varje försök till accept av Erbjudandet som är ett resultat av att dessa restriktioner direkt eller indirekt har överträtts kan komma att lämnas utan avseende.

Erbjudandet lämnas inte och kommer inte att lämnas, vare sig direkt eller indirekt, inom eller in i, genom post eller något annat kommunikationsmedel eller hjälpmedel, vare sig av mellanstatlig karaktär eller för utländsk handel eller genom nationella börsers hjälpmedel, Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, eller Sydafrika. Detta inbegriper men är inte begränsat till telefax, e-post, telex, telefon och internet eller andra former av elektronisk överföring. Erbjudandet kan inte accepteras och aktier kan inte överlåtas i Erbjudandet på något sådant sätt eller med något sådant kommunikationsmedel eller hjälpmedel inom eller från Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Sydafrika eller av personer som befinner sig i eller är bosatta i Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika. Följaktligen kommer inte och ska inte detta pressmeddelande eller annan dokumentation avseende Erbjudandet postas, på annat sätt överföras, distribueras, vidarebefordras eller sändas in i eller inom Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Sydafrika eller till en person som är från, befinner sig i eller är bosatt i Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika.

Varje försök till överlåtelse av aktier i Erbjudandet som direkt eller indirekt är ett resultat av en överträdelse av dessa restriktioner är ogiltigt och varje försök att överlåta aktier av en person som befinner sig i Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Sydafrika eller av ombud, förvaltare eller annan mellanhand som agerar på icke-diskretionär basis för en huvudman som lämnar instruktioner inom eller från Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika är ogiltigt och kommer inte att accepteras. Varje person som innehar aktier och som deltar i Erbjudandet kommer att intyga att de inte är från, befinner sig i eller deltar i Erbjudandet från Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika, samt att de inte på icke-diskretionär basis agerar på uppdrag för en huvudman som är från, befinner sig i eller ger en order om att delta i Erbjudandet från Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika. Ingen av Teniralc, CVC Fonder eller Nordic Capital kommer att tillhandahålla något vederlag enligt Erbjudandet till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika.

Detta pressmeddelande skickas inte, och får inte skickas, till aktieägare med registrerade adresser i Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika. Banker, fondkommissionärer, mäklare och andra institutioner som innehar förvaltarregistrerade aktier för personer i Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland eller Sydafrika, får inte vidarebefordra detta pressmeddelande, eller andra till Erbjudandet relaterade dokument, till sådana personer.

Erbjudandet, den information och dokumentation som tillgängliggörs genom detta pressmeddelande har inte upprättats eller godkänts av en “authorised person” som avses i bestämmelse 21 i UK Financial Services and Markets Act 2000 (“FSMA”). Spridning av information och dokument som tillgängliggörs genom detta pressmeddelande till personer i Storbritannien är undantagna från restriktionerna för finansiell marknadsföring i bestämmelse 21 FSMA på grundval av att det är ett meddelande från eller på uppdrag av en juridisk person som hänför sig till en transaktion om förvärv av aktier i en juridisk person och syftet med transaktionen rimligtvis kan anses vara att förvärva daglig kontroll av den juridiska personens verksamhet, i enlighet med artikel 62 (Sale of body corporate) i Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005.

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse i innehåll mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen äga företräde.

Framtidsinriktade uttalanden

Information i detta pressmeddelande som rör framtida förhållanden eller omständigheter, inklusive information om framtida resultat, tillväxt och andra prognoser samt om fördelar med Erbjudandet, utgör framtidsinriktad information. Sådan information kan vanligtvis, men inte alltid, identifieras genom användningen av ord såsom “bedöms”, “förväntas” eller “tros”, eller liknande uttryck.

Framtidsinriktad information är till sin natur förknippad med risk och osäkerhet, eftersom den avser förhållanden som är beroende av omständigheter som kan inträffa i framtiden. Till följd av ett flertal faktorer, av vilka flera ligger utom Teniralcs, CVC Fonders och Nordic Capitals kontroll, finns det inga garantier för att faktiska resultat inte kommer att avvika avsevärt från de resultat som anges eller antyds i den framtidsinriktade informationen. All sådan framtidsinriktad information gäller endast per den dagen den lämnades och ingen av Teniralc, CVC Fonder eller Nordic Capital har någon skyldighet (och åtar sig ingen sådan skyldighet) att uppdatera eller revidera den, vare sig till följd av ny information, framtida händelser eller andra förhållanden, förutom enligt vad som krävs av tillämplig lag och annan reglering.

Viktig information till aktieägare i USA

Amerikanska aktieägare görs uppmärksamma på att Cary Groups aktier inte är noterade på en amerikansk börs och att Cary Group inte omfattas av kraven för periodisk rapportering i enlighet med den vid var tid gällande U.S. Securities Exchange Act of 1934 (“U.S. Exchange Act”) och att Cary Group inte är skyldigt att lämna in några rapporter, och lämnar inte heller in några rapporter, till U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”) i enlighet med nämnda lag.

Erbjudandet riktas till Cary Groups aktieägare som är bosatta i USA på samma villkor som de som ges till Cary Groups övriga aktieägare, till vilka ett erbjudande riktas. Informationsdokument, inklusive detta pressmeddelande och erbjudandehandlingen, sprids till amerikanska aktieägare på basis jämförbar med den metod enligt vilken sådana dokument sprids till Cary Groups övriga aktieägare.

Erbjudandet som beskrivs i detta pressmeddelande avser aktierna i Cary Group, ett bolag bildat enligt svensk lag, och är föremål för svenska offentliggörande- och förfaranderegler, vilka skiljer sig från de regler som gäller i USA. Erbjudandet lämnas i USA i enlighet med Section 14(e) i, och Regulation 14E enligt, U.S. Exchange Act, med förbehåll för de “Tier II”-undantag som framgår av Rule 14d-1(d) i U.S. Exchange Act och i övrigt i enlighet med de regler som följer av svensk lag. Erbjudandet kommer således att regleras av andra offentliggörande- och förfaranderegler, innefattande rätten att återkalla lämnad accept, tidplan för Erbjudandet, förfarande för redovisning av likvid samt tidpunkt för betalning, än de som följer av amerikanska lagar och regler avseende offentliga uppköpserbjudanden. Finansiella rapporter och finansiell information som inkluderas i informationsdokumenten är upprättade i enlighet med IFRS, vilka inte kan jämföras med finansiella rapporter och finansiell information för amerikanska bolag.

Det kan vara förenat med svårigheter för amerikanska aktieägare att göra gällande rättigheter och krav enligt federal värdepapperslagstiftning eftersom Teniralc och Cary Group har säte utanför USA och samtliga eller vissa av deras styrelseledamöter eller företrädare kan ha hemvist utanför USA. Det är inte säkert att amerikanska aktieägare kan stämma ett icke-amerikanskt bolag eller dess styrelseledamöter eller företrädare i en domstol utanför USA för överträdelser av amerikansk värdepapperslagstiftning. Vidare kan det vara förenat med svårigheter att tvinga ett icke-amerikanskt bolag eller dess dotterbolag att rätta sig efter ett amerikanskt domslut.

Erhållandet av likvid i enlighet med Erbjudandet av aktieägare i Cary Group som är amerikanska skattebetalare kan utgöra en skattepliktig transaktion i amerikanskt federalt inkomstskattehänseende och enligt tillämplig amerikansk och lokal, likväl som utländsk och övrig, skattelagstiftning. Varje sådan aktieägare är ensamt ansvarig för att bedöma de skattemässiga konsekvenserna av att delta i Erbjudandet och uppmanas att konsultera en egen skatterådgivare angående de skattemässiga konsekvenserna av att delta i Erbjudandet i ljuset av aktieägarens särskilda förhållanden, innefattande skattekonsekvenserna enligt statlig, lokal och utomamerikansk skattelagstiftning och eventuella effekter av förändringar i skattelagstiftning.

I enlighet med svensk lagstiftning och praxis och i enlighet med Rule 14e-5(b) i U.S. Exchange Act, kan Teniralc och dess närstående eller mäklare (i egenskap av agenter för Teniralc eller, från fall till fall, dess närstående) från tid till annan, vid sidan av Erbjudandet, direkt eller indirekt, köpa eller arrangera köp utanför USA, av aktier i Cary Group, som är föremål för Erbjudandet, eller andra värdepapper som kan konverteras till, utbytas mot eller utnyttjas för teckning av sådana aktier före eller under Erbjudandets acceptperiod. Dessa förvärv kan ske antingen på den öppna marknaden till rådande priser eller i transaktioner utanför marknaden till förhandlade priser. I den utsträckning information om sådana köp eller arrangemang om sådana köp offentliggörs i Sverige, kommer informationen att offentliggöras för amerikanska aktieägare i Cary Group. Vidare kan Teniralcs finansiella rådgivare också komma att delta i normal handel avseende värdepapper i Cary Group, vilket kan inkludera köp eller arrangemang avseende köp av sådana värdepapper.

[1] “CVC Fonder” avser fonder eller entiteter rådgivna av CVC Advisers Company (Luxembourg) S.à r.l. och/eller dess närstående.

[2] ”Nordic Capital” avser, beroende på sammanhanget, någon av, eller alla, Nordic Capitals fonder, strukturer och associerade entiteter. Nordic Capitals fonders och strukturers general partners och/eller delegerade portföljförvaltare rådges av flera icke-diskretionära rådgivande enheter, och någon eller alla av dessa refereras till som ”Nordic Capital Advisors”.

[3] “Teniralc” avser ett av CVC Fonder och Nordic Capital indirekt helägt och nybildat svenskt privat aktiebolag, under namnändring från Goldcup 30902 AB, med organisationsnummer 559381-5581 och säte i Stockholm, med registrerad adress c/o Advokatfirman Cederquist KB, Hovslagargatan 3, 111 48 Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Uttalande från styrelsen för Karnov Group med anledning av det offentliga uppköpserbjudandet från Greenoaks och Long Path

Published

on

By

Styrelsen för Karnov Group rekommenderar enhälligt aktieägare att acceptera det offentliga uppköpserbjudandet från Greenoaks och Long Path.

Den 3 maj 2024 offentliggjorde Greenoaks Capital Partners LLC (”Greenoaks”) och Long Path Partners, LP (”Long Path” och tillsammans med Greenoaks ”Budkonsortiet”), genom Goldcup 35013 AB (”BidCo”), ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Karnov Group AB (publ) (”Karnov Group” eller ”Bolaget”) att överlåta samtliga sina stamaktier i Bolaget till BidCo för 84 kronor kontant per aktie (”Erbjudandet”).

 

Detta uttalande avseende Erbjudandet lämnas av styrelsen för Karnov Group enligt punkten II.19 i Nasdaq Stockholms takeover-regler (”takeover-reglerna”).

 

Styrelsen för Bolaget har i samband med detta uttalande och hanteringen av Erbjudandet bestått av styrelseledamöterna Magnus Mandersson, Loris Barisa, Ulf Bonnevier, Lone Møller Olsen och Salla Vainio. Styrelseledamoten Ted Keith är partner på Long Path. Ted Keith anses därför ha en intressekonflikt enligt punkten II.18 i takeover-reglerna och har av den anledningen inte deltagit, och kommer inte att delta, i styrelsens handläggning eller beslut avseende Erbjudandet eller detta uttalande.

 

Sammanfattning av Erbjudandet

BidCo erbjuder 84 kronor kontant för varje stamaktie i Bolaget.

 

Greenoaks innehar och kontrollerar redan, direkt eller indirekt, 7 316 116 stamaktier i Bolaget och Long Path innehar och kontrollerar redan, direkt eller indirekt, 14 589 280 stamaktier i Bolaget, motsvarande totalt 20,3 procent av samtliga utestående aktier i Bolaget.[1] Greenoaks och Long Path kommer att tillskjuta samtliga deras aktier i Bolaget till BidCo vid fullföljande av Erbjudandet.

 

Carnegie Fonder, Invesco och Swedbank Robur Fonder, som sammanlagt innehar 22,0 procent av samtliga utestående aktier i Bolaget, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera Erbjudandet, med förbehåll för en rätt att återkalla sina accepter av Erbjudandet för det fall en tredje part lämnar ett offentligt uppköpserbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i Karnov Group mot kontant vederlag och (i) erbjudandevederlaget per stamaktie överstiger erbjudandevederlaget per stamaktie i Erbjudandet med mer än 1,5 procent och (ii) BidCo inte, inom 7 arbetsdagar efter offentliggörandet av det högre konkurrerande erbjudandet, offentliggör en höjning av Erbjudandet så att erbjudandevederlaget per stamaktie i Karnov Group i Erbjudandet åtminstone motsvarar erbjudandevederlaget per stamaktie i det högre konkurrerande erbjudandet vid tiden för dess formella offentliggörande.

 

Därutöver har Cervantes Capital och Columbia Threadneedle, som sammanlagt innehar 4,9 procent av samtliga utestående aktier i Bolaget, uttryckt sitt stöd för Erbjudandet och sin avsikt att acceptera Erbjudandet.

 

Därmed är totalt 47,3 procent av utestående aktier i Bolaget antingen redan ägda av Budkonsortiet eller föremål för oåterkalleliga åtaganden eller avsikter att acceptera Erbjudandet.

 

Erbjudandet värderar samtliga 107 876 145 utestående stamaktier i Bolaget till 9 062 miljoner kronor och de 85 970 749 stamaktierna som inte redan ägs eller kontrolleras av medlemmar i Budkonsortiet, eller någon av deras närstående personer eller bolag, till 7 222 miljoner kronor.

 

Det erbjudna vederlaget per stamaktie motsvarar en premie om:

 

  • 28 procent jämfört med stängningskursen om 65,7 kronor den 2 maj 2024 (den sista handelsdagen innan offentliggörandet av Erbjudandet),
  • 30 procent jämfört med den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 64,8 kronor under de senaste 30 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet,
  • 37 procent jämfört med den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 61,2 kronor under de senaste 90 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet,
  • 61 procent jämfört med den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 52,1 kronor under de senaste 180 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet, och
  • 25 procent jämfört med den högsta stängningskursen om 67,4 kronor sedan Karnov Groups börsnotering den 11 april 2019.

 

BidCo förväntar sig att offentliggöra en erbjudandehandling avseende Erbjudandet omkring den 6 maj 2024. Acceptfristen för Erbjudandet beräknas börja omkring den 7 maj 2024 och sluta omkring den 4 juni 2024.

 

Fullföljande av Erbjudandet är villkorat av, bland annat, att Erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att BidCo blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier i Bolaget (efter full utspädning). BidCo har förbehållit sig rätten att frånfalla ett eller flera av villkoren för fullföljande av Erbjudandet.

 

BidCo har tillåtits att genomföra en bekräftande due diligence-granskning av Bolaget i samband med förberedelserna av Erbjudandet. Med undantag för Karnov Groups delårsrapport för januari-mars 2024 som senare offentliggjordes idag den 3 maj 2024, har Karnov Group inte lämnat någon insiderinformation rörande Bolaget till BidCo under due diligence-granskningen.

 

Mer information om Erbjudandet finns tillgängligt på BidCos hemsida, www.cases-offer.com.

 

Styrelsens utvärdering av Erbjudandet

Karnov Group banar väg för rättvisan genom att tillhandahålla affärskritiska kunskaps- och arbetsflödeslösningar för yrkesverksamma inom juridik, skatt och redovisning samt miljö- och hälsoskydd i Europa. Genom innehåll som arbetas fram av över 7 000 välkända författare och experter levererar Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för över 400 000 användare att fatta bättre beslut snabbare – varje dag. Karnov Group har cirka 1 200 medarbetare och kontor i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Portugal.

 

Vid utvärderingen av Erbjudandet har styrelsen tagit en rad faktorer i beaktning, däribland Bolagets strategi och affärsplan, Bolagets nuvarande finansiella ställning, rådande marknadsförhållanden och utmaningar på de marknader där Bolaget bedriver verksamhet, Bolagets förväntade framtida utveckling och möjligheter samt risker relaterat till detta, värderingsmetoder som normalt används för att utvärdera offentliga uppköpserbjudanden avseende börsnoterade bolag, inklusive Erbjudandets värdering av Bolaget i förhållande till jämförbara börsnoterade bolag och jämförbara transaktioner, budpremier vid tidigare offentliga uppköpserbjudanden på den svenska marknaden samt aktiemarknadens förväntningar på Bolaget.

 

Vid utvärderingen av Erbjudandet har styrelsen beaktat att Greenoaks och Long Path, som innehar och kontrollerar totalt 20,3 procent av aktierna i Bolaget, är del av Budkonsortiet och kommer att tillskjuta samtliga deras aktier i Bolaget till BidCo vid fullföljande av Erbjudandet.

 

Därutöver har styrelsen beaktat att Carnegie Fonder, Invesco och Swedbank Robur Fonder, som sammanlagt innehar 22,0 procent av samtliga utestående aktier i Bolaget, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera Erbjudandet, med förbehåll för vissa villkor (se ovan). Dessutom har styrelsen noterat att Cervantes Capital och Columbia Threadneedle, som sammanlagt innehar 4,9 procent av samtliga utestående aktier Bolaget, uttryckt sitt stöd för Erbjudandet och sin avsikt att acceptera Erbjudandet – och därmed att sammanlagt 47,3 procent av de utestående aktierna i Bolaget antingen redan ägs av Budkonsortiet eller är föremål för oåterkalleliga åtaganden eller avsikter att acceptera Erbjudandet.

 

Som en del av sin utvärdering av Erbjudandet har styrelsen även undersökt andra möjligheter mot bakgrund av diskussionerna med BidCo och har beaktat intressen från andra potentiella budgivare.

 

Styrelsen har, i enlighet med punkten III.3 i takeover-reglerna, inhämtat och beaktat ett utlåtande (en s.k. fairness opinion) från Grant Thornton, enligt vilket Erbjudandet är skäligt från ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i Bolaget. Grant Thorntons utlåtande finns tillgängligt som en bilaga till detta yttrande. Grant Thornton erhåller ett fast arvode för utlåtandet som inte påverkas av utfallet av Erbjudandet.

 

Styrelsen har anlitat Carnegie Investment Bank AB (publ) som finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå som legal rådgivare i samband med Erbjudandet.

 

Styrelsens rekommendation

Baserat på det ovanstående har styrelsen för Bolaget enhälligt beslutat att rekommendera aktieägarna i Bolaget att acceptera Erbjudandet.

 

Inverkan på Bolaget och dess anställda m.m.

Enligt takeover-reglerna ska styrelsen, baserat på BidCos uttalande i sitt offentliggörande av Erbjudandet, redovisa sin uppfattning om den inverkan som genomförandet av Erbjudandet kan ha på Bolaget, särskilt sysselsättningen, och sin uppfattning om BidCos strategiska planer för Bolaget och de effekter som dessa planer kan förväntas ha på sysselsättningen och de platser där Bolaget bedriver sin verksamhet. I sitt offentliggörande av Erbjudandet skriver BidCo:

 

Konsortiet är imponerat av den nuvarande ledningsgruppen och övriga anställda i Bolaget, och har stor respekt för vad de har åstadkommit. BidCos planer för den framtida strategin i Karnov är i enlighet med Bolagets offentliggjorda planer och innehåller utöver Bolagets egna offentliggjorda planer för närvarande inga ytterligare väsentliga förändringar avseende de platser där Karnov bedriver sin verksamhet eller dess ledning och anställda, inklusive deras anställningsvillkor. Vidare finns det inga anställda i BidCo, vilket innebär att Erbjudandet inte kommer att innebära några förändringar för ledningen och anställda i BidCo eller de platser där BidCo bedriver verksamhet.

 

Styrelsen utgår från att detta uttalande är korrekt och har i relevanta hänseenden ingen anledning att ha en annan uppfattning.

 

* * *

 

Detta uttalande från styrelsen för Bolaget ska regleras och tolkas i enlighet med svensk rätt. Tvister i anledning av detta uttalande ska exklusivt avgöras av svensk domstol.

 

Stockholm 3 maj 2024

Karnov Group AB (publ)

Styrelsen

 

 

För ytterligare upplysningar:

Magnus Mandersson, styrelseordförande, som kan kontaktas genom:
Erik Berggren, Head of Investor Relations
Telefon: +46 707 597 668
E-post: erik.berggren@karnovgroup.com

 

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Karnov Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads­missbruksförordning (MAR). Informationen lämnades för offentliggörande av nedanstående kontaktperson kl. 07.50 CEST den 3 maj 2024.

 

Karnov Group banar väg för rättvisan genom att tillhandahålla affärskritiska kunskaps- och arbetsflödeslösningar för yrkesverksamma inom juridik, skatt och redovisning samt miljö- och hälsoskydd i Europa. Genom innehåll som arbetas fram av över 7 000 välkända författare och experter levererar Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för över 400 000 användare att fatta bättre beslut snabbare – varje dag. Karnov Group har cirka 1 200 medarbetare och kontor i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Portugal. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap under kortnamnet ”KAR”. För mer information, besök www.karnovgroup.com.

 

[1] Den 2 maj 2024 ingick en närstående till Greenoaks ett bindande och ovillkorat avtal med Briarwood Capital Partners LP om att köpa 2 984 313 stamaktier i Bolaget från Briarwood till en köpeskilling om 84 kronor per aktie.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Karnov Group rapporterar första kvartalet 2024

Published

on

By

Exekverande av koncernens initiativ för förbättrad lönsamhet. Acceleration av koncernens strategi för fortsatt lönsam tillväxt.

finansiell utveckling det FÖRSTA kvartalet

  • Koncernens nettoomsättning ökade med 2,9% till 632 MSEK (614). Organisk tillväxt (lokal valuta) utgjorde 2,5% och valutaeffekter utgjorde 0,4%.
  • Koncernens justerade EBITA uppgick till 144 MSEK (140) och den justerade EBITA-marginalen uppgick till 22,7% (22,9).
  • Periodens resultat uppgick till -12 MSEK (18).
  • Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,11 SEK (0,17).
  • Justerat fritt kassaflöde uppgick till 107 MSEK (153).

VD Pontus Bodelsson kommenterar kvartalet:

Karnov visar solid tillväxt, robusta marginaler och utökade affärskritiska lösningar under det första kvartalet. Den organiska omsättningstillväxten nådde 3% och den justerade EBITA marginalen var 23%. Integrationen av Region Syd ligger fortsatt före tidplanen och det nya initiativet ”Acceleration Initiative” genererade 2 MEUR i årliga löpande kostnadssynergier.     

 

Solid försäljningstillväxt inom Karnov Group

Koncernens försäljning var 632 MSEK i första kvartalet, en solid ökning jämfört med föregående år. Tillväxten kom till största del från vår onlineförsäljning, framför allt inom den offentliga sektorn i Sverige. Karnovs egenutvecklade innehåll och erbjudande är affärskritiskt för våra kunder, det vill säga jurister på våra lokala marknader i Europa. Det är positivt att ”churnen” i Region Syd har minskat.

 Vi har medvind tack vare ökad reglering samt nya lagar i Europa. Detta har skapat en ökad efterfrågan på våra verktyg för regelefterlevnad. Under kvartalet lanserade DIBkunnskap sin ESG-lösning i Region Nord och intresset från våra kunder var starkt. Den nya lösningen bygger på vårt egenutvecklade innehåll och stöder företag som påverkas av de ökade kraven på hållbarhetsrapportering. Därutöver förvärvade vi nyligen QSE Conseil & Performance SAS, som är ytterligare en pusselbit i vårt europeiska tjänsteutbud inom EHS.   

 Koncernens justerade EBITA marginal var 23% i första kvartalet, i linje med föregående år. Vi har ett fortsatt starkt kostnadsfokus och vi uppnådde synergier från våra två besparingsinitiativ, vilket balanserades av högre avskrivningar.   

 Det justerade kassaflödet var 107 MSEK i första kvartalet och skuldsättningsgraden förbättrades till 2.7x justerad EBITDA LTM. Kassaflödet påverkades av betalda skatter samt en positiv utveckling inom rörelsekapitalet till följd av senare fakturering i Region Syd.

 

Integrationen i Region Syd fortsatt före plan

Vi fortsätter att ligga före planen vad gäller integrationen i Region Syd. Nära 70% av Aranzadis innehåll är nu migrerat till den gemensamma innehållsplattformen. Vårt arbete med korsförsäljning i Spanien är framgångsrikt och organisationen planerar för lansering av den gemensamma produktportföljen senare i år.

 Vår franska organisation Lamy Liaisons är under förändring och vi har bland de första stegen stärkt upp försäljningsteamet. Under hösten lanseras en moderniserad produktportfölj för att skapa mer kundnytta och lönsam tillväxt.

 I slutet av första kvartalet uppgick de löpande årliga synergierna från integrationen i Region Syd till 3 MEUR. Vi står fast vid ambitionen att generera löpande årliga synergier på 7,5 MEUR till slutet av 2024 samt 10 MEUR i löpande årliga kostnadssynergier till slutet av 2026.

 

Ytterligare kundnytta och lönsam tillväxt

Uppmuntrade av den framgångsrika sammanslagningen i Spanien och de nya möjligheter som det globala teknikskiftet innebär, lanserade vi ett nytt initiativ ”Acceleration Initiative” i februari i år. Detta koncernövergripande initiativ ska skapa kundnytta samt ytterligare löpande årliga kostnadssynergier på 10 MEUR till slutet av 2026. Kostnadssynergierna ska komma från rationalisering av innehåll och produkter, effektivisering av IT-infrastruktur, justering av kontorslokaler samt en accelererad omställning från offline till online inom koncernen. I den första etappen kommer åtgärder att vidtas i Region Nord och på koncernnivå, varpå Region Syd följer i den andra etappen.

 I slutet av första kvartalet levererade initiativet årliga löpande kostnadssynergier på EUR 2 m.

 

I omvandlingens framkant

I decennier har Karnov utvecklat affärskritiska och värdeskapande lösningar för våra kunder. Redan för 25 år sedan lanserade vi vår onlineplattform för juridisk efterforskning, vilken snabbt gjorde våra kunder mer effektiva. Generativ AI är nästa teknikskifte och ger vår industri medvind. Ett uppdaterat lokalt egenutvecklat juridiskt innehåll är ovärderligt för trovärdiga AI-lösningar och erbjudanden. Detta är Karnovs styrka. Genom att använda AI kommer vi att lösa fler av våra kunders utmaningar och problem på ett ännu bättre sätt. Det kommer också att stärka vår interna effektivitet. Genom att skapa mer kundnytta skapas även tillväxtmöjligheter för Karnov

telefonkonferens den 3 maj 2024

En webbsänd telefonkonferens kommer att hållas idag klockan 09.00 där VD Pontus Bodelsson och CFO Magnus Hansson presenterar rapporten samt svarar på frågor.

Du kan följa presentationen och konferensen via webbsändning på följande länk. Via webbsändningen finns möjlighet att ställa frågor skriftligen: https://ir.financialhearings.com/karnov-group-q1-report-2024.

Om du önskar delta via telefonkonferens, och därmed kunna ställa frågor muntligen, registrerar du dig via länken nedan. Efter registreringen får du telefonnummer och ett konferens-ID för att logga in till konferensen. https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=50048829

Presentationsmaterialet och rapporten kommer att finnas tillgängligt innan konferensen börjar på www.karnovgroup.com. En inspelad version kommer även att finnas tillgänglig efter presentationen. Presentationen kan också ses på www.financialhearings.com.

För ytterligare upplysningar:

Pontus Bodelsson, VD och koncernchef

Telefon: + 46 709 957 002

E-post: pontus.bodelsson@karnovgroup.com

 

Magnus Hansson, CFO

Telefon: +46 708 555 540

E-post: magnus.hansson@karnovgroup.com

 

Erik Berggren, Head of Investor Relations

Telefon: +46 707 597 668

E-post: erik.berggren@karnovgroup.com

 

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Karnov Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads­missbruksförordning (MAR). Informationen lämnades för offentliggörande av nedanstående kontaktperson kl. 07.45 CEST den 3 maj 2024.

 

Karnov Group banar väg för rättvisan genom att tillhandahålla affärskritiska kunskaps- och arbetsflödeslösningar för yrkesverksamma inom juridik, skatt och redovisning samt miljö- och hälsoskydd i Europa. Genom innehåll som arbetas fram av över 7 000 välkända författare och experter levererar Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för över 400 000 användare att fatta bättre beslut snabbare – varje dag. Karnov Group har cirka 1 200 medarbetare och kontor i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Portugal. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap under kortnamnet ”KAR”. För mer information, besök www.karnovgroup.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Greenoaks och Long Path offentliggör, genom Goldcup 35013 AB , ett rekommenderat kontanterbjudande om 84 kronor per stamaktie till aktieägarna i Karnov Group AB (publ)

Published

on

By

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande, vare sig direkt eller indirekt, i Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore, Sydafrika, eller i någon annan jurisdiktion där ett sådant erbjudande enligt lag och förordningar i sådan relevant jurisdiktion skulle vara förbjudet enligt tillämplig lag. Aktieägare som inte är bosatta i Sverige och som önskar att acceptera Erbjudandet (såsom definierat nedan) måste genomföra närmare undersökningar avseende tillämplig lagstiftning och möjliga skattekonsekvenser. Aktieägare hänvisas till de erbjudanderestriktioner som framgår av avsnittet ”Viktig information” i slutet av detta pressmeddelande och av den erbjudandehandling som kommer att publiceras strax före början av acceptperioden för Erbjudandet. Aktieägare i USA hänvisas även till avsnittet ”Särskild information till aktieägare i USA” i slutet av detta pressmeddelande.

Greenoaks[1] och Long Path[2] (tillsammans ”Konsortiet”), offentliggör härmed, genom Goldcup 35013 AB[3] (”BidCo”), ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Karnov Group AB (publ) (”Karnov” eller ”Bolaget”) att överlåta samtliga stamaktier[4] i Karnov till BidCo för 84 kronor kontant per stamaktie (”Erbjudandet”). Stamaktierna i Karnov är noterade på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.
Sammanfattning
  • Aktieägarna i Karnov erbjuds 84 kronor kontant per stamaktie[5] i Karnov.
  • Styrelsen för Karnov rekommenderar enhälligt Karnovs aktieägare att acceptera Erbjudandet.[6] Rekommendationen stöds av en så kallad fairness opinion från Grant Thornton.
  • Erbjudandet värderar Karnov, baserat på samtliga 107 876 145 utestående stamaktier[7] i Karnov, till cirka 9 062 miljoner kronor.
  • Per dagen för detta pressmeddelande innehar och kontrollerar Konsortiet, direkt eller indirekt, totalt 21 905 396 stamaktier och röster i Karnov, motsvarande cirka 20,3 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov.
  • Carnegie Fonder, Invesco och Swedbank Robur Fonder som tillsammans innehar cirka 22,0 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera Erbjudandet. Dessa åtaganden, tillsammans med Greenoaks och Long Paths befintliga innehav i Karnov, motsvarar totalt cirka 42,3 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov.
  • Cervantes Capital och Columbia Threadneedle som tillsammans innehar cirka 4,9 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov har uttryckt sitt stöd för Erbjudandet och sin avsikt att acceptera Erbjudandet.
  • BidCo har därmed, genom oåterkalleliga åtaganden och uttalanden från aktieägare att acceptera Erbjudandet, säkrat accepter och stöd från aktieägare som representerar totalt 29 074 784 stamaktier och röster i Karnov, vilket motsvarar cirka 27,0 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov. Tillsammans med de aktier som redan innehas av BidCo och dess närstående parter uppgår detta till 50 980 180 aktier i Karnov, vilket motsvarar cirka 47,3 procent av de utestående aktierna och rösterna i Karnov.
  • Priset som erbjuds för stamaktierna i Karnov motsvarar en premie om:
    • 28 procent i förhållande till stängningskursen om 65,7 kronor den 2 maj 2024 (vilket var den sista handelsdagen före offentliggörandet av Erbjudandet);
    • 30 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 64,8 kronor under de senaste 30 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet;
    • 37 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 61,2 kronor under de senaste 90 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet;
    • 61 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 52,1 kronor under de senaste 180 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet; och
    • 25 procent i förhållande till den högsta stängningskursen om 67,4 kronor sedan Karnovs börsintroduktion den 11 april 2019.
  • En erbjudandehandling avseende Erbjudandet beräknas offentliggöras omkring den 6 maj 2024. Acceptperioden för Erbjudandet beräknas påbörjas omkring den 7 maj 2024 och avslutas omkring den 4 juni 2024.
  • Erbjudandet är villkorat av att Erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att BidCo blir ägare till aktier motsvarande mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier i Karnov (efter full utspädning). Erbjudandet är vidare föremål för villkoren 2 – 7 som framgår nedan under ”Villkor för Erbjudandets fullföljande” i detta pressmeddelande.

Ben Solarz, talesperson för Konsortiet kommenterar:

Vi är imponerade av Karnov och dess långa erfarenhet av att erbjuda affärskritiska lösningar till yrkesverksamma inom juridik runtom Europa. Utvecklingen av artificiell intelligens innebär såväl möjligheter som avsevärda risker, då nya tech-företag kommer att utmana befintliga affärsmodeller och förändra marknaden för juridiska tjänster. Konsortiets bedömning är att Karnov kommer att behöva göra betydande investeringar för att konkurrera i detta nya marknadsklimat. Konsortiet har både den expertis och det kapital som krävs för att effektivt genomföra denna omställning, som vi anser har störst möjligheter att lyckas i en privat miljö. Vi har därför presenterat ett erbjudande om att förvärva verksamheten till en attraktiv premie, vilket reflekterar vår tilltro till Karnovs långsiktiga potential. Det gläder oss att Karnovs styrelse enhälligt rekommenderar aktieägarna att acceptera Erbjudandet.”

Bakgrund och motiv för Erbjudandet

Konsortiet har stor respekt för Karnovs långa erfarenhet av att erbjuda affärskritiska lösningar för yrkesverksamma inom juridik, skatt och redovisning i Europa, och avser att bygga vidare på Karnovs framgångsrika verksamhet genom att öka investeringarna i Bolagets produktutbud och samtidigt värna om Bolagets identitet, kultur och värderingar. Karnov fyller en viktig funktion i samhällets och rättsstatens tjänst, och Konsortiets ambition är att fortsätta att utföra detta uppdrag, och tjäna detta syfte, och samtidigt bidra till en markant förbättring i kundupplevelsen.

Konsortiets bedömning är att marknaden för juridiska tjänster befinner sig i en tid av förändring som saknar motstycke. Artificiell intelligens kommer förändra konkurrensen på marknaden och utmana befintliga affärsmodeller när riskkapitalfinansierade konkurrenter etablerar sig på marknaden och erbjuder ett innovativt produktutbud. Konsortiet anser att Karnov behöver göra betydande investeringar i innovation och produktutveckling för att säkerställa långsiktiga konkurrensfördelar, även om det görs på bekostnad av kortsiktig lönsamhet.

Konsortiet är villigt att investera betydande tid och finansiella resurser för att möta de utmaningar och möjligheter som följer av teknisk förändring samt för att säkerställa att Karnov behåller sin ledande position i en alltmer konkurrensutsatt miljö. Konsortiet är övertygat om att Karnov kommer att ha bättre möjligheter att utvecklas i en privat miljö, som är mer gynnsam för ett långsiktigt strategiskt fokus. Greenoaks och Long Path är övertygade om att de är de bästa långsiktiga ägarna av Karnov baserat på deras (i) engagemang i Bolaget, (ii) framgångsrika erfarenhet av att stödja branschledande företag under deras tillväxresor, (iii) expertis inom teknologi och produktutveckling, och (iv) finansiella resurser.

Konsortiet är imponerat av den nuvarande ledningsgruppen och övriga anställda i Bolaget, och har stor respekt för vad de har åstadkommit. BidCos planer för den framtida strategin i Karnov är i enlighet med Bolagets offentliggjorda planer och innehåller utöver Bolagets egna offentliggjorda planer för närvarande inga ytterligare väsentliga förändringar avseende de platser där Karnov bedriver sin verksamhet eller dess ledning och anställda, inklusive deras anställningsvillkor. Vidare finns det inga anställda i BidCo, vilket innebär att Erbjudandet inte kommer att innebära några förändringar för ledningen och anställda i BidCo eller de platser där BidCo bedriver verksamhet.

Erbjudandet

Vederlag

Aktieägarna i Karnov erbjuds 84 kronor kontant per stamaktie i Karnov.

Om Karnov före utbetalning av vederlag i Erbjudandet lämnar utdelning eller genomför annan värdeöverföring till aktieägarna kommer vederlaget i Erbjudandet att justeras i motsvarande mån. Vid händelse av det ovanstående förbehåller sig BidCo rätten att avgöra om denna prisjusteringsmekanism eller villkor 7 för Erbjudandets fullföljande (se ”Villkor för Erbjudandets fullföljande” nedan) ska åberopas.

Courtage utgår inte i samband med utbetalning av vederlag för de aktier i Karnov som BidCo förvärvar genom Erbjudandet.

Premie

Priset per stamaktie som erbjuds i Erbjudandet motsvarar en premie om:[8]

  • 28 procent i förhållande till stängningskursen om 65,7 kronor den 2 maj 2024 (vilket var den sista handelsdagen före offentliggörandet av Erbjudandet);
  • 30 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 64,8 kronor under de senaste 30 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet;
  • 37 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 61,2 kronor under de senaste 90 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet;
  • 61 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen om 52,1 kronor under de senaste 180 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet; och
  • 25 procent i förhållande till den högsta stängningskursen om 67,4 kronor sedan Karnovs börsintroduktion den 11 april 2019.

Erbjudandets totala värde

Erbjudandet värderar Karnov, baserat på samtliga 107 876 145 utestående stamaktier i Karnov, till cirka 9 062 miljoner kronor. Erbjudandets totala värde, baserat på samtliga 85 970 749 utestående aktier i Karnov som inte direkt eller indirekt ägs eller kontrolleras av BidCo eller någon av dess närstående parter eller närstående bolag, uppgår till cirka 7 222 miljoner kronor.

Rekommendation från styrelsen för Karnov och fairness opinion

Styrelsen för Karnov har utvärderat Erbjudandet och har enhälligt beslutat att rekommendera Karnovs aktieägare att acceptera Erbjudandet. Vidare har Karnovs styrelse informerat BidCo om att Karnovs styrelse har erhållit en så kallad fairness opinion från Grant Thornton, enligt vilken Erbjudandet är skäligt för Karnovs aktieägare ur ett finansiellt perspektiv. Styrelseledamoten Ted Keith har inte deltagit och kommer inte att delta i Karnovs handläggning av eller beslut avseende Erbjudandet, eftersom han har en intressekonflikt enligt punken II.18 i Nasdaq Stockholms Takeover-regler (”Takeover-reglerna”) (se ”Vissa närstående parter” nedan).

BidCos aktieägande i Karnov

Per dagen för detta pressmeddelande innehar och kontrollerar Greenoaks och Long Path, som är närstående till BidCo, direkt eller indirekt, totalt 21 905 396 stamaktier och röster i Karnov, motsvarande cirka 20,3 procent av samtliga utestående aktier och röster i Bolaget. Av detta aktieägande innehar och kontrollerar Greenoaks 7 316 116 stamaktier[9] och röster i Karnov, motsvarande cirka 6,8 procent av samtliga utestående aktier och röster i Bolaget, och Long Path innehar och kontrollerar 14 589 280 stamaktier och röster i Karnov, motsvarande cirka 13,5 procent av samtliga utestående aktier och röster i Bolaget. Greenoaks och Long Path kommer att tillskjuta samtliga sina aktier i Karnov till BidCo vid fullföljandet av Erbjudandet.

Utöver vad som anges ovan innehar eller kontrollerar varken BidCo eller någon av dess närstående bolag eller närstående parter vid tidpunkten för detta pressmeddelande några aktier i Karnov eller finansiella instrument som ger en finansiell exponering jämförbar med innehav av aktier i Karnov. Varken BidCo eller någon av dess närstående bolag eller närstående parter har förvärvat eller åtagit sig att förvärva aktier eller några andra finansiella instrument i Karnov som ger en finansiell exponering jämförbar med innehav av aktier i Karnov till ett pris som överstiger priset per aktie i Erbjudandet under de senaste sex månaderna före offentliggörandet av Erbjudandet.

I den mån det är tillåtet enligt tillämplig lagstiftning och regleringar kan BidCo och dess närstående komma att förvärva, eller vidta åtgärder för att förvärva, aktier i Karnov på annat sätt än genom Erbjudandet. Information om sådana förvärv av aktier, eller åtgärder för att förvärva aktier, kommer att offentliggöras enligt tillämpliga lagar och regler.

Åtaganden och uttalanden från aktieägare i Karnov

BidCo har erhållit oåterkalleliga åtaganden att acceptera Erbjudandet från följande aktieägare i Karnov:

  • Carnegie Fonder har åtagit sig att acceptera Erbjudandet avseende sina 6 500 000 stamaktier, motsvarande cirka 6,0 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov;
  • Invesco har åtagit sig att acceptera Erbjudandet avseende sina 10 123 720 stamaktier, motsvarande cirka 9,4 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov; och
  • Swedbank Robur Fonder har åtagit sig att acceptera Erbjudandet avseende sina 7 124 847 stamaktier, motsvarande cirka 6,6 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov.

Följaktligen har åtaganden att acceptera Erbjudandet från aktieägare som totalt representerar 23 748 567 stamaktier erhållits, vilket motsvarar cirka 22,0 procent av de utestående aktierna och rösterna i Karnov. Dessa åtaganden, tillsammans med Greenoaks och Long Paths befintliga innehav i Karnov, motsvarar totalt cirka 42,3 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov.

Om en tredje part, före utgången av acceptperioden i Erbjudandet (eller en eventuell förlängd acceptperiod), lämnar ett offentligt uppköpserbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i Karnov mot kontant vederlag och (i) värdet per stamaktie i erbjudandet överstiger värdet per stamaktie i Erbjudandet med mer än 1,5 procent (ett ”Högre Konkurrerande Erbjudande”), och (ii) BidCo inte, inom 7 arbetsdagar efter offentliggörandet av det Högre Konkurrerande Erbjudandet, offentliggör en höjning av Erbjudandet enligt vilken priset per stamaktie i Karnov i Erbjudandet åtminstone motsvarar priset per stamaktie i det Högre Konkurrerande Erbjudandet vid tiden för dess formella offentliggörande (det ”Reviderade Erbjudandet”), har aktieägarna som åtagit sig att acceptera Erbjudandet rätt att återkalla sin accept av Erbjudandet och acceptera det Högre Konkurrerande Erbjudandet. I händelse av ett eller flera Reviderade Erbjudanden och ett eller flera efterföljande Högre Konkurrerande Erbjudanden, tillämpas det föregående i varje enskilt fall.

Därutöver har Cervantes Capital och Columbia Threadneedle som tillsammans innehar cirka 4,9 procent av samtliga utestående aktier och röster i Karnov uttryckt sitt stöd för Erbjudandet och sin avsikt att acceptera Erbjudandet.

BidCo har därmed, genom oåterkalleliga åtaganden och uttalanden från aktieägare att acceptera Erbjudandet, säkrat accepter och stöd från aktieägare som representerar totalt 29 074 784 stamaktier och röster i Karnov, vilket motsvarar cirka 27,0 procent av de utestående aktierna och rösterna i Karnov. Tillsammans med de aktier som redan innehas av BidCo och dess närstående parter uppgår detta till 50 980 180 aktier i Karnov, vilket motsvarar cirka 47,3 procent av de utestående aktierna och rösterna i Karnov.

Villkor för Erbjudandets fullföljande

Erbjudandets fullföljande är villkorat av:

  1. att Erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att BidCo blir ägare till aktier som representerar mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier i Karnov (efter full utspädning);
  2. att inte någon annan offentliggör ett erbjudande att förvärva aktierna i Karnov på villkor som för aktieägarna i Karnov är mer förmånliga än de villkor som gäller enligt Erbjudandet;
  3. att, såvitt avser Erbjudandet och genomförandet av förvärvet av Karnov, samtliga erforderliga godkännanden, tillstånd, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande, inklusive godkännanden från konkurrensmyndigheter, erhålles, i varje enskilt fall på för BidCo acceptabla villkor;
  4. att varken Erbjudandet eller förvärvet av Karnov helt eller delvis omöjliggörs eller väsentligen försvåras av lagstiftning eller annan reglering, domstolsavgöranden, myndighetsbeslut eller motsvarande omständighet;
  5. att inga omständigheter har inträffat som väsentligt negativt påverkar, eller kan förväntas väsentligt negativt påverka, Karnovs finansiella ställning eller verksamhet, inklusive Karnovs försäljning, resultat, likviditet, soliditet, eget kapital eller tillgångar;
  6. att ingen information som offentliggjorts av Karnov, eller på annat sätt gjorts tillgänglig för BidCo av Karnov, är felaktig, ofullständig eller vilseledande, och att Karnov har offentliggjort all information som ska ha offentliggjorts; och
  7. att Karnov inte vidtar några åtgärder som är ägnade att försämra förutsättningarna för Erbjudandets lämnande eller genomförande.

BidCo förbehåller sig rätten att återkalla Erbjudandet för det fall det står klart att något av ovanstående villkor inte har uppfyllts eller inte kan uppfyllas. Såvitt avser villkor 2 – 7 ovan får emellertid ett sådant återkallande av Erbjudandet endast ske under förutsättning att den bristande uppfyllelsen av ett sådant villkor är av väsentlig betydelse för BidCos förvärv av Karnov eller om det annars har godkänts av Aktiemarknadsnämnden.

BidCo förbehåller sig rätten att ensidigt frånfalla, helt eller delvis, ett, flera eller samtliga av villkoren 1 – 7 ovan, inklusive, avseende villkor 1 ovan, att fullfölja Erbjudandet till en lägre acceptnivå, i varje fall utan återkallelserätt för aktieägare utöver vad som kan följa av tillämpliga lagar och regler.

Vissa närstående parter

Ted Keith är partner på Long Path och styrelseledamot i Karnov. Ted Keith har därmed en intressekonflikt enligt punkten II.18 i Takeover-reglerna. I enlighet med Takeover-reglerna har Ted Keith därmed inte deltagit och kommer inte att delta i Karnovs handläggning av eller beslut avseende Erbjudandet.

Long Paths deltagande i Erbjudandet innebär att avsnitt III i Takeover-reglerna är tillämpligt på Erbjudandet, vilket innebär att acceptperioden måste vara minst fyra veckor och att Karnov har en skyldighet att inhämta och offentliggöra ett värderingsutlåtande (fairness opinion) avseende Erbjudandet från oberoende expertis. Styrelsen i Karnov har redan erhållit ett värderingsutlåtande från Grant Thornton, enligt vilken Erbjudandet är skäligt för Karnovs aktieägare ur ett finansiellt perspektiv (se ”Rekommendation från styrelsen i Karnov och fairness opinion” ovan).

Information om BidCo, Greenoaks och Long Path

BidCo är ett nybildat svenskt privat aktiebolag med organisationsnummer 559476-6510, säte i Stockholm och adress på c/o GotYourBack, Linnégatan 18, 114 47 Stockholm, Sverige. Per dagen för detta pressmeddelande är BidCo indirekt helägt av Greenoaks och kommer, vid fullföljandet av Erbjudandet, att indirekt ägas av Konsortiet. BidCo bildades den 4 mars 2024 och registrerades hos Bolagsverket den 19 mars 2024. BidCo har aldrig bedrivit och bedriver för närvarande ingen verksamhet och dess enda affärsmässiga syfte är att lämna Erbjudandet.

Greenoaks är en ledande global investerare inom teknologi med cirka 10 miljarder dollar i förvaltat kapital, som gör långsiktiga investeringar i ledande verksamheter i hela världen. Greenoaks investerar i exceptionella ledare vid varje skede av deras resa och skapar långvariga partnerskap som består i årtionden. Greenoaks har varit aktieägare i Karnov sedan 2023 och innehar cirka 6,8 procent av de utestående aktierna och rösterna i Karnov. För mer information, besök www.greenoaks.com.

Long Path gör långsiktiga investeringar i ett begränsat antal högkvalitativa, förutsägbara verksamheter på den publika och privata marknaden. Long Path har varit aktieägare i Karnov sedan 2019, är för närvarande Bolagets största ägare och har en representant i Karnovs styrelse. Long Path innehar för närvarande cirka 13,5 procent av de utestående aktierna och rösterna i Karnov. För mer information, besök www.longpathpartners.com.

Greenoaks och Long Path har åtagit sig att exklusivt samarbeta vid genomförandet av Erbjudandet till aktieägarna i Karnov.

Finansiering av Erbjudandet

Vederlaget som betalas i samband med Erbjudandet är i sin helhet säkerställt genom medel som är tillgängliga för BidCo i enlighet med ett så kallat equity commitment letter utgivet av dess ägare och dess närstående parter.

Den ovannämnda finansieringen ger BidCo tillräckliga likvida medel för att fullt ut täcka vederlaget som ska betalas för Erbjudandet och följaktligen är fullföljandet av Erbjudandet inte villkorat av att finansiering erhålls.

Granskning av information i samband med Erbjudandet

Styrelsen för Karnov har låtit BidCo genomföra en begränsad undersökning av Karnov (en så kallad due diligence) av bekräftande slag i samband med förberedelserna inför Erbjudandet. I samband med undersökningen har BidCo erhållit Karnovs delårsrapport för perioden januari – mars 2024, som kommer att offentliggöras av Karnov den 3 maj 2024. Med undantag för den ovannämnda preliminära finansiella informationen, har styrelsen för Karnov informerat BidCo att ingen insiderinformation har tillhandahållits BidCo i samband med denna undersökning.

Godkännanden från myndigheter

Erbjudandets fullföljande är bland annat villkorat av att samtliga erforderliga godkännanden, tillstånd, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande, inklusive godkännanden från konkurrensmyndigheter, erhålles, i varje enskilt fall på för BidCo acceptabla villkor.

Enligt BidCos bedömning kommer Erbjudandet att kräva sedvanliga konkurrensgodkännanden i Spanien. BidCo har inlett arbetet med för Erbjudandet relevanta ansökningar. BidCo förväntar sig att relevanta godkännanden kommer att erhållas före utgången av acceptperioden.

Preliminär tidplan[10]

Offentliggörande av erbjudandehandlingen 6 maj 2024
Acceptperiod 7 maj 2024 – 4 juni 2024
Utbetalning av vederlag 12 juni 2024

BidCo förbehåller sig rätten att förlänga acceptfristen för Erbjudandet och senarelägga tidpunkten för utbetalning av vederlag. Meddelande om sådan förlängning eller senareläggning kommer att offentliggöras av BidCo genom pressmeddelande i enlighet med tillämpliga regler och bestämmelser.

Tvångsinlösenförfarande och avnotering

Om BidCo, i samband med Erbjudandet eller på annat sätt, förvärvar aktier som representerar mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier i Karnov, avser BidCo att påkalla tvångsinlösen i enlighet med aktiebolagslagen (2005:551) för att förvärva samtliga resterande aktier i Karnov och verka för att stamaktierna i Karnov avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Tillämplig lag och tvister

Erbjudandet, liksom de eventuella avtal som ingås mellan BidCo och aktieägarna i Karnov till följd av Erbjudandet, ska regleras av och tolkas i enlighet med svensk materiell rätt. Tvist avseende Erbjudandet, eller som uppkommer med anledning därav, ska avgöras exklusivt av svensk domstol varvid Stockholms tingsrätt ska utgöra första instans.

Takeover-reglerna och Aktiemarknadsnämndens uttalanden och avgöranden om tolkning och tillämpning av dessa regler är tillämpliga på Erbjudandet. Vidare har BidCo, i enlighet med lag (2006:451) om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden, den 2 maj 2024 skriftligen åtagit sig gentemot Nasdaq Stockholm AB (”Nasdaq”) att följa sådana regler och uttalanden samt att underkasta sig de sanktioner som kan åläggas av Nasdaq vid överträdelse av Takeover-reglerna. BidCo har den 3 maj 2024 informerat Finansinspektionen om Erbjudandet samt om ovan nämnda åtagande gentemot Nasdaq.

Rådgivare

Nordea Bank Abp, filial i Sverige (”Nordea”) är ensam finansiell rådgivare till BidCo samt finansiell rådgivare till Greenoaks. J.P. Morgan är även finansiell rådgivare till Greenoaks. Roschier Advokatbyrå AB och Kirkland & Ellis LLP är legala rådgivare till Greenoaks och BidCo i samband med Erbjudandet. Hannes Snellman Advokatbyrå är legala rådgivare till Long Path i samband med Erbjudandet.

Goldcup 35013 AB

Styrelsen

Information om Erbjudandet

Information om Erbjudandet finns tillgänglig på www.cases-offer.com

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Joachim Hörnqvist
+46 768 19 00 39
cases-offer@fogelpartners.se

För administrativa frågor om Erbjudandet, vänligen kontakta i första hand din bank eller förvaltare där du har dina aktier i förvar.

Informationen i detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande av BidCo i enlighet med Takeover-reglerna den 3 maj 2024 kl. 07:40 (CEST).

Viktig information

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen äga företräde.

Erbjudandet lämnas inte, vare sig direkt eller indirekt, i Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore eller Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där sådant erbjudande enligt lagar, restriktioner och förordningar i sådan relevant jurisdiktion skulle vara förbjudet enligt tillämplig lag, genom post, något kommunikationsmedel (inklusive, men ej begränsat till, telefax, e-post, telex, telefon och internet) som används vid nationell eller internationell handel eller vid någon nationell börs eller handelsplats i Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore eller Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där sådant erbjudande enligt lagar, restriktioner och förordningar i sådan relevant jurisdiktion skulle vara förbjudet enligt tillämplig lag, och Erbjudandet kan inte accepteras på något sådant sätt eller med något sådant kommunikationsmedel i eller från Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore eller Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där sådant erbjudande enligt lagar, restriktioner och förordningar i sådan relevant jurisdiktion skulle vara förbjudet. Varken detta pressmeddelande eller annan dokumentation hänförlig till Erbjudandet kommer således, och ska inte, sändas, postas eller spridas på annat sätt i eller till Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore eller Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där sådant erbjudande enligt lagar, restriktioner och förordningar i sådan relevant jurisdiktion skulle vara förbjudet.

Detta pressmeddelande sänds inte, och får inte sändas, till aktieägare med registrerade adresser i Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore eller Sydafrika. Banker, fondkommissionärer, handlare och andra förvaltare som innehar förvaltarregistrerade aktier för personer i Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore eller Sydafrika får inte vidarebefordra detta pressmeddelande, eller andra till Erbjudandet relaterade dokument, till sådana personer.

Erbjudandet, den information och den dokumentation som tillgängliggörs genom detta pressmeddelande har inte upprättats av, och inte godkänts av, en ”authorised person” som avses i bestämmelse 21 av UK Financial Services and Markets Act 2000 (”FSMA”). Spridning av information och dokument som tillgängliggörs genom detta pressmeddelande är undantagna från restriktionerna för finansiell marknadsföring i bestämmelse 21 i FSMA på grundval av att det är ett meddelande från eller på uppdrag av en juridisk person som hänför sig till en transaktion att förvärva aktier i en juridisk person, och att transaktionens ändamål rimligen kan betraktas som förvärv av daglig kontroll av den juridiska personens verksamhet i enlighet med artikel 62 (försäljning av en juridisk person) i FSMA 2000 (Financial Promotion) Order 2005 i dess nuvarande lydelse (”Ordern”). Detta pressmeddelande eller annan dokumentation som hänför sig till Erbjudandet är och kommer endast vara avsedd för personer i Storbritannien som (i) är professionella investerare som omfattas av artikel 19(5) i Ordern, (ii) omfattas av artikel 49.2(a)-(d) (”bolag med högt nettovärde, aktiva föreningar, etc.”) i Ordern eller (iii) andra personer som lagligen kan ta del av informationen (samtliga sådana personer benämns tillsammans som ”Relevanta Personer”). Personer som inte är Relevanta Personer ska inte agera utifrån eller förlita sig på Erbjudandet eller dess innehåll. Erbjudandet, varje investering eller investeringsåtgärd som detta pressmeddelande avser är och kommer endast vara tillgänglig för, och kommer endast genomföras med, Relevanta Personer i Storbritannien.

Uttalanden i detta pressmeddelande som rör framtida förhållanden eller omständigheter, inklusive information om framtida resultat, tillväxt och andra utvecklingsprognoser samt andra fördelar med Erbjudandet, utgör framtidsinriktad information. Sådan information kan generellt, men inte alltid, kännetecknas av att den innehåller orden ”bedöms”, ”avses”, ”förväntas”, ”tros”, eller liknande uttryck. Framtidsinriktad information är, till sin natur, föremål för risker och osäkerhetsmoment eftersom den avser förhållanden och är beroende av omständigheter som inträffar i framtiden. På grund av flera faktorer, vilka i stor utsträckning ligger utom BidCos och Karnovs kontroll, kan det inte garanteras att framtida förhållanden inte väsentligen avviker från vad som uttryckts eller antytts i den framtidsinriktade informationen. All sådan framtidsinriktad information gäller endast för den dag den förmedlas och BidCo har ingen skyldighet (och åtar sig ingen sådan skyldighet) att uppdatera eller revidera någon sådan information på grund av ny information, framtida händelser eller liknande, förutom i enlighet med gällande lagar och bestämmelser.

Nordea agerar på uppdrag av BidCo i samband med Erbjudandet och ingen annan, och ansvarar inte gentemot någon annan än BidCo för att tillhandahålla det skydd som ges till Nordeas kunder eller för att ge råd i samband med Erbjudandet eller något annat ärende som refereras till häri.

Särskild information till aktieägare i USA

Erbjudandet som beskrivs i detta pressmeddelande avser emitterade och utestående aktier i Karnov, ett bolag bildat enligt svensk lag, och är föremål för svenska offentliggörande- och förfaranderegler, vilka kan skilja sig från de regler som gäller i USA. Erbjudandet lämnas i USA i enlighet med Section 14(e) i U.S. Securities Exchange Act från 1934, såsom uppdaterad (”U.S. Exchange Act”) och Regulation 14E i tillämplig utsträckning samt i övrigt i enlighet med offentliggörande- och förfaranderegler som följer av svensk lag, innefattande rätten att återkalla lämnad accept, tidplan för Erbjudandet, meddelande om förlängning, offentliggörande av utfall, förfarande för utbetalning av vederlag (inklusive tidpunkt för utbetalning av vederlag), samt undantag från villkor, vilka kan skilja sig från vad som följer av regler och praxis avseende offentliga uppköpserbjudanden i USA. Budgivarens möjlighet att frånfalla villkor för Erbjudandet (både under och efter utgången av acceptperioden) och aktieägarnas möjlighet att återkalla lämnad accept kan skilja sig åt mellan ett offentligt uppköpserbjudande enligt svensk rätt och ett offentligt uppköpserbjudande enligt amerikansk rätt. Innehavare av aktier i Karnov som är bosatta i USA (”Amerikanska Aktieägare”) uppmanas att ta kontakt med egna rådgivare gällande Erbjudandet.

Karnovs finansiella rapporter och all finansiell information som inkluderas häri, eller andra dokument relaterade till Erbjudandet, är eller kommer att upprättas i enlighet med IFRS, vilka inte kan jämföras med finansiella rapporter eller finansiell information för bolag i USA eller andra bolag vars finansiella rapporter har upprättats i enlighet med allmänt accepterade amerikanska redovisningsprinciper. Erbjudandet lämnas till Amerikanska Aktieägare på samma villkor som till övriga aktieägare i Karnov, till vilka ett erbjudande lämnas. Alla informationsdokument, inklusive erbjudandehandlingen, dissemineras till amerikanska innehavare på grunder som är jämförbara med sådana metoder enligt vilka dokument tillhandahålls till Karnovs övriga aktieägare.

Erbjudandet, vilket är föremål för svensk rätt, lämnas till Amerikanska Aktieägare i enlighet med tillämplig amerikansk värdepapperslagstiftning och de tillämpliga undantagen därtill. I den utsträckning Erbjudandet är föremål för amerikansk värdepapperslagstiftning ska dessa regler endast tillämpas på Amerikanska Aktieägare och således inte medföra skyldigheter för några andra personer. Amerikanska Aktieägare bör uppmärksamma att priset i Erbjudandet betalas ut i kronor och att ingen justering kommer att göras mot bakgrund av valutakursförändringar.

Det kan vara svårt för Karnovs aktieägare att genomdriva sina rättigheter och eventuella krav som de skulle kunna ha enligt amerikansk federal eller delstatlig värdepapperslagstiftning med anledning av Erbjudandet, eftersom Karnov och BidCo är belägna utanför USA och vissa eller samtliga av deras ledande befattningshavare och styrelseledamöter kan vara bosatta i andra länder än USA. Karnovs aktieägare kommer eventuellt inte att kunna stämma Karnov eller BidCo eller deras ledande befattningshavare eller styrelseledamöter i en icke-amerikansk domstol för överträdelser av amerikansk värdepapperslagstiftning. Vidare kan det vara svårt att få Karnov, BidCo och/eller deras närstående att underkasta sig amerikansk jurisdiktion eller en dom från en amerikansk domstol.

I den utsträckning det är tillåtet enligt tillämpliga lagar och regler kan BidCo och dess närstående eller mäklare och mäklares närstående (i egenskap av agenter för BidCo eller, om tillämpligt, dess närstående) från tid till annan, under Erbjudandet, och enligt annat än Erbjudandet, direkt eller indirekt, köpa eller arrangera köp av aktier i Karnov utanför USA, eller andra värdepapper som kan konverteras till, utbytas mot eller utnyttjas för teckning av sådana aktier. Sådana köp kan antingen ske på den öppna marknaden till rådande pris eller genom privata transaktioner till förhandlat pris, och information om sådana förvärv kommer att offentliggöras genom ett pressmeddelande eller på andra sätt som rimligen kan förväntas för att informera Amerikanska Aktieägare avseende sådan information. Vidare kan BidCos finansiella rådgivare också komma att delta i normal handel avseende värdepapper i Karnov, vilket kan inkludera köp eller arrangemang avseende köp av sådana värdepapper såtillvida sådana köp eller arrangemang följer tillämplig lag. All information beträffande sådana köp kommer att offentliggöras, på svenska och genom en icke-bindande engelsk översättning tillgänglig för Amerikanska Aktieägare, via relevant elektronisk media om, och i den utsträckning, sådant offentliggörande krävs enligt tillämplig svensk eller amerikansk lag, förordningar eller bestämmelser.

Mottagandet av kontantvederlag i enlighet med Erbjudandet av en Amerikansk Aktieägare kan komma att utgöra en skattepliktig transaktion i amerikanskt federalt inkomstskattehänseende och enligt tillämpliga amerikanska statliga och lokala, samt utländska skattelagar. Varje aktieägare uppmanas att konsultera en självständig egen skatterådgivare angående de skattemässiga konsekvenserna av att acceptera Erbjudandet. Varken BidCo eller dess närstående och deras respektive styrelseledamöter, ledande befattningshavare, anställda eller ombud eller annan företrädare i samband med Erbjudandet kan hållas ansvarig för skattemässiga konsekvenser eller skyldigheter som uppstår som en följd av att acceptera detta Erbjudande.

VARE SIG U.S. SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION ELLER NÅGON AMERIKANSK DELSTATLIG VÄRDEPAPPERSMYNDIGHET ELLER TILLSYNSMYNDIGHET HAR GODKÄNT ELLER AVVISAT DETTA ERBJUDANDE, KOMMENTERAT HURUVIDA ERBJUDANDET ÄR RÄTTVIST ELLER FÖRDELAKTIGT, BEDÖMT RIKTIGHETEN ELLER LÄMPLIGHETEN AV DETTA PRESSMEDDELANDE, ELLER UTTALAT SIG HURUVIDA INNEHÅLLET I DETTA PRESSMEDDELANDE ÄR KORREKT ELLER FULLSTÄNDIGT. ALLA PÅSTÅENDEN OM MOTSATSEN ÄR EN BROTTSLIG HANDLING I USA.

[1] ”Greenoaks” avser Greenoaks Capital Partners LLC, ett privat aktiebolag med säte i Delaware, USA, och, i tillämpliga fall, fonder som förvaltas eller rådges av Greenoaks Capital Partners LLC och/eller dess närstående.

[2] ”Long Path” avser Long Path Partners, LP, ett amerikanskt kommanditbolag (eng. limited partnership) med säte i Delaware, USA, och, i tillämpliga fall, fonder som förvaltas eller rådges av Long Path Partners, LP och/eller dess närstående.

[3] Goldcup 35013 AB är ett nybildat svenskt privat aktiebolag med organisationsnummer 559476-6510 och säte i Stockholm, Sverige. Per dagen för detta pressmeddelande är BidCo indirekt helägt av Greenoaks och kommer, vid fullföljandet av Erbjudandet, att indirekt ägas av Konsortiet.

[4] Per dagen för detta pressmeddelande har Karnov 225 902 utestående C-aktier, varav samtliga ägs av Karnov. Därmed inkluderas ingen av de 225 902 utestående C-aktierna i Erbjudandet.

[5] Exklusive egna aktier som ägs av Karnov (för närvarande samtliga 225 902 utestående C-aktier).

[6] Styrelseledamoten Ted Keith, som är partner på Long Path, har inte deltagit och kommer inte att delta i Karnovs handläggning av eller beslut avseende Erbjudandet.

[7] Hänvisningar till utestående aktier i detta pressmeddelande avser de 107 876 145 stamaktierna i Karnov, exklusive egna aktier som innehas av Karnov (för närvarande samtliga 225 902 utestående C-aktier).

[8] Källa för Karnovs aktiekurser: Nasdaq Stockholm.

[9] Information inkluderad av regulatoriska skäl i USA: Den 2 maj 2024 ingick en närstående till Greenoaks ett bindande och ovillkorat avtal med Briarwood Capital Partners LP (”Briarwood”) om att köpa 2 984 313 stamaktier i Karnov från Briarwood till en köpeskilling om 84 kronor per aktie och en total köpeskilling om 250 682 292 kronor.

[10] Alla datum är preliminära och kan komma att ändras.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.