Connect with us

Marknadsnyheter

Fastighetsbrand Lilla Edet Västerlanda

Published

on

Räddningstjänsten larmades till en fastighetsbrand i Västerlanda under kvällen. Vid framkomst konstaterades en totalt utvecklad brand i en fastighet som inrymmer flera lägenheter. Under utlarmningen befarades även att en person var kvar inne i fastigheten. 

Totalt är det resurser från flera förbund i VRR larmade till händelsen (Lilla Edet, Stenungsund, Nol samt Göteborg) totalt ca 15 enheter samt ledningsenheter i nuläget. Fastigheten befaras få brinna ner med en totalskada som följd. Ett antal boende har tagit sig ut fysiskt oskadade från fastigheten. Dock saknas ännu en boende i en av lägenheterna. Ytterligare uppgifter om eventuellt skadade eller påträffade personer i samband med händelsen, hänvisas till polisen.Räddningsarbetet kommer troligen att pågå under hela natten, dock eventuellt med minskat antal enheter.

Vakthavande befäl VRR, Bosse Andersson.

Västra Räddningsregionen är ett samarbete mellan räddningstjänsterna i väst kring ledning och genomförande av räddningsinsatser. Genom att samverka via ett gemensamt räddningsledningssystem ökar vi förmågan att genomföra omfattande, komplexa och samtidiga räddningsinsatser. De samverkande räddningstjänsterna är räddningstjänstförbunden i Alingsås-Vårgårda (AVRF), Bohus (BORF), Södra Bohuslän (SBRF) och Storgöteborg (RSG), samt räddningstjänsterna i Herrljunga, Sotenäs, Strömstad, Tanum och Öckerö kommuner.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Landshövding Sten Tolgfors ska söka lösning för järnvägssträckan Göteborg–Borås

Published

on

By

Regeringen ger Länsstyrelsen i Västra Götalands län och landshövding Sten Tolgfors i uppdrag att sondera förutsättningarna att genomföra åtgärder i järnvägssystemet i stråket Göteborg–Borås. Bakgrunden är att flera aktörer meddelat att de för närvarande inte ser att förutsättningarna finns för att komma vidare med planeringen av den nya järnvägen.

– Nu får landshövding Sten Tolgfors i uppgift att försöka hitta en lösning för järnvägen som kan få större uppslutning i regionen. I en länsstyrelses uppgifter ingår att inom sin verksamhet främja samverkan mellan olika aktörer i länet och det finns därför goda skäl att ge länsstyrelsen detta uppdrag, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Trafikverket fick i oktober 2023 i uppdrag av regeringen att planera för åtgärder i järnvägssystemet i stråket Göteborg–Borås. Trafikverket har nu vänt sig till regeringen och meddelat att det för närvarande inte finns förutsättningar att komma vidare med planeringsarbetet. Härryda kommun har inkommit med en hemställan till regeringen om att en förhandlingsperson bör tillsättas.

Regeringen ger därför länsstyrelsen i uppdrag att sondera förutsättningarna för att finna en lösning. Länsstyrelsen ska enligt uppdraget samråda med regionala och kommunala företrädare i Västra Götaland och med Trafikverket. Länsstyrelsen bör även samråda med representanter för näringslivet.

Syftet med uppdraget är att en fortsatt planering ska resultera i åtgärder som framför allt förbättrar förutsättningarna för arbetspendling i regionen samt förbättrar anslutningen till Landvetters flygplats.

Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Peptonic offentliggör prospekt i samband med företrädesemission av units

Published

on

By

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE ÅTGÄRDER ÄN SÅDANA ÅTGÄRDER SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT.

PEPTONIC medical AB (”Peptonic” eller ”Bolaget”), har upprättat ett EU-tillväxtprospekt (”Prospektet”) med anledning av Bolagets förestående emission av units bestående av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”), som beslutades av styrelsen den 16 april 2024 och som godkändes av årsstämman den 21 maj 2024. Prospektet har idag, den 24 maj 2024, godkänts av Finansinspektionen.

Prospektet har upprättats med anledning av den förestående Företrädesemissionen och har idag, den 24 maj 2024, godkänts och registrerats av Finansinspektionen. Prospektet, innehållande fullständiga villkor och anvisningar, kommer att finnas tillgängligt på Bolagets hemsida, www.peptonicmedical.se, på Mangold Fondkommission AB:s hemsida, www.mangold.se och på Finansinspektionens hemsida www.fi.se. Information om Företrädesemissionen kommer att göras tillgängliga på Bolagets och Mangold Fondkommissions webbplats i samband med att teckningsperioden inleds.

Preliminär tidplan för Företrädesemissionen

  • 24 maj 2024: Avstämningsdag för erhållande av uniträtter. Aktieägare som är registrerade i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken denna dag erhåller uniträtter för deltagande i Företrädesemissionen
  • 28 maj – 12 juni 2024: Teckningsperiod för Företrädesemissionen
  • 28 maj – 7 juni 2024: Handel i uniträtter (UR) på Spotlight Stock Market
  • 28 maj – vecka 26, 2024: Handel i betalda tecknade units (BTU) på Spotlight Stock Market
  • 14 juni 2024: Beräknad dag för offentliggörande av utfall i Företrädesemissionen

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare till Peptonic i samband med Företrädesemissionen. Eversheds Sutherland Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen.

För ytterligare information kontakta:

Anna Linton, vd Peptonic Medical AB

Email: anna.linton@peptonicmedical.se

Telefon:  +46 70-244 92 07

Kort om Peptonic medical AB                                                                                                                 

Peptonic medical AB (publ) är ett innovativt svenskt biomedicinskt företag som bedriver utveckling och försäljning av kliniskt bevisade egenvårdsbehandlingar och egendiagnostiska snabbtester inom intim kvinnohälsa. Portföljen säljs under varumärkena Vagivital och Vernivia. Bolagets vision är att lyfta intim egenvård till nya höjder genom att ge kvinnor verktygen och möjligheterna att själva diagnostisera, behandla och förebygga medicinska tillstånd i underlivet

Peptonic Medical avser kontinuerligt att bredda bolagets produktportfölj genom förvärv och utveckling av innovativa och konkurrenskraftiga produkter i egen regi. Bolagets mousse-baserade drug-delivery teknologi, Venerol, och gelbasen i VagiVital skapar goda förutsättningar att vidga portföljen. Centralt i tillväxtstrategin är geografisk expansion av VagiVital och Verniva via lokala partners.

Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och har dotterbolagen Common Sense i USA och Peptonic Medical i Israel.  Peptonic Medical grundades 2009 och företagets aktier är sedan 2014 noterade på Spotlight Stock Market.

Ytterligare information om bolaget finns tillgänglig på Bolagets hemsida, www.peptonicmedical.se.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner. Mottagare av detta pressmeddelande i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har publicerats, offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana restriktioner. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Peptonic i någon jurisdiktion. Inbjudan till berörda personer att delta i Företrädesemissionen kommer endast att ske genom det EU-tillväxtprospekt som Bolaget avser att offentliggöra med anledning av Företrädesemissionen.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Storbritannien, USA, Kanada, Japan, Australien, Hong Kong, Nya Zeeland, Sydafrika eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande lagar och regler.

Inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet lämnas inget erbjudande till allmänheten av värdepapper i något annat land än Sverige. I andra medlemsländer i den Europeiska Unionen kan ett sådant erbjudande endast lämnas i enlighet med undantag i Prospektförordningen (EU) 2017/1129.

Detta pressmeddelande innehåller viss framåtriktad information som återspeglar Bolagets aktuella syn på framtida händelser samt finansiell och operationell utveckling. Ord som ”avses”, ”bedöms”, ”förväntas”, ”kan”, ”planerar”, ”tror”, ”uppskattar” och andra uttryck som innebär indikationer eller förutsägelser avseende framtida utveckling eller trender, och som inte är grundade på historiska fakta, utgör framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur förenad med såväl kända som okända risker och osäkerhetsfaktorer eftersom den är avhängig framtida händelser och omständigheter. Framåtriktad information utgör inte någon garanti avseende framtida resultat eller utveckling och verkligt utfall kan komma att väsentligen skilja sig från vad som uttalas i framåtriktad information.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Invoicery Group AB: Invoicery Groups huvudägare föreslår Marcus Bonsib till ny styrelseledamot

Published

on

By

Huvudägaren i Invoicery Group AB,  (”Invoicery”), Stephen Schad kommer vid årsstämman den 5 juni 2024 föreslå att utöka antalet styrelseledamöter i bolaget till fem och vidare i egenskap av huvudägare föreslå Marcus Bonsib till ny ledamot i styrelsen.

Marcus Bonsib har en  finansiell bakgrund med gedigen erfarenhet av bl a aktiemarknaden, M&A och egna investeringar. Marcus erfarenhet förväntas komplettera den nuvarande styrelsen bestående av Regina Sipos, Mats Ottosson, Mia Jurke och Stephen Schad, som alla föreslås för omval vilket presenteras i samband med kallelsen till årsstämman.

Stephen Schad /vd stephen.schad@frilansfinans.se

Invoicery Group erbjuder tjänster inom egenanställning (B2C) och workforce management (B2B). Invoicery Group är verksamma inom egenanställning under varumärkena Frilans Finans i Sverige och Norge och Invoicery i Finland, Danmark och Frankrike. Vidare bedrivs workforce management under varumärket Invoicery Business. Bolaget grundades 1999 och slogs ihop med SPACtvå genom ett omvänt förvärv i april 2023. Invoicery Group handlas på Spotlight Stock Market under kortnamnet FRILAN.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.