Connect with us

Marknadsnyheter

Telenor visar stark försäljningstillväxt i det andra kvartalet, ökar kundvärdet med nya produktportföljer och rapporterar stabil EBITDA

Published

on

Telenor-koncernen offentliggjorde idag resultatet för det andra kvartalet 2022. Kundtillströmningen för Telenor Sverige fortsätter, vilket tillsammans med högre värde på nya kunder och återkommande roamingintäkter driver omsättningstillväxten. Under det andra kvartalet ökade antalet mobilabonnemang med 30 000, fördelat över samtliga kundsegment. Telenor har även lanserat uppdaterade produktportföljer på mobilsidan med ett högre kundvärde.

Bjrn Ivar Moen VD p Telenor Sverige

Bjørn Ivar Moen, VD för Telenor Sverige.

Telenor Sveriges omsättning uppgick till 3 039 MSEK (2 959) och rörelseresultat (EBITDA) till 1 025 MSEK (1 109). Antal mobilkunder uppgick till 2 885 000, vilket är en ökning med 71 000 jämfört med samma kvartal föregående år.

Organiskt* ökade omsättningen med 5,5 procent och rörelseresultatet (EBITDA) var på samma nivå som det andra kvartalet föregående år. Satsningar på nya produktportföljer, lansering av ett nytt kommunikationskoncept samt ökade energikostnader påverkar rörelseresultatet under kvartalet.

– Marknadssatsningar och produktutveckling fortsätter att driva kundtillväxt. I maj lanserade vi en ny produktportfölj i vårt huvudvarumärke där vi erbjuder privatkunderna fler och bättre tjänster, främst inom säkerhet. Vi ser att kunderna uppskattar våra nya produkter och det stärkta värdeerbjudandet gör att vi över tid kan öka omsättningen per kund. Även på företagssidan ser vi tillväxt från både nya och befintliga kunder, säger Bjørn Ivar Moen, VD Telenor Sverige.

Kundtillväxten inom SME-segmentet fortsätter och även där har erbjudandet stärkts genom mer flexibla mobilabonnemang riktat mot småföretagare och en ny modell för ramavtal. Inom storkundssegmentet drivs tillväxten av att Telenor har tecknat avtal med nya kunder och ökat engagemanget hos befintliga kunder.

Under kvartalet har Telenor Sverige också introducerat ett nytt kommunikationskoncept baserat på kärnan i Telenors erbjudande – kommunikation människor emellan.

– Kommunikationskonceptet passar både Telenors konsumentaffär och företagsaffär samt hur vi kommunicerar som arbetsgivare och partner. Det är fantastiskt att se engagemanget kring det och hur vi verkligen har träffat rätt med ett kommunikationskoncept som känns som ”vi”, avslutar Bjørn Ivar Moen.

 

*I februari 2022 avyttrade Telenor Sverige kommunikationsoperatören Open Universe och verksamheten inom egengrävd villafiber, vilket kommunicerats tidigare.

Telenorkoncernens kvartalsresultat finns här. 

 

 

 

 

Presskontakt

Boel Bengtsson
08-410 100 40
press@telenor.se

Om Telenor

Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,8 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2021) och har cirka 1 400 anställda.

Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 172 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110 miljarder norska kronor (2021) och cirka 16 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Läs mer på www.telenor.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Redwood Pharma AB offentliggör slutgiltigt utfall i genomförd företrädesemission

Published

on

By

2024-05-22 17:00

Teckningstiden i Redwood Pharma AB:s (”Redwood Pharma” eller ”Bolaget”) företrädesemission av units avslutades igår den 21 maj 2024 (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionens fullföljande var villkorad av att minst 1 616 270 units tecknas med och utan stöd av uniträtter, motsvarande cirka 60,9 procent (”Lägsta Nivån”). Det slutliga utfallet motsvarar det preliminära utfallet som offentliggjordes igår den 21 maj 2024, och visar att det totalt tecknades 804 050 units med och utan stöd av uniträtter, motsvarande cirka 30,3 procent av Företrädesemissionen. Lägsta Nivån i Företrädesemissionen har därmed inte har uppnåtts och kommer att avbrytas, och eventuell likvid erlagd för teckning av units kommer att återbetalas.

Teckningsperioden för Företrädesemissionen pågick mellan den 30 april 2024 fram till och med den 21 maj 2024. I Företrädesemissionen tecknades totalt 804 050 units med och utan stöd av uniträtter motsvarande 5 346 932,50 SEK och cirka 30,3 procent av Företrädesemissionen. Lägsta Nivån för Företrädesemissionens genomförande var 1 616 270 units, motsvarande 60,9 procent av erbjudandet. Utfallet i Företrädesemissionen visar på att cirka 49,7 procent av Lägsta Nivån har tecknats, och Företrädesemissionen kommer således att avbrytas. Inkomna teckningsanmälningar kommer således att annulleras och likvid som erlagts för teckning av units kommer att återbetalas till tecknarna.

Återbetalning till tecknare av units

Likvid erlagd för teckning av units i Företrädesemissionen kommer att återbetalas till tecknare genom emissionsinstitutet Nordic Issuings försorg. Teckningsanmälningar som skett med samtida betalning genom bank/förvaltare kommer att återbetalas genom densamme bank/förvaltare. Teckningsanmälningar som inkommit via emissionsredovisning återbetalas till tecknare manuellt av Nordic Issuing. Tidsplanen för återbetalning är så snart som möjligt. Återbetalning bedöms vara genomförd inom två veckor.

Strategisk uppdatering

Styrelsen i Redwood Pharma har proaktivt arbetat med en strategisk översyn av verksamheten givet Bolagets ansträngda finansiella situation. Bolaget avser informera marknaden genom pressmeddelande om utfallet av den strategiska översynen snarast möjligt.

För information om återbetalning av teckningslikvid, vänligen kontakta:
Nordic Issuing AB
Telefon: 040-632 00 20
E-post: info@nordic-issuing.se
www.nordic-issuing.se

För mer information om Redwood Pharma, vänligen kontakta:
Martin Vidaeus, VD
Tel: 070-232 29 29
E-mail: martin.vidaeus@redwoodpharma.com

Om Redwood Pharma

Redwood Pharma AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: REDW) utvecklar nästa generations behandlingar mot ögontorrhet. Fler än 300 miljoner människor lider av torra ögon och dagens standardbehandling ger endast tillfällig lindring och kan behöva appliceras upp till tio gånger om dagen. Redwood Pharmas projekt bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering av polymerer och vatten som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat, där den omedelbart bildar en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar under en längre tid. Bolaget driver för närvarande två utvecklingsprojekt: RP501 som en lättillgänglig medicinteknisk produkt för behandling av lindrig ögontorrhet, samt läkemedelskandidaten RP101 som innehåller östrogen för behandling av kvinnor som drabbas av torra ögon efter klimakteriet. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För mer information, besök www.redwoodpharma.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från Sedana Medical:s årsstämma den 22 maj 2024

Published

on

By

Sedana Medical AB (publ) höll under onsdagen den 22 maj 2024 sin årsstämma varvid följande huvudsakliga beslut fattades.

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den fullständiga kallelsen till stämman och de fullständiga förslagen som finns tillgängliga på bolagets hemsida, www.sedanamedical.com.

 

Fastställande av balans- och resultaträkningar

Stämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2023.

 

Resultatdisposition

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om att ingen utdelning ska utgå för räkenskapsåret 2023 och att bolagets disponibla medel ska balanseras i ny räkning.

 

Ansvarsfrihet

Stämman beslutade att bevilja envar av de som innehaft positionen som styrelseledamot under räkenskapsåret 2023 och verkställande direktör ansvarsfrihet.

 

Styrelse och revisorer

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av fem ledamöter utan suppleanter och att bolaget ska ha en revisor utan suppleant.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till styrelsen ska utgå med 785 000 kronor till styrelsens ordförande, samt med 250 000 kronor till var och en av övriga stämmovalda ledamöter. Stämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode för arbete i styrelsens revisionsutskott ska utgå med 75 000 kronor till revisionsutskottets ordförande och med 30 000 kronor till varje övrig ledamot.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till revisorn ska utgå enligt av bolaget godkänd räkning.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av Claus Bjerre, Hilde Furberg och Christoffer Rosenblad samt nyval av Jens Viebke och Donna Haire som ordinarie styrelseledamöter. Som styrelseordförande omvaldes Claus Bjerre.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB som bolagets revisor.

 

Godkännande av ersättningsrapport

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att fastställa den av styrelsen framtagna ersättningsrapporten.

 

Emissionsbemyndigande

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier. Genom beslut om nyemission med stöd av bemyndigandet, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, får bolagets aktiekapital inte ökas med ett belopp som överstiger tio procent av aktiekapitalet i bolaget vid tidpunkten då bemyndigandet utnyttjas för första gången.

 

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

 

LTI 2024

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om ett prestationsbaserat incitamentsprogram för upp till 25 anställda i Sedana Medical-koncernen. Deltagarna kommer kostnadsfritt att tilldelas upp till högst 1 133 810 prestationsbaserade aktierätter som kan ge deltagarna rätt att förvärva värdepapper i bolaget. En prestationsbaserad aktierätt ger en deltagare i programmet rätt att förvärva upp till en aktie i bolaget till ett pris motsvarande 26,33 kronor, förutsatt att vissa kvalificerande villkor har uppfyllts. Stämman beslutade vidare, i enlighet med styrelsens förslag, att ge styrelsen rätt att ingå swap-avtal med tredje part, för att dels säkra vissa kostnader för programmet, dels möjliggöra tilldelning till deltagarna i programmet. Stämman beslutade därutöver, i enlighet med styrelsens förslag, att emittera högst 1 490 053 teckningsoptioner för att säkra bolagets förpliktelser enligt dessa swap-avtal och/eller för överlåtelse till deltagarna.

 

_________________

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Doll, VD, 076-303 66 66
Johan Spetz, CFO, 073-036 37 89
ir@sedanamedical.com

 

Om Sedana Medical

Sedana Medical AB (publ) är en pionjär inom medicinteknik och läkemedel med fokus på inhalationssedering för att förbättra patientens liv under och efter sedering. Genom kombinationen av den medicintekniska produkten Sedaconda ACD och läkemedlet Sedaconda (isofluran), tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård.

 

Sedana Medical har direktförsäljning i Benelux, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Norden och Spanien. I andra delar av Europa liksom i Asien, Australien, Kanada och Syd- och Centralamerika arbetar företaget med externa distributörer.

 

Sedana Medical grundades 2005, är noterat på Nasdaq Stockholm (SEDANA) och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från Sedana Medical:s årsstämma den 22 maj 2024

Published

on

By

Sedana Medical AB (publ) höll under onsdagen den 22 maj 2024 sin årsstämma varvid följande huvudsakliga beslut fattades.

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den fullständiga kallelsen till stämman och de fullständiga förslagen som finns tillgängliga på bolagets hemsida, www.sedanamedical.com.

 

Fastställande av balans- och resultaträkningar

Stämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2023.

 

Resultatdisposition

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om att ingen utdelning ska utgå för räkenskapsåret 2023 och att bolagets disponibla medel ska balanseras i ny räkning.

 

Ansvarsfrihet

Stämman beslutade att bevilja envar av de som innehaft positionen som styrelseledamot under räkenskapsåret 2023 och verkställande direktör ansvarsfrihet.

 

Styrelse och revisorer

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av fem ledamöter utan suppleanter och att bolaget ska ha en revisor utan suppleant.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till styrelsen ska utgå med 785 000 kronor till styrelsens ordförande, samt med 250 000 kronor till var och en av övriga stämmovalda ledamöter. Stämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode för arbete i styrelsens revisionsutskott ska utgå med 75 000 kronor till revisionsutskottets ordförande och med 30 000 kronor till varje övrig ledamot.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till revisorn ska utgå enligt av bolaget godkänd räkning.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av Claus Bjerre, Hilde Furberg och Christoffer Rosenblad samt nyval av Jens Viebke och Donna Haire som ordinarie styrelseledamöter. Som styrelseordförande omvaldes Claus Bjerre.

 

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB som bolagets revisor.

 

Godkännande av ersättningsrapport

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att fastställa den av styrelsen framtagna ersättningsrapporten.

 

Emissionsbemyndigande

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier. Genom beslut om nyemission med stöd av bemyndigandet, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, får bolagets aktiekapital inte ökas med ett belopp som överstiger tio procent av aktiekapitalet i bolaget vid tidpunkten då bemyndigandet utnyttjas för första gången.

 

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

 

LTI 2024

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om ett prestationsbaserat incitamentsprogram för upp till 25 anställda i Sedana Medical-koncernen. Deltagarna kommer kostnadsfritt att tilldelas upp till högst 1 133 810 prestationsbaserade aktierätter som kan ge deltagarna rätt att förvärva värdepapper i bolaget. En prestationsbaserad aktierätt ger en deltagare i programmet rätt att förvärva upp till en aktie i bolaget till ett pris motsvarande 26,33 kronor, förutsatt att vissa kvalificerande villkor har uppfyllts. Stämman beslutade vidare, i enlighet med styrelsens förslag, att ge styrelsen rätt att ingå swap-avtal med tredje part, för att dels säkra vissa kostnader för programmet, dels möjliggöra tilldelning till deltagarna i programmet. Stämman beslutade därutöver, i enlighet med styrelsens förslag, att emittera högst 1 490 053 teckningsoptioner för att säkra bolagets förpliktelser enligt dessa swap-avtal och/eller för överlåtelse till deltagarna.

 

_________________

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Doll, VD, 076-303 66 66
Johan Spetz, CFO, 073-036 37 89
ir@sedanamedical.com

 

Om Sedana Medical

Sedana Medical AB (publ) är en pionjär inom medicinteknik och läkemedel med fokus på inhalationssedering för att förbättra patientens liv under och efter sedering. Genom kombinationen av den medicintekniska produkten Sedaconda ACD och läkemedlet Sedaconda (isofluran), tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård.

 

Sedana Medical har direktförsäljning i Benelux, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Norden och Spanien. I andra delar av Europa liksom i Asien, Australien, Kanada och Syd- och Centralamerika arbetar företaget med externa distributörer.

 

Sedana Medical grundades 2005, är noterat på Nasdaq Stockholm (SEDANA) och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.