Connect with us

Marknadsnyheter

Återköp av aktier i Hemnet under den 25 – 29 juli, 2022 (v.30)

Published

on

Hemnet Group AB (publ) (LEI-kod: 5493008VIU67J3HUAR07) (”Hemnet”) har under den 25 till den 29 juli 2022 återköpt sammanlagt 175 000 egna stamaktier (ISIN-kod: SE0015671995) inom ramen för det återköpsprogram som initierats av Hemnets styrelse i syfte att justera Hemnets kapitalstruktur.

Återköpen är en del av det återköpsprogram om maximalt 450 000 000 kronor som Hemnet tillkännagav den 13 maj 2022. Återköpsprogrammet genomförs i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014 (”MAR”) och Kommissionens delegerade förordning 2016/1052 (”Safe Harbour-förordningen”). Syftet med återköpsprogrammet är att justera Hemnets kapitalstruktur genom att minska aktiekapitalet.  

Stamaktier i Hemnet har återköpts enligt följande:

Datum Aggregerad daglig volym (antal aktier) Viktat genomsnittspris per dag (SEK) Totalt dagligt transaktionsvärde (SEK)
25-juli-2022 35 000 162,1094 5 673 830
26-juli-2022 35 000 161,7949 5 662 822
27-juli-2022 35 000 163,2929 5 715 251
28-juli-2022 35 000 161,9435 5 668 021
29-juli-2022 35 000 154,4811 5 406 839

Samtliga återköp har genomförts på Nasdaq Stockholm av Carnegie Investment Bank AB (publ) för Hemnets räkning. Efter ovanstående återköp uppgår Hemnets innehav av egna aktier per den 29 juli 2022 till 800 149 stamaktier. Det totala antalet aktier i Hemnet är 101 131 478.

Fullständig information om de genomförda transaktionerna enligt artikel 5.3 MAR och artikel 2.3 i Safe Harbour-förordningen biläggs detta pressmeddelande. 

För mer information, kontakta:

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: staffan.tell@hemnet.se

IR-förfrågningar
Carl Johan Åkesson, CFO
M: +46 708 30 70 57
E: cj.akesson@hemnet.se

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: nick.lundvall@hemnet.se

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostadsplattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostadsmarknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkter, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostadsbehov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostadsresa, där Hemnet med sina produkter och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostadsmarknaden. Hemnet är noterat på Nasdaq Stockholm (“HEM”). 

Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram

Continue Reading

Marknadsnyheter

WntResearch AB: Delårsrapport januari-mars 2024

Published

on

By

Väsentliga händelser första kvartalet

  • WntResearchs reviderade studieplan för den pågående NeoFox-studien godkänns i Ungern.
  • WntResearch utser Per Norlén till ny VD.

  • WntResearch genomför företrädesemission som tecknas till cirka 55,9%, vilket tillför bolaget cirka 31,4 MSEK före kostnader.

  • WntResearch beslutar gå vidare till nästa steg i fas 2-studien NeoFox med den högsta utvärderade dosen av Foxy-5.

  • WntResearch inkluderar första patienten i expansionsdelen av den pågående fas 2-studien.                        

VD-KOMMENTAR

Med fokus på patientrekrytering och partnerskap

Det första kvartalet 2024 präglades av betydande framsteg i den kliniska utvecklingen av Foxy-5, vår läkemedelskandidat mot tjocktarmscancer. Vi avslutade den första dosfinnande delen av NeoFox-studien och kunde omedelbart gå vidare med en mer intensiv behandlingsregim i studiens andra del. Parallellt har vi stärkt vår finansiella ställning och intensifierat arbetet med att söka kommersiella partners, och bland annat etablerat ett samarbete med Business Sweden i syfte att utvärdera möjligheter för partnerskap i Japan och Sydkorea. 

I februari kunde vi fastställa att den högsta utvärderade dosen av Foxy-5, 8 mg/kg, kan användas i nästa steg av vår fas 2-studie NeoFox. Denna dos ger, sammantaget med mer frekvent dosering, en exponering som är ungefär sju gånger högre än tidigare. Studiens expansionsdel kommer att inkludera upp emot 80 patienter med tjocktarmscancer varav hälften behandlas med Foxy-5 under tre veckor fram till dess att primärtumören opereras bort. Förhoppningen är att kunna etablera proof of concept för Foxy-5 vid behandling av tjocktarmscancer, genom att visa effekt på primärtumör och lokala lymfkörtlar utifrån skiktröntgen, samt genom att visa effekt på lokal spridning utifrån vävnadsanalys.

I studien ingår nära 20 kliniska sites, varav cirka ett dussin i Spanien och resterande i Ungern. I stort sett alla spanska sjukhus har nu öppnat upp för rekrytering, medan våra ungerska sjukhus förväntas vara igång inom 1–2 månader. Vi har i dagsläget inkluderat en handfull patienter till expansionsdelen, vilket är i linje med våra planer, och vi förväntar oss ökad rekrytering när även Ungern har aktiverats fullt ut. En initial effektanalys av den pågående studien planeras mot slutet av året, och resultaten från studien som helhet beräknas bli till-gängliga under andra halvåret 2025. 

STÄRKT FINANSIELL STÄLLNING

I januari 2024 genomförde bolaget en företrädesemission som i huvudsak ska finansiera vår pågående studie. Emissionen tecknades till 56% och gav drygt 31 miljoner kronor före emissionskostnader, med ytterligare möjligheter till kapitaltillskott vid de medföljande teckningsoptionsprogrammen som inlöses i fjärde kvartalet 2024 och i andra kvartalet 2025. WntResearch grundare Tommy Andersson och ett flertal befintliga större ägare deltog i emissionen. Bolaget fick även en rad nya aktieägare, däribland undertecknad.

EN VÅR MED FOKUS PÅ AFFÄRSUTVECKLING

I slutet av februari meddelade vi att vi inlett ett samarbete med innovationskatalysatorn Business Sweden i syfte att facilitera interaktioner med japanska och sydkoreanska företag. Under andra kvartalet kommer vi som ett led i detta att resa till Japan och Sydkorea för att möta potentiella partners. Samarbetet med Business Sweden är en del av vårt intensifierade arbete med affärs-utveckling.

Vi är fortlöpande är i kontakt med de större bioteknik och läkemedelsföretag som har visat intresse för vår läkemedelskandidat. Dessa företag är intresserade av att fördjupa diskussionerna så snart den initiala effektanalysen är genomförd, vilket planeras ske mot slutet av året. Om vi ser de effekter på primärtumör, lymfkörtlar och lokal spridning som vi hoppas på, så kommer det att finnas goda möjligheter att ingå licensavtal. Målet är att utlicensiera Foxy-5 till en partner som har möjlighet att både utveckla och kommersialisera produkten på regional eller global nivå.

ETT ÅR MED FOKUS PÅ INITIAL EFFEKTUTVÄRDERING

Vi har en spännande tid framför oss med ett intensivt arbete med patientrekrytering och affärsutveckling inför den initiala effektanalysen mot slutet av året. Tidigare data tyder på att Foxy-5 har potential att utvecklas till en helt ny typ av cancerbehandling med hämmande effekt på spridning och lokal utbredning av cancer – utan besvärande biverkningar. Vi ser fram emot nästa kliniska milstolpe som är den initiala effektanalysen senare i år.

Per Norlén, VD per.norlen@wntresearch.com

Denna information är sådan information som Wntresearch AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. lnformationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 maj 2024 kl. 11.00 CEST.

Om WntResearch

WntResearch AB (publ) utvecklar en helt ny typ av läkemedel med potential att förbättra överlevnaden i cancer utan att ge upphov till allvarliga biverkningar.  Kliniska ad hoc-observationer i patienter med tjocktarmscancer indikerar att bolagets läkemedelskandidat Foxy-5 har tumörhämmande effekt redan efter tre veckors behandling. Mål-sättningen med den pågående fas 2-studien är att bekräfta dessa lovande fynd. WntResearch avser att därefter etablera partnerskap med internationella läkemedelsföretag för fortsatt utveckling och kommersialisering.

WntResearch säte är i Malmö och bolaget är noterat på Spotlight Stock Market. För mer information se: www.wntresearch.com

Följ WntResearch på Linked in

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ledningsförändring i Bravida Division Syd

Published

on

By

Bravidas interna utredning av varför Region Skåne hävt sitt ramavtal med Bravida Sverige AB visar två saker. Dels att det förekommit avsiktlig överfakturering. Därtill fanns det stora brister i hanteringen av ärendet och kundrelationen med Region Skåne. Som en konsekvens av detta får chefen för Division Syd lämna Bravida.

Den 4 april 2024 initierade Bravida en intern utredning med anledning av Region Skånes beslut att häva sitt ramavtal med Bravida Sverige AB.

Utredningen, som presenterades den 29 april 2024, visar att två ramavtalskunder i offentlig sektor avsiktligt överfakturerats av Bravidas lokala avdelning Malmö El Service. Saken är polisanmäld och ansvarig chef har tagits ur tjänst. Utöver det visade utredningen att en av de drabbade kunderna, Region Skåne, bemötts på ett oacceptabelt sätt. Den ansvariga divisionschefen har visat en underlåtenhet att agera i ärendet. 

– Med anledning av det som hänt, har jag kommit fram till att division Syd behöver ett nytt ledarskap. Jag har därför bett Anders Ahlquist, chef för Division Syd att lämna Bravida, kommenterar Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida. 

Lars Täuber, chef för Division Mitt blir utöver sitt nuvarande uppdrag, ny tillförordnad chef för Division Syd.

För kontakt:
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11

Bra fastigheter gör skillnad, därför finns Bravida. Som Nordens ledande leverantör av tekniska helhetslösningar inom service och installation hjälper vi våra kunder att skapa väl fungerande och hållbara fastigheter. 

Bravidas långsiktiga mål är att vara klimatneutral i hela värdekedjan år 2045. Vi har 14 000 medarbetare och finns på cirka 190 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravidas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. www.bravida.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Alteco Medical AB senarelägger årsstämman till den 24 juni

Published

on

By

Styrelsen har beslutat att senarelägga årsstämman från den 30 maj till den 24 juni. Ändringen görs för att ge mer tid till utvärdering och eventuella förhandlingar med potentiella investerare i bolaget. Det finns dock inga garantier att eventuella förhandlingar blir framgångsrika.

För mer information, vänligen kontakta

Fredrik Jonsson, CEO

Tel: 0708-76 64 44

E-post: fredrik@altecomed.com

Alteco Medical AB från Lund, Sverige är ett ISO 13485-certifierat medicintekniskt företag som grundades 2002. Vår produkt Alteco LPS Adsorber tar bort endotoxin (lipopolysackarid, LPS) från patientens blodomlopp. Alteco LPS Adsorber bygger på en unik blodreningsteknik och används som en tilläggsterapi vid sepsis för att behandla endotoxemi (höga nivåer av endotoxin). Detta kan bidra till att stabilisera patienten i den akuta situationen när traditionell medicinsk behandling är otillräcklig. Sepsis är kroppens överväldigande och livshotande inflammatoriska svar på infektion som kan leda till vävnadsskador, organsvikt, amputationer och död. Det är en av de vanligaste dödsorsakerna inom modern intensivvård, och med nästan 49 miljoner fall av sepsis och 11 miljoner dödsfall per år – eller 1 av 5 – tror man nu att sepsis dödar fler människor än cancer. Endotoxin är den toxiska delen av gramnegativa bakterier, men endotoxemi förekommer ofta hos sepsispatienter oavsett typ av infektion. Alteco LPS Adsorber, tillgänglig på marknaden sedan 2007, bryter kedjan av immunsystems överreaktioner genom att ta bort endotoxin från patientens blodomlopp under extrakorporeal behandling. Produkten är en medicinteknisk produkt (klass IIa) som använder en syntetisk peptid för att på ett säkert sätt adsorbera cirkulerande endotoxin och hjälpa till att stabilisera patientens hemodynamiska parametrar.

Alteco Medical – removing the threat

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.