Connect with us

Marknadsnyheter

Styrelsen i Pharmacolog beslutar om företrädesemission av units om cirka 19,2 MSEK

Published

on

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE ÅTGÄRDER ÄN SÅDANA ÅTGÄRDER SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT.

Styrelsen för Pharmacolog i Uppsala AB (publ) (”Pharmacolog” eller ”Bolaget”) har idag, med bemyndigande från bolagsstämman den 24 maj 2022, beslutat om en företrädesemission av units bestående av aktier av serie B och teckningsoptioner av serie TO2 om cirka 19,2 MSEK (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen omfattas till cirka 80 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner av serie TO2 kan Bolaget erhålla ytterligare högst cirka 19,2 MSEK.

Sammanfattning

  • Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Pharmacolog cirka 19,2 MSEK före emissionskostnader.
  • Företrädesemissionen omfattas till cirka 8,1 procent av teckningsförbindelser från befintliga aktieägare och därutöver har emissionsgaranter åtagit sig att garantera upp till 80 procent av Företrädesemissionen.
  • För varje aktie som ägs per avstämningsdagen, den 12 september 2022, erhåller innehavaren en (1) uniträtt. Sex (6) uniträtter ger innehavaren rätt att teckna en (1) unit. En (1) unit består av två (2) aktier av serie B och en (1) teckningsoption av serie TO2. Teckningskursen per unit uppgår till 7,50 SEK, motsvarande 3,75 SEK per aktie (teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt).
  • Teckningsperioden för Företrädesemissionen kommer att löpa från och med den 14 september 2022 till och med den 28 september 2022.
  • Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner av serie TO2 tillförs Bolaget ytterligare högst cirka 19,2 MSEK, givet full teckning i Företrädesemissionen, före emissionskostnader.

Bakgrund och motiv i sammandrag

Pharmacologs mål är att bli marknadsledande inom verktyg för att säkerställa medicineringseffektivitet i individualiserad vård och syftet med Företrädesemissionen är att ytterligare accelerera Bolagets kommersiella aktiviteter samt att investera i egen tillverkning av förbrukningsartiklar. Dels för att förbättra marginalerna, dels för att säkra de större volymer som Pharmacolog förutspår kommer efterfrågas under de kommande åren. Sammanfattningsvis är det i huvudsak inom nedanstående områden Bolaget bedömer att en satsning har stor potential att öka Pharmacologs försäljning samt skapa värde för sina aktieägare på kort och lång sikt.

Nettolikviden från Företrädesemissionen avses disponeras till följande användningsområden:

  • Satsningar på den japanska marknaden
  • Investeringar i egen tillverkning av förbrukningsprodukter
  • Investeringar i antibiotikaprojektet
  • Utveckling av nya partnersamarbeten med QC-programmet
  • Rörelsekapital

Nettolikviden från utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO2 avses främst disponeras till utökad geografisk närvaro på ytterligare nyckelmarknader där Bolaget avser ingå nya partnersamarbeten.

Villkor för Företrädesemissionen

Pharmacologs styrelse har, med bemyndigande från bolagsstämman den 24 maj 2022, beslutat om Företrädesemissionen, i enlighet med följande huvudsakliga villkor:

  • För varje aktie som ägs per avstämningsdagen erhåller innehavaren en (1) uniträtt. Sex (6) uniträtter ger rätt att teckna en (1) unit. En (1) unit består av två (2) aktier av serie B och en (1) teckningsoption av serie TO2. Teckningskursen per unit uppgår till 7,50 SEK, motsvarande 3,75 SEK per aktie (teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt).
  • Företrädesemissionen innebär en emission av högst 2 562 458 units, motsvarande 5 124 916 aktier av serie B och 2 562 458 teckningsoptioner av serie TO2.
  • Vid full teckning i Företrädesemissionen erhåller Bolaget en emissionslikvid om cirka 19,2 MSEK, före emissionskostnader.
  • Teckningsperioden för Företrädesemissionen kommer att löpa från och med den 14 september 2022 till och med den 28 september 2022.
  • Genom Företrädesemissionen kan aktiekapitalet komma att öka med högst 3 074 949,60 SEK från 9 224 850,00 SEK till 12 299 799,60 SEK och antalet aktier öka med högst 5 124 916 aktier från 15 374 750 aktier till 20 499 666 aktier. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO2 ökar aktiekapitalet med ytterligare 1 537 474,80 SEK och antalet aktier ökar med 2 562 458 aktier. Vid full teckning i Företrädesemissionen och vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO2 kommer aktiekapitalet att uppgå till 13 837 274,40 SEK och antalet aktier uppgå till 23 062 124 aktier.
  • Aktieägare i Bolaget som inte tecknar units i Företrädesemissionen kommer att vidkännas en utspädning av sitt aktieinnehav. Fulltecknad Företrädesemission medför en utspädning motsvarande cirka 25,00 procent och vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO2, totalt cirka 11,11 procent.

Villkor för teckningsoptionerna av serie TO2

  • Varje teckningsoption av serie TO2 ger rätt att teckna en (1) ny aktie i Bolaget. Teckningskursen vid teckning av aktier av serie B med stöd av teckningsoptionerna av serie TO2 uppgår till 70 procent av den volymvägda genomsnittliga kursen för Bolagets aktie under perioden från och med den 19 september 2023 till och med den 2 oktober 2023, dock lägst aktiens kvotvärde (för närvarande 0,6 SEK) och högst 7,50 SEK.
  • Teckningsoptionerna kan utnyttjas för teckning av nya aktier av serie B under perioden från och med den 4 oktober 2023 till och med den 18 oktober 2023.
  • Vid full teckning i Företrädesemissionen och fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner av serie TO2 inom ramen för erbjudna units kan Bolaget komma att tillföras ytterligare högst cirka  19,2 MSEK.
  • Den maximala ökningen av antalet aktier i Bolaget till följd av full teckning av Företrädesemissionen och fullt nyttjande av vidhängande teckningsoptioner av serie TO2 kan innebära en ytterligare utspädning om cirka 11,1 procent.
  • Teckningsoptionerna avses att tas upp till handel efter slutlig registrering hos Bolagsverket.

Teckningsåtaganden, emissionsgarantier och lock-up

Företrädesemissionen omfattas till cirka 8,1 procent av teckningsförbindelser från befintliga aktieägare och därutöver har emissionsgaranter åtagit sig att garantera upp till 80 procent av Företrädesemissionen. Ingångna teckningsförbindelser och emissionsgarantier är inte säkerställda via bankgaranti, pantsättning eller liknande arrangemang. Teckningsförbindelser har lämnats av storägare i Bolaget. Emissionsgarantierna har lämnats av externa investerare. För emissionsgarantierna utgår garantiersättning om antingen tolv (12) procent av det garanterade beloppet i kontant ersättning eller femton (15) procent av det garanterade beloppet i form av units. Respektive part som lämnat emissionsgaranti har rätt att välja om garantiersättningen ska utgå kontant eller i form av units till en avräkningsurs som motsvarar 85 procent av det volymvägda genomsnittliga priset av Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under Företrädesemissionens teckningsperiod, förutsatt att styrelsen bedömer sådan teckningskurs vara marknadsmässig. Avräkningskursen kan dock inte understiga teckningskursen i Företrädesemissionen. Ingen ersättning utgår för de teckningsförbindelser som ingåtts.

Investeringsmemorandum

Ett Investeringsmemorandum kommer att hållas tillgängligt före teckningsperiodens början på Bolagets hemsida, www.pharmacolog.com

Preliminär tidplan

8 september 2022  Sista handelsdag i Pharmacolog aktier av serie  B inklusive rätt att erhålla uniträtter 
9 september 2022  Första handelsdag i Pharmacolog aktier av serie B exklusive rätt att erhålla uniträtter 
12 september 2022  Avstämningsdag för erhållande av uniträtter. Aktieägare som är registrerade i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken denna dag erhåller uniträtter för deltagande i Företrädesemissionen 
14 september 2022 – 26 september 2022  Handel i uniträtter (UR) på First North Stockholm 
14 september 2022 – 28 september 2022  Teckningsperiod för Företrädesemissionen 
14 september 2022 – vecka 41, 2022  Handel i betalda tecknade units (BTU) på First North Stockholm 
30 september 2022  Beräknad dag för offentliggörande av emissionsutfall 

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare till Pharmacolog i samband med Företrädesemissionen. Advokatfirman Lindahl KB är legal rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen.

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21

Denna information är sådan information som Pharmacolog i Uppsala AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 september, kl  08:00.

Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ägande både motiv och oro för unga i bostadsaffären – ny Novusundersökning

Published

on

By

Unga vuxna idag vill köpa och äga sitt boende. Bostadsrätt är populärast på kort sikt medan villa och radhus är mest populärt på lång sikt. Var fjärde ung vuxen i Skåne drömmer också om att bo på en gård vid 50 års ålder. Det framgår av en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Sparbanken Skåne och som även visar att fyra av tio är oroliga för att bli för högt skuldsatta i en bostadsaffär.

Om du fritt fick välja, hur skulle du då vilja bo? Den frågan ställdes till unga vuxna i Skåne i åldern 18-29 i en ny Novusundersökning som sammanställts i rapporten ”Unga skåningars väg in på bostadsmarknaden”. Drömboendet kan se väldigt olika ut – och det gör även förutsättningarna för var och en att kunna uppfylla sin dröm. 

De flesta (30 procent) vill idag bo i en bostadsrätt som man själv äger. 24 procent vill bo i en villa eller ett radhus som man äger och endast 14 procent vill bo i en hyresrätt. Ju längre tidsperspektiv framåt, desto fler vill då också äga sitt boende. På 1-10 års sikt vill endast 4 procent av de svarande bo i hyresrätt, medan andelen som vill bo i villa/radhus ökar till 43 procent. På frågan om hur dagens unga vill bo när de är 50 så vill drygt hälften bo i villa/radhus och ytterligare en fjärdedel vill bo på en gård som man själv äger. 

– Det är tydligt i undersökningen att unga vuxna vill köpa och äga sitt boende. Ekonomin är en viktig faktor och många har säkert sett att bostadsköp tidigare varit en bra investering för föräldrar och vänner. Sedan ser det ut som att det finns en lantlig dröm här i Skåne om att bo på gård. Jag är faktiskt lite överraskad av att var fjärde ung vuxen vill ha en gård i framtiden, säger Joanna Ulfsdotter Johnsson, privatekonom på Sparbanken Skåne. 

Trösklar till bostadsmarknaden
Efter många år med kraftiga prisökningar har aktiviteten på bostadsmarknaden varit lägre under en period på grund av inflationen, räntehöjningarna och det osäkra omvärldsläget. I Skåne har priserna fallit sedan toppnoteringen våren 2022, men nu syns indikationer på att en vändning kan vara nära. Förhoppningar om räntesänkningar drar mer folk till visningar och bostadspriserna har börjat stiga igen på sina håll. Tendensen i till exempel Kristianstad och Trelleborg är att villapriserna ökat under de senaste tre månaderna, med 3 respektive 8 procent. I Lund och Ystad steg villapriserna med 0,6 procent i båda kommunerna, medan priserna på bostadsrätter i Malmö ökade med 2,7 procent under samma period, enligt månadssiffror från Svensk Mäklarstatistik. 

Detta kan vara goda nyheter för den som äger eller vill sälja sin bostad, men för den som försöker ta sig in på marknaden eller byta bostad innebär det att tröskeln på många sätt höjs ytterligare. I intervjuerna som Novus gjort berättar sex av tio unga vuxna att de redan idag upplever att tröskeln till bostadsmarknaden är svår att ta sig över. Endast 3 procent av de unga upplever att det inte finns någon tröskel alls.

Den största svårigheten för unga skåningar (78 procent) är just de höga bostadspriserna. 53 procent upplever en tröskel i höga räntor och en tredjedel känner det svårt att få ihop till den lagstadgade kontantinsatsen. Hela 39 procent känner också en rädsla för att bli för högt skuldsatt i ett bostadsköp. 

– Ekonomin tycks vara en motiverande faktor för den boendeform man söker. De allra flesta vill äga sitt boende, men ekonomin upplevs också som den svåraste tröskeln för att överhuvudtaget kunna ta sig in på marknaden, säger Joanna Ulfsdotter Johnsson och fortsätter:

– Dagens unga vuxna är väl medvetna om ekonomin i bostadsaffären. De vet att det krävs kontantinsats och att bostadsköpet vanligtvis innebär ett stort lån. Det är sunt att man har respekt för skuldsättningen, men det är också ett underbetyg till bostadsmarknaden när fyra av tio är direkt oroliga för att behöva skuldsätta sig för mycket.

Av de svarande uppger 47 procent att de ser en tröskel i de långa köerna till hyresrätter och 34 procent tycker att hyresrätterna som finns är för dyra. 

– Undersökningen ringar in en mycket viktig frågeställning – vad är en välfungerande bostadsmarknad? Är det bra när priserna ökar snabbt och mycket som de har gjort under lång tid eller är det bättre om prisutvecklingen är mer stabil? Kanske är det bästa en långsiktig prisökning som ligger strax över inflationstakten. På det viset får bostadsägare en viss värdeökning på sin investering, men utvecklingen stänger inte ute kommande generationer. Självklart behöver marknaden också hyresrätter som är rimligt prissatta, säger Joanna Ulfsdotter Johnsson.

Ingen enkel lösning 
I åldern 18-29 sparar sex av tio idag till ett bostadsköp. Fem av tio försöker hitta ett välbetalt jobb för att öka sin köpkraft. Fyra av tio säger sig ha sparat kapital sedan tidigare och endast 16 procent räknar med att kunna få pengar från föräldrar eller anhöriga till bostadsköpet. Vidare har 20 procent av de unga vuxna i Skåne ställt sig i kö för en hyresrätt.

– Undersökningen visar att de unga tar ansvar för sitt framtida boende. Nio av tio förbereder sig på något sätt för att ha möjlighet att bo i den form man önskar i framtiden, säger Joanna Ulfsdotter Johnsson.

På politisk nivå har det talats om att införa speciellt fördelaktiga bosparformer för unga. Det har också diskuterats sänkt krav på kontantinsats för förstagångsköpare. Stigande bostadspriser gör att det tar allt längre tid att spara ihop till insatsen, vilket kan stänga ute unga från att kunna köpa sitt boende. Samtidigt har senaste årens prisfall på bostadsmarknaden visat nyttan med en kontantinsats som minskar belåningen för den enskilde.

– Det sämsta alternativet för den som vill köpa sin bostad är egentligen att tvingas ta ett vanligt blancolån till kontantinsatsen. Då blir man högt skuldsatt samtidigt som det sker till en högre ränta. Det bästa är att tidigt komma igång med ett bostadssparande, säger Joanna Ulfsdotter Johnsson.

Att bostadsaffären är en komplex process framgår av att endast två av tio i undersökningen anser sig ha tillräcklig kunskap om hur affären kring ett bostadsköp går till. Fyra av tio tycker sig delvis ha kunskap, medan fyra av tio säger att de saknar tillräcklig kunskap om hur affären går till. Av de unga som redan idag äger sin bostad är det bara hälften som anser sig ha tillräcklig kunskap om bostadsaffärer.

För mer information
Joanna Ulfsdotter Johnsson, privatekonom, 046-37 19 10
Kristian Svensson, pressansvarig, 046-16 23 09

Om rapporten
Novus har på uppdrag av Sparbanken Skåne undersökt hur unga vuxna i Skåne ser på sina möjligheter att ta sig in på bostadsmarknaden. Totalt medverkade 501 personer i intervjuerna, alla i åldern 18-29 år och boende i Skåne. Av de svarande har 77 procent flyttat hemifrån och av dessa hyr 68 procent idag sitt boende i någon form, medan 25 procent äger sitt boende och då har svarat på enkäten utifrån sina tankar om kommande bostadsval. Undersökningen genomfördes i mars 2024 och har sammanställts i rapporten ”Unga skåningars väg in på bostadsmarknaden”.

Om Sparbanken Skåne
Sparbanken Skåne är en regional sparbank för människorna, näringslivet och det lokala samhället. En bank med hög tillgänglighet, smarta tjänster och grundläggande sparbanksvärderingar där besluten fattas nära kunden. Huvudägare är tre skånska sparbanksstiftelser. I samarbete med stiftelserna kan delar av överskottet från bankrörelsen investeras i samhällsutvecklande insatser.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Husqvarna Groups koldioxidutsläpp har halverats

Published

on

By

Husqvarna Group, en global ledare inom utrustning för trädgård, park och skog, har mer än halverat sina absoluta CO2-utsläpp sedan jämförelseåret 2015. En betydande milstolpe som uppnåtts samtidigt som verksamhetens försäljning ökat med 47 procent.

Carbon är ett av Husqvarna Groups tre hållbarhetsmål, tillsammans med Circular and People, med målet att minska CO2-utsläppen med 35 procent till 2025. Koldioxidmålet är godkänt av Science Based Targets initiative (SBTi), och återspeglar koncernens bidrag till att begränsa den globala temperaturökningen till 1,5° C. I slutet av mars 2024 hade Husqvarna Groups CO2-utsläpp reducerats med 51 procent över hela värdekedjan (Scope 1, 2 och 3) sedan jämförelseåret 2015. Under samma period har nettoomsättningen ökat med 47 procent, från 36,2 miljarder kronor till 53,3 miljarder kronor. Husqvarna Groups viktigaste insatser för att minska koldioxidutsläppen är följande:

 

Minska utsläppen vid användning av produkter

Mer än 90 procent av koncernens totala utsläpp sker vid användning av produkterna. För att kunna leda branschens övergång till mer koldioxidsnåla lösningar så är elektrifiering nyckeln till framgång. Koncernens ambition är att öka andelen motordrivna produkter som är elektrifierade till två tredjedelar till år 2026. Sedan 2015 har andelen elektrifierade motordrivna produkter ökat från 11 till 43 procent.

 

Minska utsläpp från egen verksamhet

Minska CO2-utsläppen genom effektivare produktion, användning av förnybar el, köra elfordon eller genom att värma upp företagets byggnader med förnybara energikällor.

 

Samarbete med leverantörer

Utöver att samarbeta med leverantörer kring CO2-minskande initiativ, uppmanas leverantörer att rapportera sina strategier för koldioxidminskning, sitt arbete med Science Based Targets samt mäta och rapportera CO2-utsläpp till CDP (ett globalt redovisningssystem).

 

Effektivare transporter

Transporter optimeras genom förbättrade logistiknätverk, smartare förpackningar och förbättrad planering av utbud och efterfrågan tillsammans med en påskyndad övergång till frakt via sjö och väg från flygfrakt.

 

– Vi har under åren investerat i koldioxidsnåla produkter och lösningar och har nått en halvering av våra CO2-utsläpp tack vare djärva och kloka beslut som också skapat nya affärsmöjligheter. Efterfrågan på våra batteridrivna produkter, särskilt robotgräsklippare, ökar hela tiden samtidigt som CO2-utsläppen minskar, säger Calle Medin, hållbarhetschef på Husqvarna Group

 

Läs mer om Husqvarna Groups insatser för att minska koldioxidutsläppen här:

www.husqvarnagroup.com/sustainability

 

För mer information, vänligen kontakta:
Media

Henrik Sjöström, Presschef

0727 15 77 85

press@husqvarnagroup.com

 

 

Husqvarna Group
Husqvarna Group grundades 1689 och är idag en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skötsel av skogar, parker och trädgårdar. Vår produktportfölj omfattar bland annat robotgräsklippare, motorsågar, trimrar, åkgräsklippare och bevattningslösningar. Vi är även ledande inom utrustning och diamantverktyg för byggindustrin och diamantverktyg för naturstenindustrin. Våra produkter och lösningar säljs främst under de globala varumärkena Husqvarna och Gardena via direktförsäljning, fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder SEK och koncernen har cirka 13 800 anställda i 40 länder. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Sjöström, Presschef
0727 15 77 85
press@husqvarnagroup.com

Husqvarna Group
Husqvarna Group grundades 1689 och är idag en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skötsel av skogar, parker och trädgårdar. Vår produktportfölj omfattar bland annat robotgräsklippare, motorsågar, trimrar, åkgräsklippare och bevattningslösningar. Vi är även ledande inom utrustning och diamantverktyg för byggindustrin och diamantverktyg för naturstenindustrin. Våra produkter och lösningar säljs främst under de globala varumärkena Husqvarna och Gardena via direktförsäljning, fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder SEK och koncernen har cirka 13 800 anställda i 40 länder. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tele2 återigen bland toppen när Financial Times utser Europas klimatledare

Published

on

By

Stockholm – Tele2 AB (”Tele2”) (Nasdaq Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) rankas som nummer två bland 500 europeiska företag på listan Europe’s Climate Leaders 2024 som sammanställts av Financial Times i samarbete med Statista. Tele2 placerar sig högst bland svenska företag och rankas också högst av Europas telekombolag.

För fjärde gången sammanställer Financial Times i samarbete med Statista listan ”Europe’s 500 Climate Leaders”. Tele2 rankas som nummer två med en totalpoäng på 87,9 – en ökning från förra årets poäng 86,9 som då gav Tele2 förstaplatsen på listan. Rapporten sammanställs genom att beräkna företagens resultat när det gäller att minska sin utsläppsintensitet i scope 1, sin egen verksamhet, och scope 2, den energi de köper, för perioden 2017-22. Poäng tilldelas också för transparens om scope 3, utsläpp i leveranskedjan, plus andra indikatorer på åtaganden för att minska utsläppen.

          Vi är väldigt glada och hedrade över att för andra året i rad få en topplacering bland Europas klimatledare. Att förbättra vårt resultat från förra årets ledning på 86,9 till 87,9 i år är ett betydande steg som vi på Tele2 är otroligt stolta över. För Tele2 är klimatarbetet högprioriterat och vi har satt som mål att uppnå nettonollutsläpp i vår verksamhet och värdekedja senast 2035. Vår vision är att vara ledande inom hållbarhet i vår bransch och den här typen av utmärkelser visar att vi är på rätt väg, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef, Tele2.
 

Förra året placerade sig Tele2 på första plats i listan. Årets lista toppas av National Air Traffic Services, den brittiska flygkontrollleverantören, med en poäng på 88,8 poäng. Tele2 följer tätt efter och sätter en hög standard som ledare inom telekomsektorn.

 

Läs hela FT Europe Climate Leaders 2024-listan här.

Läs Tele2s års- och hållbarhetsredovisning för 2023 och läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Hallstan, Kommunikationschef Telefon: +46 761 15 38 30
Stefan Billing, Head of Investor Relations, Tel: +46 701 66 33 10

 

Följ Tele2 på vårt pressrum: www.tele2.com/sv/media

 

Om Tele2
Tele2 är ett ledande telekombolag med syfte att möjliggöra ett samhälle med obegränsade möjligheter. Genom våra nätverk och tjänster — som sträcker sig från bredband, datanät, mobil- och fast telefoni till TV, streaming och globala IoT-tjänster — är vi djupt sammankopplade med alla delar av dagens digitala livsstil. Genom att göra vår infrastruktur mer kraftfull, säker och hållbar möjliggör vi samma slags utveckling av samhället. Tele2 grundades 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2023 omsatte bolaget 29 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 10 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida
www.tele2.com.
 

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.