Connect with us

Marknadsnyheter

ISCC och Circularise använder blockkedjeteknik i nytt pilotprojekt tillsammans med 10 företag, inklusive Neste, för att komplettera massbalanscertifiering av leveranskedjor

Published

on

Neste Corporation, Pressmeddelande 13 september 2022 kl. 11:15 (EET) 

Bild: ISCC massbalansdiagram pilot. Källa: Circularise

Circularise tillkännager idag ett nytt gemensamt pionjärprojekt. Deltagare är certifieringsprogrammet ISCC, materialleverantörerna Neste, Asahi Kasei, Borealis, Trinseo och Shell, komponenttillverkarna (OEM) för varumärkena Arcelik, Philips Domestic Appliances och EVBox samt handelsföretagen Marubeni och Itochu. I detta projekt har de deltagande parterna testat ett blockkedjesystem som komplement till sina ISCC Plus-certifieringar. Circularise och Marubeni har varit de aktörer som sammanfört de olika parterna. Detta är första gången som tio industri- och komponentföretag inom kemikaliesektorn går ihop för att testa ett system baserat på tekniken blockkedjor som en del av sitt arbete med hållbarhetscertifieringar i en process så komplex som värdekedjor för kemikalier.  

Circularises blockkedjebaserade digitala system har testats ihop med ISCC Plus-certifieringen för att se om revisionen av de olika certifierade parterna kunde effektiviseras, och om integriteten för deras certifieringsdata kunde stärkas. Deltagarna använde en offentlig blockkedja som möjliggjorde autentisering, decentralisering och kryptering av data som verifierar materialflöden och tillhörande hållbarhetsattribut. Denna innovativa metod skiljer sig från andra projekt med blockkedjor, där företagen använder en privat blockkedja som administreras av utvalda deltagare, till exempel medlemmar i ett konsortium. I stället använde Circularise och deltagarna i detta projekt en offentlig blockkedja, som gör det praktiskt taget omöjligt för de deltagande företagen att framställa sig som mer hållbara än de i själva verket är genom att återanvända hållbarhetsbevis i sina värdekedjor. Den principen utgör fundamentet för att dataintegriteten ska vara trovärdig. 

”Tekniken med blockkedjor revolutionerar sättet vi sparar och delar data. Nu behöver inte företagen själva hålla reda på balansen mellan olika varor och transaktioner i ett Excelark. I stället kan de utnyttja blockkedjan och smarta avtal för att spara balanser, registrera transaktioner och tillämpa massbalansregler. Varje transaktion är fullt spårbar. Revisorerna kan därför lita på blockkedjan för delar av deras revision”, säger Mesbah Sabur, Circularises grundare. ”Vi gläds åt att kunna förmedla vårt kunnande inom spårbarhet i leveranskedjan och datahantering till projektdeltagarna så att de kan testa en offentlig, decentraliserad blockkedja med sin ISCC Plus-certifiering.” 

”Nestes åtagande är att skapa en mer hälsosam planet för våra barn. Vårt mål är att arbeta för en positiv påverkan på den biologiska mångfalden och samtidigt uppnå en värdekedja som är nettopositiv för naturen och ekosystemet. För att mätningar av hållbarhet bli samhällsnyttigt krävs transparens i de komplexa värdekedjor som granskas. Det är inte lätt att åstadkomma detta idag. Vårt mål i detta projekt, som leds av ISCC, Circularise och ett antal företag i branschen, är att dessa komplexa värdekedjor ska kunna dra full nytta av innovativa digitala lösningar med syfte att dela data på ett effektivt sätt och validera olika produkters hållbarhet. Att dessa uppgifter är transparenta gagnar industrin, konsumenterna och samhället”, säger Isabella Tonaco, Vice President Strategy Execution & Marketing från Nestes affärsenhet Renewable Polymers and Chemicals.

Att kunna spåra material genom värdekedjan och få säker verifiering av data är en viktig del av projektet som säkras genom ISCC Plus-certifieringen av de olika operatörernas anläggningar. Ett arbete som kräver anläggningsspecifika revisioner, certifiering och massbalansberäkningar för att uppgifter om hållbarheten för dessa olika anläggningar ska betraktas som säkerställd. Data laddas upp till Circularises programvarusystem för säkrare bokföring och rapportering av massbalanser. 

”Certifieringen kommer att bli mer digital i framtiden. Det möjliggör för certifieringsprogrammen att förenkla revisionen av aktörerna i leveranskedjan och minska risken för misstag. Det blir lättare för företagen att påvisa efterlevnad och att hålla sig till revisionsreglerna”, säger Jan Henke från ISCC. ”Vi gläds åt möjligheten att få testa Circularises spårbarhetsprogramvara på ISCC-procedurer.”

Massbalansansats för kemikaliesektorns hållbarhetsomställning

För närvarande lägger kemikaliesektorn ned mycket arbete på att ställa om sin verksamhet till att bli mer hållbar, vilket kräver nytänkande för användning av råvaror, cirkulation och klimatpåverkan från olika verksamheter och hela värdekedjor. Omställningen bygger till stor del på att hitta nya, mer hållbara råvaror, samtidigt som man kan bibehålla effektiva processer, god ekonomi och hög trovärdighet.

Certifieringsprocesser som erbjuder möjligheten att använda massbalanssystemet kan underlätta den stegvisa omställningen där fossila råvaror och material ersätts med förnybara och återvunna råvaror. Samtidigt som man kan fortsätta använda befintlig infrastruktur och utrustning, på så vis behöver inte parallella anläggningar och värdekedjor byggas upp. I massbalanssystemet är datalagring och dataintegritet grundläggande förutsättningar för att verifiera hållbarhet och efterlevnad av kraven för certifiering.

En av de största utmaningarna vid införande av massbalansmetoden i plast- och kemikaliebranschen är insikt och förståelse. Genom detta projekt har alla samarbetspartners fördjupa sina kunskaper inom området, harmonisera interna processer med ISCC Plus-kraven och fått testa ett nytt, framtidssäkrat sätt att bokföra massbalanstillgångar. Samtidigt har de kunna dela dem på ett enkelt sätt mellan organisationer. På så vis har de olika aktörerna i värdekedjan kunnat konkretisera sina hållbarhetskrav och fördjupa samarbetet dem emellan. I ett större perspektiv, utanför detta projekt, kommer blockkedjetekniken att spela en avgörande roll i att komplettera certifieringen av leveranskedjor genom att certifieringsprogrammen kan förenkla revisionsprocessen av aktörer i leveranskedjan, minska risken för misstag och snabba på omställningen mot hållbarhet. 

Neste Corporation

Susanna Sieppi
VP, Communications

Ytterligare information:           

Neste: Kontakta Nestes medietjänst på tel. +358 800 94025 / media@neste.com (vardagar 8:30–16:00 EET).

Circularise: press@circularise.com

ISCC: https://www.iscc-system.org/contact/ 

Citat från alla deltagande parter hittar du här.

Kort om Neste 

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skapar lösningar som bekämpar klimatförändringarna och skyndar på omställningen mot en cirkulär ekonomi. Vi raffinerar avfall, restprodukter och innovativa råvaror till förnybara bränslen och hållbara råvaror för plast och andra material. Vi är världens ledande tillverkare av förnybart flygbränsle och förnybar diesel, och vi utvecklar kemisk återvinning för att bekämpa utmaningen med plastnedskräpning. Genom våra förnybara och cirkulära lösningar strävar vi efter att hjälpa våra kunder att minska sina utsläpp av växthusgaser med minst 20 miljoner ton årligen till 2030. Vår ambition är att göra Borgå oljeraffinaderi i Finland till det mest hållbara raffinaderiet i Europa till 2030. Vi introducerar förnybara och återvunna råvaror som till exempel flytande plastavfall i raffinaderiet. Vi har ett åtagande att uppnå koldioxidneutral produktion till 2035, och vi kommer att minska koldioxidutsläppen från sålda produkter med 50 % till 2040. Vi har också ställt upp höga standarder för biologisk mångfald, mänskliga rättigheter och leveranskedjan. Vi finns ständigt med i både Dow Jones hållbarhetsindex och på Global 100-listan över världens mest hållbara företag. 2021 hade Neste intäkter på 15,1 miljarder euro. Läs mer: neste.se

Circularise in brief

Circularise is a supply chain traceability provider founded in The Netherlands in 2016. Circularise’s software system helps suppliers in chemicals, plastics, battery materials, metals, and other industries to trace materials and share their environmental footprint without risking their sensitive data. By extension, it helps brands to get visibility into their own Scope 3 emissions and other metrics, which is aligned with the regulatory push around Digital Product Passports, the German Supply Chain Act, and the Corporate Sustainability Reporting Directive. https://www.circularise.com/

ISCC in brief

ISCC is a global multi-stakeholder, sustainability and greenhouse gas certification scheme for circular and biogenic raw materials. It covers entire value chains from point of origin of waste and residues or farms and plantations to final products. Via independent third-party audits, sustainability, traceability and chain of custody requirements need to be successfully certified. ISCC has system users in more than 100 countries and is governed by the ISCC multi-stakeholder Association with more than 200 Members. The scheme is continuously being further developed in an open multi-stakeholder approach. https://www.iscc-system.org/about/circular-economy/

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch och C-RAD tecknar samarbetsavtal

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (pub) och C-RAD AB är glada att kunna tillkännage ett samarbetsavtal som syftar till att gemensamt utveckla innovativa lösningar och produkter för att förbättra kvaliteten på strålbehandling.

Fokus för samarbetet är att undersöka hur C-RAD:s ytskanningsteknologi kan utnyttjas vid dosplanering i RaySearchs dosplaneringssystem RayStation. Idag används ytorna från Catalyst+, C-RAD:s system för ytguidad strålbehandling, under bildtagning och behandling. Genom att göra Catalysts+ ytor tillgängliga i RayStation®* skapas många användningsmöjligheter. En sådan är att expandera en CBCT-bild, som har ett begränsat avbildningsområde, genom att använda information från ytskanningen. Detta kommer att leda till ett mer komplett återskapande av patientens anatomi, vilket i sin tur resulterar i ett mer tillförlitligt underlag för kliniska beslut. Som ett första resultat av samarbetet kommer ovan beskrivna tillämpning att demonstreras under den pågående mässan ESTRO. Därefter kommer andra användningsområden av företagens respektive produkter att utforskas.

Cecilia de Leeuw, vd och koncernchef, C-RAD: “Vi är mycket glada över samarbetet med RaySearch, genom vilket vi ska förbättra och hitta nya innovativa lösningar i vår gemensamma kamp mot cancer.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Jag ser fram emot att samarbeta med C-RAD, vars kontor dessutom ligger nära oss i Sverige. Den ytterligare information om patientens anatomi som tillhandahålls genom ytskanning via Catalyst+ har potential att avsevärt förbättra olika steg i dosplaneringsprocessen för strålbehandling i RayStation.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om C-RAD 
C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.
 C-RAD AB är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på c-rad.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.