Connect with us

Marknadsnyheter

Över 10 000 gig per år – Östersjöns vågor är en viktig arena för underhållningsartister från trubadurer till superstars

Published

on

På Östersjöns vågor pågår en ständig festival, när Viking Line erbjuder passagerarna på sina fartyg skräddarsydd underhållning varje dag på året. För artisterna innebär det jobb och en gigmiljö som publiken har lätt att ta till sig. ”Gig på fartyg är en bubbla för sig”, säger Jannika B, som underhåller kryssningspassagerare även i höst.

När Viking Lines underhållningsflaggskepp Viking Grace lägger ut från Åbo hamn en weekendkväll och styr mot Stockholm är fartyget fyllt av underhållningssugna passagerare – och till deras glädje är en stor skara underhållningsproffs med ombord.

”Med på resan är fartygets eget husband, en stjärnartist, en trio, en trubadur, en trubadurduo, en dj och en pianist!” berättar Mikael Panelius som är underhållningschef på Viking Line.

Eftersom det bjuds på mångsidig underhållning på Viking Lines alla sex fartyg varenda dag året om, är rederiet en av Finlands största beställare av underhållning. Totalt arrangeras över 10 000 gig varje år på Viking Lines fartyg. Under ett enskilt veckoslut jobbar över hundra underhållningsproffs plus fartygets egen underhållningspersonal på Viking Lines fartyg.

”Underhållning är ett måste på en lyckad kryssningsresa, vid sidan av mat och shopping. När vuxna fartygsresenärer har ätit och shoppat, börjar de fundera på om de ska gå till hytten och lägga sig eller stanna uppe och ta ett glas. Utan underhållning är det hytten som drar det längsta strået. Finns det ett bra band stannar resenärerna kvar i restaurangen för att lyssna. Och är det ett superbra band stannar de kvar ända till slut. Ett helt kapitel för sig är stjärnartisterna, som man åker på kryssning enkom för att lyssna på”, säger Mikael Panelius. 

Vart och ett av Viking Lines fartyg har sin egen underhållningsprofil, som lever med veckodagarna. I början av veckan är det ofta dansorkestrar som uppträder och på onsdagar samt från och med torsdag partyband och artister.

”Vi anpassar programmet på fartygen också för enskilda kryssningar. Bland annat har Glory två orkestrar dagligen: ett husband från Sverige och en dansorkester eller ett partyband från Finland. Vi kan snabbt förskjuta tyngdpunkten mot mer finsk eller mer svensk underhållning beroende på vilken publik vi har ombord.”

Finska artister står för huvuddelen av underhållningen, och för dem är Östersjön en välbekant arbetsmiljö. 

”Ombord är man på sätt och vis i en bubbla, och där är det också lätt för artisterna att flyta med. Folk är ofta på semester och på gott humör. Artistjobbet är för det mesta ett ensamt slit i studion. Kontakten med människor är det härligaste i det här jobbet”, säger Jannika B, som i höst uppträder på både Viking Gabriella och Viking Grace.

Så här skiljer sig underhållningsutbudet på Viking Lines olika fartyg

Underhållningsprogrammet skräddarsys noga för varje fartyg. Resans längd och den typiska passagerarskaran inverkar på vilket slags underhållning som erbjuds på Viking Lines olika fartyg.

Viking Grace är Viking Lines underhållningsflaggskepp. De kända finska artisterna är ett skäl att åka med Grace. Mellan Åbo och Stockholm kan man från söndag till onsdag lyssna på de bästa finska schlagerartisterna, och torsdagar på ett partyband. Fredag och lördag är vigda åt pop- och rockartister. På Viking Grace uppträder i höst bland annat Maija Vilkkumaa, Lordi, Anna Puu, Elastinen och Jannika B.

Viking Glory är nytillskottet på Viking Lines Åbolinje. Där är underhållningsveckan internationellare än på de andra fartygen – men ändå utan att den nordiska känslan går förlorad. Kryssningsstämningen höjs av svängiga jazztoner på Torget och elegant pianomusik i restaurangen. Underhållningen på Glory som går mellan Åbo och Stockholm fokuserar på finsk dansmusik under början av veckan. På onsdagar och torsdagar äntras scenen av Finlands lyskraftigaste schlagerartister och dansorkestrar, i höst bland annat Sinitaivas, Eija Kantola, Teemu Roivainen, Kyösti Mäkimattila och Souvarit.

Viking Gabriella bjuder på både inhemska toppartister, dans till internationella dansorkestrar och trubadurunderhållning. Exempel på artister som i höst uppträder på Gabriella som går mellan Helsingfors och Stockholm är Olli Halonen, Mikael Gabriel och Jannika B.

Viking XPRS är favoriten bland finländare som åker på dagskryssning. På resan mellan Helsingfors och Tallinn sjunger man karaoke och i baren underhåller en trio. På tisdagar och onsdagar uppträder dansartister ombord, och på fredagar och lördagar bjuds det på kvällsunderhållning. Bland höstens stjärnartister kan nämnas Tommi Läntinen, Jukka Poika och Kasmir. Många känner också till Viking XPRS för de underhållande temakryssningarna.

Mer information:

Mikael Panelius, underhållningschef på Viking Line

mikael.panelius@vikingline.com, +358 400 533 303

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör
johanna.boijer@vikingline.com, tfn +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef
christa.gronlund@vikingline.com, tfn +358 9 123 51

Pressrelease Viking Line Finland

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förvaltningstext Årsredovisning för 2023

Published

on

By

Sammanfattning

PharmaLundensis har framgångsrikt utvecklat Phal-501, som kan bli en ny, effektiv och mild behandling för att binda upp och utsöndra tungmetaller såsom kvicksilver från kroppen. Detta förväntas återställa hälsan vid KOL, kronisk bronkit och flera andra sjukdomar. Bolaget har erhållit positiv granskningsrapport från Europeiska Patentverket. Kliniska studier planeras att inledas under 2025.

Förberedelserna inför PharmaLundensis första kliniska studie med Phal-501 pågår för fullt. Receptet för att tillverka stora mängder substans blir snart färdigt. Att utveckla denna syntes har varit ett stort arbete som krävt hög kemisk expertkompetens. Europeiska patentverket EPO har meddelat att substanser i vår patentansökan går att patentskydda.

Vi har även satt igång förberedelser till stabilitetstester av Phal-501. Det är viktigt att vi kan visa att ämnet är stabilt och inte benäget att brytas ner vid vanlig förvaring. Annars kanske det måste förvaras i -80 graders frys, vilket komplicerar hanteringen avsevärt. Vi planerar även att genomföra ett antal analyser för att visa att ämnet är rent och inte innehåller några lösningsmedelsrester, rester från tillverkningen eller andra föroreningar. Ju renare ämnet är desto lättare blir det för oss att få godkänt substansen som läkemedel. Vidare kommer ett antal djurförsök att krävas för att fastslå att ämnet inte har någon lokal påverkan på mag-tarmkanalens slemhinna. Även GMP-tillverkning av testsubstansen måste göras för att säkerställa dess kvalitet och renhet.

Phal-501 har ursprungligen utvecklats för att binda upp och utsöndra organiska kvicksilverföreningar från kroppen. En intressant fråga som dykt upp nyligen är om Phal-501 även kan binda andra, liknande tungmetaller såsom bly och kadmium. Dessa tungmetaller har stora kemiska likheter med kvicksilver, och kan bindas upp med flera av dagens svaga chelerare (tungmetallbindare) precis som kvicksilver. Vi avser att testa några bly- och kadmiumföreningar för att fastställa effekten av PHAL-501. Vid positiva resultat öppnar sig en ny, gigantisk marknad för PHAL-501! Som exempel kan nämnas att varje år dör det närmare 1 miljon människor av blyförgiftning, främst orsakad av industriell exponering. Vidare har 800 miljoner barn så höga blyhalter i blodet att det riskerar att hämma deras intellektuella och känslomässiga utveckling. En ny, effektiv och mild behandling i form av Phal-501 skulle vara perfekt för dessa grupper!

PharmaLundensis befintliga kapital förväntas räcka fram mot början av nästa år, under förutsättning av låg aktivitet i bolaget. För att kunna driva projekten med full fart behövs det dock ytterligare resurser, vilket skulle kunna erhållas till exempel genom nyemission av aktier eller konvertibler.

Jag tror att Phal-501 kan bli till ett utmärkt läkemedel mot både KOL, kronisk bronkit och flera andra sjukdomar! Jag ser fram emot att dra igång kliniska studier med Phal-501 under 2025!

Continue Reading

Marknadsnyheter

Enorama Pharma AB (publ) offentliggör årsredovisning och revisionsberättelse

Published

on

By

Styrelsen och verkställande direktören för Enorama Pharma AB (publ), org.nr. 556716-5591, offentliggör härmed årsredovisning och revisionsberättelse för räkenskapsåret 2023.

Årsredovisningen och revisionsberättelsen kan laddas ner från bolagets hemsida www.enorama.se (www.enorama.se/finansiell-rapport) eller via pdf-filen i detta pressmeddelande.

KONTAKT

Enorama Pharma AB (publ)

Annette Agerskov, verkställande direktör

info@enorama.se

Södra Förstadsgatan 1, 211 43 Malmö

www.enorama.se

Enorama Pharma AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ): +46 (0)73 856 42 65, certifiedadviser@carnegie.se.

OM ENORAMA PHARMA

Enorama Pharmas mål är att bli en ledande global leverantör av konsumentvänliga nikotinersättningsprodukter. Affärsidén är att utveckla och sälja såväl medicinska tuggummin som icke-medicinska, tobaksfria nikotinprodukter och erbjuda dessa både som Private Label och under egna varumärken. För mer information, besök www.enorama.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.