Connect with us

Marknadsnyheter

Kolmårdens årskort till halva priset

Published

on

Imorgon startar ”Årskortsdagarna” på Kolmården – nio dagar då man kan införskaffa Kolmårdens årskort ”Wild Card” för 2023 till halva priset. Fredagen den 23 september öppnar vi försäljningen i vår webbshop. Sedan har man 9 dagar på sig att handla sina årskort till den mest fördelaktiga rabatten på hela året, innan kampanjen stänger igen söndagen den 2 oktober. 

Nu är det äntligen dags att ladda upp inför nästa års säsong. Imorgon den 23 september startar nämligen ”Årskortsdagarna” – nio dagar i följd när vi säljer årskortet Wild Card för 2023 till halva priset. Under dessa nio dagar kostar ett Wild Card för barn endast 745 kronor (ordinarie pris 1 490 kronor) och för vuxna endast 995 kronor (ordinarie pris 1 990 kronor), den mest fördelaktiga rabatten på hela året. Förra året hade vi ett försäljningsrekord på hela 56 011 sålda årskort! Nyheten för Wild Card 2023 är att vi både förlänger och utvecklar våra tematiserade säsonger Påsk med Bamse, Halloween och Sagojul.

De rabatterade årskorten finns tillgängliga i Kolmårdens webbshop från kl. 00.01 fredagen den 23 september till och med den 2 oktober kl. 23.59. Korten går även att köpa på plats vid parken den 24-25 september.

Med årskortet Wild Card får man:

  • Entré till Kolmårdens djurpark under säsongen 2023
  • Entré till dundersuccén Bamses Värld
  • Entré till Påsk med Bamse 2023, Halloween 2023 och Sagojul 2023
  • Obegränsat antal åk i alla attraktioner
  • Delfinföreställningen HOPE
  • Våra spännande djurvisningar och föreställningar
  • Fri parkering för ett fordon under ditt besök under hela 2023 (gäller vid köp av årskort från 13 år och ett fordon per kort)
  • Exklusiva erbjudanden i djurparken på utvalda datum

För mer information kontakta Cecilia Björling, informationsansvarig på Kolmården, på telefon 076-100 38 75 eller cecilia.bjorling@parksandresorts.com. För pressbilder besök vår Bildbank https://mediabank.parksandresorts.com

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. Djurparkens viktigaste uppdrag är utbildning, forskning och bevarande och Kolmården är medlem i Svenska Djurparksföreningen så väl som den europeiska branschorganisationen EAZA. Intill parken ligger Vildmarkshotellet, ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande koncern inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Två ministermöten i Karlstad under Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet

Published

on

By

17–19 juni pågår två olika nordiska ministermöten i Karlstad under ledning av landsbygdsminister Peter Kullgren. Mötena kommer att fokusera på regional utveckling, livsmedelsberedskap och konkurrenskraft. Media bjuds in till pressträffar, men kan också närvara vid en exkursion.

Rådet för regionalpolitik

Tisdag 18 juni har rådet för regionalpolitik ministermöte i Karlstad. De fokuserar på ett attraktivt, konkurrenskraftigt och robust Norden. Klockan 12.00 hålls en pressträff på Stadshotellet i Karlstad för att informera om Sveriges ordförandeskap och prioriterade områden. Föranmälan görs till pressekreteraren, se presskontakt.

Rådet för fiske och akvakultur, jordbruk, livsmedel och skogsbruk 

Onsdag 19 juni har ministerrådet för fiske och akvakultur, jordbruk, livsmedel och skogsbruk möte i Karlstad. De fokuserar på beredskap, motståndskraft och ökad konkurrenskraft i produktionen inom rådets sektorer. Klockan 11.50 hålls en pressträff på Stadshotellet i Karlstad i samband med att landsbygdsminister Peter Kullgren väntas signera en deklaration om beredskap och robusthet inom rådets sektorer. Deklarationen syftar till att länderna enas om ett fördjupat nordiskt samarbete kring dessa frågor. På pressträffen medverkar även Nordiska ministerrådets generalsekreterare Karen Ellemann samt landsbygdsministerns nordiska ministerkollegor. Föranmälan görs till pressekreteraren, se presskontakt. 

Exkursion

På tisdag 18 juni från klockan 13.00 kommer deltagare från båda ministermötena att delta i en gemensam exkursion med rundresa i Värmland. De kommer att besöka Forshagaakademien, Mårbacka, Rottneros Bruk samt Kulinarika. Därefter kommer firande av projektet Ny Nordisk Mats 20-årsjubileum ske i Matstudion i Karlstad. Media är välkomna att följa med på exkursionen. Föranmälan görs till pressekreteraren senast klockan 10.00 på tisdag, se presskontakt.

Om Nordiska ministerrådet

1 januari 2024 inleddes det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet som är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan. Rådet arbetar för gemensamma nordiska lösningar inom områden där de nordiska länderna kan uppnå större resultat genom att samarbeta än genom att lösa uppgifterna var för sig.

Presskontakt
Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
mattias.svensson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

K2A säljer fastigheter i Luleå

Published

on

By

K2A Knaust & Andersson Fastigheter säljer fastigheterna Luleå Glidet 1 och Luleå Vallan 1 till HSB Norr. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 330 miljoner kronor och efter återbetalning av banklån frigörs cirka 108 Mkr i likviditet.

Fastigheterna har byggår 2023, är miljöcertifierade i enlighet med Miljöbyggnad Silver och innehåller sammanlagt 210 hyresbostäder med en uthyrningsbar area om 10 087 kvm BOA. 

– Försäljningen är en del av vår strategi för att öka likviditeten och stärka vår balansräkning. Nu frigör vi eget kapital om drygt 100 miljoner kronor och vi planerar att göra fler transaktioner framåt. Vi ser fortsatt att det finns en stor efterfrågan på bostäder i attraktiva lägen som uppfyller höga miljöstandarder, säger Johan Knaust, vd på K2A. 

Transaktionen utförs i bolagiserad form och K2A överlåter fastigheterna med frånträde den 28 juni 2024. Försäljningen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 330 Mkr. Inget avdrag för latent skatt har gjorts. Totalt hyresvärde är 19 Mkr. 

Köparen HSB Norr är den nordligaste av HSB:s regionala föreningar. Föreningens region sträcker sig från Umeå i söder till Kiruna i norr. HSB Norr förvaltar 24 000 lägenheter, har 180 anställda på nio orter och ägs av 40 000 medlemmar i Norrbotten och Västerbotten. HSB Norrs uppdrag är att tillsammans med medlemmarna skapa det goda och hållbara boendet.  

För ytterligare information:
Johan Knaust, vd, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Karl Vahlund, transaktionschef, 072-241 10 70, karl.vahlund@k2a.se

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ny rapport: Hormondopningen i Sverige under 30 år

Published

on

By

Män i 20–40-årsåldern utgör den största gruppen av hormondopningsanvändare. En förskjutning i ålder har skett under en 30-årsperiod. Det visar en ny rapport från CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning).

Rapporten Dopningsutvecklingen i Sverige 2024 belyser användandet av hormondopning, framför allt anabola androgena steroider, i Sverige under de senaste 30 åren. Kunskapssammanställningen är baserad på bland annat frågeundersökningar och kriminalstatistik.

– Cirka en halv procent av den vuxna befolkningen uppger att de någon gång har använt hormondopningspreparat som omfattas av dopningslagen och 0,1 procent har använt sådana preparat under de senaste 12 månaderna, säger Ulf Guttormsson, avdelningschef hos CAN och författare till rapporten.

– Användningen av hormondopningspreparat bland vuxna verkar i grova drag ha legat på ungefär samma nivå under de senaste 30 åren. Däremot ser vi, precis som i USA, en minskning bland yngre personer, säger Ulf Guttormsson.

Män i 20–40-årsåldern utgör den största gruppen av hormondopningsanvändare. Medelåldern har ökat efterhand, vilket bland annat synliggörs genom en förändrad ålderssammansättning av dem som misstänks för dopningsbrott.

Rapporten visar vidare att jämfört med övriga befolkningen är det betydligt vanligare att använda narkotika bland dem som använder dopningspreparat. Alkohol- och tobaksanvändning är också vanligare bland dessa.

– För att kunna styra de förebyggande insatserna rätt, samt utveckla vård och behandling, behöver vi ökad kunskap om gruppen som använder eller som riskerar att börja använda anabola androgena steroider, säger Charlotta Rehnman som är direktör på CAN.

Rehnman pekar också på vikten av att identifiera riskmiljöer för att kunna arbeta effektivt mot dopning. Exempel på sådana miljöer är gym och träningsanläggningar.

– När man fördjupar sig i området blir det även tydligt att det inte finns vårdprogram för att ta hand om dem som behöver behandling. De kan inte följas med vårdstatistiken och ser ut att hamna mellan stolarna när de söker hjälp, säger Charlotta Rehnman.

Läs rapporten här https://can.se/publikationer/dopningsutvecklingen-i-sverige-2024/
 

Fakta om dopningslagen

Rapporten belyser hormondopning med preparat reglerade i svensk dopningslag (1991:1969), lag om förbud mot vissa dopningsmedel. Lagen förbjuder hantering och eget bruk av hormondopningsmedel och huvudsakligen handlar det om anabola androgena steroider (AAS), testosteron samt tillväxthormon.

 

Presskontakt

Ulf Guttormsson
Avdelningschef

072-371 43 19
ulf.guttormsson@can.se

Charlotta Rehnman
Direktör

072-371 43 27

charlotta.rehnman@can.se

Se kort film här, Charlotta Rehnman berättar om rapporten

Sara Kristensson
Kommunikationschef
072-371 43 21
sara.kristensson@can.se

CAN är ett nationellt kompetenscentrum som tar fram och sprider kunskap om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel om pengar.

Vi följer konsumtions- och skadeutvecklingen genom undersökningar och forskning. Myndigheter och organisationer använder kunskap från CAN som underlag för beslut och insatser. Vi är en del av civilsamhället och i vår styrelse finns representanter för våra medlemsorganisationer. Där finns även olika myndigheter representerade.

Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning – www.can.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.