Connect with us

Marknadsnyheter

Därför ser cyberhoten mot offentlig sektor annorlunda ut

Published

on

Politiskt motiverade angripare sticker ut som ett allvarligare säkerhetshot mot offentliga verksamheter i Sverige än vad det är för näringslivet. Det visar en ny undersökning om cybersäkerhet som Palo Alto Networks och Orange Cyberdefense genomfört i samarbete med Radar.

 

Den nya undersökningen State of Security bygger på Radars studier inom både offentlig och privat sektor i Sverige och visar på ett stort behov av mer insatser och investeringar i säkerhet inom offentlig sektor. 91 procent av de offentliga verksamheterna uppger att de behöver mer operativa insatser och investeringar, 82 procent anser att större satsningar behövs inom strategiskt säkerhetsarbete medan 81 procent efterlyser det inom teknisk cybersäkerhet. Mot den bakgrunden är det slående att nästan 10 procent av de offentliga verksamheterna i undersökningen uppger att de fått minskad budget för cybersäkerhet mellan 2021 och 2022.

Ett tydligt resultat är att politiskt motiverade aktörer utgör en betydande risk som offentliga verksamheter, till skillnad från många företag, inte kan bortse från. Drygt 60 procent av offentlig sektor ser dessa som en hög eller medelhög risk, en dubbel så stor andel jämfört med andra samhällsområden.

 

Svaret återspeglar att ansvariga inom offentliga verksamheter i högre grad bekymrar sig för attacker som främst skadar den egna organisationen och dess uppdrag. Utöver de vanliga utpressningsförsöken där angriparen hotar att läcka känsliga uppgifter kan det även handla om rena datastölder eller spioneri.

 

– Eftersom hotbilden skiljer sig åt mellan offentliga och enskilda aktörer bör det också återspeglas i hur säkerhetsarbetet bedrivs – och givetvis även i de lösningar vi kan erbjuda. Till exempel är det inte är något reellt alternativ för en myndighet att betala lösensummor vid en ransomware-attack. Istället är det risken för att samhällskritiska funktioner lamslås eller dataläckor som utgör de värsta hoten. I praktiken leder det till något skilda prioriteringar när man bygger upp och förnyar sin cybersäkerhet, något som vi i säkerhetsbranschen måste fånga upp, säger Åsa Edner, Sverigechef på Palo Alto Networks.

 

Ett vanligt problem inom alla typer av verksamheter är bristen på cybersäkerhetskompetens. 67 procent av verksamheterna inom offentlig sektor upplever att de har en brist på säkerhetskompetens, vilket är något högre än för privat sektor (65 procent).

 

– För många ses cybersäkerhet fortfarande som ett ”nödvändigt ont”, en kostnad, och betraktas som en teknisk risk för IT-organisationen att självständigt hantera. Vi ser dock att de flesta säkerhetsincidenter hade kunnat förhindras om verksamheten som helhet varit bättre förberedd. Verksamheter inom offentlig sektor kan gynnas av större samverkan inom offentlig förvaltning, såväl som över myndighetsbarriärer, mellan offentlig och privat sektor samt andra organisationer och leverantörer. Samarbete tillåter oss att bättre utnyttja våra resurser för att bekämpa alltmer komplexa, och globala, cyberhot, säger Hans Werner, VD på Radar Group.

 

I undersökningen framkommer också att offentlig sektor har utmaningar med att hantera de växande cybersäkerhetshoten. Inte minst uppfattas anställda inom offentlig sektor som en avsevärt större säkerhetsrisk jämfört med andra branscher.

 

– I ljuset av den senaste tidens storskaliga och raffinerade attacker mot verksamheter är det oroande att offentlig sektor har utmaningar på så många plan när det gäller cybersäkerhet och inte heller verkar lita på att de anställda har grundläggande kunskaper om hoten och vilka försiktighetsåtgärder de bör vidta, säger Leif Gyllenberg, Sverigechef på Orange Cyberdefense.

 

Drygt 80 procent av de tillfrågade inom offentlig sektor uppger att intern personal utgör hög eller medelhög risk. Det kan jämföras med drygt 50 procent av svenska verksamheter i sin helhet. Det är en oroande och illavarslande utveckling. Enligt Orange Cyberdefense har antalet Social engineering-attacker ökat något mellan 2020 och 2021 och även Ransomware-attackerna är på stark frammarsch. Båda typerna av cybersäkerhetsattacker utnyttjar ofta godtrogna och ouppdaterade anställda för att genomföra ett intrång.

 

Rapporten State of Security baseras primärt på data från 2022 men innehåller också historisk data. Hela rapporten kan laddas ner här.

 

Mer information

Följ Palo Alto Networks på Twitter, LinkedIn, Facebook och Instagram

 

Mediakontakter
Åsa Edner, Palo Alto Networks, aedner@paloaltonetworks.com
Fredrik Pallin, Digital PR, fredrik@digitalpr.dk, 0708-114 115

Om Palo Alto Networks
Palo Alto Networks är världsledande inom cybersäkerhet. Vi driver innovation för att ligga steget före alla hotaktörer och skapar trygghet för kunderna när de byter till ny teknologi. Vi levererar nästa generations cybersäkerhet till tusentals kunder i alla sektorer, över hela världen. Våra plattformar och tjänster för cybersäkerhet kompletteras av branschledande hotbildsanalys och förstärks med långt driven automation. Vårt uppdrag är att göra varje dag lite mer säker än gårdagen. Det är vad som gör Palo Alto Networks till förstavalet som partner för cybersäkerhet.

Mer information finns på www.paloaltonetworks.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

ALM Equity AB (publ) offentliggör fusionsdokument avseende samgåendet med Svenska Nyttobostäder AB (Publ)

Published

on

By

I informationen nedan syftar ”detta pressmeddelande” på detta dokument, dess innehåll eller del därav, muntliga presentationer, frågestunder och skriftligt eller muntligt material som diskuteras eller distribueras i anslutning därtill. Detta pressmeddelande är inte en kallelse till en bolagsstämma eller ett fusionsdokument. Detta pressmeddelande är inte heller ett erbjudande att sälja, eller en anfordran eller en inbjudan om att lämna ett erbjudande att köpa, förvärva eller teckna sig för, värdepapper, eller en uppmuntran att göra någon investering, och det kommer inte att ske någon försäljning av värdepapper i jurisdiktioner där ett sådant erbjudande, anfordran eller försäljning skulle vara otillåten utan registrering eller kvalifikation enligt sådan jurisdiktions värdepappersrättsliga lagar. Beslut avseende den föreslagna aktiebolagsrättsliga fusionen mellan ALM Equity AB (publ) (”ALM Equity”) och Svenska Nyttobostäder AB (publ) (”Svenska Nyttobostäder”) (”Fusionen”) ska uteslutande fattas på grundval av information som anges i de faktiska kallelserna till ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders bolagsstämmor, såsom tillämpligt, fusionsplanen och fusionsdokumentet beträffande Fusionen, samt på självständiga analyser av informationen däri.

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur associerad med kända och okända risker, osäkerhetsmoment, antaganden och andra faktorer, eftersom den avser förhållanden och är beroende av omständigheter som inträffar i framtiden, oavsett om de är inom eller utom respektive bolags eller det kombinerade bolagets kontroll. Sådana faktorer kan medföra att de faktiska resultaten, prestationen och den faktiska utvecklingen kan komma att avsevärt avvika från vad som uttryckts eller antytts i den framåtriktade informationen. Trots att respektive bolags ledning anser att deras förväntningar som anges i den framåtriktade informationen är rimliga baserat på sådan information som är tillgänglig för dem, ges inte någon garanti för att sådan framåtriktad information kommer att visa sig vara korrekt. Otillbörlig vikt ska inte fästas vid framåtriktad information. Den framåtriktade informationen gäller endast per dagen för detta pressmeddelande och varken ALM Equity eller Svenska Nyttobostäder åtar sig någon skyldighet att uppdatera den framåtriktade informationen. ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders tidigare resultat lämnar inte någon garanti för, och utgör inte någon förutsägelse om, det kombinerade bolagets framtida resultat. ALM Equity, Svenska Nyttobostäder och deras respektive dotterbolag, ledande befattningshavare, anställda och ombud åtar sig vidare inte någon skyldighet att granska, uppdatera eller bekräfta förväntningar eller uppskattningar, eller revidera framåtriktad information för att reflektera händelser som inträffar, eller omständigheter som uppkommer, i förhållande till innehållet i pressmeddelandet. Det är vidare inte säkert att Fusionen kommer att genomföras på det sätt och inom den tidsram som beskrivs i detta pressmeddelande eller överhuvudtaget. 

Idag meddelar ALM Equity AB (publ), (”ALM Equity” eller ”Bolaget”), att fusionsdokumentet avseende samgåendet med Svenska Nyttobostäder AB (publ) har publicerats på bolagens hemsidor: www.almequity.se och www.nyttobostader.se. Som tidigare offentliggjorts, förväntas fusionen vara genomförd under tredje kvartalet 2024.

Rådgivare
ALM Equity har anlitat Tangocm Capital Markets AB som finansiell rådgivare samt Advokatfirman Schjødt AS, filial som legal rådgivare i samband med Fusionen.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Maria Wideroth, styrelseordförande i ALM Equity, Telefon: +46 708 25 53 35, E-mailadress: Maria.Wideroth@landahl.se
 

Om ALM Equity
ALM Equity utvecklar och investerar i tillgångar och verksamheter inom fastighetsbranschen utifrån den framtida marknadens behov. ALM Equitys aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

Mer information om bolaget finns på www.almequity.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Monivent AB publicerar årsredovisningen för 2023

Published

on

By

Monivent AB meddelar idag att bolaget publicerar sin årsredovisning för verksamhetsåret 2023. Årsredovisningen finns att hämta på bolagets hemsida www.monivent.se samt i form av bifogad pdf.

  

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lindqvist, VD
Telefon: +46 (0)70 748 01 30
E-post: maria@monivent.se​​​​
Hemsida: www.monivent.se

Monivent AB (”Monivent”) utvecklar, tillverkar och säljer medicintekniska produkter i syfte att förbättra den akuta vården som ges till nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln. Ungefär tre till sex procent av alla nyfödda barn hamnar i denna kritiska situation och vårdpersonal saknar idag bra verktyg för att bestämma hur effektiv denna manuella ventilering är. Monivent har utvecklat utrustning som mäter luftflödet till barnet direkt i ansiktsmasken via en sensormodul som skickar data trådlöst till en extern monitor. Vårdgivaren får därigenom omedelbar återkoppling, vilket möjliggör nödvändiga justeringar för att säkerställa en effektiv men samtidigt skonsam behandling. Bolaget marknadsför även en produkt avsedd för simuleringsträning på utbildningsdockor som bygger på samma teknik som den kliniska produkten.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordic Flanges Group tillförs cirka 23,2 MSEK

Published

on

By

VI SÄKERSTÄLLER FLÖDEN TILL MÄNNISKORS DAGLIA NYTTA

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 7 maj 2024 kl 19:30

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE ATT FÖRVÄRVA VÄRDEPAPPER I NORDIC FLANGES GROUP AB (PUBL).

Nordic Flanges Group tillförs cirka 23,2 MSEK

Styrelsen för Nordic Flanges Group AB (publ) (”Nordic Flanges Group” eller ”Bolaget”) offentliggör idag utfallet i den nyemission med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare som offentliggjordes den 6 mars 2024 (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen tecknades till 32,2 procent med och utan stöd av teckningsrätter. Totalt tecknades 51 711 162 aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande 30,7 procent av Företrädesemissionen, 2 516 885 aktier tecknades utan stöd av teckningsrätter, motsvarande 1,5 procent av Företrädesemissionen. Garantiåtagandena kommer därför att utnyttjas, vilket innebär att garanterna kommer att tilldelas 90 856 250 aktier totalt, motsvarande cirka 53,9 procent av de erbjudna aktierna. Nordic Flanges Group tillförs därmed totalt cirka 23,2 MSEK före emissionskostnader, varav cirka 12,5 MSEK i form av kvittning av befintliga lån.

Utfall i Företrädesemissionen

Teckningstiden för Företrädesemissionen avslutades den 2 maj 2024 och utfallet visar att Företrädesemissionen tecknades till 32,2 procent med och utan stöd av teckningsrätter. Totalt tecknades 51 711 162 aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande 30,7 procent av Företrädesemissionen, 2 516 885 aktier tecknades utan stöd av teckningsrätter, motsvarande 1,5 procent av Företrädesemissionen. Garantiåtagandena kommer därför att utnyttjas, vilket innebär att garanterna kommer att tilldelas 90 856 250 aktier totalt, motsvarande cirka 53,9 procent av de erbjudna aktierna. Nordic Flanges Group tillförs därmed totalt cirka 23,2 MSEK före emissionskostnader, varav cirka 12,5 MSEK i form av kvittning av befintliga lån.

Besked om tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter skickas till de som tilldelats aktier i form av avräkningsnota. Förvaltarregistrerade aktieägare erhåller besked om tilldelning i enlighet med respektive förvaltares rutiner. Tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter har genomförts i enlighet med de principer som angivits i informationsmemorandumet.

Antal aktier, aktiekapital och utspädning

Efter att Företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer det totala antalet aktier i Bolaget att öka med 145 084 297, från 84 324 968 och uppgå till totalt 229 409 265. Aktiekapitalet kommer att öka med 7 254 214,85 SEK, från 4 216 248,40 SEK och uppgå till totalt 11 470 463,25 SEK efter registreringen. För aktieägare som inte valt att delta i Företrädesemissionen uppgår utspädningseffekten till cirka 63,2 procent.

Handel med BTA

Handel med betalda tecknade aktier (BTA) på Nasdaq First North Growth Market pågår fram till och med den 22 maj 2024 under beteckningen NFGAB BTA.

Rådgivare
Partner Fondkommission agerar finansiell rådgivare och Wåhlin Advokater agerar legal rådgivare till Nordic Flanges Group i samband med Företrädesemissionen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Frederik von Sterneck – CEO, Nordic Flanges Group AB

Telefon: +46 706 554 626

E-post: frederik.vonsterneck@nordicflanges.com

Om Nordic Flanges Group

Nordic Flanges är en ledande leverantör av industrikomponenter i Norden. Vårt affärskoncept är att leverera industriella lösningar i rostfritt stål, aluminium och kolstål, med marknadens bästa kundservice. För att möta våra kunders höga krav på effektivitet, flexibilitet och kvalitet, är vårt produktsortiment baserat på både egenproducerade och handlade industrikomponenter med kundanpassade logistiklösningar. Koncernen kombinerar egen tillverkning och utveckling med handel och agenturverksamhet inom utvalda teknikinriktade industrisegment.

Nordic Flanges Group är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan hösten 2007. För mer information, se www.nordicflanges.com

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Telefon: +46 8-503 015 50

E-post: CA@mangold.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.