Connect with us

Marknadsnyheter

Klinisk återkoppling från sjukhus i Indien

Published

on

Calmarks försäljningschef Magdalena Tharaldsen genomförde under november/december en tre veckor lång rundresa i Indien där hon först deltog på en delegationsresa med Swecare samt därefter fortsatte resan tillsammans med bolagets distributör r2 Hemostasis Diagnostics India Private Ltd. Calmarks bilirubinometer demonstrerades hos hälsomyndigheter och på sjukhus. Här redovisas den kliniska återkoppling som samlades in.

Delegationsresan anordnades av Swecare, i samarbete med Socialdepartementet, Sveriges ambassad New Delhi, generalkonsulatet i Mumbai och Business Sweden och omfattade tre olika städer; Mumbai, Jodhpur och New Delhi. Calmark Neo-Bilirubin presenterades för hälsomyndigheter och sjukhus, allt från stora offentliga sjukhus till högteknologiska privata sjukhus.

 

Efter det officiella programmet fortsatte rundresan i Indien tillsammans med representanter från r2 Hemostasis Diagnostics. Totalt besöktes nio sjukhus i New Delhiområdet, bl a Safdarjung Hospital and Medical College, Rainbow Children Hospital, Army Hospital (Research & Referral) in Delhi och Post Graduate Institute of Child Health in Noida. I Agra anordnades ett kvällsevent den 10 december tillsammans med inflytelserika barnläkare för att diskutera nuvarande diagnostik för gulsot och presentera Calmark Neo.

 

Bilirubinmätning görs idag i Indien både via blodprov och hudscreening. Blodproven skickas ofta till laboratorium men det finns också inhemska lösningar för patientnära provtagning. Dessa kräver separering av plasman via centrifugering och upplevs vara av låg kvalitet. Även hudscreening anses inte fungera tillräckligt bra och det finns därför en viss skepsis mot PNA-lösningar. En framgångsfaktor för Calmark är därför att bevisa prestandan av Calmark´s PNA system.

 

Neo-Bilirubin emottogs positivt, särskilt det faktum att helblod används vilket innebär att blodet inte behöver centrifugeras. Att instrumentet är portabelt och enkelt att använda uppfattas som fördelar och att ingen kalibrering krävs är ett stort plus. Det avgörande för de indiska sjukhusen är att prestandan är på topp. En särskild presentation av den analytiska prestandan genomfördes därför via Teams. Analytisk prestanda betyder att ett PNA-instrumentet ska kunna mäta lika bra som referensmetoden, s.k. ”golden standard” och vara stabilt med så hög precision att CV[1] är mindre än 10%. Att Calmark Neo-Bilirubin har erhållit kvalificeringen ”NEST360 Qualified” är något som verkligen bygger förtroende i Indien.

 

Indiska sjukhus är ännu inte digitaliserade i så hög grad och önskemål om uppkopplingsmöjligheter framkom sällan på mötena.

 

”Jag är stolt över att meddela att detta samarbete mellan r2 Hemostasis Diagnostics och Calmark, som kombinerar Entreprenörskap med Calmarks kärlek till teknologi och design, kommer att göra oss till ledaren inom POC-diagnostik för nyfödda som mäter bilirubinnivån i helblod för att upptäcka gulsot.” säger Shivani Agarwal, Director’s Operations på r2 Hemostasis Diagnostics. ”Innovation finns i Calmarks DNA och jag kan inte vänta på att se hur bolaget kommer att utvecklas och erbjuda alla relevanta tester för den första perioden av livet. Vi är hedrade över att vara en del av detta fina initiativ och ser fram emot att arbeta tillsammans med större synergieffekter.”

 

”Det har varit en fantastisk resa på alla sätt,” säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark avslutningsvis. ”Att få så bred feedback från slutanvändare har varit ovärderligt, både för oss och vår distributör. Det är viktigt att kunna göra en sån här första marknadsföringsresa tillsammans i ett tidigt stadie, nu kan vi skapa en skräddarsydd roll-out plan baserad på de behov som framförts av opinionsledare. Det ger oss en massa boost nu när registreringen snart är slutförd!”

 

[1] CV = Variationskoefficient (%): Standardavvikelsen dividerat med medelvärdet multiplicerat med 100. För Neo-Bilirubin är CV i intervallet 150-500 µmol/L (9-29 mg/dL) så liten som 5,2% jämfört med referensmetoden hos Karolinska Universitetssjukhusets laboratorium.

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Camilla Arneving, tillförordnad VD
Tel: +46 (0)10 204 01 50
E-post: camilla.arneving@calmark.se 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som tillverkar och säljer en patientnära analysmetod (PNA) med enklare och snabbare analyser av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen består av ett bärbart instrument och testkassetter för olika biomarkörer. Det första testet, Neo-Bilirubin, är CE-märkt och mäter bilirubinnivån i helblod för att upptäcka gulsot hos nyfödda. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem erbjuder Calmarks produkt ett stöd för diagnos som idag inte finns eftersom tillgången på sjukhuslaboratorier många gånger är begränsad. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer på www.calmark.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Scandinavian ChemoTech meddelar att QM & RA Direktör Eva Ståhl Wernersson lämnar företaget

Published

on

By

Efter tre år som QA/RA chef i Scandinavian ChemoTechs ledningsgrupp väljer nu Eva Ståhl Wernersson att lämna sitt konsultuppdrag i Bolaget och gå vidare mot nya utmaningar.
 

Eva Ståhl Wernersson har varit en viktig del av ChemoTech, under vilka hon har gjort betydande insatser för företagets följsamhet mot regelverket och kvalitetssäkringsåtgärder. Hon ledde bland annat ansträngningarna för att säkra CE-märkningen för IQwave 3.0 CE systemet, vår flaggskeppsprodukt.

 

Vi vill uttrycka vårt uppriktiga tack till Eva för hennes dedikerade tjänst och många prestationer under sin tid hos oss,” sa Mohan Frick, VD. ”Genom hennes ledning har vi stärkt vårt åtagande för regelverksexcellens och positionerat ChemoTech som ett respektabelt Bolag inom vår bransch. Vi alla önskar Eva lycka till i framtiden.”

 

Rekryteringsprocessen av en ny kvalitet- och regulatoriskchef har redan påbörjats. Evas sista dag på Bolaget är satt till den 30 juli, 2024.

 

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, CEO

 

Tele: +46 (0)10-218 93 00

Mail: ir@chemotech.se

 

Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Redeye AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lexium etablerar verksamhet i Finland

Published

on

By

Lexium etablerar verksamhet i Finland och öppnar kontor i Helsingfors. Detta steg tas som en följd av att företaget har säkrat ett nordiskt FM-avtal, som omfattar både Sverige och Finland.


För att driva verksamheten i Finland grundar Lexium dessutom ett finskt dotterbolag, Lexium Service Management Oy, som kommer att vara helägt av Lexium Service Management AB.

Det nya kontoret, beläget i Helsingfors, kommer att vara en central plats för att betjäna både befintliga och nya kunder.

Lexium Service Management är glada att kunna starta sin verksamhet i Finland och ser fram emot att välkomna nya kunder och kollegor till företaget. 

– Vi är fast beslutna att leverera högkvalitativa Facility Management-tjänster och stärka vår närvaro inom den nordiska regionen, säger Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management.

För mer information, kontakta:
Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management
+46 70 615 79 60niclas.brodin@lexium.se

Om Lexium Service Management
Lexium Service Management erbjuder framtidens Integrerade Facility Management-tjänster till kunder i Norden genom premiumtjänster som prioriterar teknik, hållbarhet och kvalitet.

Lexium omsätter ca 120 MSEK, sysselsätter ca 150 personer och är ISO-certifierat enligt 45001, 14001 och 9001.

Lexium erbjuder samtliga tjänsteområden som krävs för att sköta en lokal eller fastighet – de huvudsakliga tjänsterna är Bemanning, Fastighetsservice, Lokalvård, Säkerhet och Tekniska tjänster.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Urinblåsecancer: Titta innan du spolar!

Published

on

By

Blåscancermånaden maj sätter i år fokus på att lära sig om symptomen.

– Urinblåsecancer är den sjunde[i] vanligaste cancersjukdomen i Sverige, och också den sjätte[ii] dödligaste. Urinblåsecancer betraktas ofta som den bortglömda cancern och vad många inte vet är att varje dags väntan för att sätta in behandling är en dålig sak och förvärrar prognosen, säger Carl-Henrik Sundin, ordförande i Blåscancerförbundet.

I Sverige lever 27 000 människor med urinblåsecancer, 3 600 nya fall upptäcks varje år. Avgörande för de allra flesta som får sjukdomen är hur tidigt den upptäcks, överlevnadschansen är minst 90 procent vid diagnos i ett tidigt stadium.

-Tyvärr så ser vi i vittnesmål från medlemmar att många kan gå i flera år med olika symptom utan att bli utredda för en eventuell urinblåsecancer, konstaterar Carl-Henrik Sundin.

Det viktigaste symptomet att hålla särskilt uppsikt på är Blod i urinen. Så titta innan du spolar!

Ett av hindren för snabb diagnos av urinblåsecancer är relaterat till symtomen och hur människor reagerar på dem, särskilt som vissa av symtomen inte kopplas till cancer i urinblåsan. Upptäckten av exempelvis blod i urinen, smärtsam och oregelbunden urinering kan alla förväxlas med andra tillstånd.

Mer information:

Blåscancerförbundet

World bladder Cancer Patient Coalition

[1] https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/dokument-webb/statistik/cancer-i-siffror-2023.pdf

[2] https://www.cancerfonden.se/om-cancer/statistik#dodlighet

Frågor:

Carl-Henrik Sundin, ordförande Blåscancerförbundet. 0702 67 91 67, ch.sundin@blascancerforbundet.se

Annika Eliasson, presskontakt Blåscancerförbundet. 0702 35 43 35, annika.eliasson@rmpmedia.se

Blåscancerförbundet är en svensk patientförening för dem som fått cancer i urinblåsan. Cancerföreningen verkar ideellt. Blåscancerförbundets ändamål och uppgift är att verka för att förebygga, bekämpa och mildra effekterna av cancer i urinblåsa och urinvägar samt att verka för en förbättrad vård och livssituation för målgruppens drabbade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.