Connect with us

Marknadsnyheter

Bifa blir representant för Opel på Åland

Published

on

Bifa Ab Bilfirma och Auto-Bon Oy, som hör till Bassadone Automotive Nordic, intensifierar sitt samarbete och Bifa blir auktoriserad återförsäljare och serviceverkstad för Opel på Åland. Bifa har sedan tidigare representationen för Citroen som också är en del av Auto-Bon.

Vi är glada att nu få ta över representationen av Opel på Åland ,som med sina tyska rötter ger våra kunder ännu fler alternativ att välja mellan, samtidigt som konkurrensen mellan de olika bilmärkena på Åland ändå bibehålls. Bilbusinessen konsolideras nu med våldsam fart i hela Europa, liksom naturligt nog även i Finland och på Åland. Vi måste göra vad vi kan för att säkerställa en hållbar och lönsam näringsverksamhet. Såväl Bifa som Auto-Bon behöver hitta och maximera de synergieffekter som finns. Att samordna Citroen och Opel under samma tak är ett praktexempel på detta, säger Bifas vd Tony Saarinen.

 

Opel har en stark och trogen kundkrets på Åland, och vi kommer som en av de ledande aktörerna på den åländska bilmarknaden att lägga fullt fokus på att märket ytterligare kan stärkas, bland annat genom nyanställning av personal, fortsätter Saarinen.

 

– Både Opels och Citroens modellutbud har förnyats och elektrifierats med fart. Framtidsutsikterna för både nya lanseringar och leveranskapacitet av nya bilar ser bra ut. Vi tror att det att Opel och Citroen nu förs samman hos Bifa är på alla sätt en bra och lönsam lösning. Vårt mål är givetvis att marknadsandelarna för både Opel och Citroen stärks märkbart tack vare vårt förnyade utbud och utökade samarbete med Bifa, kommenterar Auto-Bon Oy:s vd Markus Vuolle.  

 

Mera uppgifter ges av: 

Tony Saarinen

VD, Bifa Ab Bilfirma

tel. (018) 526 201

tony.saarinen@bifa.ax

Markus Vuolle

VD, Auto-Bon Oy

tel. 044 015 1100

markus.vuolle@auto-bon.fi

 

 

Bifa Ab Bilfirma grundad 1977 är Ålands ledande bilhus som idag är auktoriserad återförsäljare och serviceverkstad för Citroen, Honda, Mercedes, Nissan, Opel och Volkswagen. Bifa är dessutom auktoriserad serviceverkstad för Skoda och Subaru. Bifa är även importör och återförsäljare av tyska Böckmann hästtransportvagnar och -bilar, samt övriga släpvagnar för yrkesbruk. www.bifa.ax

 

Auto-Bon Oy importerar, marknadsför och säljer via sitt återförsäljarnätverk person- och skåpbilar av märkena Citroën- DS-, Opel-, Peugeot-, Alfa Romeo- Jeep- och Fiat, samt reservdelar, tillbehör och mervärdestjänster till dessa. Verksamheten finns i Finland och Baltikum. Auto-Bon Oy hör till Bassadone Automotive Group och dess återförsäljarnätverk täcker hela landet.

 

Bassadone Automotive Nordic en del av den över 100-åriga privatägda koncernen Bassadone Automotive Group. Bassadone importerar och säljer flera olika bilmärken i flera Europeiska länder. Bassadone Automotive Nordic som grundades 1997 importerar bilar av märkena Citroën, Dacia, DS, Hyundai, Isuzu, Lotus, Peugeot, Opel, Renault, SsangYong och Suzuki till Finland. Till Baltikum importerar Bassadone Citroën, Hyundai, Isuzu, Peugeot, Opel, SsangYong och Suzuki. År 2022 var företagsgruppens omsättning 635 miljoner euro och sysselsatte ca 440 personer.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Al-Masarat tecknar det första kommersiella avtalet för SensoDetect AB räkning, i Förenade Arabemiraten

Published

on

By

I ytterligare ett betydande steg framåt,  för att förbättra sjukvårdslösningar i Förenade Arabemiraten har Al-Masarat Almutawira commercial broker L (Al-Masarat) tecknat ett första kommersiellt avtal åt SensoDetect. I avtalet, som slutfördes den 24 oktober 2024, bekräftas Al-Masarats roll som en viktig partner för att etablera snabb tillgång till SensoDetect AB:s produkter i Förenade Arabemiraten. 

Viktiga punkter i avtalet:  

1. Avtalets varaktighet: Avtalet gäller för en initial period på ett år, med en översyn och eventuell omförhandling efter sex månader. 

2. Produktleverans: SensoDetect AB kommer att leverera sina avancerade diagnostiska enheter och tillbehör för att säkerställa en stabil leverans av sina innovativa sjukvårdslösningar.  

3. Minimiköp, åtagande: Avtalsparten har åtagit sig att köpa för minst 4 000 (fyra tusen) dollar per månad, med start 2024-11-01. Priset, 100 USD per test, är satt för att underlätta marknadsföringen av SensoDetects banbrytande diagnostiska verktyg för vårdgivare i regionen.  

4. Teknisk support: SensoDetect AB kommer att erbjuda omfattande teknisk support och löpande hjälp, inklusive tillgång till sitt egenutvecklade system, vilket förbättrar den operativa effektiviteten för avtalsparten. 

Per-Anders Hedin, VD för SensoDetect AB, uttryckte entusiasm över avtalet och sa: ”Avtalets minimiavgift bekräftar att intresset är stort även i Förenade Arabemiraten. Nu har vi inte bara nått ett kontraktsavslut i ännu ett land inom GCC utan även tagit ett steg mot att synliggöra våra tjänster i Förenade Arabemiraten. Tillsammans med Al-Masarat kommer vi snabbare nå ut med vår toppmoderna medicinska teknik till regionen och säkerställa att vårdpersonal har de verktyg de behöver för att leverera exceptionell vård till sina patienter. Det initiala priset är satt för att påskynda en bred expansion och dra nytta av SensoDetects avancerade teknik för att möta den växande efterfrågan på innovativa diagnostiska verktyg i regionen.” 

Denna information är sådan som SensoDetect AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-10-24 15:20 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

PA Hedin, VD Sensodetect AB

+46 (0)73-068 64 20
pa.hedin@sensodetect.com

SensoDetect AB är ett Med Tech AI-företag noterat på Spotlight stock market. Företaget grundades i Lund 2005, baserat på mer än 30 års forskning inom klinisk psyko akustik vid Institutionen för Neurovetenskap vid Lunds universitet. Inledningsvis låg fokus på patienter med schizofreni, då det är en sjukdom där hörselhallucinationer är ett vanligt symtom, men idag erbjuder företaget ett flertal andra tjänster inom produktområdena diagnostik, medicinering och hälsa. Produkterna används inom både privat och offentlig vård som komplement till andra observationer vid ADHD, schizofreni och autismutredningar, vid mätning av läkemedelseffekt samt vid screening av hörsel. SensoDetects unika och globalt patenterade teknik minskar den ekonomiska påverkan på hälso- och sjukvården samt samhället och ger patienter och dess anhöriga ett snabbare och säkrare resultat.

Mer info på https://www.sensodetect.com/

Continue Reading

Marknadsnyheter

Delårsrapport Skåne-möllan jan-sept 2024

Published

on

By

* Omsättning för perioden 198,7 Mkr (201,1 Mkr)
* Resultat före skatt 11,0 Mkr (9,6 Mkr)
* Resultat efter skatt 8,7 Mkr (7,6 Mkr)
* Vinst per aktie 0,79 kr (0,69 kr)

För att se rapporten i sin helhet, var vänlig se bifogad fil.
Direktlänk till våra finansiella rapporter är https://www.skane-mollan.se/finansiell-info/finansiella-rapporter/

Denna information är sådan som Skåne-möllan AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-10-24 15:00 CET.

Skåne-möllan AB
Silosgatan 5
268 75 Tågarp
Tel: 0418-50102 eller 070-5304883
www.skane-mollan.se

Kontaktperson för information: Anders Persson, VD
anders.persson@skane-mollan.se

Elisabeth Nilsson, CFO
elisabeth.nilsson@skane-mollan.se

Skåne-möllan är en innovativ kvarn belägen i Tågarp utanför Landskrona. Vår affärsidé är enkel. Att med hög servicegrad, yppersta kunskap och en flexibel produktionsapparat vara ett intressant alternativ till de större mjölleverantörerna. Skåne-möllans Certified Adviser på First North är Mangold Fondkommission tel 08-5030 1550, ca@mangold.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

LKAB tar nästa steg i sin satsning på kritiska mineral

Published

on

By

LKAB:s styrelse har fattat ett investeringsbeslut om att etablera ett forsknings- och utvecklingscenter och en demonstrationsanläggning för förädling av fosfor och sällsynta jordartsmetaller i Luleå. Investeringen på cirka 0,8 miljarder kronor markerar ett viktigt steg i LKAB:s pågående omställning och satsning på utvinning av kritiska mineral.

– Detta är en viktig milstolpe för LKAB i vår ambition att bredda vår affär med kritiska mineral. Investeringsbeslutet bygger vidare på vårt stegvisa tillvägagångssätt i genomförandet av vår omställning, där vi fattar välgrundade beslut längs vägen. Demonstrationsanläggningen kommer att ge oss förädlingskapacitet i mindre skala, samtidigt som den tillför viktiga insikter inför kommande investeringar. Beslutet tar oss ytterligare ett steg närmare att kunna öka Europas självförsörjning av kritiska mineral som är avgörande för elektrifiering och klimatomställning, säger Jan Moström, vd och koncernchef LKAB.

Demonstrationsanläggningen planeras vara i drift i slutet av 2026 och kommer att vidareutveckla processen för att använda materialflöden från LKAB:s järnmalmsproduktion i Gällivare, resurser som hittills lagts på hög som gruvavfall. I anläggningen kommer LKAB att kunna säkerställa processen för att i framtiden kunna producera och förse marknaden med tre produkter: fosfor, som används i mineralgödsel, sällsynta jordartsmetaller för elbilar, vindkraftverk, försvarsindustrin och elektronik, samt rent gips.

Dessutom kommer anläggningen att fungera som ett forsknings- och utvecklingscenter, vilket ger möjlighet att testa och utforska framtida potentiella källor för förädling av mineral. Detta blir en nyckel i arbetet framåt med att få fram underlag och fatta nödvändiga beslut för den planerade uppskalningen av produktionen och etableringen av en fullskalig industripark i Luleå.

– Framför allt är anläggningen ett viktigt steg för att verifiera vår metod att utvinna sällsynta jordartsmetaller och fosfor från det som idag ses som gruvavfall. Genom att utvinna kritiska mineral så använder vi mer av det material som vi redan bryter. Detta skulle kunna ha stor bäring för vår framtida konkurrenskraft när vi planerar att expandera våra gruvor. På så sätt blir vi bättre rustade i våra planer att skala upp produktionen, både vad gäller vår järnmalmsproduktion och för att kunna leverera dessa viktiga och kritiska mineral till den europeiska marknaden, säger Jan Moström.

I slutet av 2023 uppgick LKAB:s mineraltillgångar av REE-oxider (Rare Earth Oxides) i den nya fyndigheten i Kiruna till cirka 1,7 miljoner ton in situ, vilket gör den till en av Europas största fyndigheter av sällsynta jordartsmetaller. Fyndigheten är i grunden en järnmalmsfyndighet med höga halter av både fosfor och sällsynta jordartsmetaller. Investeringen i forsknings- och utvecklingscentret i anläggningen möjliggör fortsatt vidareutveckling av tekniken för utvinning av fosfor och sällsynta jordartsmetaller även från denna och andra potentiella mineraliseringar.

– Eftersom processerna skiljer sig en del beroende på vilken källa vi använder så behöver vi fokusera på forskning och utveckling. Det innebär att investeringen inte bara har ett demonstrationssyfte, utan även möjliggör kontinuerlig forskning inom sällsynta jordartsmetaller, fosfor och andra mineral som vi vill bearbeta. Därmed kan vi fortsätta utforska den stora expansionspotential vi ser i en av Europas största fyndigheter av sällsynta jordartsmetaller. Det är ett avgörande steg för att kunna fatta de beslut som krävs för att möjliggöra en uppskalning för produktionen av kritiska mineral, säger Darren Wilson, direktör affärsområde Specialprodukter, LKAB.

Bakgrund:                                                               

LKAB planerar att börja utvinna kritiska mineral från den befintliga järnmalmsgruvan i Gällivare genom att etablera ett nytt förädlingsverk för apatit. Apatitkoncentratet från Gällivare transporteras sedan till den planerade industriparken och fullskaliga anläggningen i Luleå. Här planerar LKAB att producera sällsynta jordartsmetallsoxider, fosforsyra för produktion av mineralgödsel till jordbruket och gips. Allt genom att ta vara på flöden från järnmalmsproduktionen i Gällivare som idag inte tas till vara och blir till avfall.

EU klassificerar råvaror som kritiska på grund av det stora importberoendet och den stora betydelsen de har för vår ekonomi och den gröna omställningen. Detta inkluderar fosfor och sällsynta jordartsmetaller.

  • Fosfor används främst för produktion av mineralgödsel och Europa är till 90 procent beroende av import.
  • Sällsynta jordartsmetaller (REE) används bland annat i permanentmagneter i elbilsmotorer och generatorer för vindkraftverk, där Kina dominerar värdekedjan.

För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta

Mikko Viitala, presskontakt LKAB
tel: 070 309 8163, mail: mikko.viitala@lkab.com

Pressjour: +46 771 76 00 10, redaktion@lkab.com

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av närmare 5200 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 43 miljarder kronor år 2023. lkab.com

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.