Connect with us

Marknadsnyheter

Jonah Kusi-Asare lämnar AIK Fotboll

Published

on

AIK Fotboll är överens med den tyska klubben FC Bayern München om en omgående transfer av den 16-årige forwarden Jonah Kusi-Asare. Jonah kom till AIK inför säsongen 2023 och debuterade för A-laget under hösten. Det blev under förra säsongen sammanlagt fyra inhopp i Allsvenskan för honom.

– Det är med både glädje och sorg som vi konstaterar att Jonah nu lämnar oss. Vi hade gärna sett honom utvecklas i AIK, men situationen i klubben och spelarens vilja att utforska detta äventyr ledde till att Bayern Münchens bud accepterades. Det ska också sägas att erbjudandet som accepterades är det högsta någonsin för en så ung spelare från Allsvenskan, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

– Jag har varit i klubben i ett år, men det känns som om jag varit här under hela min uppväxt. Det blev bara fyra inhopp i Allsvenskan och nu tar jag nästa steg till Bayern München. Jag önskar AIK all lycka och framgång. Tack för allt, säger Jonah Kusi-Asare.

AIK Fotboll AB har infört en klassificering av spelartransfers baserad på nettoresultatet vid varje transfer enligt nedanstående skala:

Klass         Från (kSEK) Till (kSEK)

I                         0          2 500
II                 2 500          5 000
III                5 000        10 000
IV               10 000       20 000
V                20 000       40 000
VI               40 000       70 000

Transfern av Jonah Kusi-Asare till FC Bayern München hamnar i klass V, med möjlighet att förändras till klass VI vid utfall av villkorsbaserade transfersummor. Beloppen i skalan avser resultateffekt netto av en spelarförsäljning i enlighet med Uefas definition av resultatmåttet ”Player Trading”, d v s spelförsäljning med avdrag för agentarvoden och andra försäljningskostnader samt avskrivning på spelare.

För en längre faktapresentation av Jonah Kusi-Asare, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.

För mer information, kontakta:
Thomas Berntsen, sportchef (herr) AIK Fotboll
Telefon: 08 – 735 96 50
E-post: thomas.berntsen@aikfotboll.se

Denna information är sådan som AIK Fotboll AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 februari 2024, klockan 10:45 (CET).

Om AIK Fotboll AB AIK Fotboll AB bedriver AIK Fotbollsförenings elitfotbollsverksamhet genom ett herrlag, damlag samt ett juniorlag för herrar. 2024 spelar herrlaget i Allsvenskan, damlaget i OBOS Damallsvenskan och juniorlaget, som utgör en viktig rekryteringsgrund för framtida spelare, spelar i P19 Allsvenskan. AIK Fotboll AB är noterat på NGM Nordic Growth Market Stockholm. För ytterligare information kring AIK Fotboll besök www.aikfotboll.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Peter Kullgren besöker Berlin

Published

on

By

Den 16–18 januari besöker landsbygdsminister Peter Kullgren Berlin för att bland annat delta på en mässa och ett ministermöte om livsmedel och jordbruk.

På den internationella livsmedels- och jordbruksmässan Grüne Woche kommer Sverige att ha en monter där svenska företag får tillfälle att presentera livsmedel som är producerade i Sverige för den internationella marknaden. 

Parallellt med mässan pågår konferensen Global Forum for Food and Agriculture (GFFA). Där deltar representanter från flera olika länder för att diskutera framtidens hållbara lantbruk och livsmedelsförsörjning. Temat för årets konferens är bioekonomi. 

Utöver detta kommer landsbygdsministern även att delta i ett möte om skogsindustrin. 

Presskontakt
Frida Bramstedt
Politiskt sakkunnig hos landsbygdsminister Peter Kullgren
076-267 34 14
frida.bramstedt@regeringskansliet.se

Sabina Jansson Bernhardsson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-029 10 12
sabina.jansson.bernhardsson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nytt centrum i Region Stockholm ska förebygga benbrott

Published

on

By

Vinterns halka har inte undgått någon. De mest drabbade är äldre med underliggande benskörhet som lätt kan bryta ett ben vid ett fall. Nu ska Region Stockholm införa ett kunskapscentrum för osteoporos för att förebygga benbrott, framför allt hos äldre.

Benskörhet (osteoporos) är en folksjukdom som drabbar ungefär varannan kvinna respektive var fjärde man under en livstid. Socialstyrelsen har satt som mål att tre av tio med sjukdomen ska få förebyggande behandling. I Stockholm får idag knappt en av tio med osteoporos tillgång till behandling.

Region Stockholm kommer under året att införa ett kunskapscentrum för benskörhet med ansvar för frakturkedjor ska finnas på samtliga akutsjukhus i Region Stockholm. Frakturkedjor innebär att sjukhusen gör en systematisk riskvärdering och utredning när en person bryter sig för första gången för att upptäcka om patienten lider av benskörhet, samt sätter in behandling för dem som behöver. På så sätt förebyggs återkommande frakturer, vilket gör patienternas liv lättare och sparar pengar inom vård och omsorg.

Fallolyckor skapar stort lidande för dem som drabbas och innebär höga kostnader för vården. Vårdens uppgift är att ta hand om patienterna och se till att fler får behandling mot benskörhet. Det kan minska konsekvenserna av ett fall. Vi avsätter därför 25 miljoner för att inrätta ett kunskapscentrum om benskörhet, säger Talla Alkurdi (S), sjukvårdsregionråd i Region Stockholm.

Vårdkostnaden för halkskador är enorm. Enbart Region Stockholm räknar med en prislapp på 116 miljoner kronor, förra året sökte 5456 personer vård för halkolyckor. Alla som halkar och skadar sig är inte äldre eller har benskörhet, men det är den grupp som drabbas hårdast när de faller.

─ Ens liv kan bli förstört om man bryter sig längre upp i åldrarna. Därför måste benskörhet utredas och behandlas snabbt. Nu blir Region Stockholm bättre på det, ett viktigt steg framför allt för äldre kvinnors hälsa, säger Jonas Lindberg (V), oppositionsregionråd i Region Stockholm.

Victoria Michailov

070-737 30 32

victoria.michailov@regionstockholm.se

Pressekreterare Socialdemokraterna i Region Stockholm

Continue Reading

Marknadsnyheter

Drygt var tredje svensk orolig över ekonomin – Störst oro bland ensamstående föräldrar

Published

on

By

Under årets fattigaste månad visar en ny undersökning att drygt var tredje svensk är orolig över sin ekonomi, men att skillnaden är stor mellan olika grupper. Störst är stressen bland ensamstående föräldrar. Här svarar sjuttio procent att de är oroliga över sin ekonomi. Fler kvinnor än män känner sig också ekonomiskt pressade. Det visar en undersökning från Frälsningsarmén bland drygt 1000 svenskar.

Nästan sju av tio ensamstående föräldrar är oroliga över ekonomin. I den här gruppen svarar också fem procent att de inte klarar sina löpande utgifter. Samtidigt är drygt fyra av tio kvinnor, 42 procent, oroliga över ekonomin. Inte ens var tredje man, 29 procent, känner likadant. 

– Det här stämmer väl överens med vår upplevelse. Frälsningsarmén får allt fler hjälpförfrågningar från ensamstående föräldrar. Fattigpensionärer är en annan utsatt grupp, som vi möter alltmer på våra öppna caféer, säger Per-Uno Åslund, ansvarig för kårernas sociala arbete på Frälsningsarmén.

Frälsningsarméns undersökning avslöjar att familj och släkt fyller en viktig ekonomisk funktion. Sjuttio procent av svenskarna svarar att de skulle ta hjälp härifrån om de har svårt att klara sina utgifter. Betydligt färre, 18 procent, säger att de skulle vända sig till kommunen eller socialtjänsten för ekonomiskt bistånd.

– Vi träffar många som kämpar med höjda matkostnader. Nu är de oroade över de aviserade hyreshöjningarna och förslaget att höja högkostnadsskyddet för läkemedel. Det blir många bäckar som drabbar ekonomiskt utsatta hårt, säger Per-Uno Åslund.

Undersökningen

Hur du känner inför din ekonomiska situation just nu?

Jag är orolig
Alla 36 %
Ensamstående förälder 70 %
Inte ensamstående förälder 44 %
Kvinnor 42 %
Män 29 %
Hemmavarande barn 49 %
Inga hemmavarande barn 27 %
15 – 29 år 44 %
30 – 45 år 47 %

Om du skulle hamna i en ekonomisk knipa och ha svårt att klara dina utgifter, vad skulle du göra då?

Ta hjälp av släkt/familj 71 %
Ta hjälp av vänner och bekanta 19 %
Vända mig till kommunen/socialtjänsten för ekonomiskt bistånd 18 %
Vända mig till kyrkan eller annan religiös instans 2 %
Vända mig till hjälporganisationer 2 %
Ta sms-lån 2 %
Annat 7 %
Vet ej 8 %

Jag klarar inte mina utgifter idag

Ensamstående förälder 5 %
Har barn under 18 år 2 %
Kvinna 2 %
Man 2 %

Undersökningen genomfördes av Ipsos i november 2024 genom 1018 webb-intervjuer med allmänheten 15 år och äldre via en slumpmässigt rekryterad webbpanel.

För mer information:

Per-Uno Åslund, ansvarig för kårernas sociala arbete på Frälsningsarmén

Telefonnummer: 073-914 82 56, E-post: per-uno.aslund@fralsningsarmen.se

Frälsningsarmén är en internationell kristen kyrka med ett omfattande socialt arbete och engagemang. Omsorgen om hela människan en central del i Frälsningsarméns tro och verksamhet. Runt om i landet driver Frälsningsarmén kårer/församlingar och olika sociala verksamheter som ett komplement till den offentliga socialtjänsten. Frälsningsarmén har valt att arbeta på bred front för att hjälpa den som har det svårt. De lokala behoven skiftar och därför kan verksamheterna se olika ut över landet. Läs mer på www.fralsningsarmen.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.