Connect with us

Marknadsnyheter

Dr Bami Bastani nomineras till styrelseordförande för Sivers Semiconductors AB och utses till Executive Chairman i Sivers Semiconductors Inc.

Published

on

Kista, Sverige // 12 februari 2024 // Sivers Semiconductors AB (STO: SIVE) meddelade idag att dess dotterbolag, Sivers Semiconductors Inc., har utsett Dr. Bami Bastani till Executive Chairman i USA och har nominerats till ordförande för styrelsen i Sivers Semiconductors AB.

Dr. Bastani anslöt sig till Sivers team som strategisk rådgivare till styrelsen och ledningsgruppen i augusti 2023. Han har över 42 års erfarenhet av halvledarindustrin, senast som Senior Vice President på GlobalFoundries och GlobalFoundries styrelsemedlem i Global Semiconductor Alliance (GSA). Före GlobalFoundries hade Dr. Bastani VD- och styrelseledamotposter på Meru Networks, Trident Microsystems och ANADIGICS. Han har över 20 år i styrelser i offentliga och privata företag.

Sivers förvärv av Mixcomm, ledande inom millimetervågslösningar för Satcom och 5G i USA, har etablerat företaget med en stark närvaro i USA. Dr. Bastani kommer att hjälpa VD, Anders Storm, att ytterligare stärka Sivers position i USA med sitt stora nätverk av exekutiva kontakter, skapa försäljningsmöjligheter, attrahera talanger och utforma övergripande strategier.

Bami Bastani är för närvarande den strategiska rådgivaren till styrelsen för Sivers Semiconductors. Han har försett företaget med enastående seniorrådgivning och nätverk inom halvledarindustrin. Valberedningen ser Bami Bastani som en viktig resurs för att leda styrelsen som ordförande.”, säger Joachim Cato, ordförande i valberedningen. ”Valberedningen värdesätter mycket att nuvarande ordförande Tomas Duffy kommer att fortsätta sin tjänst i styrelsen som vice ordförande och därmed säkra kontinuiteten i styrelsen. Tomas har suttit i styrelsen sedan 2016 och som ordförande sedan 2018.”

Dr. Bastani har varit avgörande för att öppna nya dörrar som rådgivare till företaget. Med sin stora affärserfarenhet kommer han att ge värdefull vägledning, branschkunskap och affärskontakter till Sivers team.”, säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors.

”Sivers är unikt placerat i hjärtat av höghastighetskommunikationslösningar. Med sitt ledarskap inom millimetervåg och Photonic driver Sivers megatrenderna som påverkar alla aspekter av våra liv, så som AI, datacenters, Satcom, m.m. Jag är glad över att få vara del i att ytterligare stärka Sivers närvaro på marknaden.”, sa Dr. Bami Bastani.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Storm, VD och Koncernchef
E-post: anders.storm@sivers-semiconductors.com
Tel: +46 (0)70 262 63 90

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade chip och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, beamforming front end-IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: https://www.sivers-semiconductors.com  

Continue Reading

Marknadsnyheter

Volvokoncernen – det tredje kvartalet 2024

Published

on

By

”Under Q3 2024 fortsatte efterfrågan att normaliseras på de flesta av Volvokoncernens marknader. Vi ser att transport- och byggaktiviteten har minskat i många regioner runt om i världen jämfört med de mycket höga nivåerna förra året. Vår nettoomsättning minskade med 7% justerat för valuta och uppgick till 117,0 miljarder kronor (132,3). Fordonsförsäljningen var 11% lägre än förra året medan serviceförsäljningen höll uppe och ökade med 4 %. Vi fortsatte att generera en bra lönsamhet på de lägre försäljningsvolymerna med ett justerat rörelseresultat på 14,1 miljarder kronor (19,3) och en marginal på 12,0% (14,4) tack vare hårt arbete från våra kollegor och affärspartners”, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef.

  • Under Q3 2024 minskade nettoomsättningen med 12% och uppgick till 117,0 miljarder kronor (132,3). Justerat för valutakursförändringar minskade nettoomsättningen med 7%.
     
  • Det justerade rörelseresultatet uppgick till 14.074 Mkr (19.258), motsvarande en justerad rörelsemarginal på 12,0% (14,4). Det gjordes inga justeringar under Q3 2024. Under Q3 2023 exkluderades en negativ effekt på 794 Mkr från det justerade rörelseresultatet.
     
  • Det rapporterade rörelseresultatet uppgick till 14.074 Mkr (18.464), vilket motsvarar en rörelsemarginal på 12,0% (13,8).
     
  • Förändrade valutakurser hade en negativ påverkan på rörelseresultatet om 1.561 Mkr (positiv 1.165).
     
  • Resultatet per aktie uppgick till 4,93 kronor (6,93).
     
  • Det operativa kassaflödet i Industriverksamheten uppgick till 3.069 Mkr (5.609).
     
  • Avkastningen på sysselsatt kapital i Industriverksamheten uppgick till 38,3 % (33,7).
     

Telefonkonferens för press och analytiker
En presentation av rapporten kommer att webbsändas kl. 09.00 följt av en frågestund. Länk till webbsändningen: https://qreport.volvogroup.com/.

Mer information, inklusive en intervju med vd och koncernchef Martin Lundstedt, finns inom kort på https://www.volvogroup.com/se/investors.html.

   

  

18 oktober 2024

  

   

Denna information är sådan information som AB Volvo (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 07.20 den 18 oktober 2024.

 

Aktiebolaget Volvo (publ) 556012-5790

Investor Relations
405 08 Göteborg, Sweden
Tel. 031-66 00 00
www.volvogroup.com

Kontaktuppgifter Media Relations:
Claes Eliasson                     0765-53 72 29

Kontaktuppgifter Investor Relations:
Johan Bartler                       0739-02 21 93
Anders Christensson           0765-53 59 66

  

  

För mer information, gå till volvogroup.se
För löpande uppdateringar, följ oss på X: @volvogroupse

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Volvokoncernen har sitt huvudkontor i Göteborg, har fler än 100,000 medarbetare och kunder på närmare 190 marknader. 2023 uppgick nettoförsäljningen till cirka 553 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Koranbränningars spridning kartlagd: skedde i två vågor

Published

on

By

Efter 2019, då Rasmus Paludan för första gången brände en koran offentligt i Danmark, spred sig tillvägagångssättet från den antimuslimska miljön till att bli en bredare proteströrelse i Skandinavien och Nederländerna. Det visar forskning som kartlagt den internationella spridningen av koranbränningstaktiken.

– Rasmus Paludans sätt att offentligt bränna koraner är ett nytt sätt för den antimuslimska rörelsen att få uppmärksamhet, säger Måns Lundstedt, forskare vid Göteborgs universitet, som undersökt fenomenet koranbränningar tillsammans med Anita Nissen vid Aalborgs universitet.

För att hitta mönster i hur protesterna har organiserats och spridits har forskarna analyserat rapportering i massmedia och högerextrem alternativmedia under perioden 2019 till slutet av 2023. De har också analyserat data från sociala medier kopplade till frontfigurer för rörelsen under samma period.

Studien visar att spridningen av koranbränningarna skedde i två vågor. I den första vågen, som pågick från 2019 till slutet av 2022, skedde spridningen framför allt inom redan existerande antimuslimska nätverk. Den första vågen var begränsad till Danmark, Norge och Nederländerna. I Sverige såg spridningen annorlunda ut för att den drevs av Paludan själv.

Den andra vågen inleddes i januari 2023 med Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad i Stockholm. Händelsen fick enorm uppmärksamhet i media och utlöste geopolitiska kriser för i synnerhet Sverige och Danmark. Samtidigt spreds taktiken utanför de ursprungliga antimuslimska nätverken. Det gjorde att den också kunde få stort genomslag i Sverige. Taktiken började dessutom anpassas för att protestera i andra frågor, som iranskt kvinnoförtryck, för yttrandefrihet, och – genom att bränna andra skrifter – även mot islamofobi.

Inte lika framgångsrikt i länder med lagstiftning på området
De våldsamma motdemonstrationerna kan ha spelat en viss roll för koranbränningarnas spridning. Den stora spridningen under 2023 tycks dock inte ha berott på detta, utan på taktikens stora mediegenomslag, de utrikespolitiska reaktionerna och på aktivisternas förmåga att anpassa den till andra politiska frågor.

Enligt forskarna är spridningen även tätt förknippad med polisens och rättsväsendets möjligheter och vilja att motarbeta dessa händelser.

–  Spridningen blev större i Skandinavien och Nederländerna för att länderna saknade eller valde att inte tillämpa lagstiftning mot skändning av religiösa symboler. Antimuslimska aktivister försökte sprida taktiken till andra länder i Europa, men motarbetades då av polis och rättsväsende, säger Måns Lundstedt.

Studien sätter ljuset på en händelse som, trots att den varit mycket uppmärksammad, hittills fått relativt lite utrymme i forskningen.

– Genom att titta på koranbränningarna kan vi få en bättre förståelse för hur den internationella högerextrema rörelsen fungerar, och hur dess tillvägagångssätt får genomslag långt utanför de egna leden, säger Måns Lundstedt.

Digital publicering: Quran Desecration Rallies in Scandinavia and the Netherlands: The Formation and Transnational Diffusion of an Anti-Muslim Protest Tactic

Kontakt: Måns Lundstedt, postdoktor vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, e-post: mans.lundstedt@gu.se, telefon: 070-253 6323

Matilda Lindmark
Kommunikatör
Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Telefon: 031–786 66 55
E-post: matilda.lindmark@gu.se

Göteborgs universitet är ett av de stora i Europa med 53 800 studenter och 6 700 anställda. Verksamheten bedrivs av åtta fakulteter, till allra största del i centrala Göteborg. Utbildning och forskning har stor bredd och hög kvalitet – det vittnar sökandetryck och nobelpris om. www.gu.se.  Följ oss på Twitter. Gilla oss på Facebook. Följ oss på Instagram.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Dometic genomför ej kassaflödespåverkande nedskrivning av goodwill med påverkan på tredje kvartalets resultat

Published

on

By

Efter att ha gjort en bedömning av det redovisade värdet av Dometics tillgångar och beaktat den makroekonomiska situationen och de försvagade marknadsförhållanden som lyfts fram i ett pressmeddelande den 17 september, kommer Dometic att göra en ej kassaflödespåverkande nedskrivning av goodwill på totalt 2,0 miljarder SEK, vilket påverkar rörelseresultatet (EBIT) negativt för segmentet Land Vehicles Americas i tredje kvartalet 2024. Nedskrivningen har ingen påverkan på EBITA, kassaflöde eller nettoskuld i förhållande till EBITDA.

Dometics rapport för det tredje kvartalet kommer att publiceras den 23 oktober 2024.

För mer information, vänligen kontakta
Rikard Tunedal, Head of Investor Relations
Telefon: +46 730 56 97 35
E-post:
rikard.tunedal@dometic.com

Denna information är sådan information som Dometic Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 oktober 2024 kl. 07:00 CEST.

OM DOMETIC
Dometic är världsledande inom lösningar för det mobila livet. Miljontals människor runt om i världen använder Dometics produkter i frilufts-, hem- och professionella applikationer. Vår drivkraft är att skapa smarta, hållbara, och tillförlitliga produkter med en outstanding design för frilufts- och mobil livsstil inom områdena Mat & Dryck, Klimat, Energi & Styrning och Andra Applikationer. Dometic har omkring 8 000 medarbetare världen över, redovisade en nettoomsättning på 27,8 Mdr för år 2023 och har sitt huvudkontor i Solna, Sverige.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.