Connect with us

Marknadsnyheter

EU-rättslig analys av gårdsförsäljning visar att regeringens förslag strider mot EU-RÄTTEN samt pressinbjudan till seminarium om gårdsförsäljning

Published

on

Gårdsförsäljning och monopol – är det möjligt? Det är rubriken på det seminarium som IOGT-NTO är medarrangör till. I samband med seminariet lanserar IOGT-NTO även en EU-rättslig analys av regeringens gårdsförsäljningsförslag som visar att förslaget skulle avskaffa Systembolagets monopol.

Tillsammans med SLAN (Sveriges Landsråd för alkohol- och narkotikafrågor) och UFOLD (Uppsala universitet) bjuder IOGT-NTO in till seminariet för att diskutera gårdsförsäljningsfrågan.

Vid seminariet deltar en bred panel beståendes av forskare, experter och politiker, däribland riksdagsledamöterna Karin Sundin (S) och Christofer Bergenblock (C). I samband med seminariet lanserar IOGT-NTO även en rykande färsk EU-rättslig analys av regeringens gårdsförsäljningsförslag. Den EU-rättsliga analysen lanseras exklusivt för journalister och politiker under veckan. IOGT-NTO finns också tillgängliga på plats i Almedalen för att kommentera samt delge analysen.

Slutsatserna i analysen är väldigt tydliga, något som även IOGT-NTO har varit ända sedan utredningen genomfördes, att gårdsförsäljning inte är förenligt med varken EU-rätten eller med folkhälsan. Att införa gårdsförsäljning är ett stort hot mot hela samhället” säger Lucas Nilsson förbundsordförande.

Den EU-rättsliga analysen har både analyserat remissvar som regeringen har mottagit, utredningens förslag från 2021, regeringens förslag och vissa av socialdepartementets interna arbetsdokument i frågan.

Praktisk information om seminariet: Föranmälan för press senast 25 juni 14.30 via SMS till Ponthus Jessmor, se presskontakt. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta. Deltagande sker i mån av plats. Insläpp från 15.45. B-huset, Uppsala universitet, Huvudentré Cramérgatan 3, ”Sal B24”

För att läsa mer om seminariet, se Almedalsguiden:

https://almedalsveckan.info/program/69941

Kontakt

Ponthus Jessmor
Presskontakt 
0767 65 05 01
press@iogt.se
 

Press – IOGT.se

IOGT-NTO vill öka individens frihet och bidra till ett tryggare samhälle där ingen far illa av alkohol eller andra droger. IOGT-NTO är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation vars verksamhet vilar på nykter grund och syftar till att stärka demokrati och solidaritet. vi är idag den viktigaste samhällsaktören med mål att minska skadorna från alkohol och andra droger. 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

CLS fokuserar helt på sin framgångsrika neurokirurgiska verksamhet och positionerar bolaget för hållbar tillväxt med hög marginal och en mer strömlinjeformad verksamhet

Published

on

By

Lund, Sverige Clinical Laserthermia Systems AB (publ) (”CLS” eller ”Bolaget”) meddelar idag att bolaget kommer att fokusera helt på sin framgångsrika neurokirurgiverksamhet i syfte att generera hållbar tillväxt med höga marginaler med en mer strömlinjeformad verksamhet, vilket positionerar bolaget för framgång långsiktigt. Arbetet med att förfina bolagets inriktning görs mot bakgrund av rådande marknadsförhållanden och möjligheter och är en vidareutveckling av den strategiska översyn som genomfördes i maj i år.

­­

Med det senaste tillskottet av Peter Mantas och Peter Max till styrelsen, den senare som ny styrelseordförande, har företaget åtagit sig att prioritera hög marginal och hög avkastning på investerat kapital, vilket positionerar bolaget för framgång långsiktigt.

 

Som svar på en växande efterfrågan på Prism® Neuro Laser Therapy Systems och dess sterila förbrukningsvaror har CLS tagit fram en fokuserad plan för att uppnå hållbar tillväxt med hög marginal och finansiell styrka.

 

Bland de viktigaste åtgärderna i planen kan nämnas:

 

Omedelbart påbörja avveckling av affärssegment med låga marginaler: CLS kommer gradvis att avveckla olönsamma ”direkt-till-klinik”-verksamheter, inklusive prostata- och urologiverksamheten, för att koncentrera resurserna på områden med hög potential.

 

Kostnadsoptimering: CLS påbörjade kostnadsbesparingsprogram förbättras för att ytterligare effektivisera verksamheten, vilket säkerställer att företaget arbetar med maximal effektivitet och fokus.

 

Fokusering på kommersiell strategi med hög marginal: CLS kommer att ägna alla resurser åt att accelerera kommersialiseringen av sitt neurokirurgisegment genom sin strategiska partner, ClearPoint Neuro Inc., för att ytterligare öka framgången på en marknad med hög efterfrågan.

 

Utvidgning av partnermodellen: Företaget kommer inte längre att fungera som en försäljningsenhet ”direkt-till-klinik” utan kommer istället att utöka sin kommersiella partnerskapsdrivna ”razor/razorblade” affärsmodell till att inkludera bolag som tillhandahåller produkter och -tjänster för behandling i marknadssegment även utanför neurokirurgi, vilket säkerställer en bredare marknadsräckvidd.

 

Den ökade efterfrågan inom neurokirurgisegmentet, i kombination med ett robust kostnadsbesparingsprogram och övergången till en partnerskapsdriven ”razor/razorblade” affärsmodell med hög marginal, positionerar sig CLS för hållbar tillväxt med hög marginal. Bolaget räknar med att dessa åtgärder kommer att leda till att rörelsekostnaderna minskar med minst 30% år 2025 jämfört med 2024, och förväntar sig att bruttomarginalerna växer till 60% år 26, med återkommande marginaler på 80% eller mer på sterila engångsprodukter.

 

Dan J. Mogren, VD för CLS, kommenterade:

”Dessa strategiska beslut gör oss till en mer slimmad och fokuserad organisation, vilket gör att vi kan kanalisera våra resurser till att skapa ett plattformsbolag med störst tillväxt- och marginalpotential. Vår verksamhet i den partnerskapsdrivna ”razor/razorblade” affärsmodellen har hög marginal och vi upplever för närvarande en unik och accelererande medvind. Vi är övertygade om att detta beslut kommer att stärka CLS, vilket gör det möjligt för oss att bättre betjäna våra partners och patienter samtidigt som vi levererar värde till våra aktieägare.”

 

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Dan J. Mogren, VD, Clinical Laserthermia Systems AB (publ)

Telefon: +46 (0) 70-590 11 40

E-post: dan.mogren@clinicallaser.com

 

 

Om CLS

Clinical Laserthermia Systems AB (publ), utvecklar och säljer TRANBERG®|Thermal Therapy System och ClearPoint Prism Neuro Laser Therapy Systems med sterilt engångsmaterial, för minimalinvasiv behandling av cancertumörer och läkemedelsresistent epilepsi. Produkterna marknadsförs och säljs via partners för bildstyrd laserablation samt används i studier för behandling med imILT®, bolagets interstitiella lasertermoterapi för immunstimulerande ablation med potentiell abskopal behandlingseffekt. CLS har sitt huvudkontor i Lund samt dotterbolag i Tyskland, USA och marknadsbolag i Singapore. CLS är noterat på Nasdaq First North Growth Market under symbolen CLS B. Certified adviser (CA) är FNCA Sweden AB.

 

Mer information om CLS finns på företagets webbplats: www.clinicallaser.se

 

Denna information är sådan som CLS är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-10-23 11:00 CET.

Continue Reading

Marknadsnyheter

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I CONCENTRIC AB

Published

on

By

Styrelsen för Concentric AB har beslutat att kalla till extra bolagsstämma fredagen den 15 november 2024. Närmare detaljer beträffande förslag till extra bolagsstämma framgår av kallelsen som redovisas i sin helhet nedan.

Kallelsen kommer att publiceras i Post- och Inrikes Tidningar och på bolagets webbplats inom de närmaste dagarna.

extra bolagsstämma i concentric ab

Concentric AB håller extra bolagsstämma fredagen den 15 november 2024 klockan 10:00 på Advokatfirman Lindahls kontor på Smålandsgatan 16 i Stockholm. Registreringen börjar klockan 09:30.

Rätt att delta och anmälan till bolaget

Aktieägare som vill delta i stämman ska:

  1. vara införd som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken torsdagen den 7 november 2024,
  2. anmäla sin avsikt att delta till bolaget senast måndagen den 11 november 2024.

Anmälan om deltagande kan ske skriftligen till bolaget på adress Concentric AB, ”Extra bolagsstämma”, c/o Euroclear Sweden AB, Box 191, 101 23 Stockholm, eller per telefon 08-402 91 33 vardagar mellan klockan 09:00 och 16:00, på bolagets webbplats, www.concentricab.com, eller per e-post till GeneralMeetingService@euroclear.com. Vid anmälan vänligen uppge namn (företagsnamn), personnummer (organisationsnummer), adress, telefonnummer och aktieinnehav. För anmälan av biträden gäller anmälningsförfarande enligt ovan.

Förvaltarregistrerade aktier

Den som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare måste, för att kunna delta på stämman, inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB per måndagen den 11 november 2024 och förvaltaren bör således underrättas i god tid före nämnda datum. Sådan registrering kan vara tillfällig.

Ombud och fullmaktsformulär

Den som inte är personligen närvarande vid stämman får utöva sin rätt vid stämman genom ombud med undertecknad och daterad fullmakt. Ett fullmaktsformulär finns på bolagets webbplats, www.concentricab.com. Fullmaktsformuläret kan också erhållas hos bolaget eller beställas genom kontakt med Euroclear Sweden AB på kontaktuppgifter enligt ovan. Om fullmakt utfärdats av juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen bifogas. Fullmakt får inte vara äldre än ett år om det inte anges längre giltighetstid i fullmakten, dock längst fem år. För att underlätta inpasseringen vid stämman bör fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara bolaget tillhanda i god tid före stämman.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordning
  5. Val av en eller två justerare
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Beslut om antalet styrelseledamöter
  8. Beslut om entledigande av styrelseledamöter och styrelseordförande samt val av styrelseledamöter och styrelseordförande
  9. Beslut om arvode till styrelseledamöterna
  10. Beslut om att riktlinjerna för lön och annan ersättning inte ska tillämpas om bolagets aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm
  11. Beslut om att valberedningsinstruktionen inte ska tillämpas om bolagets aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm
  12. Stämmans avslutande

Beslutsförslag

Val av ordförande vid stämman (punkt 2)

Styrelsen föreslår advokat Victoria Skoglund, eller vid förhinder för henne, den som styrelsen istället anvisar som ordförande vid stämman.

Beslut om antalet styrelseledamöter (punkt 7)

Majoritetsaktieägaren Circle BidCo ApS föreslår att beslut om antalet styrelseledamöter ska behandlas på stämman, och avser att återkomma med förslag till beslut under denna punkt senast i samband med stämman.

Beslut om entledigande av styrelseledamöter och styrelseordförande samt val av styrelseledamöter och styrelseordförande (punkt 8)

Majoritetsaktieägaren Circle BidCo ApS föreslår att beslut om entledigande av styrelseledamöter och styrelseordförande samt val av styrelseledamöter och styrelseordförande ska behandlas på stämman, och avser att återkomma med förslag till beslut och val under denna punkt senast i samband med stämman.

Beslut om arvode till styrelseledamöterna (punkt 9)

Majoritetsaktieägaren Circle BidCo ApS föreslår att beslut om arvode till styrelseledamöterna ska behandlas på stämman, och avser att återkomma med förslag till beslut under denna punkt senast i samband med stämman.

Beslut om att riktlinjerna för lön och annan ersättning inte ska tillämpas om bolagets aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm (punkt 10)

På begäran av majoritetsaktieägaren Circle BidCo ApS har styrelsen ansökt om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm.

Circle BidCo ApS föreslår därför att riktlinjerna för lön och annan ersättning som antogs vid årsstämman 2023 inte ska tillämpas om bolagets aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Beslut om att valberedningsinstruktionen inte ska tillämpas om bolagets aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm (punkt 11)

På begäran av majoritetsaktieägaren Circle BidCo ApS har styrelsen ansökt om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm.

Circle BidCo ApS föreslår därför att valberedningsinstruktionen som antogs vid årsstämman 2024 inte ska tillämpas om bolagets aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Handlingar

Samtliga handlingar enligt aktiebolagslagen (2005:551) kommer att finnas tillgängliga hos bolagets juridiska ombud, Advokatfirman Lindahl, på Smålandsgatan 16 i Stockholm och på bolagets webbplats, www.concentricab.com senast från och med fredagen den 25 oktober 2024 och skickas genast och utan kostnad för mottagaren till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Upplysningar

Styrelsen och VD ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid stämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dotterföretags ekonomiska situation, koncernredovisningen och bolagets förhållande till annat koncernföretag. Aktieägare som vill skicka in frågor i förväg kan göra det till Victoria Skoglund, Concentric AB, Box 5058, 102 42 Stockholm.

Aktier och röster

Per dagen för denna kallelse är det totala antalet aktier och röster i bolaget 38 297 600, varav bolaget innehar 970 715 egna aktier.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, vänligen se         https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf

___________

Stockholm i oktober 2024

Concentric AB (publ)

Styrelsen

För ytterligare information, vänligen kontakta Marcus Whitehouse, Tel: +44 121 445 6545 eller E-mail: info@concentricab.com

Concentric AB är en innovatör inom flödeskontroll och flödeskraft, och är en leverantör till ledande tillverkare av entreprenadmaskiner, lastbilar och bussar, lantbruksmaskiner, industriprodukter och energisystem. Koncernen har en global närvaro med tillverkning i Nordamerika, Tyskland, Storbritannien, Sverige, Indien och Kina. Concentrics fokus är att skapa ledande teknik genom innovativa lösningar och därigenom möta våra kunders hårda hållbarhetskrav.

Concentric erbjuder motorprodukter som smörjmedels-, kylmedels- och bränslepumpar, och hydraulikprodukter som omfattar kugghjulspumpar och hydraulaggregat. Concentric erbjuder även flertalet elektriska produkter som utvecklats för den framväxande marknaden för el- och hybridfordon, däribland elektriska vatten- och oljepumpar, elektriska fläktar, temperaturregleringssystem, högspänningskomponenter och elektrohydraulisk styrning. Dessutom växer nya användningsområden fram för våra e-produkter på nya marknader inom energisystemsektorn. 2023 hade koncernen en omsättning om 4 205 MSEK och cirka 1 282 anställda. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Setra investerar i ny teknik för framtidens träförädling – storsatsning i Skinnskatteberg invigs

Published

on

By

Det pågår stora investeringar i de svenska skogarna. Träindustriföretaget Setra Group har de senaste åren investerat nära två miljarder i sina anläggningar för att utveckla och implementera ny teknik i sina sågverk. Genom dessa investeringar tas ytterligare steg för skogsråvarans betydande roll i den gröna omställningen.

 

Tisdagen den 22 oktober inviger Setra sin nya högeffektiva såglinje på sågverket i Skinnskatteberg. Här kommer klentimmer från skogarna i närområdet bli till träprodukter som når ut till kunder i hela världen. Den nya såglinjen är den senaste av Setras investeringar som skett i stor skala de senaste åren. Att investeringen görs i Skinnskatteberg är ingen tillfällighet. Här har skogen tagits tillvara och förädlats sedan 1911. Investeringen är ett kvitto på Skinnskattebergs strategiska betydelse även i framtiden.

– Skinnskattebergs geografiska position mitt i ett viktigt råvarudistrikt spelar en nyckelroll. Med den nya såglinjen kommer vi kunna använda ännu mer skogsråvara från närområdet och omvandla den i högre hastighet till produkter som bidrar med stor klimatnytta, säger Mikael Romlin, platschef för Setra Group i Skinnskatteberg.

Investeringen i Skinnskatteberg innebär alltså att hela stocken tas tillvara och förädlas mer effektivt än tidigare. Den nya sågen har kapacitet att klara en stock per sekund, tre gånger snabbare än tidigare.

– Vi har de senaste åren investerat miljarder i ny teknik som hållbart ökar takten mot en bioekonomi, samtidigt som vi stärker Setras konkurrenskraft på världsmarknaden. Trä är det enda förnybara byggmaterialet eftersom det absorberar koldioxid och låser in det i form av kol under hela sin livstid. Därför är de investeringar vi gör också en viktig del av den gröna omställningen i svensk industri. Det är vi stolta över, avslutar Marcus Westdahl, vd för Setra Group.
 

En bild som visar klädsel, inomhus, fotbeklädnader, person Automatiskt genererad beskrivning

För mer information kontakta gärna:
Melanie Sjögren

Direktör Hållbarhet och Kommunikation
+46 8 705 03 15
melanie.sjogren@setragroup.com

Setra Group är en av Sveriges största träindustrier med en över 100-årig historia. Vi förädlar skogsråvara från ansvarsfullt brukade skogar i närområdet till klimatsmarta träprodukter för byggande och boende på en global marknad. Vi säljer även biprodukter som bark, flis och spån till kunder inom pappers- och massaindustrin samt till värme- och drivmedelsproduktion.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.