Connect with us

Marknadsnyheter

Kiwok publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

Årsredovisningen för 2023 och övriga handlingar inför årsstämman den 27 juni 2024 publiceras idag på Kiwoks hemsida 

Årsredovisningen för Kiwok Nordic AB (publ) 2023 är bilagd detta pressmeddelande. 

Kiwok Nordic AB (publ) håller årsstämma tisdagen den 27 juni 2024 kl. 15:00 på the Park Forskaren, Hagaplan 1 i Stockholm. Kallelsen har publicerats på bolagets hemsida www.kiwok.se och i Post och Inrikes tidningar, att kallelse gått ut har även annonserats i Svensk Dagbladet. Kallelsen finns även tillgänglig på www.kiwok.se och kallelsen skickas utan kostnad med post till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Även övriga handlingar till årsstämman beslutspunkter samt Kiwoks årsredovisning 2023 finns på www.kiwok.se.

Denna information är insiderinformation som Kiwok Nordic AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s markadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersoner försorg, för offentliggörande den 26 juni 2024 kl. 15:00.

Stockholm 26 juni 2024
Styrelsen för Kiwok Nordic AB (publ)
www.kiwok.se

Kontakt: Klas Nyström, CEO, klas.nystrom@kiwok.se, +46 76 880 08 00

www.kiwok.com

Om Kiwok Nordic AB (publ)
Kiwok, grundat 2003,  är ett svenskt medicinsktekniskt företag. Tillsammans med akademin utvecklar vi nästa generation lösningar för trendmonitorering av patientens vitala hälsoparametrar. BodyKom, som vid lanseringen enligt Gartner var den första mobilt uppkopplade hälsolösningen, är en global vårdtjänst för kontinuerlig distansmonitorering av patienters hälsoutveckling under längre tid. Användningen av BodyKom leder till tidigare upptäckt och diagnos samt säkerställer uppföljning och återhämtning. Kiwoks lösningar ger en hållbar vård och personcentrerade vårdprocesser. Kiwok har sökt notering på NGM.

Continue Reading

Marknadsnyheter

PolarCool beslutar om riktad nyemission till garanter efter genomförd företrädesemission

Published

on

By

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE ATT FÖRVÄRVA VÄRDEPAPPER I POLARCOOL AB. SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Styrelsen i PolarCool AB (”PolarCool” eller ”Bolaget”) har idag, i enlighet med garantiavtalen som ingick i samband med företrädesemissionen av units i Bolaget som avslutades den 19 juni 2024 (”Företrädesemissionen”), beslutat om en riktad nyemission av högst 8 238 422 units (”Ersättningsemissionen”) som garantiersättning till de garanter som valt aktieersättning för ingångna botten- och toppgarantiåtaganden. Teckningskursen i Ersättningsemissionen motsvarar teckningskursen i Företrädesemissionen och uppgår till 0,30 SEK per unit. Betalning erläggs genom kvittning av fordran avseende garantiersättning.

Styrelsen har idag, i enlighet med garantiavtalen som ingåtts i samband med Företrädesemissionen, beslutat om att genomföra Ersättningsemissionen om totalt 8 238 422 units, innehållande 123 576 330 aktier och 41 192 110 teckningsoptioner av serie TO2. Teckningskursen i Ersättningsemissionen motsvarar teckningskursen i Företrädesemissionen och uppgår till 0,30 SEK per unit, innebärande att emissionslikviden uppgår till cirka 2,47 MSEK. Betalning sker genom kvittning av respektive garants fordran på garantiersättning och teckningsoptioner av serie TO2 emitteras vederlagsfritt.

I samband med att styrelsen beslutade om att genomföra Företrädesemissionen meddelades att Företrädesemissionen omfattades av botten- och toppgarantiåtaganden om cirka 14,27 MSEK. Bottengaranterna är berättigade till en kontant ersättning om tolv (12) procent av det garanterade beloppet genom kontant betalning alternativt sjutton (17) procent i aktier till samma teckningskurs som i Företrädesemissionen. Toppgaranterna är berättigade till en kontant ersättning om sjutton (17) procent av det garanterade beloppet genom kontant betalning alternativt nitton (19) procent i aktier till samma teckningskurs som i Företrädesemissionen.

Mot denna bakgrund har styrelsen, med stöd av bemyndigande från årsstämman den 24 maj 2024, beslutat om Ersättningsemissionen som riktas till totalt 20 av de 22 garanterna i Företrädesemissionen. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att fullgöra Bolagets åtaganden mot garanterna i enlighet med de garantiåtaganden som ingåtts till förmån för Bolaget i samband med Företrädesemissionen.

Aktiekapitalet i Bolaget kommer att öka med 926 822,475 SEK, från 8 492 110,14 SEK till 9 418 932,615 SEK genom utgivande av 123 576 330 aktier. Antalet aktier ökar därmed från 1 132 281 352 aktier till 1 255 857 682 aktier. Utspädningen för befintliga aktieägare uppgår till 9,84 procent.
 

Rådgivare
Storgatan Corporate Finance AB är finansiell rådgivare till PolarCool i samband med Företrädesemissionen. Nordic Issuing agerar emissionsinstitut och Advokatfirman Delphi är legal rådgivare i samband med Företrädesemissionen.

För mer information
Erik Andersson – VD PolarCool AB (publ.)                                     
Telefon: +46 738 60 57 00                                                                             
E-mail:
erik.andersson@polarcool.se

Om PolarCool AB (publ.)
PolarCool AB (publ.) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudkollisioner. PolarCool AB (publ.) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market.

Viktig information
Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktionerna där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribueras bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Bolaget i någon jurisdiktion, varken från Bolaget eller från någon annan.

Detta pressmeddelande utgör inte ett prospekt enligt betydelsen i förordningen (EU) 2017/1129 (prospektförordningen) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperen som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1993 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Information i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering, eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Framåtriktade uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden vad avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör”, ”skulle kunna”, och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer infalla eller är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antagandena som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita sig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såvida det inte krävs enligt lag eller Spotlight Stock Markets regelverk.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Rättelse: OrganoClick AB (publ) genomför kvittningsemission som ersättning för kontanta styrelsearvoden

Published

on

By

Rättelsen avser beloppet för ökningen av aktiekapitalet i pressmeddelande från bolaget som publicerades den 6 juni 2024.

OrganoClicks årsstämma 2024 beslutade om att bolagets styrelseledamöter fick rätt att välja att ta ut styrelsearvodet för 2023 antingen kontant eller via aktier i bolaget. 4 av 5 styrelseledamöter har beslutat att ta ut hela sitt arvode, efter skatt, i form av aktier i bolaget i stället för kontant. OrganoClick genomför därför nu en kvittningsemission om totalt 167 967 aktier till en teckningskurs om 3,20 SEK / aktie, totalt 537 494,40 SEK.

Aktiepriset har beräknats genom det volymviktade genomsnittliga aktiepriset för de senaste 10 handelsdagarna på NASDAQ First North Growth Market i enlighet med OrganoClicks årsstämmas beslut. Aktiekapitalet kommer att öka med 1 679,67 SEK och ge en utspädningseffekt om ca 0,2 % för existerande aktieägare baserat på antal aktier efter emissionen.

Denna information är sådan som OrganoClick AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-06-06 08:29 CET.

Denna information är sådan som OrganoClick AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-07-01 11:54 CET.

……………………………………………………………………………..

För mer information, var vänlig kontakta:

Mårten Hellberg, VD

08-684 001 10, marten.hellberg@organoclick.com

……………………………………………………………………………..

Om OrganoClick 

OrganoClick är ett svenskt grönt kemibolag, grundad 2006. Affärsidén är att ersätta dold plast och skadliga kemikalier i fiberbaserade material med gröna kemiska lösningar baserade på fossilfri råvara. Utifrån bolagets patenterade ”OrganoClick”-teknologier vilka är inspirerade av naturens kemi, utvecklar, producerar och marknadsför OrganoClick en rad produkter med syftet att möjliggöra en grön omställning. Exempelvis det biobaserade bindemedlet OC-BioBinder för nonwoven- och pappersindustrin, den biologiskt nedbrytbara textilimpregneringen OrganoTex® för konsument och textilindustrin, den biocidfria träskyddstekniken OrganoWood® för träbehandlingsbolag och byggindustrin, samt miljömärkta underhållsprodukter för villaägare under varumärket BIOkleen. OrganoClick grundades som ett spin-off från Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet och har för sina gröna innovationer fått flera utmärkelser, däribland utsedd till en ”Climate Solver” av Världsnaturfonden–WWF. Bolaget är noterad på Nasdaq First North Growth Market och har sitt huvudkontor, produktion och FoU i Täby, norr om Stockholm. OrganoClicks Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Mangold Fondkommission AB, tel: +46 (0)8 503 01 551, email: ca@mangold.se. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

DevCode Group Återförvärvar AccountIQ

Published

on

By

Stockholm, Sverige – 1 juli 2024 – DevCode Group meddelar återförvärvande av AccountIQ, en ledande produkt för ekonomiska avstämningar, som ursprungligen utvecklades av DevCode Group och som sedermera såldes 2017. AccountIQ har nu återvänt till där allt startade, vilket för med sig förstärkt potential för innovation och tillväxt till DevCode-familjen.

Pedro Hansson, VD för DevCode Group: ”Det är fantastiskt för oss att välkomna AccountIQ tillbaka till DevCode Group. AccountIQ var en viktig del av vår innovationsstrategi när den först utvecklades, och den nu återvänder hem innebär att vi återigen kan utnyttja dess kapacitet för att fortsätta att leverera högt värde till våra kunder.”

Ansvarig för utveckling och kommersialisering av AccountIQ inom det nybildade dotterbolaget DevCode Account Control blir Jesper Svensson, som tillträder som VD.

Pedro Hansson: ”Jesper har tidigare varit en kollega inom DevCode Group under många år, och vi anser att han är det perfekta valet för att leda DACAB. Hans expertis och tillväxtfokus stämmer perfekt överens med våra mål för AccountIQ.”

Jesper Svensson: ”Det känns fantastiskt att få ta över rollen som VD för DevCode Account Control AB. AccountIQ är en produkt som ligger mig varmt om hjärtat, och jag ser fram emot att bygga vidare på den spännande grunden och utöka vår marknadsnärvaro. Tillsammans med det talangfulla teamet kommer vi att arbeta outtröttligt för att säkerställa att AccountIQ fortsätter att sätta standarden för excellens inom finansiella programvarulösningar!”

 

Pedro Hansson
CEO DevCode Group
+46721844000
press@devcode.se

Om DevCode Group: 
DevCode Group är en Venture Studio där toppkvalificerade teknikkonsulter, tillsammans med vertikal expertis levererar konsulttjänster och skapar nya företag på ett industrialiserat sätt. DevCode Group består av DevCode Consulting AB, DevCode Consulting 2 AB, DevCode Identity AB, Chambersign Sverige AB, Ledyer AB och det associerade bolaget Luminary Consulting AB. Den totala årliga omsättningen uppgår till cirka 350 miljoner SEK.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.