Connect with us

Marknadsnyheter

Sommarhälsning från Sergel

Published

on

Vi på Sergel önskar en varm och glädjefylld sommar och reflekterar över årets sex första månade samt våra framsteg som ett nordiskt företag. Ett stort tack till kunder, samarbetspartners och medarbetare. Nu ser vi fram emot hösten utmaningar och möjligheter!

Med sommar- och semestersäsongen i antågande vill vi ta tillfället i akt att önska er alla en varm och glädjefylld sommar. Det är en tid för avkoppling, återhämtning och för att skapa minnesvärda stunder med nära och kära.

Det har varit en händelserik tid där Sergel har tagit stora kliv framåt som ett nordiskt bolag, och vi fortsätter att utvecklas tillsammans. Sommaren ger oss möjlighet att blicka tillbaka på våra prestationer under årets första sex månader. Vi har fortsatt vår förändringsresa och gått från att vara en relativt okänd aktör till att bli en eftertraktad partner, vilket har lett till nya avtal både lokalt och på nordisk nivå. Med engagemang och driv förvandlar vi våra ord till handling.

”Jag är glad att berätta hur långt vi har kommit med våra fokusområden hittills i Finland. Vi har utvecklat våra onlinelösningar för att underlätta betalningar och erbjudit nya betalningsmetoder för slutkunder. Vi har också tillhandahållit en plattform för helt digitaliserad kommunikation med målet att minimera vårt koldioxidavtryck genom att avsevärt minska fysiska brev till slutet av år 2024,” säger Kristiina Airaksinen, Managing Director i Finland.

”Det har varit ett hektiskt första halvår för inkassobranschen i Norge och jag är väldigt stolt över att Sergel är en attraktiv leverantör på marknaden, där vi aldrig tidigare varit inbjudna till så många anbud som vi är just nu. Vi ser även att fokus på samarbete mellan de nordiska länderna skapar utveckling och innovation inom flera områden, vilket ger våra kunder en fördel”, säger Sven Ingebretsen, Managing Director i Norge.

I Sverige har vi fortsatt satsa på affärsutveckling och effektivitetsförbättringar i vår kundservice. Vi är nu rustade för framtiden med hög automatisering samtidigt som vi har mycket bra svarstider och högt kundnöjdhetsindex. Vi mäter alltid kundnöjdhet efter att ärendehanteringen är klar och jag är stolt över att vi får väldigt höga siffror, vilket är ett tecken på att ’We care’ genomsyrar allt vi gör, i varje kontakt”, säger Laila Svahn, Managing Director, Sverige.  

Precis som våra nordiska kollegor har vi fortsatt att initiera och implementera lösningar i Danmark som effektiviserar och optimerar samarbetet med våra kunder och inte minst självbetjäningslösningar för våra slutkunder. Vi upplever ett kraftigt ökat intresse för Sergel som partner och utmanar befintliga lösningar och avtal på den danska marknaden”, säger Klaus Reimer, Managing Director i Danmark.

Vi ser fram emot hösten med stor förväntan. Det händer mycket, inte minst vårt event där vi kommer att tala om den ekonomiska utvecklingen på den nordiska marknaden samt vår strategiska positionering. Vi kommer även att fortsätta fokusera på affärsutveckling och ny teknologi – framför allt AI, automatisering och digitalisering. Utöver det kommer vi fortsätta med det redan påbörjade visions- och strategiarbetet för att ytterligare stärka vår ställning som en nordisk full-servicepartner.

Vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder och samarbetspartners för ert fortsatta stöd och förtroende. Våra relationer och samarbeten har varit en källa till inspiration och gett värdefulla insikter i hur vi kontinuerligt kan förbättra våra tjänster och relationer. Vi vill även tacka alla medarbetare för ert fina arbete.

Nu ser vi fram emot hösten, redo för nya utmaningar och möjligheter.
Trevlig sommar önskar Sergel!

Presskontakt

Christian Hagegård
Head of Marketing 
christian.hagegard@sergel.com
+46 76-141 21 05

Fakta om Sergel

Sergel Kredittjänster grundades 1988 och är idag en av de ledande leverantörerna av kredit- och inkassotjänster i Sverige. Verksamhetsområdena inkluderar kreditbeslutshantering, fakturaadministration och inkasso. Det största affärsområdet är inkasso, men företaget är även en av Sveriges största leverantörer av SMS-tjänster.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Firenor International får order att skydda helikopterplattformar ombord på havsbaserade transformatorstationer

Published

on

By

Firenor International, ett helägt dotterbolag till Concejo AB (publ), har fått order att leverera brandsäkerhetssystem till helikopterplattformar som ska användas ombord på två havsbaserade transformatorstationer.

Firenor International, med huvudkontor i Kristiansand i Norge, är en ledande leverantör av högspecialiserade produkter och system för aktiv brandbekämpning till kunder globalt inom energisektorn. Firenor har erhållit order från en internationell helikopterplattformsleverantör om att leverera integrerade brandsäkerhetssystem, så kallade Deck Integrated Fire Fighting System (DIFFS), för skydd av två helikopter-plattformar som ska levereras till havsbaserade transformatorstationer som ingår i ett större europeiskt havsbaserat vindkraftsprojekt. Ordervärdet för de två aktuella DIFFS-systemen uppgår totalt till cirka 40 MSEK.

– Firenors starka erbjudande inom brandsäkerhetssystem vinner ytterligare erkännande. Den nya ordern bekräftar Firenor Internationals position som en ledande leverantör av brandsäkerhetssystem för komplexa anläggningar som exempelvis havsbaserad vindkraft, säger Carl Adam Rosenblad, vd och koncernchef för Concejo AB (publ).

 

Concejo AB (publ)

För ytterligare information, kontakta:
Carl Adam Rosenblad
Vd och koncernchef
E-post: ca.rosenblad@concejo.se
Mobil: +46-73 672 48 01
www.concejo.se

  

Om Concejo

Concejo är ett blandat investmentbolag med målsättningen att skapa långsiktiga värden genom att investera i och utveckla verksamheter med entreprenörskap som grund. Concejos B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Satsning för att stärka sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter med fokus på att nå ut i områden där utanförskapet är stort

Published

on

By

Flera myndigheter får i uppdrag av regeringen att stärka och främja sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter med särskilt fokus på att nå ut i områden där utanförskapet är stort. Folkhälsomyndigheten ska samordna arbetet och stå för den samlade kunskapsspridningen till berörda aktörer inkl. kommuner, regioner och civilsamhälle.

Sverige ska vara ett öppet och fritt land där alla har lika rätt till god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Sexuell och reproduktiv hälsa (SRHR) är en grundläggande förutsättning för människors allmänna hälsa, därför är arbetet en viktig del i folkhälsoarbetet för hela befolkningen och i vissa grupper finns särskilda utmaningar när det gäller sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. 

– Vi måste vara tydliga med att alla människor har rätt att bestämma över sin egen kropp, vem man vill gifta sig med eller skilja sig ifrån, säger jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg.

– Ingen, inte vuxna och särskilt inte barn, ska behöva utsättas för sexuella trakasserier, sexuellt våld eller stigmatisering. Just därför är det här arbetet särskilt viktigt, säger socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall. 

För att jämna ut hälsoklyftorna och skapa lika förutsättningar för hela befolkningen får nu ett antal myndigheter tillsammans med Folkhälsomyndigheten i uppdrag att inom sina respektive verksamheter stärka och främja SRHR med särskilt fokus på att nå ut i områden där utanförskapet är stort. Åtgärderna ska därför inriktas på de utmaningar som kan uppstå i områden där utanförskapet är stort, och som till exempel kan inskränka människors sexualitet eller deras rätt att välja partner.

– För att kunna nå en god, jämlik och jämställd sexuell och reproduktiv hälsa i hela befolkningen behövs ett sektors- och myndighetsgemensamt arbete för att de insatser som sätts in ska ge resultat. Därför får Folkhälsomyndigheten i uppdrag att samordna arbetet, säger socialminister Jakob Forssmed.

Under 2024 avsätts totalt 7 250 000 kronor för uppdraget. Regeringen beräknar att avsätta 12 miljoner kronor per år för genomförandet av uppdraget under 2025 – 2027 under förutsättning att riksdagen anvisat medel för det aktuella anslaget.

Myndigheter som ingår i uppdraget är Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Jämställdhetsmyndigheten, Myndigheten för ungdomspolitik och civilsamhällesfrågor, Migrationsverket, Myndigheten för delaktighet, Statens institutionsstyrelse och Brottsoffermyndigheten. Länsstyrelsen i Östergötlands län (Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck), Uppsala universitet (Nationellt centrum för Kvinnofrid) och Linköpings universitet (Barnafrid – Nationellt centrum för kunskap om våld mot barn) ska också bistå i arbetet.

Folkhälsomyndigheten ska lämna en muntlig delredovisning av uppdraget den 12 september 2025 samt en skriftlig delredovisning senast den 31 mars 2027. Slutredovisningen av uppdraget ska lämnas in senast den 31 mars 2028. Slutredovisningen ska innehålla förslag på fortsatta utvecklingsinsatser inom området. 
 

Kontakt
Anton Johansson
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-135 53 41
anton.johansson@regeringskansliet.se

Karl Opdal
Pressekreterare hos socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
076-147 69 54
karl.opdal@regeringskansliet.se

Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
073-127 76 97
simon.hoff@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Martin Söderström blir generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering

Published

on

By

Regeringen har utsett Martin Söderström till generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU. Han tillträder tjänsten den 1 november.

Martin Söderström är filosofie doktor i nationalekonomi och har tidigare bland annat arbetat på Konjunkturinstitutet och Regeringskansliet. Han har varit anställd på IFAU sedan 2014, först som forskare med fokus på arbetsmarknadspolitik och senare som ställföreträdande generaldirektör och vikarierande generaldirektör.

– Den forskning som IFAU gör bidrar med värdefull kunskap inom arbetsmarknads-, utbildnings- och socialförsäkringsområdet. Jag är glad att kunna fortsätta det goda samarbetet med Martin Söderström som ledare för IFAU, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Mats Persson.

Kontakt
Agnes Eklund
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Mats Persson

076-142 63 78
agnes.eklund@regeringskansliet.se 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.