Connect with us

Marknadsnyheter

Diös utvecklar ny butik till Specsavers i centrala Falun

Published

on

I vinter kommer optikkedjan Specsavers att slå upp dörrarna till en ny butik i centrala Falun. Flytten går till Falugatan där fastighetsägaren Diös utvecklar en ändamålsenlig och flexibel butikslokal med entré från gågatan i Specsavers skandinaviska butikskoncept. Butiken kommer att ta form under hösten och invigningen beräknas ske i november.

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor med över 121 butiker runt om i landet. Butiken i Falun är idag belägen på Holmgatan men flyttar i vinter till nyrenoverade lokaler på Falugatan. Flytten till Falugatan föranleds av ett behov av större lokaler med rätt förutsättningar för Specsavers nya koncept. Den nya butiken byggs upp i en del av f.d. Quality Flowers lokal och blir ca 170 kvadratmeter stor.

Vi hälsar Specsavers varmt välkomna till oss på Falugatan. Tillsammans skapar vi en ändamålsenlig och modern butiksupplevelse på en adress som erbjuder flera strategiska mervärden, som exempelvis god tillgänglighet och ett starkt flöde av människor. Vi har en fartfylld höst framför oss, med invigning lagom till julhandeln som målbild, säger Stefan Carlsson, kommersiell förvaltare, Diös Falun.    

 Flytten till en ny butik ger oss möjlighet att stärka vårt erbjudande, både gentemot våra kunder och medarbetare. Genom att uppgradera till vårt senaste butikskoncept kommer vi på ett bättre sätt kunna möta kundens behov, samtidigt som en modern och verksamhetsanpassad lokal gör det roligare för våra kollegor i butiken. Vi ser mycket fram emot hösten och att få inviga vår nya lokal, säger Lotta Thörn, ägare, Specsavers Falun.

Diös och Specsavers har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

För ytterligare information kontakta gärna:

Stefan Carlsson, kommersiell förvaltare, Diös Falun
Telefon: 010-470 97 52
E-post: stefan.carlsson@dios.se

Ida Iwdal, Head of PR, Specsavers
Telefon: 0708-860732

E-post: ida.iwdal@specsavers.com

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 30 mdkr, ett bestånd om 327 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 544 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

K2A emitterar nya gröna obligationer

Published

on

By

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN).

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) (“Bolaget” eller ”K2A”) har framgångsrikt emitterat seniora icke säkerställda gröna obligationer (de ”Nya Gröna Obligationerna”) till ett belopp om SEK 500 miljoner. De Nya Gröna Obligationerna löper med en rörlig ränta om 3 månader STIBOR plus 500 baspunkter och förfaller i oktober 2028. K2A avser att ansöka om upptagande till handel av de Nya Gröna Obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

Ett belopp motsvarande emissionslikviden från de Nya Gröna Obligationerna kommer att användas i enlighet med Bolagets gröna ramverk och som del i Bolagets planerade återköp och inlösen av Bolagets utestående medium term notes med lånenummer 101 (ISIN: SE0013360278), 102 (ISIN: SE0013104791) och 103 (ISIN: SE0013360690) (”Utestående Obligationer”), emitterade under Bolagets MTN-program. Bolaget kommer att offentliggöra ytterligare information om Bolagets planerade återköp och inlösen av Utestående Obligationer genom ett separat pressmeddelande.

Arctic Securities AS, filial Sverige och Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial agerar joint bookrunners i samband med emissionen av de Nya Gröna Obligationerna. Advokatfirman Lindahl KB agerar legal rådgivare.

För ytterligare information:
Johan Knaust, VD, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Christian Lindberg, vice VD K2A, 070-723 39 48, christian.lindberg@k2a.se

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

JS Security beslutar om nedskrivning av aktievärdet i dotterbolag

Published

on

By

Styrelsen i JS Security Technologies Group AB har beslutat att skriva ner värdet på dotterbolaget JS Security Technologies AB med cirka 8,3 MSEK till 0 MSEK, vilket beräknas påverka 2024 års resultat med motsvarande belopp. Samtidigt satsar JS Security på att utöka sitt erbjudande inom molntjänster och artificiell intelligens, för att stärka bolagets marknadsposition och framtida affärsutveckling.

Styrelsen i JS Security Technologies Group AB har, efter en noggrann genomgång av bolagets tillgångar, beslutat att skriva ner värdet på dotterbolaget JS Security Technologies AB med 8,3 MSEK till 0 MSEK. Nedskrivningen beräknas påverka resultatet för 2024 med -8,3 MSEK.

”Vårt dotterbolags produkt ligger tekniskt före marknadens nuvarande efterfrågan och vi kan inte längre försvara det bokförda värdet. Nedskrivningen blir nödvändig som en del av vår pågående interna effektivisering och omstrukturering”, säger Anders Sandkvist Pätsi, styrelseordförande, JS Security

‘’Vi ser framtiden an med fortsatt tilltro och kommer fortsätta att fokusera på verksamheten och den fortsatta tillväxten. Vår strategi är att bredda vårt erbjudande inom molntjänster i kombination med konsulttjänster, där AI spelar en central roll i vår framtida utveckling och affärsmodell’’, säger Mårten Bergsten, vd, JS Security

Denna information är sådan som JS Security är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-09-19 18:12 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mårten Bergsten, vd, JS Security
ir@jssecgroup.com

Om JS Security

JS Security är en svensk koncern specialiserad på informationslösningar till SME- och Enterprise-kunder. Verksamheten bedrivs globalt, med störst närvaro inom Skandinavien. Huvudkontoret är beläget i Stockholm och bolaget är sedan i maj 2021, noterat på Spotlight Stock Market med tickern “JSSEC”.

För mer information, vänligen besök www.jssecgroup.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sparbanksgruppens Marknadsradar: Räntecykelns vändning öppnar möjligheter för placeraren

Published

on

By

Det gångna året har varit exceptionellt för placerare på både aktie- och räntemarknaden. Enligt Sparbanksgruppens färska Marknadsradars bedömning gynnas särskilt längre ränteplaceringar av de fallande räntorna och de kan ge upp till 10 procent under den inledda räntesänkningscykeln. 

Det senaste placeringsåret har varit exceptionellt. Under året har placerarna kunnat dra nytta av attraktiv avkastning på både aktie- och räntemarknaden.  Den amerikanska aktiemarknaden har slagit rekord och skapat utmärkta avkastningsmöjligheter för placerare. Framför allt teknikbolagens framgångar har bidragit till detta. Fallande räntor gynnar framför allt längre ränteplaceringar, som enligt Sparbanksgruppens uppfattning kan ge en avkastning på upp till 5–10 % under den inledda räntesänkningscykeln. 

Större räntesänkningar än marknaden förväntar sig?

De senaste två åren har penningpolitiken varit ganska stram. Europeiska centralbanken (ECB) inledde en länge fördröjd räntesänkningscykel under sommaren, och nu inleder den amerikanska centralbanken (Fed) sin. Enligt marknadens förväntningar kommer styrräntan att sänkas successivt under de kommande två åren och räntenivån kommer att bli under 3 procent. Om den ekonomiska tillväxten inte kan återhämta sig på önskat sätt trots en lägre inflation är det möjligt att räntorna sänks mer än vad marknaden förväntar sig. 

”De tre föregående räntesänkningscyklerna varade som längst i 15 månader och omfattade minst en 0,5 procentenhets sänkning av styrräntan. Med tanke på den rekordsnabba takt med vilken räntehöjningscykeln genomfördes skulle det till och med vara lite överraskande om den kunde avvecklas i lugn takt”, säger Sparbanksgruppens marknadsstrateg Kalle Ainala.

Varför skulle räntorna kunna sänkas mer?

Inflationen i euroområdet har historiskt sett inte hållit sig på en hög nivå under långa perioder. Under 2014–2020 försökte man höja inflationen med negativa realräntor och en stimulerande penningpolitik, men det fick inte heller inflationen att stiga som önskat. Med detta i åtanke är det möjligt att ECB och Fed sänker sina styrräntor under marknadens nuvarande förväntningar. För ECB kan nivån ligga mellan 1–2 procent, vilket skapar en betydande avkastningspotential för ränteplacerare.  

En värld med fallande räntor erbjuder placerare avkastningspotential särskilt för längre ränteplaceringar och aktier, då finansieringskostnaderna minskar och ekonomin återhämtar sig”, berättar Ainala om Sp-Fondbolags åsikt.  

USA:s presidentval i centrum för världsekonomin

Det amerikanska presidentvalet ökar osäkerheten på marknaden. Båda kandidaterna väcker starka känslor, vilket kan skapa fluktuationer på både aktie- och obligationsmarknaderna inför valet i november. Traditionellt sett har valåren varit starka på aktiemarknaden. 

”Den framtida partibalansen i Vita huset och kongressen kommer att ha en betydande inverkan på den ekonomiska politik, handels- och immigrationspolitik som USA bedriver, och enligt slutresultatet kan konsekvenserna för den globala ekonomiska utvecklingen vara betydande”, säger Ainala. 

Tillväxt i världsekonomin

Ekonomerna räknar med en tillväxt på cirka 3 procent i världsekonomin både för innevarande och nästa år. Tillväxten ligger därmed något under det långsiktiga genomsnittet. För Finlands del ligger den ekonomiska tillväxten under siffrorna för världsekonomin, men nästa år väntas även den finska ekonomin äntligen få en tydligare tillväxt än idag. 

”I vår placeringsstrategi har vi under hela året fokuserat på aktieplaceringar, och vi inleder även hösten med en avkastningsorienterad strategi. Årets sista kvartal har historiskt sett varit det bästa på aktiemarknaden, och den här gången förväntar vi oss att de största avkastningarna kommer från aktier i Europa, Finland och tillväxtmarknaderna. Dessa marknader har en hög avkastningspotential, särskilt eftersom de gynnas av lägre värderingsnivåer, en lättare penningpolitik och en ekonomisk miljö som återhämtar sig”, sammanfattar Ainala. 

Mer info och intervjuer:

Kalle Ainala 

marknadsstrateg, Sb-Fondbolag

kalle.ainala@saastopankki.fi 

+358 50 387 5709 

Marknadsradarn är en översikt som publiceras halvårsvis i mars och september om utsikterna på placeringsmarknaden under de följande 6 månaderna. I fokus för översikten står ett en timme långt livewebbinarium samt en textversion som behandlar samma saker som webbinariet.

Sparbanksgruppen har främjat individens och samhällets ekonomiska välstånd i redan 200 år. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Vi donerar en del av vårt resultat för att stödja den lokala välfärden. Sparbanksgruppen utgörs av lokala Sparbanker i olika delar av Finland samt Sparbankscentralen. Förutom heltäckande banktjänster för konsumenter erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, byte av hem och försäkringar.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.