Connect with us

Marknadsnyheter

Norconsult tar fram karttjänst som ska öka användandet av InSAR-data

Published

on

Norconsult Sverige ska ta fram en webbkartlösning för visualisering och analys av InSAR-data på uppdrag av SGI (Statens geotekniska institut). Lösningen ska göra det enklare för fler att ta del av information om markrörelser.

InSAR är en modern fjärravkänningsmetod som använder radarbilder för att upptäcka markdeformationer. Med InSAR-baserade lösningar kan vi upptäcka markrörelser ned till millimeternivå och få en oöverträffad noggrannhet i övervakningen.

För nuvarande visas InSAR-data för hela Europa via den europeiska tjänsten för markrörelser (EGMS) och programmet Copernicus. Den stora informationsmängden och krångliga inloggningar gör det svårt för gemene man att använda tjänsten och förstå och tolka data.

– Vårt uppdrag är att utveckla en webbkarttjänst baserad på öppen källkod för visualisering och analys av InSAR-data för hela landet samt ta fram en databas som ska lagra all data. Det kommer också vara möjligt att ladda ner en rapport som sammanställer informationen inom ett visst område, säger Felipe Verdú, Avdelningschef för Digital Transformation på Norconsult Sverige.

I och med den nya tjänsten kommer InSAR-data bli mer tillgänglig och kan därmed vägas in i större utsträckning i olika geotekniska bedömningar och sammanhang. SGI vill även kunna visa andra kartunderlag, exempelvis från Lantmäteriet och SGU (Sveriges Geologiska Undersökning). Förhoppningen är att tjänsten kommer öka kunskapsnivån och underlätta tolkningen för satellitbaserade mätningar.

– En viktig målgrupp är personer som behöver integrera data i sina applikationer och analysera samt visualisera det i sina projekt. Men man hoppas också på att människor som bor i skredbenägna områden kommer kunna använda tjänsten för att se vad som händer i deras närhet, säger Svetlana Serikova, GIS- och fjärranalyskonsult på Norconsult Sverige.

Cecilia Köljing
Presskontakt
cecilia.koljing@norconsult.com

Dir: 010-141 83 54 | Mob: 0790-06 08 55
 

Norconsult är ett av Nordens ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad som kombinerar ingenjörskonst, arkitektur och digital expertis i projekt av alla storlekar, för privata och offentliga kunder. Genom innovation och samarbete, och med vårt syfte ”Varje dag förbättrar vi vardagen”, söker vi ständigt efter hållbara, effektiva och samhällsnyttiga lösningar. Med cirka 6 300 medarbetare på över 140 kontor i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen och Finland kombinerar vi tvärfacklig expertis med lokal närvaro.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Emission i Ureka

Published

on

By

Emissionsbeslut

Styrelsen för Ureka Rebuild AB har med stämmans bemyndigande fattat beslut om nyemission med följande villkor.

Teckningstid är mellan den 18 oktober – 10 november.
Teckningskurs 52 kr
Volym 100.000 aktier
Min teckning 500 aktier

Kommentar från bolagets VD Johan Skålén:

Sedan förra emissionen i maj har ytterligare milstolpar för bolaget uppnåtts. Vi har genomfört samtliga mål inför 2024. Att starta försäljning och bygga upp ett återförsäljarnät har varit det viktigaste. Nu vill vi fortsätta att ta en marknadsposition i Ukraina genom att öka försäljning och öka antalet distributörer. Vi vill också ta in fler produkter till Ukraina.

För att ta bästa möjliga position i Ukraina kommer Ureka att fortsätta ta in fler aktieägare och mer kapital. Vår ambition är att resa minst 100 miljoner kr fram till slutet av 2027. Då ska vi också ha minst 2000 aktieägare för att möjliggöra en god likviditet i aktien vid en börsnotering. Idag har bolaget redan 380 aktieägare.

Välkommen att delta i emissionen och ta del av den historiska återuppbyggnaden av Ukraina!

Prospekt och teckningssedel

Fullständigt memorandum och teckningssedel kommer att skickas ut till alla intressenter samt publiceras på hemsidan under nästa vecka.

Mer information – Digitalt möte

Vi kommer att hålla ett digitalt möte den 27 september kl. 1215 – 1300. På mötet går vi bland annat igenom bolagets verksamhet under året, försäljningsambition samt information inför kommande emission.

Länk till mötet kommer dels att skickas ut i ett separat mail och läggs upp på hemsidan under nästa vecka.

Bolagspresentation med ukrainskt vin och mat

Den 18 oktober hålls både stämma och bolagspresentation i lokal ”Skyddsrummet” på Södra Mälarstrand 25 i Stockholm. Vi har plats för 150 gäster och tillämpar därför gästlista. Deltagande måste anmälas och förbokas!

För aktieägare tillsammans med sällskap

Aktieägare tillsammans med sällskap är välkomna från kl 1630. Det kommer bli trevligt mingel samt en extrastämma där beslut om anslutning till Euroclear fattas. Varje aktieägare har möjlighet att ta med två personer. Välkommen att anmäla deltagande. Vi önskar namn på samtliga deltagare.

För övriga intressenter som inte är aktieägare

I mån av plats är övriga intressenter och investerare välkomna från kl 1800. Ungefär vid 1830 blir det bolagspresentation och därefter trevligt mingel.

Intressenter som inte är aktieägare och önskar delta lämnar intresseanmälan till info@ureka.se. Om deltagande för övriga intressenter är möjligt beror på hur många aktieägare som anmäler sig. I mån av plats lämnar vi en slutlig inbjudan med besked den 15 oktober. Välkommen att lämna intresseanmälan.

Om Ureka

Återuppbyggnaden av Ukraina kan bli världens största byggprojekt. Det kommer göra Ukraina både mer hållbart och mer demokratiskt. Vår affärsidé är att vara en del av den historiska uppbyggnaden av Ukraina. 

För ytterligare information gällande detta pressmeddelande, vänligen kontakta Johannes Hatem på johannes@ureka.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

MAX Burgers skriver nytt avtal med Luleå Hockey

Published

on

By

MAX Burgers och Luleå Hockey har valt att utöka det över 30 år långa samarbetet. Det nya treåriga avtalet ska stötta det lokala föreningslivet och samtidigt bidra till klubbens arbete med lika villkor mellan killar och tjejer där avtalet är 100 % jämställt.

MAX har i många år arbetat för att främja idrottsaktiviteter. Att man fortsätter satsa i just Luleå är ingen slump. Banden mellan familjeföretaget och staden går långt tillbaka i tiden och än idag är företagets säte i Luleå. Redan för över 30 år sedan började MAX stötta Luleå Hockey där man kunnat se den välkända logotypen på både dam- och herrställ samt även nu på replikamatchtröjan.

Utöver att stötta klubben i dess strävan att bli en av Sveriges bästa hockeyklubbar, har MAX också tagit initiativ att fördelningen av sponsorskapet är 100 % jämnt könsfördelat inom klubben.

Utöver sponsoravtalet har Christoffer Bergfors, vice VD och ägare på MAX, också blivit invald i Luleå Hockeys styrelse. Detta är ett stort steg för Christoffer och MAX Burgers, som nu kan bidra ännu mer till utvecklingen av klubben. Med sin erfarenhet och passion för idrott och samhällsengagemang kommer Christoffer att vara en viktig röst i styrelsen.

Att vara en hängiven supporter för Luleå Hockey har varit en del av mitt liv sedan födseln. Född och uppvuxen i Norrbotten, har jag alltid stöttat mitt lag och min region. För mig är Luleå Hockey inte bara en förening, det är en symbol för gemenskap och passion som MAX Burgers är stolta över att stötta och samarbeta med. Att dessutom få vara en del av styrelsen där jag får vara med och forma framtiden för denna fantastiska förening är en ära och uppgift som jag tar på stort allvar, säger Christoffer Bergfors, vice VD MAX Burgers.

Det treåriga samarbetsavtalet innebär bland annat att MAX fortsatt kommer synas på dam- och herrlagens matchtröjor, runtomkring arenan och i Luleå Hockeys digitala kanaler.

Vi är extremt glada och nöjda att vi tecknat ett nytt treårsavtal med MAX. Det ger oss kraft att fortsätta vår utvecklingsresa mot Sveriges mest hållbara och jämställda förening. Vi älskar att samarbeta med starka varumärken som inspirerar oss att bli bättre inom många olika områden, säger Stefan Enbom, VD Luleå Hockey.

Helena Stenqvist, presskontakt MAX Burgers

Helena.Stenqvist@max.se

MAX Burgers grundades i Gällivare 1968 av Curt Bergfors och Britta Fredriksson, och har växt från en liten grillkiosk i norra Sverige till en internationell burgarkedja med restauranger i Sverige, Polen, Norge och Danmark. MAX strävan är att bli världens bästa burgarkedja genom att servera de godaste burgarna på ett gott sätt. Hållbarhet är en naturlig del av affären och som världens första restaurangkedja började MAX klimatmärka menyn redan 2008. Stiftelsen Rättvis Fördelning har sedan 2006 fördelat 7–10 % av MAX årliga nettovinst till fattigdomsbekämpning.
Läs mer om MAX Burgers: www.max.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Teckningsoptioner av serie TO 8 nyttjades till cirka 0,02 procent och Smoltek tillförs cirka 2 KSEK

Published

on

By

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, JAPAN, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SYDAFRIKA, SYDKOREA, KANADA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE ÅTGÄRDER ÄN SÅDANA ÅTGÄRDER SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT.

Smoltek Nanotech Holding AB (publ) (”Smoltek” eller ”Bolaget”) meddelar idag utfallet från nyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO 8 (”Teckningsoptionerna”). Totalt nyttjades 625 Teckningsoptioner, motsvarande cirka 0,02 procent av utestående Teckningsoptioner, för teckning av 956 aktier till en teckningskurs om 2,36 SEK per aktie. Genom nyttjandet av Teckningsoptionerna tillförs Smoltek cirka 2 KSEK före emissionskostnader. Utfallet är enligt Bolagets förväntan då aktiekursen varit väsentligt lägre än teckningskursen för TO 8 under tecknings­perioden.

Totalt nyttjades 625 Teckningsoptioner för teckning av 956 aktier, innebärandes att cirka 0,02 procent av utestående Teckningsoptioner nyttjades för teckning av aktier.

Nyttjade Teckningsoptioner har ersatts med interimsaktier (IA) i väntan på registrering vid Bolagsverket. Omvandlingen av interimsaktier till aktier beräknas ske inom cirka tre (3) veckor.

Aktiekapital och utspädning  
Genom nyttjandet av Teckningsoptionerna ökar antalet aktier i Smoltek med 956 aktier, från 76 814 040 aktier till totalt 76 814 996 aktier. Aktiekapitalet ökar med cirka 113,89 SEK, från cirka 9 150 722,35 SEK till cirka 9 150 836,24 SEK.

För befintliga aktieägare som inte nyttjat några Teckningsoptioner uppgår utspädningen till cirka 0,001 procent av antalet aktier och röster i Bolaget.

Rådgivare
Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare och emissionsinstitut till Smoltek i samband med nyttjandet av Teckningsoptionerna.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Håkan Persson, vd Smoltek Nanotech Holding AB 
Mail: hakan.persson@smoltek.com    
Telefon: +46 317 01 03 05 
Webb: www.smoltek.com/investors/sv 

Om Smoltek
Smoltek är ett svenskt teknikbolag baserat i Göteborg, specialiserat inom utveckling och integration av kolnanoteknik. Tekniken används vid tillverkning av vertikala kolnanostrukturer för att skapa en tredimensionell yta i precisionsdefinierade mönster för att lösa avancerade materialtekniska problem inom process- och halvledarindustrin. Bolaget fokuserar idag på att möjliggöra potentialen i utvecklingen av avancerade chip samt utveckling av grön energiproduktion, vilket har mynnat ut i Bolagets två affärsområden: halvledare och vätgas. Inom affärsområdet halvledare utvecklar Bolaget ultratunna kondensatorer avsedda för avkopplingskondensatorer till applikationsprocesser i mobiltelefoner och andra avancerade elektroniska komponenter. Inom affärsområde vätgas utvecklas en porös transportelektrod avsedd för anoden i PEM-elektrolysörer som markant kan minska iridium vilket skulle sänka investeringskostnaderna för produktion av fossilfri vätgas. Bolagets teknik gör komponenter och material tunnare, energieffektivare, kraftfullare och billigare. Detta möjliggörs genom kolnanostrukturernas tredimensionella ytstruktur, vilket skapar en mångdubbelt förädlingsbar yta på samma volym för exempelvis elektriska och kemiska processer. Smoltek har en starkt patentskyddad teknologi bestående av drygt 110 patenttillgångar inom 20 patentfamiljer, varav 91 idag är beviljade patent. Bolagets aktie är listad på Spotlight Stock Market. För mer information, gå in på www.smoltek.com/investors/sv. 

Viktig information 
Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner. Mottagare av detta pressmeddelande i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har publicerats, offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana restriktioner. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Smoltek i någon jurisdiktion, varken från Bolaget eller någon annan. Inbjudan till berörda personer att delta i Företrädesemissionen kommer endast att ske genom det informationsmemorandum som Bolaget offentliggjort med anledning av Företrädesemissionen.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Ett informationsmemorandum, ej ett prospekt, avseende Företrädesemissionen som avses i detta pressmeddelande har upprättats och offentliggjordes av Bolaget innan teckningsperioden i Företrädesemissionen inleddes.

Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara hänförliga till en investering i Bolaget. Informationen i detta pressmeddelande är endast till för att beskriva bakgrunden till Företrädesemissionen och gör inget anspråk på att vara fullständigt eller uttömmande. Ingen försäkran lämnas med anledning av informationen i detta pressmeddelande avseende dess noggrannhet eller fullständighet.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till USA, Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet lämnas inget erbjudande till allmänheten av värdepapper i något annat land än Sverige. I andra medlemsländer i den Europeiska unionen kan ett sådant erbjudande endast lämnas i enlighet med undantag i Prospektförordningen (EU) 2017/1129.

I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, ”kvalificerade investerare” som är (i) personer som har professionell erfarenhet av verksamhet som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”professionella investerare” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Ordern”); eller (ii) personer med hög nettoförmögenhet som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Framåtriktade uttalanden 
Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör”, ”skulle kunna” och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita dig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Spotlights regelverk för emittenter.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.