Connect with us

Marknadsnyheter

Nexam Chemical säkrar viktig order för industriell återvinning av PET

Published

on

Nexam Chemical har mottagit sin första produktionsorder för tillsatser avsedda för industriell bearbetning av återvunnen PET (rPET) från en ny kund. Denna milstolpe är resultatet av flera års arbete med att utveckla och förfina våra lösningar, vilket till slut ledde till tekniskt godkännande från kunden.

Ordern är den första i industriell skala från en ledande global aktör inom cirkulära livsmedelsförpackningar, som ser Nexam Chemical som en pålitlig partner i arbetet med att främja hållbara förpackningslösningar. Den är avsedd för bearbetning av över 100 ton rPET (polyetylentereftalat). Avsikten med samarbetet är att fortsätta med serieleveranser framöver.

Henrik Bernquist, Affärschef, kommenterade: ”Våra lösningar hjälper globala varumärken att uppnå sina hållbarhetsmål, och denna order understryker vårt bidrag till den cirkulära ekonomin. Vi förväntar oss att detta ska bana väg för fortsatt tillväxt inom PET-återvinning.”

VD Ronnie Törnqvist tillade: ”Denna order betonar den viktiga roll som cirkularitet spelar inom plastindustrin, särskilt för livsmedelsförpackningar. Med hjälp av våra unika additiv kan kunderna arbeta mot EU:s återvinningsmål samtidigt som de bidrar till en bredare hållbar utveckling.”

I samarbete med denna kund hoppas Nexam Chemical göra ännu större framsteg mot en cirkulär ekonomi inom förpackningar. Detta stärker ytterligare Nexam Chemicals position som en ledare inom innovativa återvinningslösningar för livsmedelsförpackningsindustrin.

För mer information, kontakta:

Ronnie Törnqvist, VD, +46-706 25 41 85, ronnie.tornqvist@nexamchemical.com 

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på info@fnca.se samt per telefon på 08-528 00 399.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Invent Medic meddelar sista dag för handel med BTA samt meddelar korrigerade uppgifter om ökning av antalet aktier och aktiekapital

Published

on

By

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, HONG KONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA, BELARUS, RYSSLAND, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDET, PUBLICERINGEN ELLER DISTRIBUTIONEN AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG, VARA FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER ELLER SKULLE KRÄVA REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER. SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Företrädesemissionen i Invent Medic Sweden AB (publ) (”Bolaget” eller ”Invent Medic”), som offentliggjordes genom pressmeddelande den 10 september 2024 (”Företrädesemissionen”), är nu registrerad hos Bolagsverket och betalda tecknade aktier (”BTA”) kommer att ersättas med aktier. Bolaget meddelar även korrigerade uppgifter om ökning av antal aktier och aktiekapital med anledning av Företrädesemissionen jämfört med vad som angavs i pressmeddelandet som offentliggjordes den 7 oktober 2024.

Sista dag för handel med BTA på Spotlight Stock Market är den 24 oktober 2024 och stoppdag hos Euroclear är den 28 oktober 2024. De nya aktierna beräknas bokas in på respektive aktieägares VP-konto/depå den 30 oktober 2024.

Antal aktier och aktiekapital

I pressmeddelandet den 7 oktober 2024 angavs att antalet aktier, genom Företrädesemissionen, ökade med 25 843 047 aktier, från 43 070 801 aktier till 68 913 282 aktier, och att aktiekapitalet ökade med cirka 646 062,015 SEK, från 1 076 770,025 SEK till 1 722 832,040 SEK. Korrekt ökning av antal aktier är 25 843 047 aktier innebärandes att antalet aktier ökar från 43 070 801 aktier till 68 913 848 aktier och att aktiekapitalet ökar med 646 076,175 SEK, från 1 076 770,025 SEK till 1 722 846,20 SEK. Korrigeringen får ingen påverkan på tidigare meddelade uppgifter om utspädningen.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Invent Medic i någon jurisdiktion, varken från Bolaget eller från någon annan.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion.

Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara hänförliga till en investering i Bolaget. Informationen i detta pressmeddelande är endast till för att beskriva bakgrunden till Företrädesemissionen och gör inget anspråk på att vara fullständigt eller uttömmande. Ingen försäkran lämnas med anledning av informationen i detta pressmeddelande avseende dess noggrannhet eller fullständighet.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till USA, Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Belarus, Ryssland eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, ”kvalificerade investerare” som är (i) personer som har professionell erfarenhet av verksamhet som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”professionella investerare” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Ordern”); eller (ii) personer med hög nettoförmögenhet som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Bolaget bedömer att det bedriver skyddsvärd verksamhet enligt lagen (2023:560) om granskning av utländska direktinvesteringar (”FDI-lagen”). I enlighet med FDI-lagen måste Bolaget informera presumtiva investerare om att Bolagets verksamhet kan falla inom regleringens tillämpningsområde och att investeringen kan vara anmälningspliktig. I det fall en investering är anmälningspliktig måste den, innan den genomförs, anmälas till Inspektionen för strategiska produkter (ISP). En investering kan vara anmälningspliktig om investeraren, någon i dennes ägarstruktur eller någon för vars räkning investeraren agerar, efter att investeringen genomförs, innehar röster som motsvarar eller överstiger något av gränsvärdena om 10, 20, 30, 50, 65 eller 90 procent av det totala antalet rösterna i Bolaget. Investeraren kan påföras en administrativ sanktionsavgift om en investering som är anmälningspliktig genomförs innan ISP antingen i) beslutat att lämna anmälan utan åtgärd eller ii) godkänt investeringen. Varje aktieägare bör rådfråga en oberoende juridisk rådgivare om den eventuella tillämpningen av FDI-lagen i förhållande till Företrädesemissionen för den enskilde aktieägaren.

Framåtriktade uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör”, ”skulle kunna” och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita dig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Spotlights regelverk för emittenter.

Information till distributörer

I syfte att uppfylla de produktstyrningskrav som återfinns i: (a) Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/65/EU om marknader för finansiella instrument, i konsoliderad version, (”MiFID II”); (b) artikel 9 och 10 i Kommissionens delegerade direktiv (EU) 2017/593, som kompletterar MiFID II; och (c) nationella genomförandeåtgärder (tillsammans ”Produktstyrningskraven i MiFID II”) samt för att friskriva sig från allt utomobligatoriskt, inomobligatoriskt eller annat ansvar som någon ”tillverkare” (i den mening som avses enligt Produktstyrningskraven i MiFID II) annars kan omfattas av, har de erbjudna aktierna varit föremål för en produktgodkännandeprocess, som har fastställt att dessa värdepapper är: (i) lämpliga för en målmarknad bestående av icke-professionella investerare och investerare som uppfyller kriterierna för professionella kunder och godtagbara motparter, såsom definierat i MiFID II; och (ii) lämpliga för spridning genom alla distributionskanaler som tillåts enligt MiFID II (”Målmarknadsbedömningen”).

Oaktat Målmarknadsbedömningen bör distributörer notera att: priset på Bolagets aktier kan sjunka och investerare kan förlora hela eller delar av sin investering, att Bolagets aktier inte är förenade med någon garanti avseende avkastning eller kapitalskydd och att en investering i Bolagets aktier endast är lämplig för investerare som inte är i behov av garanterad avkastning eller kapitalskydd och som (ensamma eller med hjälp av lämplig finansiell eller annan rådgivare) är kapabla att utvärdera fördelarna och riskerna med en sådan investering och som har tillräckliga resurser för att bära de förluster som en sådan investering kan resultera i. Målmarknadsbedömningen påverkar inte andra krav avseende kontraktuella, legala eller regulatoriska försäljningsrestriktioner med anledning av Företrädesemissionen.

Målmarknadsbedömningen utgör, för undvikande av missförstånd, inte (a) en ändamålsenlighets- eller lämplighetsbedömning i den mening som avses i MiFID II eller (b) en rekommendation till någon investerare eller grupp av investerare att investera i, förvärva, eller vidta någon annan åtgärd avseende Bolagets aktier.

Varje distributör är ansvarig för att genomföra sin egen Målmarknadsbedömning avseende Bolagets aktier samt för att besluta om lämpliga distributionskanaler.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: info@inventmedic.com 

Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som skapar möjlighet till ett aktivt liv för alla kvinnor genom att erbjuda ett brett sortiment av värdeskapande produkter inom kvinnohälsa till hälsovården, icke-statliga organisationer samt direkt till konsument. Bolagets produkter fokuserar på kvinnlig inkontinens samt menstruell hälsa. Till hälsovårdens aktörer i ett flertal länder erbjuds den egenutvecklade produkten Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot kvinnlig ansträngningsinkontinens. Dessutom är Invent Medic exklusiv distributör i Sverige för det kvinnliga uridomet UriCap. Via den egna e-handelskanalen www.flowcup.com samt genom samarbeten med icke-statliga organisationer erbjuder bolaget egenutvecklade, säkra och hållbara mensskydd som menskoppar och menstrosor samt tillbehörsprodukter. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Pressinbjudan: Panelsamtal om finansiell brottslighet och finansanställdas arbetsmiljö

Published

on

By

Var fjärde finansanställd har upplevt hotfulla situationer och över hälften känner sig otrygga på sitt arbete på grund av den finansiella brottsligheten, visar en undersökning utförd av Finansförbundet. Välkommen att ta del av ett panelsamtal mellan initierade gäster som reder ut vad detta grundar sig i och hur vägen framåt ser ut.

I morgon den 23 oktober är det arbetsmiljöombudens dag och Finansförbundet anordnar ett lunchseminarium om hur den finansiella brottsligheten påverkar finansanställdas arbetsmiljö. Moderator är journalisten, författaren och radioproducenten Jacob Bursell, som står bakom flera prisbelönta granskningar av finansbranschen och driver podcasten Kapitalet, som utsetts till Sveriges bästa ekonomipodd av Dagens Nyheter. 

I panelen deltar Nicklas Lundh, tidigare chef för Finanspolisen som sedan 2022 leder en Financial Intelligence-enhet inom SEB:s Financial Crime Prevention-funktion (FCP), Kerstin Waldenström, sakkunnig inom organisatorisk och social arbetsmiljö på Arbetsmiljöverket samt Eva-Li Prades Eriksson, Senior Partner Manager på Entercard, klubbordförande och tidigare ledamot i Finansförbundets styrelse.

Lunchseminariet är öppet för alla och intresset har varit stort. Det är fullbokat på plats, förutom några stolar som är avsatta för press. Hör av dig om du vill delta på Brahegatan 10 på Östermalm i Stockholm imorgon, vi bjuder på en lätt lunch kl 11.30 och möjlighet att intervjua deltagarna efter panelsamtalet. Vill du delta, OSA senast i morgon 23 oktober kl 11.00 till klara.ledinhoglund@finansforbundet.se

Här hittar du mer information om lunchseminariet.

Klara Ledin Höglund
Redaktör med pressansvar
08-614 03 68
076-126 18 39
klara.ledinhoglund@finansforbundet.se

Om Finansförbundet
Finansförbundet är Sveriges största fackliga organisation inom bank- och finansbranschen med drygt 30 000 medlemmar, varav 26 000 är yrkesverksamma. Finansförbundet är det självklara valet för alla som arbetar inom finansbranschen, oavsett utbildningsbakgrund och befattning. Finansförbundet är partipolitiskt obundet och är ett av förbunden som ingår i TCO.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kallelse till extra bolagsstämma i Xoma AB

Published

on

By

Aktieägarna i Xoma AB, 559071-5750 (”Bolaget”) kallas härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 7 november 2024, kl. 13.00 på Transistorgatan 5 i Västra Frölunda.

Anmälan
Aktieägare som önskar delta vid stämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per den 30 oktober 2024, dels senast den 1 november 2024 anmäla sitt deltagande till Bolaget per e-post till isac@xoma.se. Vid anmälan ska aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer, e-postadress, eventuella biträden, samt uppgifter om aktieinnehav.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom banks notariatavdelning eller annan förvaltare måste, för att äga rätt att delta vid stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir införd i aktieboken per onsdagen den 30 oktober 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (så kallad rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts senast den andra bankdagen efter den 30 oktober 2024 beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud m m

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda dagtecknad fullmakt för ombudet. Om fullmakt utfärdas av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakt och registreringsbevis bör i god tid innan stämman insändas per brev till Bolaget på ovan angivna adress. Fullmakt gäller ett år från utfärdandet eller den längre giltighetstid som framgår av fullmakten, dock högst fem år. Fullmaktsformulär för aktieägare som önskar delta i stämman genom ombud kommer att hållas tillgängligt på Bolagets hemsida www.xoma.se.

Aktieägares rätt att erhålla upplysningar

Styrelsen och den verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

Förslag till dagordning

  1. Stämman öppnas
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Val av en eller två justeringspersoner
  5. Prövning om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Godkännande av dagordning
  7. Godkännande av styrelsens beslut om nyemission
  8. Stämmans avslutande

Förslag till beslut

Punkt 7 – Godkännande av styrelsens beslut om nyemission

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att godkänna styrelsens beslut om nyemission på följande villkor.

Ökning av aktiekapital och antal stamaktier

Bolagets aktiekapital ska ökas med högst 230 25,15 kronor genom nyemission av 2 666 669 aktier av serie B.

Teckningsrätt

Rätten att teckna aktierna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma tecknare som på förhand anmält att de önskar teckna aktier i bolaget, däribland styrelseledamöterna Dennis Pedersén och Peter Hermansson, anställda och konsulter.

Teckning och betalning

De nya aktierna ska tecknas genom betalning senast den 2024-10-22. Styrelsen har rätt att förlänga teckningstiden.

Överteckning

Överteckning kan ej ske.

Teckningskurs

De nya aktierna emitteras till en kurs om 1,5 kronor. Överkurs ska föras till den fria överkursfonden. Teckningskursen bedöms marknadsmässig.

Utdelningsrätt

De nya aktierna ska medföra rätt till utdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats vid Bolagsverket.

Skäl till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt

Skälet till avvikelse från företrädesrätten är att bolaget genom en riktad emission kan säkra kapital inför en marknadsnotering.

Bemyndiganden

Styrelsen bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan komma att krävas

för registrering hos Bolagsverket.

Övriga upplysningar, handlingar och antal aktier och röster
För giltigt beslut enligt punkt 7 fordras att beslutet biträds av aktieägare med minst nio  tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid årsstämman företrädda aktierna.

Fullständigt förslag finns tillgängliga på Bolagets hemsida, www.xoma.se från och med den 24 oktober 2024. Kopior av dessa handlingar kommer att sändas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Bolaget har 6 942 637 aktier och 14 550 373 röster.

Behandling av personuppgifter

För information om hur bolaget behandlar dina personuppgifter hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears webbplats www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

_____________________

Xoma AB

Styrelsen

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.