Connect with us

Marknadsnyheter

Bernadottestipendiaterna 2017

Published

on

fr, okt 06, 2017 14:00 CET

Välkommen till vernissage för Bernadottestipendiaterna Nicklas Randau och Marcus Matts utställning i Studion, Konstakademien. Lördagen den 14 oktober kl 12.00-16.00. Utställningen invigs kl. 13.30 av Isabella Nilsson, ständig sekreterare vid Konstakademien.

 

 

Konstakademien, Fredsgatan 12/Jakobsgatan 27C,
www.konstakademien.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kontrollbalansräkning utvisar att det egna kapitalet i Ectin Research AB understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet och styrelsen kommer att kalla till en första kontrollstämma

Published

on

By

Som offentliggjordes i pressmeddelande den 20 juni 2024 fann styrelsen för Ectin Research AB (publ) (”Ectin” eller ”Bolaget”) anledning att anta att det egna kapitalet understeg hälften av det registrerade aktiekapitalet och beslutade därför att upprätta en kontrollbalansräkning. Styrelsen för Ectin har upprättat kontrollbalansräkningen och den har granskats av Bolagets revisor. Kontrollbalansräkningen utvisar att Bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet om 1 586 293,50 kronor.

Ectin har trots intensivt arbete under våren med att försöka finansiera Bolaget inte hittat någon lösning för sin ansträngda finansiella situation på kort och medellång sikt. Exempelvis har förutsättningarna för en företrädesemission genomlysts, vilken styrelsen beslutat inte vara en framkomlig väg.

Styrelsen kommer med anledning därav att kalla till extra bolagsstämma (s.k. första kontrollstämma enligt aktiebolagslagen). Kallelse till extra bolagsstämma, tillika första kontrollstämma, kommer offentliggöras genom ett separat pressmeddelande.

Denna information är sådan information som Ectin Research AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-07-05, 17.30 CEST.

För mer information, vänligen kontakta:

Hans-Peter Ostler, styrelseordförande i Ectin Research AB

Tele: +46 70-496 96 66

E-mail: hpostler@icloud.com

Om Ectin Research AB

Ectin Research AB är ett forskningsbolag som utvecklar läkemedelskandidaten MFA-370 för behandling av cancer. MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. I prekliniska studier har substanserna visat att de tillsammans uppnår potentierad anticancereffekt. Prekliniska resultat visar också att MFA-370 i flera olika aggressiva cancertyper har både en hämmande effekt på cancercelltillväxten samt stimulerar cancercelldöd.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Preliminära siffror visar högre omsättning än väntat för andra kvartalet

Published

on

By

Scandinavian Astor Group AB (publ) (”Astor Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget förväntar sig att rapportera en högre omsättning än väntat för det andra kvartalet 2024. Bolagets preliminära siffror visar på en omsättning om cirka 50 MSEK som kan jämföras med en omsättning om 22,1 MSEK under samma period föregående år. Det motsvarar en ökning om 126% i omsättning jämfört med samma period föregående år och en ökning om 37% mot första kvartalet 2024.  

”Den starka omsättningsökningen under det andra kvartalet är ett resultat av våra förbättrade prismodeller och den ökade efterfrågan från bland annat försvarsindustrin. Dessa preliminära resultat visar att våra strategiska satsningar ger avkastning och stärker vår marknadsposition ytterligare”, säger CFO Wictor Billström.

Koncernens kraftiga ökning i orderingång och orderbok samt förbättrade prismodeller har haft en betydlig påverkan på omsättningen i andra kvartalet 2024. I den ökade omsättningen återfinns en stor andel försäljning inom affärsområdet Astor Industry som växer kraftigt genom ökad efterfrågan från bland annat försvarsindustrin. Även det nyligen förvärvade bolaget Airsafe Sweden AB bidrar en del till omsättningen trots att tillträde av förvärvet gjordes i mitten på maj 2024. Sammantaget uppvisar gruppen en preliminär omsättning om 50 MSEK för andra kvartalet vilket motsvarar en tillväxt som rensat för förvärv uppgår till 44% och inklusive förvärvad tillväxt uppgående till 82% jämfört med Q2 2023. Jämfört med Q1 2024 så motsvarar det en tillväxt rensat för förvärv uppgående till 26% och en förvärvad tillväxt om 11%.

Samtliga siffror i detta pressmeddelande är preliminära. Astor Group kommer att offentliggöra delårsrapporten för andra kvartalet 2024 den 22 augusti 2024.

Scandinavian Astor Group – Strength and security in all elements

För ytterligare information vänligen kontakta:

Scandinavian Astor Groups CFO Wictor Billström

E-post: info@astorgroup.se

Denna information är sådan information som Scandinavian Astor Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som anges av Astor Groups nyhetsdistributör vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Om Scandinavian Astor Group AB (publ)

Scandinavian Astor Group är verksamma inom försvarsindustrin. Bolaget är en leverantör av produkter, tjänster och tillhörande tekniska lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet samt produkter för industrier. Koncernen delas in i två affärsområden, Astor Industry och Astor Tech där produktportföljerna består exempelvis av radarstörningssystem och militär flygmateriel samt metall- och kompositkomponenter. Astor Group är ett publikt bolag vars aktie handlas under kortnamn ASTOR på Spotlight Stock Market. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige. För mer information om Astor Groups verksamhet, besök: www.astorgroup.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lagercrantz – offentliggörande av årsredovisning 2023/24

Published

on

By

Lagercrantz Group offentliggör i dag årsredovisning och hållbarhetsrapport för räkenskapsåret 2023/24 via den egna webbplatsen www.lagercrantz.com. Årsredovisningen finns tillgänglig på svenska och engelska i pdf-version och även på svenska i European Single Electronic Format (ESEF).

Stockholm den 5 juli 2024

Lagercrantz Group AB (publ)

Denna information är sådan information som Lagercrantz Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovan kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 juli 2024 kl. 17:10 (CET).

För ytterligare information kontakta:
Peter Thysell, Finansdirektör, Lagercrantz Group, tel +46 70 661 0559
,
eller hemsidan:
http://www.lagercrantz.com

LAGERCRANTZ GROUP I KORTHET
Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns omkring 75 bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. Lagercrantz är verksamt i nio länder i Nordeuropa, i Kina, Indien och i USA. Koncernen har omkring 2 800 anställda och omsätter över 8 100 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001. www.lagercrantz.com

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.