Connect with us

Marknadsnyheter

Etteplan introducerar rAIse – en samling industriella AI-lösningar för avancerad teknikutveckling

Published

on

ETTEPLAN OYJ, pressmeddelande, 24 oktober, 2024 kl. 14.00 (EEST)

Etteplan introducerar rAIse – en samling industriella AI-lösningar för avancerad teknikutveckling

Tekniktjänsteföretaget Etteplan introducerar Etteplan rAIse, ett specialiserat paket med lösningar inom artificiell intelligens (AI) för industriell tillämpning. Etteplan rAIse erbjuder AI av hög kvalitet för professionell användning inom tillverkningsindustrin, från R&D till drift av tillgångar, underhåll, produktion och eftermarknadstjänster.

“Vi befinner oss nu i en ny fas av industriell utveckling,” säger Juha Näkki, VD på Etteplan. “Den utveckling som började med introduktion av datorer inom R&D och i fabriker, och som fortsatte med uppkopplade system och ökad automation, går nu mot AI-assisterad process- och produktdesign och självlärande algoritmer. Vi har utvecklat Etteplan rAIse för att hjälpa våra kunder att nå nästa nivå av industriell evolution.”   

Etteplan rAIse erbjuder en uppsättning AI-lösningar utvecklade av ett globalt team av ingenjörer, designers och datavetare, och tillhandahåller även expertkonsultation inom AI. Genom tjänstedesign, datahantering, programvaruutveckling och maskininlärning, tar Etteplan rAIse itu med olika industriella tillämpningar såsom efterlevnad av standarder, innehållsskapande, hantering av produktdata och reservdelsdata, samt extraktion av masterdata. Att säkerställa noggrannhet och cybersäkerhet är avgörande för att skydda både immateriella rättigheter och användarsäkerhet.  

Några av de tidiga användningsområdena för Etteplan rAIse är:

  • en generativ AI-driven lösning för tekniska designers, framtagen i samarbete med SFS, Finlands centrala standardiseringsorganisation. Lösningen effektiviserar arbetet med produktdesign genom att snabbt och med hög precision tillhandahålla relevant standardinformation.
  • en AI-stödd lösning för Valmet som automatiserar arbetet med att identifiera och extrahera information från gamla ritningar och illustrationer, vilket förbättrar de nuvarande processerna.
  • Kuopion Energia, ett energitjänstföretag, har effektivt utnyttjat Etteplans AI-lösning för att förbättra sin informationshantering. Lösningen möjliggör automatisk datainsamling från olika ritningar, berikar dokumenthanteringssystemet och minskar avsevärt den tid som läggs på att hämta information.

“Vi tror att pragmatisk industriell AI kommer att hjälpa industriföretag att lösa verkliga problem och uppnå enastående nivåer av effektivitet i verksamheten,” säger Eric Tengstrand, Senior Vice President inom Solutions and Technologies på Etteplan. “De som redan digitaliserat sin verksamhet kommer att se växande fördelar av att använda AI under de kommande åren, genom högre effektivitet, innovation och utveckling av nya affärsmodeller. Samtidigt kan företag med lägre digital mognad dra nytta av AI-lösningar för att öka sin mognad och snabba upp processen mot framgång.” 

För att veta mer om Etteplan rAIse, besök vår webbsida: https://www.etteplan.com/services/etteplan-raise-pragmatic-industrial-ai-for-smarter-businesses/

För mer information:  
Eric Tengstrand, SVP, Solutions and Technologies, Etteplan, tel. +46 70 757 74 40
Outi Torniainen, SVP, Marketing and Communications, Etteplan, tel. +358 10 307 3302

 

Etteplan i korthet

Etteplan är ett växande teknikserviceföretag med syftet att föra samman människor och teknik för att förändra saker till det bättre. Tillsammans med våra kunder bygger vi en värld där alla system, processer och produkter kan göras smartare, effektivare och mer hållbara. Bland våra kunder finns några av världens främsta företag inom tillverkningsindustrin.

År 2023 hade vi en omsättning på 360 miljoner euro och cirka 4 000 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna, Tyskland, Polen, Danmark och Kina. Etteplans aktier är listade på Nasdaq Helsinki Ltd under tickern ETTE. www.etteplan.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 215/24 – Alltainer AB will be delisted after close of the market on October 25, 2024

Published

on

By

Alltainer AB will be delisted from Spotlight after close of the market on October 25, 2024. For more information, see press release from the company October 24, 2024. 

Information about the share:    
Shortname: ALLT 
ISIN-code: SE0015192828  
Orderbook-ID: 303580  
CFI: ESVUFR   
FISN: ALLTAINER/SH  
Organization number: 559231-8280  
LEI: 894500SOUR1Q5VZ5OU38  

Stockholm October 24, 2024 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000  
backoffice@spotlightstockmarket.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Spotlight: Alltainer AB avnoteras från Spotlight Stock Market / Alltainer AB is delisted from Spotlight Stock Market

Published

on

By

Alltainer AB (”Bolaget”) har ingett en egen ansökan om konkurs hos Göteborgs tingsrätt vilket har godkänts. Bolaget har den 24 oktober 2024 meddelat genom pressmeddelandet ” Tingsrätten i Göteborg beslutar att försätta Alltainer AB i konkurs”. Med anledning av det har Spotlight Stock Market beslutat att avnotera Alltainer ABs aktier (ALLT) efter marknadens stängning imorgon den 25 oktober, 2024.   

Alltainer ABs aktie är handelsstoppad sedan den 24 oktober, 2024. Handeln kommer inte återupptas.  

Alltainer AB is delisted from Spotlight Stock Market  

Alltainer AB (”Company”) has filed for bankruptcy at Göteborgs tingsrätt which has been approved, please see the press release dated October 24, 2024 ” Tingsrätten i Göteborg beslutar att försätta Alltainer AB i konkurs”. Due to this, Spotlight Stock Market has decided to delist Alltainer ABs share (ALLT) tomorrow Oktober 25 2024, after the market close.  

The trading in Alltainer ABs share has been halted since October 24, 2024. The trading will not be resumed.  

Spotlight Stock Market  
+ 46 8-511 68 000   
E-mail: backoffice@spotlightstockmarket.com  

About Spotlight  

Spotlight Stock Market is a market place that wants to make it easier, safer and more visible for growth companies to become and be listed. The company also offers investors the opportunity to become shareholders in growth companies in an easier and safer way. At Spotlight Stock Market there are more than 170 listed growth companies from different industries. Spotlight Stock Market was founded 1997, have 20 employees and head office in Stockholm. Read more at www.spotlightstockmarket.com  

Continue Reading

Marknadsnyheter

Småföretag pressas av höga kostnader men ser hoppfullt på framtiden

Published

on

By

En ny undersökning från Företagarförbundet avslöjar att småföretagare i Sverige står inför stora utmaningar, men många är samtidigt optimistiska om framtiden. Undersökningen, genomförd i oktober 2024 med svar från 295 småföretag, belyser både ekonomiska hinder och framtidstro i landets småföretagarsektor.

Optimism trots ekonomiska hinder

Trots höga kostnader för råvaror, svag köpkraft och svårigheter med att hitta kompeteten personal tror en stor del av företagen på ökad omsättning de kommande två åren. Detta är ett tecken på en stark tro på återhämtning och tillväxt, trots de osäkra tider som råder. På kort sikt är osäkerheten större, men många småföretagare har goda förhoppningar om att deras verksamheter kommer växa på längre sikt.

Lönsamhet och anställningsvilja osäkra
Samtidigt som omsättningen väntas öka är det fler företag som är osäkra på sin framtida lönsamhet. En betydande andel förutser fortsatt press på vinsterna, och få företag planerar att rekrytera inom det närmaste halvåret. Detta speglar den försiktiga hållningen hos många företagare som kämpar med att hantera ökande kostnader och marknadsosäkerhet.

Största utmaningarna för småföretagen
De största utmaningarna som lyfts fram i rapporten inkluderar ökade råvarukostnader, och svårigheter att hitta finansiering och kompetent personal. 

“Vi ser att småföretagare kämpar med många olika faktorer som pressar deras verksamhet, men det är positivt att se att framtidstron fortfarande finns kvar,” säger Företagarförbundets ordförande Mats Assarsson.

Småföretagens viktiga roll i svensk ekonomi
Småföretagen spelar en central roll i svensk ekonomi, och Företagarförbundet uppmanar till fortsatta insatser för att förbättra förutsättningarna för dessa företag. Genom att skapa bättre villkor och stöd kan småföretagen fortsätta bidra till tillväxt, jobbskapande och samhällsutveckling.

För mer information om undersökningen och Företagarförbundets arbete, besök
https://ff.se/smaforetagen-optimistiska-trots-tuffa-utmaningar-hopp-om-okad-omsattning/

Vid frågor kontakta gärna
Mats Assarsson, Förbundsordförande

0701 44 83 46
mats.assarsson@ff.se

Företagarförbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, som sedan 1936 arbetar för att göra det bättre, enklare och tryggare att starta och driva samt utveckla småföretag i Sverige. Att skapa opinion om och öka förståelsen för småföretagarnas roll samt betydelse i samhällsutvecklingen och för tillväxten är kärnan i vår verksamhet. Därutöver levererar vi kvalificerade förmåner och tjänster till våra medlemmar.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.