Connect with us

Marknadsnyheter

Sveriges bästa minne 2017 är…

Published

on

sö, okt 08, 2017 19:59 CET

Det blev en rafflande jämn tävling som var oklar in i det sista. Men när alla grenar var memorerade och återgivna framkom det att Marwin Wallonius kan titulera sig ”Sveriges bästa minne 2017”. Han fullbordar därmed sitt hattrick! Emma Andersson knep silver och Martin Nilsson brons. Tävlingen gästades även av elever från Katedralskolan i Lund, som var mycket nöjda med att få prova på att tävla i minne berättar deras lärare, tillika bronsplacerade, Martin Nilsson.

Hattricket är fullbordat
 

Marwin Wallonius kan för tredje året i rad titulera sig ”Sveriges bästa minne” när han minns mest efter två dagars tävlande. Den relativt otränade svensken som är fyra på världsrankinglistan fick en mycket tuff match av Emma Andersson. Jämför man med ett maratonlopp så sprang de i mål axel mot axel – men där Marwin snubblade in en halv sekund före.

En fransk Göteborgare  

I den öppna tävlingen, ”Swedish Memory Open” slogs det inte mindre än nio franska rekord av regerande franske mästaren Sylvain Estadieu. Sylle som han kallas, är boende i Göteborg och mycket aktiv inom svenskt minne i just Göteborg. Närheten till de svenska kollegorna som Emma Andersson med flera har hjälpt och inspirerat honom mycket i hans träning. Vilket resultaten nu visar.

Psykologielever från gymnasieklass provade på


Under lördagen gästades SM av sex elever och deras lärare från Katedralskolan i Lund. De provade på 7 olika grenar och hade riktigt roligt. En av dem – David Andersson stannade kvar och tävlade även andra dagen
.
D
å
lyckades
han
minnas hela 65 ord rätt på 15 minuter i sin första tävling!

”Det är roligt och det kändes i huvudet igår efter allt memorerande. Särskilt efter den sista grenen när vi skulle minnas en hel kortlek. Jag vet att jag klarar en hel kortlek, men tröttheten gjorde det svårt”,
säger David Andersson, elev på Katedralskolan som provade på att tävla i minne under SM.


Det har varit ett fantastiskt SM och så kul att vi hade ett gäng elever som vågade prova på det här med minne och minnesträning. Vi vill ju ut till skolor och vi vill folkbilda så det är precis i linje med våra visioner,”
säger Idriz ”Minnet” Zogaj, grundare och ordförande för Svenska Minnesförbundet.

Vill du prova på det här med minnesträning? I samband med SM erbjuder Idriz Zogaj sin kurs gratis! Länkarna gäller till och med 14:e oktober. Det är begränsat antal platser så passa på och kör så hjärncellerna ryker! Vi räknar med att se er under nästa upplaga av SM…


Gå kursen på Udemy

Gå kursen på Skillshare
 

Världens bästa minnen
 

Är du nyfiken på hur det är att vara en minnesatlet?

Under hösten 2014 följde dokumentärfilmaren Linus Lindahl delar av Svenska Minneslandslaget. Den korta dokumentären ”Världens bästa minnen” lyfter fram tre minnesatleter, tvåfaldige världsmästaren Jonas von Essen, Yanhjaa Wintersoul, som kom femma i Talang och som bland annat memorerat hela IKEA katalogen, samt Marwin Wallonius och Idriz Zogaj, landslagets förbundskapten. Deras förberedelser inför SM på Stadsbiblioteket i Göteborg där Jonas bland annat slår ett världsrekord och sedan VM där Sverige tar hem lagguldet och Jonas försvarar sin världsmästartitel från 2013. Sverige vinner 8 av 11:a möjliga guld.

Ni hittar länk till dokumentären här:
”Världens bästa minnen”

(eller
https://bit.ly/1hOjHax
)


Vinnarna 2017

SM i minne

  1. Marwin Wallonius, 22 från Stockholm
  2. Emma Andersson, 18 från Öjersjö
  3. Martin Nilsson, 40 från Halmstad

Swedish Memory Open

  1. Marwin Wallonius, 22 från Stockholm, Sverige
  2. Sylvain Estadieu, 31 från Strasbourg, Frankrike
  3. Emma Andersson, 18 från Öjersjö, Sverige

”Sveriges bästa minne” tidigare år

2017 – Marwin Wallonius

2016 – Marwin Wallonius

2015 – Marwin Wallonius

2014 – Jonas von Essen

2013 – Jonas von Essen

2012 – Jonas von Essen

SM i Minne 2017 presenteras av

Nionde upplagan av SM i Minne av det nyligen stiftade Stiftelsen Svenska Minnesförbundet, Medborgarskolan, Svenska Minnesförbundet och Zogaj of Sweden AB. För kommunikation står Plyhm Kommunikation AB.

medborgarskolan.se
  

plyhm.se


zogaj.se

För mer information, högupplösta bilder eller bokning av intervjuer v.v. Kontakta:

 

Idriz ”Minnet” Zogaj


Ordförande Svenska Minnesförbundet


Mobil: +46 73 – 432 00 10


idriz@minnesforbundet.se

Birgitta Plyhm


Plyhm Kommunikation


Mobil: +46 70 – 777 12 90


birgitta@plyhm.se

Bakgrundsinformation

Svenska Minnesförbundet
grundades av
Idriz ”Minnet” Zogaj
2008. Minnesförbundets främsta uppgift är att främja och sprida minnessporten i Sverige. Detta görs genom att anordna tävlingar, som SM, och genom att synas i media och på andra sätt sprida och informera om denna mentala sport. Alla är välkomna att vara medlemmar i Svenska Minnesförbundet.

Stiftelsen Svenska Minnesförbundet grundades 2017 med visionen att folkbilda och nå ut med minnesträning till alla. Göra sporten folklig och nå ut med kunskaperna till skolor.
 

Göteborgs Minnesförbund grundades våren 2013 och är Sveriges första lokala minnesförbund. Svenska Minnesförbundet strävar efter att få fler lokala förbund.
 

Svenska Minnesförbundets två tonsättande visioner, som även är inskrivet i förbundets stadgar, är
”att träna minnet ska bli en etablerad folksport”
samt
”att mental träning, där minnesträning är en tongivande del, ska ingå som en del i skolprogrammet – alla ska lära sig att förstå och träna sin hjärna”
.
 

Sverige har varit representerat i VM sedan 2004 genom Idriz ”Minnet” Zogaj som var förste svensk att tävla i minne. Historiens första SM i Minne arrangerades 2009 i Göteborg. 2012 blev
Jonas von Essen
förste svensk att ta medalj i VM i Minne då han kom trea. Året därpå, 2013, krönte Jonas sin karriär med VM guld, vilket han lyckades upprepa 2014 då Sverige även vann lagguldet. Svenska minneslandslaget tog hem 8 av 11 guldmedaljer i VM 2014 och är alltså
världens bästa nation
i Minne.
 

Svenska Minnesförbundet har på kort tid blivit ett begrepp och har fått stort medialt utrymme. Idag är begreppet
”Att tävla i minne”
och
”Minnesatleter”
något många känner till. Att det finns ett landslag i minne och att det arrangeras SM är också väl etablerat och uppskattat.
 

Svenska Minnesförbundet
följer de regler och förordningar som WMSC har satt upp om ”Sportsmanship” samt framhåller en välkomnande och vänlig attityd som nyckelbegrepp. Alla ska erbjudas möjlighet att prova på och utvecklas i denna nya men viktiga sport.
 

”Världens bästa minnen”
 

Under hösten 2014 följde dokumentärfilmaren Linus Lindahl delar av Svenska Minneslandslaget. ”Världens bästa minnen” lyfter fram tre minnesatleter, regerande världsmästaren Jonas von Essen, Yanhjaa Altansuh och Marwin Wallonius, samt förbundskaptenen för landslaget Idriz Zogaj. Deras förberedelser inför SM på Stadsbiblioteket i Göteborg där Jonas bland annat slår ett världsrekord och sedan VM där Sverige tar hem lagguldet och Jonas försvarar sin världsmästartitel från 2013!
 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Logistri Fastighets AB har tecknat villkorat avtal om förvärv av tre nybyggda lager- och lättindustrifastigheter

Published

on

By

Logistri Fastighets AB (publ) (”Logistri”) meddelar idag att bolaget tecknat villkorade aktieöverlåtelseavtal gällande 100 % av aktierna i tre fastighetägande bolag för en portfölj med tre fastigheter med ett sammanlagt fastighetsvärde om cirka 142,4 mkr. Avtalen är villkorade av att bolaget erhåller skuldfinansiering på marknadsmässiga villkor senast 15 september.

Fastigheterna är belägna i södra Sverige och omfattar 7 164 m2 uthyrbar area med total hyresintäkt om cirka 10,7 mkr och ett driftnetto om cirka 10,3 mkr. Avtalen är så kallade dubbel- och trippelnetto avtal där hyresgästerna svarar för all drift och löpande underhåll. Fastigheterna kommer miljöcertifieras enligt Sweden Green Building Council. Fastigheterna är fullt uthyrda till starka hyresgäster, Vattenfall, Ramudden och HydX, med en viktad återstående hyrestid (WAULT) om cirka 10 år vid tillträdet.

I portföljen är två av fastigheterna, Ränndalen 6 och Ventilen 1, under uppförande och en fastighet,
Fargo 4, färdigställdes 2021. Tillträde beräknas ske under Q3 och Q4 2024.
 

Logistri avser att finansiera transaktionerna med medel från befintlig kassa och upptagande av nya lån från svenska affärsbanker, med en belåningsgrad om cirka 50 %. Säljare är två privata fastighetsbolag. Aktieöverlåtelseavtalen innehåller marknadsmässiga garantier och köpeskillingen för aktierna beräknas efter sedvanligt avdrag för latent skatt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

David Träff, Verkställande direktör
Logistri fastighets AB (publ)
Telefon: + 46 (0) 70 089 04 66
David.traff@logistri.se              

Om Logistri Fastighets AB

Logistri Fastighets AB (publ) är ett fastighetsbolag som investerar i kommersiella fastigheter främst inom segmenten lätt industri, lager och logistik. Visionen är att vara en stabil och långsiktig partner till företag som efterfrågar verksamhetsanpassade och hållbara lokaler. Bolagets övergripande målsättning är att med högt kundförtroende generera ett stabilt kassaflöde och en hög riskjusterad avkastning. Våra hyresgäster är verksamma inom olika branscher där flertalet är svenska och internationella industri- och verkstadsbolag. Fastigheterna ligger i Stockholm, Göteborg samt i södra och mellersta Sverige, i nära anslutning till strategisk infrastruktur som större vägar, järnväg och hamnar. Bolaget har huvudkontor i Stockholm.  Bolagets aktie noterades på Spotlight Stock Market 2017.

För mer information gällande Logistri Fastighets AB, vänligen besök www.logistri.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Justerade jämförelsesiffror med anledning av ny organisation

Published

on

By

Som tidigare meddelats trädde en ny organisation i kraft i banken den 1 april 2024 i syfte att skapa en mer effektiv och affärsnära organisation genom ökad decentralisering.

Den nya organisationen påverkar segmentsredovisningen enligt följande:

  • Till segmentet Handelsbanken Sverige har delar av centrala personal-, ekonomi- och informationsavdelningarna samt enheten för att förhindra finansiell kriminalitet överförts. Dessa delar ingick tidigare i Övriga enheter som inte redovisas i segmenten. I tillägg har delar av affärsstödet som tidigare ingick i segmentet Handelsbanken Capital Markets överförts till Handelsbanken Sverige.
  • Till Handelsbanken Markets (tidigare Handelsbanken Capital Markets) har delar av Handelsbankens IT-avdelning överförts. Dessa ingick tidigare i Övriga enheter som inte redovisas i segmenten.
  • Till Övriga enheter som inte redovisas i segmenten har verksamheterna i Luxemburg och New York, det vill säga verksamheter utanför hemmamarknaderna, överförts. Tidigare ingick dessa enheter i Handelsbanken Capital Markets.  

Omräknade historiska siffror för de senaste nio kvartalen finns tillgängliga på handelsbanken.com/ir.

För ytterligare information kontakta:
Peter Grabe, chef Investor Relations, +46 70 559 11 67

Denna information är sådan som Handelsbanken är skyldig att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. För mer information om Handelsbanken hänvisas till: www.handelsbanken.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kontrollbalansräkning utvisar att det egna kapitalet i Ectin Research AB understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet och styrelsen kommer att kalla till en första kontrollstämma

Published

on

By

Som offentliggjordes i pressmeddelande den 20 juni 2024 fann styrelsen för Ectin Research AB (publ) (”Ectin” eller ”Bolaget”) anledning att anta att det egna kapitalet understeg hälften av det registrerade aktiekapitalet och beslutade därför att upprätta en kontrollbalansräkning. Styrelsen för Ectin har upprättat kontrollbalansräkningen och den har granskats av Bolagets revisor. Kontrollbalansräkningen utvisar att Bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet om 1 586 293,50 kronor.

Ectin har trots intensivt arbete under våren med att försöka finansiera Bolaget inte hittat någon lösning för sin ansträngda finansiella situation på kort och medellång sikt. Exempelvis har förutsättningarna för en företrädesemission genomlysts, vilken styrelsen beslutat inte vara en framkomlig väg.

Styrelsen kommer med anledning därav att kalla till extra bolagsstämma (s.k. första kontrollstämma enligt aktiebolagslagen). Kallelse till extra bolagsstämma, tillika första kontrollstämma, kommer offentliggöras genom ett separat pressmeddelande.

Denna information är sådan information som Ectin Research AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-07-05, 17.30 CEST.

För mer information, vänligen kontakta:

Hans-Peter Ostler, styrelseordförande i Ectin Research AB

Tele: +46 70-496 96 66

E-mail: hpostler@icloud.com

Om Ectin Research AB

Ectin Research AB är ett forskningsbolag som utvecklar läkemedelskandidaten MFA-370 för behandling av cancer. MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. I prekliniska studier har substanserna visat att de tillsammans uppnår potentierad anticancereffekt. Prekliniska resultat visar också att MFA-370 i flera olika aggressiva cancertyper har både en hämmande effekt på cancercelltillväxten samt stimulerar cancercelldöd.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.