Connect with us

Marknadsnyheter

DevPort AB (publ) redovisar delårsrapport för januari-september 2024

Published

on

Pressmeddelande den 5 november 2024, kl. 08:00 CET

DevPort AB (publ) (”DevPort” eller ”Bolaget”) fortsätter att redovisa ett stabilt resultat för årets tredje kvartal. Bolagets rörelseresultat uppgick till 6,3 (8,7) MSEK och omsättningen uppgick till 111,1 (116,6) MSEK. Tillväxten har avtagit som ett resultat av rådande konjunkturläge. DevPort står på en stabil grund per utgången av kvartalet, med likvida medel om 74,0 (45,7) MSEK.

Tredje kvartalet (juli – september 2024)

  • Rörelsens nettoomsättning minskade med -4,7 % till 111,1 (116,6) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till 6,3 (8,7) MSEK, vilket gav en rörelsemarginal på 5,7 (7,4) %
  • Resultatet efter skatt uppgick till 5,0 (6,6) MSEK, vilket gav en nettomarginal på 4,5 (5,6) %
  • Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till 0,49 (0,66) SEK

Perioden (januari – september 2024)

  • Rörelsens nettoomsättning minskade med -2,3 % till 397,6 (407,0) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till 27,3 (32,4) MSEK, vilket gav en rörelsemarginal på 6,9 (7,9) %
  • Resultatet efter skatt uppgick till 20,9 (24,5) MSEK, vilket gav en nettomarginal på 5,3 (6,0) %
  • Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till 2,07 (2,43) SEK
  • Soliditeten uppgick till 47,1 (44,7) % per utgången av kvartalet
  • Koncernens likvida medel uppgick till 74,0 (45,7) MSEK per utgången av kvartalet – därutöver hade koncernen outnyttjade kreditlöften om 50,0 (50,0) MSEK

Väsentliga händelser i tredje kvartalet (juli – september 2024)

  • Inga väsentliga händelser har inträffat under tredje kvartalet.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • DevPorts styrelse har anställt Björn Arkenfall som ny VD och koncernchef för DevPort. Björn tillträder sin nya tjänst den 6 november 2024.

Delårsrapporten i sin helhet återfinns på Bolagets hemsida, www.devport.se.

VD har ordet – Fortsatt stabilt för DevPort

Kvartalet som gått

Tredje kvartalet är normalt det tuffaste kvartalet för ett konsultbolag med tanke på minskad debitering under semesterperioden. Effekterna av Uthyrningslagen har också påverkat DevPort negativt dock med en viss återhämtning i slutet av perioden. Omsättningen, 111,1 (116,6) MSEK, blev något lägre än samma period föregående år men i rådande konjunkturläge ligger vi på stabila nivåer, även om rörelseresultatet, 6,3 (8,7) MSEK, sjönk under perioden. Vi har samtidigt haft en del extra kostnader av engångskaraktär kopplat till flytt av nytt huvudkontor och dubbla hyror. Vi ser en viss stabilisering för DevPort i september men vi räknar med att tillväxten först tar fart under nästa år.
Under perioden har vi stärkt likviditeten ytterligare i koncernen och är på rekordnivå, 74,0 MSEK (45,7) MSEK. Därutöver hade koncernen också outnyttjade kreditlöften om 50,0 (50,0) MSEK vid periodens utgång.

Vår strategi att öka vår andel projektleveranser där vi genomför uppdrag primärt i våra lokaler fortgår och vi har under kvartalet fått flera sådana affärer som kommer påbörjas under fjärde kvartalet. Detta ser vi som väldigt positivt och vi tror den trenden kommer fortsätta öka starkt under nästa år.
Vi har också förlängt ett projektåtagande med en av våra större kunder inom fordonsindustrin. Projektet omfattar 8–10 personer.

Vi har under perioden inlett samarbete med större världsomspännande partners. Det rör sig om företag som har lågkostnadsleveranser och affärer till kunder runt om i Sverige och i världen. De stärker ytterligare DevPorts erbjudande inom projektleveranser men där också DevPort kan stärka partners projektleveranser.

Vi har under kvartalet flyttat vårt huvudkontor och regionkontor i Göteborg till nya lokaler där vi får större och mer ändamålsenliga utrymmen för bland annat projektverksamheten. Vi samlar också alla DevPorts verksamheter i Göteborg under ett och samma tak. Flytten medförde en del investeringar samt en del direkta kostnader under perioden.

Vi har vunnit ett större IT-utvecklingsuppdrag under perioden för en kund i södra Sverige vilket innebär att vi nu etablerar IT-leverans från vår södra region.

Vi ser också ett ökat intresse av AI-relaterade projekt där vi under perioden arbetat med flera förfrågningar där vi ser fram emot beställningar under fjärde kvartalet.

Vi har i slutet på perioden startat upp en satsning inom region Öst (Stockholmsområdet) med bland annat ökad säljkraft för att möta de behov som vi ser inom exempelvis Digitala lösningar.

Framtiden

DevPort har påverkats av lågkonjunkturen samt av Uthyrningslagen där kunder har avslutat enskilda uppdrag tidigare än planerat samt rekryterat medarbetare som varit i kunduppdrag från oss. Det har primärt pågått under tredje kvartalet i år. Vi tror att det kommer fortsätta att påverka oss negativt under resterande del av året, men i minskad omfattning.

Vår starka kassa innebär möjligheter för DevPort så som exempelvis förvärv och uppstart av nya kontor. Det är i lågkonjunktur som vi förbereder oss och skapar möjligheter för tillväxt.

Våra stora kunder fortsätter att visa starka resultat även om de också påverkas av det allmänna konjunkturläget. Framför allt innebär det att kunderna fortsatt är försiktigare än normalt vilket påverkar konsultinköpen. Det är något vi är vana vid att hantera och vändningen brukar komma snabbare än man förväntar sig. Samtidigt är marknadsläget svårbedömt men vi bedömer att behoven långsamt kommer öka under första kvartalet nästa år för att sedan fortsätta att öka.

Vi förväntar oss att 30 % av årets omsättning kommer komma från kunder utanför den traditionella fordonsindustrin, vilket innebär att vi tar ett stort steg mot vårt långsiktiga mål om 40 % av vår omsättning från kunder inom våra andra branscher. Det innebär ett viktigt delmål som ger oss en mer spridd kundbas och ökade intäktsmöjligheter.

Vi har gått vidare i utvärdering gällande ramavtal till en ny större potentiell industrikund där vi räknar med besked under fjärde kvartalet.

Trots att vi är mitt i en lågkonjunktur så ser det fortsatt relativt stabilt ut för DevPort med goda förutsättningar framåt. Detta mycket tack vare våra medarbetare, ledare och partners som fortsatt gör ett mycket bra jobb!

Jag vill också tacka för mina nästan nio år som VD och koncernchef för DevPort nu när jag kommer lämna VD-posten. Samtidigt önskar jag min efterträdare, Björn Arkenfall, stort lycka till i rollen som VD och att få arbeta med alla de möjligheter som DevPort har framför sig – Proud to be!

Nils Malmros

VD och koncernchef

Finansiell kalender

4 feb 2025, 08.00                            Bokslutskommuniké 2024

14 maj 2025, 14.00                          Delårsrapport jan – mar 2025

14 maj 2025, 16.00                          Årsstämma 2025

19 aug 2025, 08.00                          Delårsrapport jan – jun 2025

28 okt 2025, 08.00                          Delårsrapport jan – sep 2025

3 feb 2026, 08.00                            Bokslutskommuniké 2025

För ytterligare information

Nils Malmros, VD DevPort AB, tfn: 073 620 87 00 eller e-post: nils.malmros@devport.se

Denna information är sådan information som DevPort AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 november, 2024 kl. 08:00 CET.

DevPort är ett svenskt teknikkonsultbolag och agerar som oberoende rådgivare och utvecklingspartner med kundens bästa för ögonen. DevPorts verksamhet kan delas in i tre huvudområden; Produktutveckling, Produktionsutveckling och Digitala lösningar. Huvudkunderna återfinns inom utvecklingsintensiv industri. DevPort sysselsätter ca 500 personer fördelat på egna anställda och underkonsulter. DevPort grundades 2008 och listades i december 2017 på Nasdaq First North Premier Growth Market. Huvudkontoret ligger i Göteborg med lokalkontor i Linköping, Jönköping, Stockholm, Helsingborg och Karlskrona.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

För mer information, besök www.devport.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Robert Hellgren: ”Med TimeFlow skapar vi säkrare arbetsplatser för hantverkare”

Published

on

By

Robert Hellgren: TimeFlow revolutionerar säkerheten i hantverksbranschen
Entreprenören Robert Hellgren har med sitt innovativa affärssystem TimeFlow skapat en lösning som inte bara effektiviserar företagens vardag – det räddar också liv. Med avancerad AI-teknik och smarta säkerhetsfunktioner hjälper TimeFlow hantverkare att minimera risker och skapa tryggare arbetsplatser. Vill du ligga steget före? TimeFlow är verktyget som gör skillnad.

Hur AI och maskininlärning revolutionerar hantverksbranschen: Robert Hellgren och TimeFlow visar vägen

Hantverksbranschen står inför en teknologisk revolution där AI och maskininlärning kan förändra hur företag arbetar, planerar och levererar sina tjänster. I centrum av denna förändring står entreprenören och innovatören Robert Hellgren, som med sitt banbrytande affärssystem TimeFlow sätter nya standarder för effektivitet och digitalisering inom branschen. TimeFlow är mer än bara ett system – det är en vision om en moderniserad och framtidssäkrad hantverkssektor.

AI och maskininlärning: En game changer för hantverkare

AI och maskininlärning erbjuder unika möjligheter att förbättra processer och fatta bättre beslut baserat på data. För hantverksföretag innebär det att:

  • Automatisera rutiner: Uppgifter som tidsrapportering, fakturering och projektplanering kan automatiseras, vilket sparar tid och minskar risken för fel.
  • Analysera data i realtid: Genom att samla in och analysera data kan företag få insikter om projektens framsteg, kostnader och potentiella risker.
  • Förutse problem: AI-algoritmer kan identifiera risker innan de uppstår, vilket minskar förseningar och kostsamma misstag.

”Vi är mitt i en teknologisk revolution där AI och maskininlärning ger oss verktygen att arbeta smartare, inte hårdare,” säger Robert Hellgren, grundaren av TimeFlow.

TimeFlow: Robert Hellgrens vision i praktiken

TimeFlow är ett affärssystem som utnyttjar kraften i AI och maskininlärning för att förenkla och förbättra hantverksföretagens verksamhet. Robert Hellgren har skapat TimeFlow med hantverkarnas verkliga behov i åtanke, och systemet är designat för att vara både användarvänligt och tekniskt avancerat.

Med TimeFlow kan företag:

  • Automatisera projektledning: Systemet optimerar resurser och schemaläggning med hjälp av AI.
  • Förbättra säkerheten: TimeFlow identifierar risker på arbetsplatsen och föreslår åtgärder för att minimera olyckor.
  • Spara tid och pengar: Genom att eliminera manuella processer frigörs tid som kan läggas på att leverera högkvalitativa tjänster.

”TimeFlow är inte bara ett affärssystem – det är en plattform som hjälper företag att växa och anpassa sig till en digital framtid,” förklarar Robert Hellgren.

Ett steg före med TimeFlow

En av de största fördelarna med TimeFlow är dess skalbarhet och flexibilitet. Systemet är utformat för att passa allt från små hantverksföretag till stora organisationer. Robert Hellgren har dessutom inkluderat funktioner som gör TimeFlow tillgängligt för internationella marknader som USA, England, Tyskland och Norden.

”Hantverksbranschen har länge saknat ett modernt verktyg som verkligen möter dess behov. Med TimeFlow vill jag fylla det tomrummet,” säger Robert Hellgren.

TimeFlow är byggt med den senaste programmeringstekniken, samma som används inom modern AI-utveckling. Detta gör det till ett framtidssäkert val för företag som vill ligga i framkant.

Robert Hellgrens framtidsvision

För Robert Hellgren är TimeFlow bara början. Hans vision är att driva en bredare digitalisering av hantverksbranschen och använda teknik för att förbättra både företagens lönsamhet och kundupplevelse.

”Vi står på tröskeln till en ny era, och jag vill att hantverksbranschen ska vara en del av den resan. Med TimeFlow kan vi inte bara effektivisera arbetet utan också förändra hur branschen uppfattas,” säger Robert Hellgren.

Han ser en framtid där AI och maskininlärning blir lika naturliga verktyg för hantverkare som hammaren och sågen är idag.

En bransch i förändring

Hantverksbranschen har historiskt sett varit långsam med att anamma ny teknik, men det håller nu på att förändras. Tack vare innovatörer som Robert Hellgren och system som TimeFlow finns det nu en konkret möjlighet för företag att modernisera och optimera sina processer.

”Teknik är inte längre en lyx – det är en nödvändighet. Med TimeFlow har jag skapat en lösning som hjälper hantverkare att möta framtiden med självförtroende,” avslutar Robert Hellgren.

Slutsats

AI och maskininlärning har potentialen att revolutionera hantverksbranschen, och med TimeFlow visar Robert Hellgren vägen. Genom att kombinera teknisk innovation med praktisk erfarenhet har han skapat ett system som inte bara möter dagens behov utan också förbereder företag för framtidens utmaningar. Med TimeFlow och Robert Hellgren i spetsen går hantverksbranschen in i en ny, digitaliserad era där effektivitet, säkerhet och innovation står i fokus.

Robert Hellgren

Storgatan 11B

171 63 SOLNA

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Wincher releases a new tool to help local businesses get found on Google Maps

Published

on

By

Stockholm, Sweden, December 26, 2024 Wincher, a leading provider of SEO performance tracking tools trusted by businesses worldwide, has officially launched its new Local Rank Tracker. This release strengthens Wincher’s product portfolio, offering businesses a more comprehensive suite of SEO solutions.

Wincher, renowned for its accurate and user-friendly SEO toolkit, has established itself as a trusted resource for businesses looking to boost their search visibility. With the introduction of its Local Rank Tracker, the platform significantly expands its offering, empowering users to monitor their performance on Google Maps.

The Local Rank Tracker tool delivers actionable insights that enable businesses to fine-tune their local SEO strategies, providing clear and easily interpretable data to drive measurable improvements in local search performance. 

“Today, nearly every customer’s journey starts online. For local businesses, this means that being easily found on Google Maps it’s a necessity”, said Kim Ängalid, Founder & CEO of Wincher. “With the Local Rank Tracker, we’ve created a solution that streamlines local SEO, helping businesses easily track their rankings on Google Maps and refine their strategies. We’re confident this tool will provide businesses with the clarity they need to improve their local visibility and grow their customer base.

The Local Rank Tracker is designed for businesses of all sizes, from small local shops to large service providers, and is available to all Wincher users.

Learn more about the Local Rank Tracker tool at wincher.com/local-rank-tracker

For more information about Wincher, please contact: 

Kim Ängalid

CEO

kim@wincher.com

Founded in 2013, Wincher is a user-friendly search visibility platform trusted by over 700,000 users in nearly 150 countries. The platform helps businesses track keyword rankings and monitor SEO performance through powerful yet easy-to-use tools. Today, it tracks rankings for over 1M websites worldwide.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Här är det dyrast att separera i Sverige

Published

on

By

Hypoteket har med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik räknat ut vad kontantinsatsen blir för två personer som vill köpa varsin trea i en av Sveriges 50 största kommuner. I Stockholms kommun är det dyrast, här blir kontantinsatsen för två treor 1 863 608 kronor. I Borlänge, där det är billigast, handlar det om 382 590 kronor i kontantinsats för två treor.

Antal skilsmässor 2023 

Antalet skilsmässor per gift invånare under 2023 var det lägsta på hela 2000-talet. 2023 registrerades 21 231 skilsmässor i Sverige. Många som separerar gör det från samboförhållanden. Det finns dock ingen samlad statistik på hur många samboförhållanden som leder till separation. 

Om uträkningen 

Hypoteket har via Svensk Mäklarstatistik tagit fram underlag som visar medelpriset på treor i Sveriges 50 största kommuner. Från detta medelpris på treor har vi räknat fram hur mycket kontantinsatsen blir, för en och för två personer (baserat på 15 procent). 

Storstadskommunerna Stockholm, Malmö, Göteborg

Allra dyrast är det för paret som ska köpa varsin trea i Stockholms kommun. Här blir kontantinsatsen per trea  931 804 kronor, och 1 863 608 för två. 

I Göteborg blir kontantinsatsen per trea 541 148 kronor, och 1 082 295 kronor för två. I Malmö blir kontantinsatsen för en trea 404 640 kronor, och 809 280 kronor för två. 

Kommuner exklusive Stockholm, Malmö och Göteborg 

Hypotekets sammanställning visar att det är dyrast att separera i Sundbyberg, Solna och i Nacka  För att två personer ska kunna köpa varsin trea i Sundbyberg krävs en kontantinsats på 661 804 kronor per person, 1 323 608 kronor för två. 

Billigast är det för dem som separerar i Borlänge. Två kontantinsatser för två treor kostar sammanlagt 382 590 kronor. 

Claudia Wörmann, boendeekonom på Hypoteket, menar att gruppen som flyttar på grund av separation ofta kommer i skymundan av andra. De ekonomiska förutsättningarna försämras i ett slag när kostnader som tidigare delats på två ska bäras av en. Det är en sak att ha råd med kontantinsatsen, du ska också beviljas lån, kunna amortera och klara dina nya vardagskostnader på en inkomst. Till det ska läggas kostnaden för att två separata hem ska inredas, vilket också kan bli kännbart ekonomiskt. Kontantinsatsen för den nya bostaden är endast en liten del av kostnaderna som kan uppstå. 

Separerar man med barn handlar det ofta om att hitta två bostäder i närheten av varandra. Många föräldrar prioriterarar att barnen ska kunna gå emellan eller åtminstone med lätthet ta sig från en förälder till en annan. Sannolikt väger man också in aspekten att ha det sociala nätverket. Gruppen som flyttar på grund av skilsmässa är därmed ganska begränsade i sitt geografiska sökområde. Är man bosatt i en kommun med höga medelpriser kan andra överväga att flytta till en billigare kommun. Det är dock inte alls lika lätt för personer som flyttar på grund av skilsmässa och med barn.  

– Separationer sker överallt och tar ingen hänsyn till om du bor i en kommun med högre eller lägre bostadspriser. Förhoppningsvis kan man också säga att de som ska köpa varsin trea där det är dyrare bostadspriser sannolikt också säljer något som är dyrare. Det underlättar ju om man säljer sin nuvarande bostad med vinst  för att klara nästa steg i livet efter en separation. Får man inte ihop kalkylen köper man något mindre eller en bostad längre ut. Om ändringarna av kravet på kontantinsats går igenom kan det även gagna människor som separerar. Att gå från 15 till 10 procent i kontantinsats kan göra stor skillnad för den här gruppen,  säger Claudia Wörmann. 

Fem dyraste kommunerna att separera i

Exklusive Stockholm, Malmö, Göteborg

  1. Sundbyberg
  2. Solna
  3. Nacka
  4. Varberg
  5. Kungsbacka 

Fem billigaste kommunerna att separera i 

Exklusive Stockholm, Malmö, Göteborg

  1. Borlänge
  2. Kristianstad 
  3. Trollhättan 
  4. Uddevalla
  5. Skövde

Bifogas uträkning Sveriges 50 största kommuner

För mer information, annan geotafisk indelning eller kommentarer

Claudia Wörmann, boendeekonom på Hypoteket 

claudia@hypoteket.com eller 0709 90 68 14  

Hypoteket har sedan 2018 hjälpt bolånekunder att sänka sina boendekostnader genom ett digitalt, enkelt och smidigt bolån där alla får en låg ränta utan förhandling. Bolånen finansieras av Nordens största pensionsfonder och försäkringsbolag. Enligt jämförelsetjänsten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.