Connect with us

Marknadsnyheter

Åtta tävlar om titeln Årets Nyföretagarkommun 2024

Published

on

Åtta kommuner är nominerade till priset Årets Nyföretagarkommun 2023. Förutom titeln tävlar de om 100 000 kronor, pengar som ska användas till att inspirera, lyfta och stärka lokala entreprenörer. Bakom priset står Visma Spcs och NyföretagarCentrum Sverige.

– Fyra av fem jobb genereras av nya små och medelstora företag. Därför är det viktigare än någonsin att fler människor väljer att starta, driva och vidareutveckla sina egna företag. Detta leder till ökade skatteintäkter och ett mer motståndskraftigt näringsliv. För att Sverige ska säkra sysselsättning, välfärd och kontinuerlig tillväxt är det av största vikt. Att skapa ett stödjande klimat för lokala företag och inspirera nya entreprenörer att våga starta eget borde därför vara en prioritet för kommunerna, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

De nominerade (i respektive kategori) till priset Årets Nyföretagarkommun 2024 är:

  • Vaxholm (pendlingskommun nära en storstad)
  • Borlänge (större stad)
  • Valdemarsvik (pendlingskommun nära en större stad)
  • Tranemo (långpendlingskommun nära en större stad)
  • Kiruna (mindre stad/tätort)
  • Högsby (pendlingskommun till mindre tätort)
  • Dorotea (landsbygdskommun, ej nära större stad)
  • Leksand (landsbygdskommun med besöksnäring)

De åtta kommunerna är nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2023 till och med 30 juni 2024 och kategoriseras enligt SKL:s kommungruppsindelning. Statistiken över nyföretagandet hämtas från Bolagsverket. En jury med representanter från både Visma Spcs och NyföretagarCentrum Sverige kommer nu att bedöma de nominerade kommunernas insatser för att få fler att starta företag och stärka entreprenörskapet.

– Nyföretagande är avgörande för Sveriges ekonomiska tillväxt, framtid och utveckling. Med detta pris vill vi uppmärksamma de kommuner som aktivt stödjer nyföretagande och entreprenörskap, och inspirera fler att följa i deras fotspår, säger Harry Goldman, VD, NyföretagarCentrum Sverige.

Prissumman på 100 000 kronor delas ut till olika lokala initiativ eller organisationer under tre års tid, i samråd mellan vinnarkommunen och instiftare. Tidigare år har prissumman, som kommer ur Vismafonden, bland annat använts till nyföretagande med inriktning på till exempel ungdomar och jämställt företagande.
 

Priset delas ut den 12 december
 

2023 utsågs Danderyd till Årets nyföretagarkommun. Tidigare vinnare är Nyköping 2022, Nacka 2021, Båstad 2020, Åre 2019, Vellinge 2018, Askersund 2017, Östersund 2016, Ystad 2015, Simrishamn 2014, Uppvidinge 2013, Sigtuna 2012, Vara 2011, Enköping 2010, Åre och Strömstad 2009,  Norrtälje 2008, Gnosjö 2007, Helsingborg 2006 och Strängnäs 2005.

För mer information, kontakta gärna:

​Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs, 070-872 72 32, boo.gunnarson@visma.com
Harry Goldman, NyföretagarCentrum, 070-661 04 54, harry.goldman@nyforetagarcentrum.se

Om Visma Spcs
På Visma Spcs är vi övertygade om att nya idéer och företagande är nycklarna till en hållbar framtid. Med innovativa, automatiserade digitala tjänster och lösningar ger vi människor förutsättningar att fokusera på det som är viktigast för dem; att starta, driva och utveckla sina företag. 

Rent konkret är vi en av Sveriges största leverantörer, och kanske den mest erfarna, av affärskritisk programvara inom bokföring, fakturering och lönehantering till små- och medelstora företag samt redovisningsbyråer. Lång erfarenhet alltså, men med stor och ständig nyfikenhet på nya smarta lösningar för framtiden – som förenklar företagandet. Besök oss på vismaspcs.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Vinnande arkitekt utsedd för Malmö universitets nya byggnad

Published

on

By

Det är förslaget ”Magasin för kunskap” som vunnit det parallella uppdraget för Malmö universitets nya byggnad (Amphitrite 1) på Universitetsholmen. Arkitekter bakom vinnarbidraget är C.F. Møller Architects och Förstberg Ling tillsammans med stadsplaneringsföretaget Softer.

Amphitrite är centralt belägen intill universitetets profilbyggnad Niagara. Byggnaden kommer bland annat att husera Malmö universitets odontologiska fakultet (Tandvårdshögskolan) med lärandemiljöer och administrativa ytor, samt studentkårerna.

Det vinnande bidraget, ”Magasin för kunskap”, innebär att delar av den befintliga magasinsbyggnaden bevaras och att spåren från områdets hamn- och industrihistoria lyfts fram. Med välkomnande entréer, levande interiör och visuell blinkning till historien tillför den nya byggnaden inbjudande livsmiljöer för såväl studenter som malmöbor.

Amphitrite tar utgångspunkt i ett cirkulärt förhållningssätt med målet att återanvända eller återbruka den befintliga bebyggelsen och strukturen i så stor utsträckning som möjligt. Hälsa och välbefinnande främjas bland annat genom att skapa optimala förutsättningar för naturligt dagsljus, utblickar, lättillgängliga utomhusmiljöer och trivsamma arbetsmiljöer för alla.

Juryns utlåtande om det vinnande förslaget:

”Magasin för kunskap” visar lyhördhet för platsens särart och är gestaltad i fint samspel med omgivningen och sin närmaste universitetsgranne Niagara. Byggnaden bjuder in och binder samman husets alla våningsplan och erbjuder en mångfald av mötesplatser och miljöer att vistas i, såväl inom byggnaden som i mötet med omgivningen. På så sätt skapas förutsättningar för en levande campusmiljö som också blir en del av staden. Teamets inlevelseförmåga i uppgiften återspeglas i ett förhållningssätt till arkitekturen som, med respekt för kulturhistorien och med innovativa idéer, blir en värdig representant för den samhällsengagerade akademi som universitetet representerar.

– Malmö universitet är ett ungt och modernt lärosäte som vilar på akademiska traditioner. Amphitrite ska möta universitetets framtida behov, samtidigt som byggnaden också förvaltar stadens, platsens och lärosätets historia. Här ryms bland annat lärandemiljöer, arbetsplatser, studentkårerna och universitetstandvården. Vi har stora förväntningar på att Amphitrite ska bidra till ett hållbart och kreativt campus och vara en viktig plats för studenter, medarbetare och tandvårdspatienter. Vi är stolta över att vara ett urbant, öppet, samhälleligt och globalt engagerat universitet mitt i Malmö, säger Mia Rönnmar, rektor vid Malmö universitet.

– Amphitrite är en viktig pusselbit som kommer på plats, som både tillför något nytt och har en tydlig koppling till platsens och byggnadens historia. Jag är glad att vi har kunnat enas kring en byggnad med många fina kvaliteter, både arkitektoniskt och gällande hållbarhet. Amphitrite kommer att vara en social byggnad för studenterna, universitetets medarbetare och för Malmöborna. Både med sina sociala ytor invändigt, och med kopplingen till kajen och hamnbassängen där Malmö stad har skapat en inbjudande och aktiv plats, säger Stefana Hoti (MP), ordförande för stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad.

– Det är en fantastisk möjlighet att vara med och utforma Malmös nya universitetsbyggnad. Vår vision är att Amphitrite ska bli en inkluderande mötesplats för studenter och malmöbor mitt i staden och en självklar del av Malmö som internationell kunskapsstad. Med konceptet ’Magasin för kunskap’ vill vi förena framåtblickande arkitektur med platsens kulturhistoriska värden. Vi ser fram emot att utveckla förslaget i samarbete med Wihlborgs, Malmö universitet och Malmö stad, Ola Jonsson, ansvarig arkitekt och partner på C.F. Møller Architects.

– Amphitrite kommer att bli en byggnad med flexibilitet som signum, något som är viktigt både för Malmö universitets verksamhet och för platsen. Här kommer det att finnas varierade undervisnings- och arbetsmiljöer med utrymme för såväl koncentrerat arbete som kreativa övningar för Malmö universitets studenter och personal. Flexibiliteten finns också i byggnaden som sådan, med möjlighet att ställa om efter nya behov. Det är verkligen roligt att få vara med och lägga nästa pusselbit i Malmös universitetskluster och att vi får ett nytt, karakteristiskt inslag i Malmös centrala stadsbild, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Om uppdraget

Det parallella uppdraget genomfördes under våren 2024, med vidarebearbetning som tilläggsuppdrag under juni för två av de prekvalificerade teamen. Det vinnande förslaget ska nu vidareutvecklas av C.F. Møller Architects/Förstberg Ling/Softer.

Wihlborgs har sedan tidigare fått i uppdrag att i samråd med Malmö universitet och Malmö stad projektera och planera för uppförandet av byggnaden för universitets framtida förhyrning.  Inflyttning planeras till 2027/2028.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95

Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 58 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 4,6 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Fastställande av avstämningsdag för sammanläggning av aktier i Zenergy AB (publ)

Published

on

By

Styrelsen i Zenergy AB (publ) (”Bolaget”) har, med stöd av bemyndigandet från den extra bolagsstämman som hölls den 30 oktober 2024, fastställt avstämningsdag för sammanläggning av aktier till den 28 november 2024.

Sammanläggning av aktier

Den 30 oktober 2024 beslutade den extra bolagsstämman i Bolaget att genomföra en sammanläggning av aktier varvid femhundra (500) befintliga aktier ska läggas samman till en (1) aktie (sammanläggning 1:500). Styrelsen har nu, i enlighet med bolagsstämmans bemyndigande, fastställt avstämningsdag för sammanläggningen av aktier till den 28 november 2024.

Efter genomförd sammanläggning kommer det totala antalet aktier i Bolaget att minska från 3 359 746 031, varav 26 000 000 är A-aktier och 3 333 746 031 är B-aktier, till 6 719 493 aktier, varav 52 000 är A-aktier och 6 667 493 är B-aktier, med ett kvotvärde om 0,5 kronor per aktie. De aktieägare vars innehav av B-aktier inte är jämnt delbart med femhundra (500) kommer vederlagsfritt att erhålla B-aktier från Viggbyholms Gård Fastighets AB så att deras innehav av B-aktier blir jämnt delbart med femhundra (500), så kallad avrundning uppåt. Sådana B-aktier erhåller aktieägarna vederlagsfritt. Tillhandahållande av utjämningsaktier enligt ovan sker genom Euroclear Sweden AB:s försorg utan att ytterligare åtgärd behöver vidtas av Bolagets aktieägare. Sammanläggningen av aktier kommer att innebära en motsvarande omräkning av utestående teckningsoptioner och incitamentsprogram i Bolaget.

Till följd av sammanläggningen kommer Bolagets A-aktier och B-aktier att byta ISIN-kod. Från och med den 27 november 2024 handlas A-aktien med den nya ISIN-koden SE0023313051 och B-aktien med den nya ISIN-koden SE0023313069.

Tidplan för sammanläggningen

          Sista dagen för handel i Bolagets aktier innan sammanläggningen är den 26 november 2024.

          Första dagen för handel i bolagets aktier efter sammanläggningen är den 27 november 2024, vilket innebär att aktiekursen från och med denna dag kommer återspegla effekten av sammanläggningen.

          Avstämningsdag för sammanläggningen ska vara den 28 november 2024.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Nicklas Lundin, VD
E-post: nicklas.lundin@zenergy.se
Telefon: 070 777 00 99

 

 

Om Zenergy

Zenergy AB är ett svenskt företag grundat 2009 som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbesparande moduler och byggmaterial för flexibla lösningar. Zenergy baserar sitt modulkoncept på en egenutvecklad, varumärkesskyddad och patenterad teknik: Zenergy ZIP-Element.

 

Zenergys aktie är noterad på Spotlight Stock Market (ZENZIP B) och handlas via banker och fondkommissionärer. Läs mer på https://zenergy.se/investerare/. För mer information om Zenergy, vänligen besök: zenergy.se

 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ny huvudansvarig revisor för Qlife Holding AB (publ)

Published

on

By

Vid årsstämman den 26 juni 2024 valdes Göteborgs Revision Kommanditbolag (”Göteborgs Revision”) till revisionsbolag för Qlife Holding AB (publ) (”Qlife”). Göteborgs Revision utsåg Stefan Kylebäck till huvudansvarig revisor.

Qlife har informerats om att Stefan Kylebäck kommer att efterträdas av Mattias Olofson som således kommer blir ny huvudansvarig revisor för Qlife. Bytet sker omgående.

För ytterligare information vänligen kontakta: 

Thomas Warthoe, VD Qlife Holding

E-mail: tw@egoo.health

Telefon: +45-21 63 35 34

Qlife is a Swedish company based in Helsingborg, which develops and markets an innovative medical technology platform, Egoo.Health (”Egoo”), with the goal of giving people access to clinical biomarker data when testing at home. The company is listed on the Nasdaq First North Growth Market (ticker: QLIFE). G&W Fondkommission is the Company’s Certified Adviser. For additional information, please visit www.qlifeholding.com.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.