Connect with us

Marknadsnyheter

OPEN WEEK – Gothenburg Design Festival powered by HDK. 20

Published

on

to, okt 19, 2017 10:52 CET

Välkommen till OPEN WEEK – Göteborg Designfestival 2017. HDK – Högskolan för design och konsthantverk bjuder in alla till att utforska nya idéer om lärande, arbete och social jämlikhet. Programmet är skapat av studenter, alumner och personal i samarbete med kulturinstitutioner, partners och lokala och internationella utövare. Genom över sjuttio utställningar, event, workshops och samtal uppmuntrar Open Week förmågan att se, tänka, skapa och reflektera.

Programmet till Göteborg designfestival finns nu på
gothenburgdesignfestival.se

Open Week består av åtta plattformar belägna på mötesplatser och institutioner runtom i staden och angränsade områden. Varje plattform belyser olika aspekter av ”öppenhet”:

  • OW Journal – En publiceringsplattform och virtuellt utställningsrum
  • SPÄTI – En
    after-work
    plattform där samtalsämnen och människor möts.
  • OW BAMA – En utställning som visualiserar ett ekosystem av kunskaper. Utgångspunkt är HDK:s designstudenters examensprojekt 2017. 
  • OW YOUTH/CHILDREN – Ett program där du aldrig är för gammalt för att leka
  • OW DISPLAYS – En samling utställningar om att curatera utbildning, lärande och utövande 
  • NIGHT SCHOOL HDK – En öppen läroplats som vänder ut och in på universitetet
  • OPEN STUDIO – Ett nätverk av öppna designstudios som avslöjar hur samtida praktik fungerar
  • ÖPPET HUS – En dag som ger alla svar som du kanhända ha om HDK. Samtidig med öppet hus på Akademin Valand.

Onkar Kular, professor i designinterventioner och konstnärlig ledare för Open week:

– Göteborg Designfestival är ett tillfälle att synliggöra viktiga frågor som diskuteras inom Göteborgs kreativa och akademiska miljöer. Genom sina olika plattformar vill Open Week utgöra en designfestival som kan organisera, diskutera, pröva, stödja och samtidigt agera inom lokala, nationella och internationella forum. 

FESTIVALPLATSER OCH PARTNERS INKLUDERAR

Röhsska museet, Stadsbiblioteket, Riksarkivet, Blå Stället, Sjumilaskolan I Biskopsgården, Göteborg Co, Svensk Form, ADA, Art Inside Out, universitetets huvudbyggnad Humanistiska biblioteket (Göteborgs universitet), Viktors Kaffe, Chalmers, Göteborgs stadsmuseum, Sahlgrenska sjukhuset, Iaspis med flera

PRESSINBJUDAN November 20

Pressvisning måndag 20 november kl 11.00. Start på HDK, Kristinelundsgatan 6-8 för vidare visning på Röhsska museet.

Professor Onkar Kular och prefekt Ulf Dalnäs presenterar aktiviteter och plattformar inom Open week.  Efter informationen visning av aktiviteterna i HDK-huset samt utställningen OW BAMA på Röhsska museet.

Anmäl deltagande till kommunikatör
carina.krantz@hdk.gu.se
.

KONTAKT

Onkar Kular
, Professor i Designinterventioner vid HDK konstnärlig ledare av Open week

Tel: 0766-186 805,
onkar.kular@gu.se

Ulf Dalnäs
, prefekt

Tel: 0708-734 017,
ulf.dalnas@hdk.gu.se

Carina Krantz
, kommunikatör

Tel: 0701-463 996,
carina.krantz@hdk.gu.se

PRESS IMAGES

Porträttbild av Onkar Kular. Fotograf:
Jean-Baptiste Béranger

Programmet i urval. (Hela programmet på
gothenburgdesignfestival.se
)

Måndag 20 november:
vernissage på HDK, Röhsska, Göteborgs universitets huvudbyggnad i Vasaparken, Riksarkivet, Sahlgrenska sjukhuset, Humanistiska biblioteket, Viktors Kaffe och Sjumilaskolan i Biskopsgården. Utställningarna som ger samtal, workshops och visningar på flertalet språk under veckan. Premiär för SPÄTI, designad och arrangerad av Markus Miessen och Studio Nock.

Tisdag 21 november
invigs utställningen
Reality Check
på Göteborgs Stadsmuseum. Linda Hilfling Ritasdatter, Nikita Mazurov Jonas Ingvarsson ger ett minisymposium med fokus på böcker, kod och nätverk. Nina Due, chef för Röhsska museet, modererar ett samtal mellan danske arkitekten Carsten Hoff och designern Markus Bergström. Night School HDK startar med workshop/visning av
Bruce Lee Intersectional Teaching
av Lory Dance och
Unexpected Opportunities
workshop av Jonathan Appelfelt.  Dagen avslutas med Alejandro Arevena/Elemental, samtal och paneldiskussion i samarbete med Chalmers.

Onsdag 22 november
 börjar med stadsvandring med författaren och musikern Magnus Haglund. Lunchsamtal med curator Jan Boelen (ledare för Istanbuls konstbiennal) följt av professor Peter Lang i samtal med Andrea Malanski om digitalt bevarande och kulturarv. Eftermiddagen kommer innehålla workshop i fanzine-skapande. På kvällen hålls ett samtal med Daniel Rybakken, mottagare av Söderbergspriset 2017, på Stadsbiblioteket. Kvällens Night School innehåller event med 
Precarious Workers Brigade
 och 
Shadow Curriculum
 med Fredric Gunve och Judith Seng.

Torsdag 23 november:
lunchsamtal med Morten Nottelman. Night School: en kurs i hur göra arbetsprov till konstskola, en matworkshop/pratshow av Globala Tanter och
She’s a Show 
by Hanna Bergman och Linda Hintz.

Fredag 24 november:
Öppet Hus på HDK med workshops, musik och event hela dagen. Öppet Hus hålls även på Akademin Valand. Inom Night School hålls ett publikt samtal om migration, kulturarv, institutioner och social jämlikhet med Alessandro Petti, Mahmoud Kershavas, Gabi Dolff-Bonekamper (del av PARSE dialogue), samt vidare en workshop med Linda Hintz. Ett samtal om
Konsthantverk och
Etik med Christien Meindertsma  Jessica Hemmings äger rum på Röhsska museet. Designkanalen, i samarbete med Blå Stället, besöker HDK. Open Studios event kommer att äga rum runtom i Göteborg under fredagen.

Lördag–söndag 25-26 november:
flerspråkiga workshops, workshop med
Play Without Borders
på Blå Stället, kurs i bokbinderi av konstnären Olle Essvik och ett avslutningsevent arrangerat av HDK-kursen
Design Politics
med Stephen Truby, Hannes Grassegger och Christina Varvia från 
Forensic Architecture
.

Open week samarbetar även med Art Inside Out och deras nuvarande residensdeltagare Samir Alj Fält Byggstudio i en workskop och med OW Journal.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svenskt brons i minnesvärt VM

Published

on

By

Fransk-svenske Sylvain Arvidieu knep silver i minnes-VM i Lund. Vann gjorde italienaren Enrico Marraffa och på tredje plats kom Matteo Clio, Italien.  Det blev ett svenskt brons i den individuella grenen fiktiva datum. ”Det har varit ett spännande och minnesvärt VM. Förutom fantastiska resultat i tävlingen har vi även haft ett publikt program som fascinerat och imponerat på besökarna”, säger de två nöjda arrangörerna Idriz ”Minnet” Zogaj och Martin Nilsson.

Emma Andersson gjorde efterlängtad comeback på världsscenen och lyckades bärga sin första VM-medalj som vuxen när hon kom på tredje plats i grenen ”Fiktiva datum”. På 5 minuter lyckades Emma lära sig hela 82 påhittade historiska händelser och vilket år de ägde rum. Ett datum mer än fjärdeplatsen. ”Fantastiskt roligt. Det hade jag verkligen inte väntat mig när jag kom till Lund tidigare i veckan”, säger en nöjd Emma Andersson efter tävlingen. Emma placerade sig på en total 14:e plats.

Silvermedaljen har svensk känning genom Sylvain Arvidieu, eller ”Sylle”, som han är känd som bland svenskarna. ”Sylle” är svensk medborgare men tävlar för Frankrike och han har tidigare varit aktiv i Svenska Minnesförbundet där han även suttit i styrelsen. ”Sverige är mitt andra hemland så det känns otroligt kul att få prestera så här bra här”, säger en mycket glad ”Sylle”.

För nykomlingen Algot Kullberg, 19 år, från Växjö, som till vardags är värnpliktig cybersoldat i Enköping blev VM en upplevelse han sent kommer glömma. Bland annat lyckades han minnas 870 binära tal på 30 minuter. ”Det har varit kul och väldigt lärorikt. Jag är otroligt taggad inför framtida tävlingar”, säger en nöjd Algot Kullberg som placerade sig 27:a i tävlingen.

För grundaren och ordföranden av Svenska Minnesförbundet, Idriz ”Minnet” Zogaj, blev drömmen precis som han föreställt sig. En tävling som flutit på fint, utan större problem, där det både blev ett svenskt brons och där det slagits världsrekord.
”Sverige har åter visat framfötterna i minnesvärlden genom detta fantastiska arrangemang. Extra kul att det blev ett svenskt brons och att Sylle tog silver”, säger Idriz ”Minnet” Zogaj.

Den publika delen av tävlingen blev succé med fullsatta föreläsningar. ”Det har varit en otrolig glädje att få visa upp Minnesförbundet, vad vi gör och allt som är kopplat till minne, förutom tävlandet”, säger en trött men mycket glad Martin Nilsson.

Den totala tävlingen

1:a plats och ”Världens bästa minne 2024” – Enrico Marraffa, Italien

2:a plats, Sylvain Arvidieu, Frankrike (svensk medborgare boende i Norrköping)

3:e plats, Matteo Cillo, Italien

För att se vad som hänt under – följ #vmilund #wmclund

Världsrekord

Enrico Marraffa, Italien – 711 bilder memorerade i rätt ordning på 5 minuter

De svenska placeringarna

14:e plats, Emma Andersson, Alingsås

27:e plats, Algot Kullberg, Växjö (värnpliktig i Enköping)

35:e plats, Niklas Henrik Månsson

Förutom ett världsrekord har 22 nationella rekord slagits och ett oräkneligt antal personbästa noterats. Bland annat memorerade Ewelina Preś från Polen 29 blandade kortlekar i rätt ordning.

Tävlingen presenterades i samarbete med SystemWeaver.
Partners och möjliggörare för tävlingen är Lunds kommun med
Visit Skåne och Visit Lund.

All information från tävlingen hittar ni på Svenska Minnesförbundets hemsida:

www.minnesförbundet.se

Alla resultat från tävlingen hittas här:

https://www.swedishmemory.se/

För mer information kontakta:
Idriz ”Minnet” Zogaj, ordförande Svenska Minnesförbundet, tel 0734-32 00 10, epost idriz@zogaj.se

VM i Minne 2024 presenteras av

iam-memory.org         visitskane.com          visitlund.se         systemweaver.com

martinnilsson.com       plyhm.se        zogaj.se
 

Se hashtags –  #vmilund och #vmclund

Bilder:
1. Emma Andersson, 24 år, (Foto Emma Engkvist)

2. Sylvain Arvidieu, 38 år från Katrineholm, tävlandes för Frankrike men också fransk medborgare  (Foto Emma Engkvist)

3. Anton Kullberg, 19 år från Växjö som debuterar i VM för Sverige. (Foto Emma Engkvist)

4. Enrico Marraffa, Världens bästa minne 2024 (Foto: Emma Engkvist)

5. Sylvain Arvidieu (silver), Enrico Marraffa (guld) och Matteo Cillo (brons) (Foto: Engkvist)

6. Jonas von Essen, en av föreläsarna under VM i Minne 2024 (Foto Emma Engkvist)

7. Arrangörerna av VM i Minne 2024, Idriz Zogaj och Martin Nilsson (Foto: Svenska Minnesförbundet)

Världens bästa minnen

Är du nyfiken på hur det är att vara en minnesatlet?

Under hösten 2014 följde dokumentärfilmaren Linus Lindahl delar av Svenska Minneslandslaget. Den korta dokumentären ”Världens bästa minnen” lyfter fram tre minnesatleter, tvåfaldige världsmästaren Jonas von Essen, Yanhjaa Wintersoul, som kom femma i Talang och som bland annat memorerat hela IKEA katalogen, samt  Marwin Wallonius och Idriz Zogaj, landslagets förbundskapten. Deras förberedelser inför SM på Stadsbiblioteket i Göteborg där Jonas bland annat slår ett världsrekord och sedan VM där Sverige tar hem lagguldet och Jonas försvarar sin världsmästartitel från 2013. Sverige vinner åtta av elva möjliga guld.

Ni hittar länk till dokumentären här: ”Världens bästa minnen” (eller http://bit.ly/1hOjHax )

För mer information, högupplösta bilder eller bokning av intervjuer v.v. kontakta:

Idriz ”Minnet” Zogaj
Ordförande Svenska Minnesförbundet
Mobil: +46 73 – 432 00 10
idriz@zogaj.se 

Birgitta Plyhm
Plyhm Kommunikation
Mobil: +46 70 – 777 12 90 

birgitta@plyhm.se

Bakgrundsinformation
Svenska Minnesförbundet grundades av Idriz ”Minnet” Zogaj 2008. Minnesförbundets främsta uppgift är att främja och sprida minnessporten i Sverige. Detta görs genom att anordna tävlingar, såsom SM, och genom att synas i media och på andra sätt sprida och informera om denna mentala sport. Alla är välkomna att vara medlemmar i Svenska Minnesförbundet.

Stiftelsen Svenska Minnesförbundet grundades 2017 med visionen att folkbilda och nå ut med minnesträning till alla. Göra sporten folklig och sprida kunskaperna till skolor.

Göteborgs Minnesförbund grundades våren 2013 och är Sveriges första lokala minnesförbund. Svenska Minnesförbundet strävar efter att få fler lokala förbund.

Svenska Minnesförbundets två tonsättande visioner, som även är inskrivet i förbundets stadgar, är ”att träna minnet ska bli en etablerad folksport” samt ”att mental träning, där minnesträning är en tongivande del, ska ingå som en del i skolprogrammet – alla ska lära sig att förstå och träna sin hjärna”.

Sverige har varit representerat i VM sedan 2004 genom Idriz ”Minnet” Zogaj som var förste svensk att tävla i minne. Historiens första SM i Minne arrangerades 2009 i Göteborg. 2012 blev Jonas von Essen förste svensk att ta medalj i VM i Minne då han kom trea. Året därpå, 2013, krönte Jonas sin karriär med VM guld, vilket han lyckades upprepa 2014 då Sverige även vann lagguldet. Svenska minneslandslaget tog hem 8 av 11 guldmedaljer i VM 2014 och är världens bästa nation i Minne.

Svenska Minnesförbundet har på kort tid blivit ett begrepp och har fått stort medialt utrymme. Idag är begreppet ”Att tävla i minne” och ”Minnesatleter” något många känner till. Att det finns ett landslag i minne och att det arrangeras SM är också väl etablerat och uppskattat.

Svenska Minnesförbundet följer de regler och förordningar som WMSC har satt upp om ”Sportsmanship” samt framhåller en välkomnande och vänlig attityd som nyckelbegrepp. Alla ska erbjudas möjlighet att prova på och utvecklas i denna nya men viktiga sport.

2024 arrangerar Svenska Minnesförbundet VM i minne på Stadshallen i Lund.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svenskt brons i minnesvärt VM

Published

on

By

Fransk-svenske Sylvain Arvidieu knep silver i minnes-VM i Lund. Vann gjorde italienaren Enrico Marraffa och på tredje plats kom Matteo Clio, Italien.  Det blev ett svenskt brons i den individuella grenen fiktiva datum. ”Det har varit ett spännande och minnesvärt VM. Förutom fantastiska resultat i tävlingen har vi även haft ett publikt program som fascinerat och imponerat på besökarna”, säger de två nöjda arrangörerna Idriz ”Minnet” Zogaj och Martin Nilsson.

Emma Andersson gjorde efterlängtad comeback på världsscenen och lyckades bärga sin första VM-medalj som vuxen när hon kom på tredje plats i grenen ”Fiktiva datum”. På 5 minuter lyckades Emma lära sig hela 82 påhittade historiska händelser och vilket år de ägde rum. Ett datum mer än fjärdeplatsen. ”Fantastiskt roligt. Det hade jag verkligen inte väntat mig när jag kom till Lund tidigare i veckan”, säger en nöjd Emma Andersson efter tävlingen. Emma placerade sig på en total 14:e plats.

Silvermedaljen har svensk känning genom Sylvain Arvidieu, eller ”Sylle”, som han är känd som bland svenskarna. ”Sylle” är svensk medborgare men tävlar för Frankrike och han har tidigare varit aktiv i Svenska Minnesförbundet där han även suttit i styrelsen. ”Sverige är mitt andra hemland så det känns otroligt kul att få prestera så här bra här”, säger en mycket glad ”Sylle”.

För nykomlingen Algot Kullberg, 19 år, från Växjö, som till vardags är värnpliktig cybersoldat i Enköping blev VM en upplevelse han sent kommer glömma. Bland annat lyckades han minnas 870 binära tal på 30 minuter. ”Det har varit kul och väldigt lärorikt. Jag är otroligt taggad inför framtida tävlingar”, säger en nöjd Algot Kullberg som placerade sig 27:a i tävlingen.

För grundaren och ordföranden av Svenska Minnesförbundet, Idriz ”Minnet” Zogaj, blev drömmen precis som han föreställt sig. En tävling som flutit på fint, utan större problem, där det både blev ett svenskt brons och där det slagits världsrekord.
”Sverige har åter visat framfötterna i minnesvärlden genom detta fantastiska arrangemang. Extra kul att det blev ett svenskt brons och att Sylle tog silver”, säger Idriz ”Minnet” Zogaj.

Den publika delen av tävlingen blev succé med fullsatta föreläsningar. ”Det har varit en otrolig glädje att få visa upp Minnesförbundet, vad vi gör och allt som är kopplat till minne, förutom tävlandet”, säger en trött men mycket glad Martin Nilsson.

Den totala tävlingen

1:a plats och ”Världens bästa minne 2024” – Enrico Marraffa, Italien

2:a plats, Sylvain Arvidieu, Frankrike (svensk medborgare boende i Norrköping)

3:e plats, Matteo Cillo, Italien

För att se vad som hänt under – följ #vmilund #wmclund

Världsrekord

Enrico Marraffa, Italien – 711 bilder memorerade i rätt ordning på 5 minuter

De svenska placeringarna

14:e plats, Emma Andersson, Alingsås

27:e plats, Algot Kullberg, Växjö (värnpliktig i Enköping)

35:e plats, Niklas Henrik Månsson

Förutom ett världsrekord har 22 nationella rekord slagits och ett oräkneligt antal personbästa noterats. Bland annat memorerade Ewelina Preś från Polen 29 blandade kortlekar i rätt ordning.

Tävlingen presenterades i samarbete med SystemWeaver.
Partners och möjliggörare för tävlingen är Lunds kommun med
Visit Skåne och Visit Lund.

All information från tävlingen hittar ni på Svenska Minnesförbundets hemsida:

www.minnesförbundet.se

Alla resultat från tävlingen hittas här:

https://www.swedishmemory.se/

För mer information kontakta:
Idriz ”Minnet” Zogaj, ordförande Svenska Minnesförbundet, tel 0734-32 00 10, epost idriz@zogaj.se

VM i Minne 2024 presenteras av

iam-memory.org         visitskane.com          visitlund.se         systemweaver.com

martinnilsson.com       plyhm.se        zogaj.se
 

Se hashtags –  #vmilund och #vmclund

Bilder:
1. Emma Andersson, 24 år, (Foto Emma Engkvist)

2. Sylvain Arvidieu, 38 år från Katrineholm, tävlandes för Frankrike men också fransk medborgare  (Foto Emma Engkvist)

3. Anton Kullberg, 19 år från Växjö som debuterar i VM för Sverige. (Foto Emma Engkvist)

4. Enrico Marraffa, Världens bästa minne 2024 (Foto: Emma Engkvist)

5. Sylvain Arvidieu (silver), Enrico Marraffa (guld) och Matteo Cillo (brons) (Foto: Engkvist)

6. Jonas von Essen, en av föreläsarna under VM i Minne 2024 (Foto Emma Engkvist)

7. Arrangörerna av VM i Minne 2024, Idriz Zogaj och Martin Nilsson (Foto: Svenska Minnesförbundet)

Världens bästa minnen

Är du nyfiken på hur det är att vara en minnesatlet?

Under hösten 2014 följde dokumentärfilmaren Linus Lindahl delar av Svenska Minneslandslaget. Den korta dokumentären ”Världens bästa minnen” lyfter fram tre minnesatleter, tvåfaldige världsmästaren Jonas von Essen, Yanhjaa Wintersoul, som kom femma i Talang och som bland annat memorerat hela IKEA katalogen, samt  Marwin Wallonius och Idriz Zogaj, landslagets förbundskapten. Deras förberedelser inför SM på Stadsbiblioteket i Göteborg där Jonas bland annat slår ett världsrekord och sedan VM där Sverige tar hem lagguldet och Jonas försvarar sin världsmästartitel från 2013. Sverige vinner åtta av elva möjliga guld.

Ni hittar länk till dokumentären här: ”Världens bästa minnen” (eller http://bit.ly/1hOjHax )

För mer information, högupplösta bilder eller bokning av intervjuer v.v. kontakta:

Idriz ”Minnet” Zogaj
Ordförande Svenska Minnesförbundet
Mobil: +46 73 – 432 00 10
idriz@zogaj.se 

Birgitta Plyhm
Plyhm Kommunikation
Mobil: +46 70 – 777 12 90 

birgitta@plyhm.se

Bakgrundsinformation
Svenska Minnesförbundet grundades av Idriz ”Minnet” Zogaj 2008. Minnesförbundets främsta uppgift är att främja och sprida minnessporten i Sverige. Detta görs genom att anordna tävlingar, såsom SM, och genom att synas i media och på andra sätt sprida och informera om denna mentala sport. Alla är välkomna att vara medlemmar i Svenska Minnesförbundet.

Stiftelsen Svenska Minnesförbundet grundades 2017 med visionen att folkbilda och nå ut med minnesträning till alla. Göra sporten folklig och sprida kunskaperna till skolor.

Göteborgs Minnesförbund grundades våren 2013 och är Sveriges första lokala minnesförbund. Svenska Minnesförbundet strävar efter att få fler lokala förbund.

Svenska Minnesförbundets två tonsättande visioner, som även är inskrivet i förbundets stadgar, är ”att träna minnet ska bli en etablerad folksport” samt ”att mental träning, där minnesträning är en tongivande del, ska ingå som en del i skolprogrammet – alla ska lära sig att förstå och träna sin hjärna”.

Sverige har varit representerat i VM sedan 2004 genom Idriz ”Minnet” Zogaj som var förste svensk att tävla i minne. Historiens första SM i Minne arrangerades 2009 i Göteborg. 2012 blev Jonas von Essen förste svensk att ta medalj i VM i Minne då han kom trea. Året därpå, 2013, krönte Jonas sin karriär med VM guld, vilket han lyckades upprepa 2014 då Sverige även vann lagguldet. Svenska minneslandslaget tog hem 8 av 11 guldmedaljer i VM 2014 och är världens bästa nation i Minne.

Svenska Minnesförbundet har på kort tid blivit ett begrepp och har fått stort medialt utrymme. Idag är begreppet ”Att tävla i minne” och ”Minnesatleter” något många känner till. Att det finns ett landslag i minne och att det arrangeras SM är också väl etablerat och uppskattat.

Svenska Minnesförbundet följer de regler och förordningar som WMSC har satt upp om ”Sportsmanship” samt framhåller en välkomnande och vänlig attityd som nyckelbegrepp. Alla ska erbjudas möjlighet att prova på och utvecklas i denna nya men viktiga sport.

2024 arrangerar Svenska Minnesförbundet VM i minne på Stadshallen i Lund.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Högpotent cannabis kan påverka DNA och signalera psykosrisk

Published

on

By

Forskare vid King’s College London har upptäckt att användning av högpotent cannabis (med THC-halt över 10 %) lämnar unika spår i DNA, vilket kan kopplas till ökad risk för psykos. Studien, publicerad i Molecular Psychiatry, är den första att visa hur frekvent cannabisbruk påverkar DNA-metylering, en process som förändrar geners funktion utan att ändra DNA-sekvensen.

Resultaten visade att de som ofta använder högpotent cannabis uppvisar förändringar i gener relaterade till energiproduktion och immunsystemet, särskilt genen CAVIN1. Dessa förändringar kan kopplas till en ökad sårbarhet för psykos, vilket öppnar möjligheter för framtida blodprov som kan identifiera riskindivider.

Källa: news-medical

nature

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.