Marknadsnyheter
Koreansk distributör kommer till Sverige för att träffa SensoDetect
må, okt 23, 2017 13:23 CET
Sensodetect möter koreansk distributör, en andra gång för samarbetsdiskussioner. Kontakten initierades av distributören tidigare i år, eftersom den koreanska marknaden är i hög efterfrågan av innovativa lösningar för att påskynda processen för att diagnostisera och behandla patienter med psykisk sjukdom.
Den koreanska befolkningen är ungefär fem gånger så stor som den svenska befolkningen. Förekomsten av psykisk sjukdom är också mycket högre med nästan 30% av alla individer som upplever psykiska störningar under sin livstid. Detta är mycket över genomsnittet jämfört med resten av världen och återspeglar sig i en mycket hög självmordsgrad.
Korea är ett av de mest avancerade länderna i världen, till exempel de är nummer 4 i världen i MRI per capita och är tekniskt positiva som samhälle. De kämpar dock med mental ohälsa inom sjukvården. Sensodetect är en perfekt match eftersom vi med teknik kan hjälpa det övergripande målen som staten satt upp att ta itu med gällande psykisk sjukdom i tidiga skeden.
I Korea är det mycket vanligt att söka sig inläggning på sjukhus för psykisk sjukdom istället för att få öppen behandling.
Sensodetect kan hjälpa till att upptäcka och specificera lämpliga ytterligare test och behandlingar även i tidiga stadier vilket är en stor fördel för såväl individen som samhället i stort.
”Jag ser fram emot att diskutera potentialen och möjligheterna för SensoDetect i Korea och tror att vi kan hitta många sätt att hjälpa dem att hitta långsiktiga lösningar och sätt att ändra hur människor ser och relaterar till psykisk sjukdom. Eftersom vi kan hjälpa till i tidiga stadier är det en fördel för både vidare behandling och vårdkvalitet. Även om Korea inte är en av våra första strategiska marknader så ser jag stor potential på marknaden och med en engagerad och professionell distributör tror jag att vi kan ha en bra affärsmöjlighet och kan förbättra Livet för många människor med psykisk sjukdom! ”, Säger Johan Olson, VD, SensoDetect.
Johan Olson
VD, SensoDetect Aktiebolag (publ)
Telefon: 0705-424600
e-post: jo@sensodetect.com
Jan Andersson
Styrelseordförande, SensoDetect Aktiebolag (publ)
Telefon: 0793-472280
E-post: jan@sensodetect.com
Senso
Detect belyser genom patenterad utrustning hjä
rnstammens reaktioner p
å ljudstimuli i syfte att ge sjukv
å
rden tydliga avvikelser och mönster för användning inom främst psykiatrin. M
ålet
är att öka effektiviteten inom psykiatrin och därmed nyttan för sjukv
å
rden, samhället, patienter och anhö
riga.
SensoDetect
är sprunget ur m
å
ng
å
rig forskning vid Kliniskt psykoakustiskt laboratorium i Lund. Bolagets aktie ä
r listad p
å
AktieTorget.
Our Mission
Improve the lives of people with mental illness
Our Vision
Making ABR profiling tests with SensoDetect technology an integral part of setting diagnosis for mental illness
Our Value Proposition:
SensoDetect provides a complete audiogram for the brainstem, helping health care professional to set psychiatric diagnoses objectively and
cost effectively. This unique offering improves patients’ quality of life and reduces the economic impact on the health care system and society
Taggar:
ADHD
, autism
, schizophrenia
, add
, psykossjukdom
, SensoDetect
, Aktiedagen
, Asberger
, SD BERA
, SD BAS
, Brainsteam
, brain response state
, brainstem disorders
, cABR
, hallucinationer
, hörselhallucinationer
, psykiatriker
, psykiskt
, psykoakustik
, psykiatrisk
Marknadsnyheter
Avensia bolagiserar affärsområden – skapar två rörelsedrivande dotterbolag
Avensias styrelse har fattat beslut att bolagisera dagens affärsområden, Commerce och Information Management. Dessa kommer framöver att drivas som två självständiga dotterbolag.
Anledningarna till beslutet är flera;
- Att skapa optimala förutsättningar för respektive verksamhet att utvecklas gällande erbjudande, försäljning och kundfokus
- Att synliggöra varje verksamhets finansiella utveckling
- Att skapa flexibilitet gällande strategiska alternativ i syfte att skapa aktieägarvärde
- Att optimera förutsättningarna att leverera på Avensias finansiella mål
I samband med förändringen har en översyn av overhead och kostnader genomförts. Översynen har lett till genomförande av besparingar på motsvarande 8-10 MSEK på årsbasis där 4-5 MSEK kommer att reserveras som kostnader för omstruktureringen i bolagets Q4-rapport.
Den framtida koncernstrukturen kommer att verkställas under återstoden av året för att gälla fullt ut från 1 januari 2025. I rapporteringssyfte kommer den nya strukturen att gälla från Q1 2025 och då rapporteras som tre segment, Commerce, Information Management och Holding. Segmentet Holding kommer att innehålla centrala funktioner kopplade till Avensia som publikt bolag. I termer av omsättning utgör Commerce ca 80% och Information Management ca 20% av dagens Avensia.
- ”Under många tuffa år – som började med pandemin 2020 – har vi framgångsrikt utvecklat två affärsområden inom Avensia – Commerce och Information Management. Tiden känns nu rätt att lyfta fram dessa och ge varje område optimala förutsättningar att utvecklas med fokus på att skapa ytterligare kundvärde,” säger VD Robin Gustafsson.
- ”Givet den utveckling vår affär har visat under senare år känns detta som ett naturligt steg att ta. Vi skapar mer transparens kring varje del och det ger oss stor flexibilitet för framtiden vad gäller strategiska beslut, allt i syfte att skapa aktieägarvärde,” säger styrelseordförande Anders Wehtje.
VD för Commerce blir Henrik Sellberg, mångårig ledare för affärsområdet Commerce. VD för Information Management blir Robin Gustafsson som också kommer att kvarstå i sin roll som VD för Avensia AB.
Avensia Commerce är en ledande rådgivare och leverantör av e-handelslösningar till den skandinaviska detaljhandeln och dess distributionsled. Avensia Information Management levererar rådgivning och system för hantering av produktinformation och annan master data, kunderna finns inom detaljhandeln, byggbranschen och andra distributionsföretag.
Denna information är sådan som Avensia AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-11-05 09:30 CET.
För ytterligare information, kontakta:
Robin Gustafsson, vd, robin.gustafsson@avensia.com eller 073-660 60 82
Anders Wehtje, styrelseordförande, anders.wehtje@avensia.com eller 070-244 21 33
Om Avensia
Avensia är ett expertbolag inom modern handel. Vårt erfarna team hjälper företag med skräddarsydda strategier och den mest relevanta teknologin för e-handel, omnikanal, kundupplevelse och informationshantering. Med mer än 20 års erfarenhet och 300 experter på modern handel har vi kraften att hjälpa företag inom B2C och B2B i Europa, Nordamerika och APAC att accelerera tillväxt varje dag för långsiktig framgång. Läs mer på avensia.se. Avensia AB är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market under namnet AVEN. Redeye AB är bolagets Certified Advisor.
Marknadsnyheter
Tingsvalvet Fastighets AB (publ) har förvärvat en industrifastighet för 59 mkr.
Fastigheten, Valhalla 2:19, är belägen i Eskilstuna och den uthyrningsbara arean uppgår till 3 160 kvm. Det årliga hyresvärdet uppgår till 4,6 miljoner kronor och uthyrningsraden uppgår till 100 procent. Fastigheten består av två byggnader med tre hyresgäster där Cramo är störst. Den genomsnittliga löptiden på befintliga hyresavtal uppgår till 4,2 år. Förvärvet görs i bolagsform till en direktavkastning om ca 7,5 procent och tillträdet sker 1 februari 2025.
För ytterligare information, kontakta:
Tingsvalvet Fastighets AB (publ)
Håkan Karlsson, VD Magnus Fält, vice VD/fastighetschef
Tel: +46 70 618 24 61 Tel: +46 70 618 24 60
Email: hakan.karlsson@tingsvalvet.se Email: magnus.falt@tingsvalvet.se
Om Tingsvalvet
Tingsvalvet är ett kassaflödesdrivet fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter med hög direktavkastning. Fastighetsbeståndet är fokuserat till starka lokala lägen, framför allt i Mellansverige. Den 30 juni 2024 uppgick fastighetsvärdet till ca 1,9 miljarder kronor.
Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm är Vator Securities AB.
För mer information om Tingsvalvet Fastighets AB (publ), vänligen se; www.tingsvalvet.se.
Marknadsnyheter
ChemoTechs Animal Care inleder strategiskt samarbete med veterinäruniversitets sjukhus för hästmedicin i Norge
Scandinavian ChemoTech AB:s dotterbolag, dedikerat till Animal Care, har inlett ett kliniskt samarbete med Norges Biovetenskapliga Universitetssjukhus (NMBU) för hästmedicin. Efter en omfattande utvärderingsperiod har NMBU:s häst-team, under ledning av professor och DVM Cathrine Fjordbakk, beslutat att integrera behandlingar med ChemoTechs tumörspecifika elektroporation (TSE) i sina rutinmässiga behandlingserbjudanden. Detta partnerskaps målsättning är att sätta nya standarder inom veterinäronkologi och nå nya vetenskapliga framsteg.
Avtalet som även innehåller kommersiella intressen stärker inte bara det kliniska mottagandet av TSE-behandlingen inom hästmedicin utan utgör också ett viktigt akademiskt samarbete mellan Vetiqure AB och NMBU. Tillsammans kommer vi att arbeta för att utveckla fler behandlingsalternativ inom veterinäronkologi och driva på forskning och innovation kring TSE-plattformen.
”Vi är glada över att fånga uppmärksamheten från en så respekterad akademisk institution som NMBU”, säger Mohan Frick, VD och medgrundare av Scandinavian ChemoTech. ”Detta samarbete ger en spännande möjlighet att driva våra forsknings- och utvecklingsinitiativ framåt. Med NMBU som partner kan vi bygga momentum mot att etablera TSE-behandlingen som en ny standard inom cancervård för djur.”
Professor Fjordbakk förklarar värdet som detta samarbete kan skapa inom veterinärmedicinen:
”Det känns lovande att se fler företag engagerade i att utveckla behandlingsalternativ för veterinärer. TSE:s minimalinvasiva metod stämmer väl överens med våra kliniska behov, eftersom denna nya behandling ofta möjliggör att behandla hästar utan att de behöver sövas. Detta är en betydande fördel inom hästvården.”
Detta strategiska partnerskap med NMBU exemplifierar ChemoTechs engagemang för att förbättra standarderna för vården av djur genom banbrytande teknologi och understryker dess engagemang för att skapa säkrare, mer exakta, dynamiska och effektiva cancerbehandlingar för djur.
För mer information vänligen kontakta:
Mohan Frick, CEO
Tele: +46 (0)10-218 93 00
Mail: ir@chemotech.se
Certified Adviser: Redeye AB
Denna information är sådan som ChemoTech är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-11-05 09:20 CET.
Scandinavian ChemoTech AB (publ)
ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Redeye AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter4 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX11 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Analys från DailyFX11 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX7 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Marknadsnyheter1 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke