Connect with us

Marknadsnyheter

Pressinbjudan – åtal i ärende om grovt ocker i Norrköping

Published

on

må, okt 23, 2017 16:54 CET

På onsdag den 25 oktober lämnar kammaråklagare Johan Kjellsson vid Internationella åklagarkammaren Stockholm in en stämningsansökan till Norrköpings tingsrätt om grovt ocker i Norrköping. På onsdag klockan 14 har åklagaren och polisens spaningsledare en pressträff för att berätta om ärendet.

Misstankarna avsåg från början organiserande av människosmuggling men har under förundersökningens gång omrubricerats till grovt ocker. Skälet till detta är att Högsta domstolen i mars 2017 (målnummer Ö 130-17) kom fram till att det påstådda förfarandet inte var brottsligt som organiserande av människosmuggling då det var fråga om formellt sett giltiga tillstånd. Beslutet från Högsta domstolen hindrar inte att förfarandet är brottsligt enligt andra bestämmelser.

Rättegången beräknas pågå under drygt 20 dagar. Det är ännu inte bestämt när huvudförhandling kommer att äga rum.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt B-2856-16

Tid och plats

Pressträffen äger rum onsdag den 25 oktober klockan 14.00-15.00 i säkerhetssalen, polishuset Norrköping, Stockholmsvägen 4-6.

Medverkande


Johan Kjellsson, förundersökningsledare, kammaråklagare

Jan Hofvenstam, spaningsledare i ärendet

Praktisk information

Anmälan för att delta skickas till info@aklagare.se senast onsdag 25 oktober klockan 9.

Ingång till säkerhetssalen sker på polishusets baksida, motsatt sida från receptionen. Insläpp 13.30-13.55.

Kontaktperson på plats i polishuset i Norrköping är Daniel Eriksson, 010-56 69859.

Åklagarmyndighetens presstjänst

010-562 50 20

Continue Reading

Marknadsnyheter

Vattenfall Eldistribution beviljas koncession för fyra 150-kV ledningar mellan Degerträsk och Boden Industrial Park

Published

on

By

Energimarknadsinspektionen har beviljat Vattenfall Eldistribution koncession (tillstånd) för fyra 150 kV-ledningar som ska gå mellan Degerträsk station och Boden Industrial Park (verksamhetsområdet Svartbyn) i Bodens kommun. Ledningarna ska ge H2 Green Steel:s stålverk en stabil och driftsäker anslutning till elnätet.

I juni 2023 lämnade Vattenfall Eldistribution in en ansökan om nätkoncession för linje för de elledningar som ska möjliggöra anslutningen H2 Green Steel:s stålverk i Svartbyn, Bodens kommun. Energimarknadsinspektionen har nu meddelat tillstånd för ledningarna, vilket är en viktig möjliggörare för tillverkningen av grönt stål.

– Det är mycket glädjande att Ei har beviljat koncession för ledningarna, det möjliggör en fossilfri elleverans till vår kund. Det är en viktig milstolpe för ett projekt som ska bana väg för industrins på vägen i industrins gröna omställning i norr, säger Tomas Carlefalk, programledare för Industri och data, Vattenfall Eldistribution AB.

Koncessionsbeslutet gäller två ledningssträckningar från Degerträsk till Boden Industrial Park, i Svartbyn i Bodens kommun, sträckorna väst och öst. Respektive ledningssträcka omfattar två sambyggda ledningar. Nu pågår för- och detaljprojekteringsarbeten längs de sträckningar Vattenfall Eldistribution har beviljats linjekoncession.

Mer information om projektet

https://www.vattenfalleldistribution.se/var-verksamhet/projekt/samrad/ort/degertrask-boden-industrial-park/

Ytterligare information

Frågor hänvisas till Vattenfall Eldistributions pressjour, tel 08-739 50 10

Vattenfall Eldistribution distribuerar el till mer än 900 000 företag och privatpersoner genom ett effektivt elnät som möter behoven av nätkapacitet samt el- och leveranskvalitet. Vi bygger framtidens elnät och möjliggör energiomställningen för ett fossilfritt samhälle. Vi finns på flera orter med huvudkontor i Solna. Läs mer om vår verksamhet på www.vattenfalleldistribution.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämma i Rightbridge Ventures Group AB den 17 juni 2024

Published

on

By

Vid årsstämma i Rightbridge Ventures Group AB, org.nr 559058–5807, (”Bolaget”) den 17 juni 2024 fattades bland annat följande beslut. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman samt fullständiga förslag till beslut, som tidigare har publicerats och finns tillgängliga på Bolagets hemsida, rightbridge.se.

Fastställande av balans- och resultaträkning, resultatdisposition och ansvarsfrihet mm.
Årsstämman fastställde Bolagets balans- och resultaträkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

Årsstämman beslutade att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023 och att årets resultat balanseras i ny räkning.

Årsstämman beslutade även att bevilja styrelsen och den verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Val av styrelse och revisor

Årsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av fem ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter.

För tiden intill slutet av nästa årsstämma omvalde årsstämman de befintliga styrelseledamöterna Mads Jørgensen, Christopher Bergstresser, Carl Falkenberg, Nora Henriksson och Tord Steinsvik. Mads Jørgensen omvaldes till styrelsens ordförande.

Årsstämman omvalde det registrerade revisionsbolaget MOORE Allegretto AB till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. MOORE Allegretto AB har meddelat att Patrik Ekenberg kommer att kvarstå som huvudansvarig revisor.

Styrelse- och revisorsarvode

Årsstämman beslutade att arvode till styrelsen ska utgå med 200 000 kronor till styrelsens ordförande och 100 000 kronor till var och en av de övriga ledamöterna.

Årsstämman beslutade att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning i enlighet med sedvanliga debiteringsnormer.

Beslut om införande av kvalificerat personaloptionsprogram till styrelseledamöter

Årsstämman beslutade, i enlighet med större aktieägares förslag, om A) införande av kvalificerat personaloptionsprogram till styrelseledamöter, B) emission av teckningsoptioner som säkringsarrangemang och C) godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner. Personaloptionsprogrammet består av högst 40 637 140 personaloptioner. Varje personaloption berättigar innehavaren att förvärva en (1) ny aktie i Bolaget till ett lösenpris motsvarande det volymviktade genomsnittspriset för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under en period om två veckor efter Bolagets årsstämma 2024. Personaloptionerna kan nyttjas för teckning av aktier i Bolaget under perioden från och med den 1 juli 2027 till och med den 30 september 2027.

Beslut om införande av kvalificerat personaloptionsprogram till vissa anställda

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om A) införande av kvalificerat personaloptionsprogram till vissa anställda, B) emission av teckningsoptioner som säkringsarrangemang och C) godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner. Personaloptionsprogrammet består av högst 24 209 360 personaloptioner. Varje personaloption berättigar innehavaren att förvärva en (1) ny aktie i Bolaget till ett lösenpris motsvarande det volymviktade genomsnittspriset för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under en period om två veckor efter Bolagets årsstämma 2024. Personaloptionerna kan nyttjas för teckning av aktier i Bolaget under perioden från och med den 1 juli 2027 till och med den 30 september 2027.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler

Årsstämman beslutade om bemyndigande för styrelsen att under tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier samt emission av teckningsoptioner eller konvertibler. Emission ska kunna ske mot kontant betalning, med apportegendom eller genom kvittning, eller eljest med villkor. Antalet aktier som ska kunna ges ut med stöd av bemyndigandet ska inte vara begränsat på annat sätt än vad som följer av bolagsordningens vid var tid gällande gränser för aktiekapitalet och antalet aktier.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Claes Kalborg, VD 

Telefon: +46 73 444 55 07
E-post: claes.kalborg@rightbridge.se

Mads Jorgensen, styrelseordförande
Telefon: +45 28 97 15 75
E-post: mvj@bluehorizoninvestment.com

RightBridge Ventures är ett investeringsbolag baserat i Stockholm (Sverige) dedikerat till att investera i företag som formar framtiden för e-sport och gaming som en del av den digitala medie- och underhållningsindustrin. För mer information besök www.rightbridge.se eller få uppdateringar genom att följa oss på  LinkedIn.

RightBridge Ventures Group AB (publ)s aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market och Corpura Fondkommission AB är Certified Adviser.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tele2 stöttar Alliance i historiskt sponsorskap

Published

on

By

Tele2 har officiellt inlett ett sponsorskap med Alliance. Med detta historiska samarbete blir Tele2 den första huvudsponsorn för Alliance CS2 sedan organisationens inträde till titeln i september förra året. 

Sponsorskapet innebär att Tele2 sponsrar Alliances helsvenska Counter-Strike 2 (CS2)-lag, vilket stärker Alliances förmåga att skapa fler möjligheter inom det svenska CS2-communityt.

Tele2 kommer ombord som huvudsponsor för Alliance helsvenska Counter-Strike 2-lag, vilket stärker och möjliggör Alliance fortsatta satsningar på svensk esport. Utöver att stötta CS2-laget så kommer Alliance och Tele2 tillsammans att skapa fler möjligheter för unga svenska esportare att slå igenom.

– Detta samarbete med Tele2 är ett monumentalt ögonblick för Alliance. Att ha ett prestigefyllt och inflytelserikt företag som Tele2 som vår sponsor understryker inte bara tillväxten och potentialen inom svensk esport, utan förstärker även vårt engagemang för att stödja och utveckla lokala talanger. Detta betyder också mycket för mig personligen då jag har varit kund hos Tele2 i över ett decennium, och jag är stolt över att samarbeta med ett företag som jag har sett upp till som svensk och gamer, säger Jonathan Berg, VD och delägare av Alliance.

Tele2s sponsorskap representerar ett viktigt kapitel i Alliances historia genom att det blir den första betydande svenska sponsorn som organisationen säkrat sedan sin återkomst till den inhemska marknaden förra året. Att ett så stort varumärke som Tele2 går in och sponsrar Alliance är ett tydligt tecken på att esporten är här för att stanna, men framförallt så skickar detta en positiv signal till unga svenskar att de också kan utvecklas och tävla inom CS2 för inhemska klubbar under sina karriärer.

– Vi är glada över att samarbeta med Alliance, en organisation som delar vår passion för innovation och kvalitet. Att stödja det svenska CS2-laget och investera i gräsrotsaktiviteter stämmer perfekt med vårt engagemang för att stärka samhällen och främja tillväxt i den digitala tidsåldern. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete som förhoppningsvis kommer att gynna hela den svenska esporten, säger Jonas Lundquist, marknadsdirektör på Tele2.

Tele2 har i flera år stolt stöttat alla nivåer av gaming och esport i Sverige. Alliance kommer nu att vara en viktig pusselbit i deras pågående aktiviteter inom ekosystemet, inte bara som en elitorganisation och ett lag, utan även genom att tillföra värde till hela den svenska CS-scenen med meningsfulla evenemang och aktiviteter under detta långsiktiga sponsorskap. Redan senare i sommar kommer samarbetet leda till lanseringen av ett ungdomsprogram som kommer att stödja en ständigt växande scen och skapa obegränsade möjligheter.

Alliance har varit en långvarig kund hos Tele2, särskilt för bredbandstjänster. Alliances huvudkontor i Göteborg har använt Tele2s företagsbredband för att kunna tävla på högsta och mest säkra nivå sedan 2018. Detta sponsorskap välkomnas med stor stolthet och förväntan. Tillsammans kommer Alliance och Tele2 fokusera på att ha en aktiv och betydande inverkan på den svenska esportscenen, främja konkurrenskraftig excellens och erbjuda en plattform för aspirerande gamers att visa upp sina färdigheter.

För mer information och uppdateringar, följ oss på  X, Instagram, Facebook, Twitch, YouTube, Discord, Tiktok.

För press- och samarbeten: press@thealliance.gg / media@tele2.com

OM ALLIANCE

2013 grundades Alliance och är idag en globalt erkänd organisation, hyllad för sina mästerskapsvinnande lag och prestationer från både toppspelare och digitala superstjärnor. Under de senaste 10 åren har de samlat på sig 56 mästerskapstitlar, över 150 turneringsvinster och över 300 pallplaceringar inom 18 olika esporttitlar. Med grundvärderingarna integritet, uthållighet och community, så är Alliance dedikerat att sätta nya gränser för esport och inspirera sina fans över hela världen. Tillsammans har de format framtiden för esport, och bidragit till, utan att kompromissa på sina värderingar, att skapa den framgångsrika industrin som den är idag.

Om Tele2
Tele2 är ett ledande telekombolag med syfte att möjliggöra ett samhälle med obegränsade möjligheter. Genom våra nätverk och tjänster — som sträcker sig från bredband, datanät, mobil- och fast telefoni till TV, streaming och globala IoT-tjänster — är vi djupt sammankopplade med alla delar av dagens digitala livsstil. Genom att göra vår infrastruktur mer kraftfull, säker och hållbar möjliggör vi samma slags utveckling av samhället. Tele2 grundades 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2023 omsatte bolaget 29 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 10 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida www.tele2.com.

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.