Connect with us

Marknadsnyheter

Guideline Geo beslutar om företrädesemission villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma

Published

on

fr, jan 19, 2018 17:45 CET

(NGM: GGEO) Styrelsen för Guideline Geo AB (publ), noterat på NGM-Equity (”Bolaget”), har beslutat att, villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma, genomföra en företrädesemission av högst 3 922 879 nya aktier. 

Även allmänheten ges möjlighet att teckna aktier i företrädesemissionen. Fulltecknad nyemission tillför Guideline Geo cirka 21,6 MSEK före emissionskostnader. Guideline Geo har på förhand skriftligen avtalat om teckningsförbindelser om cirka 6,3 MSEK med större ägare och ledning, motsvarande cirka 29% av emissionsvolymen och garantiteckningar om cirka 10,7 MSEK med större ägare och ledning, motsvarande cirka 49% av emissionsvolymen. Kallelse till extra bolagsstämma publiceras inom kort.

För ytterligare information kontakta:
Mikael Nolborg
vd Guideline Geo AB (publ)
tel. +46 708 36 99 00
www.guidelinegeo.com

Guideline Geo AB  (publ) är världsledande inom området geoteknologi. Guideline Geo utvecklar och marknadsför lösningar inom fyra starkt tillväxande globala segment: Kartläggning av vattenförekomster, övervakning och kartläggning av miljöföroreningar, undersökning inför uppförande av byggnation och underhåll av infrastruktur samt undersökning och kartläggning vid gruvdrift och mineralutvinning.  I koncernen ingår MALÅ och ABEM med hög teknisk kompetens, innovativa lösningar och världsledande globala varumärken. Guideline Geos aktie är noterad på NGM Equity.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förvärvar aktier av serie-A i AIXIA

Published

on

By

Stockholm 2024-06-01

NanoCap har idag förvärvat 4300 stycken aktier av serie A i AIXIA. Förvärvet av aktierna är helt i linje med vår strategi att långsiktigt äga över 10 % av rösterna i våra innehav, förvärvet ger också viss flexibilitet kapitalmässigt. Transaktionen har skett utanför marknaden till marknadsmässiga villkor. 

______________________________________

För mer information, kontakta bolaget på:
Telefon: +46 (0)8-410 59 140  
ir(at)nanocapgroup.com
www.nanocapgroup.com  

NanoCap Group AB (publ)

NanoCap har som verksamhet att investera i tillväxtbolag, primärt onoterade, samt utveckla och lansera egna in-house projekt. Målet är att de bolag NanoCap investerar i inom en snar framtid ska organiseras och förberedas för notering. NanoCap har som mål att vara delaktiga i målbolagets affärs- och strategiutveckling.

 

NanoCap Group AB (publ) är listat på Nasdaq First North

orth Growth Market. Amudova AB är NanoCap Group ABs Certified Adviser.
Tel: 08-546 017 58 E-mail: info@amudova.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Chefsåklagare Lise Tamm är Årets Svenska Kvinna 2024

Published

on

By

SWEA International tillkännagav idag vid en online-ceremoni att Lise Tamm har röstats fram till Årets Svenska Kvinna 2024 av SWEAs drygt 6000 medlemmar. 

Denna prestigefyllda hedersutmärkelse har sedan 1989 tilldelats 33 svenska kvinnor som på ett utmärkande sätt verkat internationellt och representerar och lyfter fram dagens Sverige i världen. Priset ges till en svensk kvinna som genom sitt arbete direkt eller indirekt främjar och skapar nyfikenhet för Sverige. 

Lise Tamm är chefsåklagare vid Riksenheten mot korruption och arbetar även för Sveriges regering i två viktiga utredningar. Den ena utredningen handlar om SiS-hemmen, och den andra undersöker hur man kan säkerställa att deltagare i kriminella nätverk kan lagföras och dömas. Lise Tamm har en lång och framstående karriär som åklagare, med omfattande erfarenhet av att bekämpa grov brottslighet. Hon har även arbetat internationellt för ICC, den internationella brottsmålsdomstolen i Haag. 

Lise Tamm om att få hedersutmärkelsen:

“Det är helt fantastiskt att jag har fått den här utmärkelsen. Att så många kvinnor har röstat på mig och tycker att jag kan vara en förebild är jag otroligt glad över.”

Lotta Rigby Fors, Ordförande SWEA International: 

”Vi är otroligt stolta över att utse Lise Tamm till Årets Svenska Kvinna 2024. Hennes imponerande karriär och outtröttliga arbete inom rättsväsendet, både i Sverige och internationellt, exemplifierar den styrka och engagemang som vi vill lyfta fram med denna utmärkelse. Lise har genom sina insatser inte bara främjat rättvisa, utan också ökat nyfikenheten för och kännedomen om Sverige runt om i världen. Vi gratulerar henne varmt och ser fram emot att fortsätta följa hennes inspirerande resa.”

Utmärkelsen delas ut vid den årliga Sverigemiddagen, som i år äger rum den 8 augusti i Helsingborg. 

Bakgrundsfakta

Nominerade till Årets Svenska Kvinna 2024 var fyra fantastiska kvinnor, Astrid Linder, professor och teknologie doktor, Efva Attling, smyckesdesigner och entreprenör, Lise Tamm, chefsåklagare samt Malin Persson, överste och militärrådgivare. Läs mer här om de nominerade: Årets Svenska Kvinna – SWEA International

Årets Svenska Kvinna är SWEA Internationals största hedersbetygelse och en utmärkelse som delats ut till 33 kvinnor sedan starten 1989. Mottagarna har alla gemensamt att de, genom sin verksamhet eller kompetens, agerat som ambassadörer för Sverige utomlands. Ett av kriterierna för Årets Svenska Kvinna är att hon på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag ute i världen. Det innebär att hon direkt eller indirekt främjar Sverige utåt och skapar nyfikenhet för Sverige. Sveriges renommé och anseende gynnas utomlands genom det hon gör. Utmärkelsen Årets Svenska Kvinna syftar till att visa på en bredd av kvinnors verksamheter och kompetenser, att inspirera till utveckling oavsett vår livssituation och att uppmärksamma både kända och okända svenska kvinnor.

SWEA International är ett globalt nätverk för svenska och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Med cirka 6000 medlemmar i ett 70-tal avdelningar över hela världen är SWEA den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Varje år delar SWEA ut stipendier och donationer för mer än 2 miljoner kronor.

Pressförfrågningar
Vänligen kontakta:

 

Marita Holmkvist LendenfeltAnsvarig mediarelationermedia@swea.org

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förvärvet av Historia Group ApS är genomfört

Published

on

By

Hoi Publishings tillträde i förvärvet av Historia Group ApS har idag 1 juni planenligt genomförts och det danska förlaget är nu en del av Hoi-koncernen.

Som tidigare rapporterats innebär affären att Hoi-koncernen ökar sin omsättning med uppskattningsvis minst femton procent i år och ytterligare stärker sina förutsättningar för att förbättra sitt resultat i jämförelse med 2023. De första effekterna av förvärvet kommer redovisas för Q2 2024 i kvartalsrapporten 22 augusti 2024.

Med en omfattande utgivningskatalog i kombination med väsentliga intäkter på drift av mediasajter förväntas omsättningen 2024 i Historia Group ApS nå 4,0 MDKK (6,0 MSEK) med en uppskattad vinst om 0,6 MDKK (0,9 MSEK).

Säljarna av Historia Group ApS är Gepfandet Holding ApS, Mxnkeys ApS, Estates.dk ApS och Davina Holding ApS.

Köpeskillingen om 500 KSEK har lagts på räntefria skuldebrev som enligt överenskommelse ska kvittas mot totalt 250 000 B-aktier i Bolaget, således en teckningskurs om 2,00 kronor per aktie. Beslut om denna kvittningsemission har av styrelsen föreslagits ska tas av årstämman den 11 juni 2024.

Tilläggsköpeskillingen om 4 m SEK regleras först i mars 2026 och ska även den kvittas i sin helhet mot nyemitterade aktier i Bolaget till en teckningskurs om 2,00 kronor per aktie.

Lock-up

Samtliga säljare av Historia Group ApS har med sedvanliga undantag åtagit sig att inte sälja, eller på annat sätt överlåta, aktierna som emitteras till dem i den riktade emissionen fram till den 1 maj 2026.

”Vi välkomnar varmt Historia in i förlagsgruppen. Det här breddar vårt erbjudande i Danmark och innebär en väsentlig utökning av både bokkatalogen och antalet författare som vi representerar. Det starka kassaflöde som Historia har är också viktigt för en framgångsrik utveckling av hela den danska verksamheten”, säger Lars Rambe, VD Hoi Publishing.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Lars Rambe, VD Hoi Publishing

+46 709 369080

Hoi är ett modernt bokförlag som kombinerar styrkan hos ett traditionellt förlag med större frihet, mer delaktighet och bättre villkor för författaren. Vi letar ständigt efter manus med litterära och kommersiella kvaliteter. Välkommen till oss, som läsare, författare eller aktieägare.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.