Connect with us

Marknadsnyheter

Kvartalsrapport 2018-01-01 till 2018-03-31

Published

on

to, maj 17, 2018 17:14 CET

1. Sammanfattning

2018-01-01 – 2018-03-31 (3 månader)

ü  Nettoomsättningen uppgick till 0 SEK (0).

ü  Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1 137 873SEK (-1 215 883).

ü  Resultatet per aktie* uppgick till -0,06 SEK (-0,06).

ü  Soliditeten uppgick per 2018-03-31 till 82,7 %.

* Periodens resultat dividerat med 20 280 344 (20 280 344) utestående aktier.

  • Pågående företrädesemission blev inte fulltecknad, varför erbjudandet förlängdes till 18 maj.
  • Förberedelser pågår för två kliniska KOL-studier. Utfallet blir avgörande för betydande avtal med internationella läkemedelsbolag.
  • Flera positiva patentbesked för EcoFilter®. Genomfört omfattande laboratorietestning av systemet. Tester på sjukhus planeras inom kort.
  • Förbereder ansökan till ”Notified Body” för att registrera en medicinteknisk produkt för behandling av kronisk bronkit (CE-certifiering).

2. Projektstatus

KOL

Förberedelser pågår för att genomföra en tolerans-studie med IodoCarb novum på 10-20 KOL-patienter för att fastslå att den nya testsubstansen inte ger några sköldkörtelbiverkningar eller tecken på betydande jodfrisättning. Studien planeras att genomföras i början på hösten.

Efter att denna studie blivit klar, och förhoppningsvis inte visat några tecken på sköldkörtelpåverkan, planerar vi att genomföra en effekt-studie med Iodocarb novum på 60-80 KOL-sjuka. Syftet är att klargöra effekten på lungfunktionen mätt med spirometri samt arbetskapaciteten undersökt med gångprov. Målet med denna studie är att visa en signifikant förbättring av lungfunktionen som är minst lika stor som i förra studien, men utan sköldkörtelbiverkningar. Skulle så bli fallet talar allt för att IodoCarb novum kan bli ett effektivt och framgångsrikt KOL-läkemedel.

Parallellt med detta kliniska arbete pågår diskussioner med flera internationella läkemedelsbolag om möjligt samarbete och/eller licensering av Bolagets behandling. Det förefaller för närvarande som att man först önskar se utfallet av de två planerade KOL-studierna. Vid lyckat resultat kan det därefter bli aktuellt med stora avtal.

EcoFilter®

Detta projekt har avancerat betydligt både avseende patent och testning.

Europapatentverket EPO meddelade positivt besked för PharmaLundensis PCT-ansökan WO2017/076835 som skyddar bolagets metod att kraftigt reducera slaskproduktion vid evaporeringsprocesser. Denna PCT-ansökan har nu gått in i nationell fas i Europa, USA, Canada, Australien, Kina och Japan. Detta blir ett starkt och bra patent som Awapatent bedömer att andra bolag får svårt att kringgå.

PharmaLundensis patentansökan SE1551420A1 som skyddar användning av evaporatorer (förångningsreaktorer) för att isolera miljöskadande ämnen i sjukhusens avloppsvatten beviljades svenskt patent under perioden. Vi har även erhållit positiva besked för ett antal krav i motsvarande internationella PCT-ansökan.

EcoFilter-enheterna har under våren genomgått omfattande tester i lab-miljö. Dessa tester bedöms snart vara färdiga, varefter kliniska tester på sjukhus kommer att vidta.

EcoFilter®systemet är ytterst effektivt samt blir snabbt och enkelt att installera och driva. Vi tror därför att det kommer att bli standard på sjukhus i Sverige och i många EU-länder.

Kronisk bronkit
I PharmaLundensis genomförda kliniska KOL-studie rapporterade patienterna en minskning av hosta och slem jämfört med placebo1. Sannolikt orsakas därför även kronisk bronkit av kvicksilver som inandas i tobaksröken. Det kan därför vara möjligt att på ett effektivt sätt behandla även denna sjukdom med PharmaLundensis kvicksilverbindande substanser.  

PharmaLundensis förbereder en ansökan till ”Notified Body” för att registrera en medicinteknisk produkt för behandling av kronisk bronkit (CE-certifiering). Grundläggande för registreringen är att substansen inte har huvudsaklig farmakologisk, metabol eller endokrinologisk funktion (då den i så fall skulle klassas som ett läkemedel), utan i stället bedöms verka genom att binda kvicksilver i tarmen. CE-certifiering för en medicinteknisk produkt möjliggör försäljning i hela EU. Patienter skall ta en kapsel dagligen. En annan stor fördel är att substansen, som intas oralt (via munnen), inte förväntas absorberas in i kroppen, utan bara passera genom mag-tarm kanalen. Således finns det mycket liten risk för biverkningar. Detta kommer att avsevärt förenkla registreringsförfarandet.

1. Skogvall S, Erjefält JS, Olin AI, Ankerst J, Bjermer L. Oral iodinated activated charcoal improves lung function in patients with COPD. Respir Med. 2014 Jun;108(6):905-9 

.

3. Väsentliga händelser under första kvartalet 2018

Framgångsrik utveckling av nytt högkvalitativt Iodocarb (180129)
PharmaLundensis har under det gångna året genomfört en process för att vidareutveckla tillverkningen av Bolagets läkemedelskandidat Iodocarb för behandling av Kronisk Obstruktiv Lungsjukdom, KOL. Syftet har varit att kraftigt reducera jodfrisättningen från substansen med bibehållen kvicksilverbindande effekt. En sådan substans kan förväntas uppvisa den positiva effekten på lungfunktionen som erhölls i Bolagets första kliniska KOL-studie men utan biverkningar från sköldkörteln. Denna utvecklingsprocess har nu blivit framgångsrik.  

Det nya jodkolet, Iodocarb Novum, frisläpper ca 70 % mindre jod vid alla jodhalter (3, 6 och 9 %) jämfört med det gamla jodkolet, Fig 1. Den kvicksilverbindande förmågan är minst lika bra eller bättre för det nya jodkolet, Fig 2.

VD Dr Staffan Skogvall: Det nya jodkolet ger en kraftigt minskad jodfrisättning jämfört med det gamla jodkolet, medan det har en minst lika bra kvicksilverbindande förmåga. Jag bedömer att vi därmed har löst problemet med sköldkörtelbiverkningarna. Vi planerar att under 2018 initiera två nya kliniska studier med Iodocarb Novum. Vidare kommer den pågående kliniska studien med Iodocarb comp att avbrytas, eftersom det nya jodkolet frisätter så lite jod att tillägg av Perklorat inte behövs. Att genomföra kliniska studier med ett läkemedel som bara innehåller jodkol (utan perklorat) kommer att förenkla registreringsprocessen avsevärt. En annan fördel med det nya jodkolet är att det är möjligt att skydda som en ny patentfamilj. Vi kan därmed erhålla patent i många länder, som vi idag inte har patentskydd i, och ett ännu starkare skydd i länder där vi idag har patent.

Sammanfattningsvis bedömer jag att utvecklingen av det nya högkvalitativa jodkolet Iodocarb Novum är en viktig milstolpe för KOL-projektet, och att det kan bli ”nyckeln” till projektets framgång!  

Fig 1: Frisättning av jod från ny och gammal typ av Iodocarb.

Fig 2: Kvicksilverbindning för ny och gammal typ av Iodocarb.

Positivt PCT-patentbesked för EcoFilter® (180227) 

Europapatentverket EPO har nu meddelat att PharmaLundensis PCT-ansökan WO2017/076835 som skyddar bolagets metod att kraftigt reducera slaskproduktion vid evaporeringsprocesser uppfyller samtliga krav för patent (nyhetsvärde, uppfinningshöjd och industriell tillämpbarhet). Denna PCT-ansökan kan därmed ligga till grund för nationella patent i de flesta länder i världen. Särskilt snabbt kommer det sannolikt att gå i Europa, eftersom samma granskare brukar bedöma både PCT och EP-ansökningar. Patentansökan har tidigare även beviljats svenskt patent. PharmaLundensis patentbyrå Awapatent bedömer att detta kan bli ett starkt patent som andra bolag får svårt att kringgå.

PharmaLundensis patentansökning för att skydda användning av evaporatorer för att isolera miljöskadande ämnen i sjukhusens avloppsvatten kommer att beviljas svenskt patent den 6 mars 2018. Vi har även erhållit positiva besked för en del krav i motsvarande PCT-ansökan. I övrigt har Bolaget även lämnat in två patentansökningar som skyddar det fullständiga systemet. Dessa ansökningar har ännu inte publicerats.

VD Dr Staffan Skogvall: Vårt patentskydd för EcoFilter® blir allt starkare. Detta minskar risken för att konkurrenter tar delar av den stora marknaden för läkemedelsrening från avloppsvatten och ökar våra möjligheter att få in bra partners i EcoFilter®-projektet. Behovet av bra lösningar på problemet med läkemedelsutsläpp i avloppet är enormt. Jag ser med stor tillförsikt på EcoFilters framtid!

4. Väsentliga händelser efter periodens utgång

Genomför företrädesemission av aktier

Vid styrelsesammanträde i PharmaLundensis AB (publ) fredag den 16 mars 2018 beslutades, med stöd av bemyndigande från årsstämman den 14 juni 2017, att genomföra en företrädesemission av om högst ca 2.9 miljoner aktier. Emissionskursen är 3.50 kr/aktie och Teckningstiden är 4-20 april 2018. Vid full teckning tillförs PharmaLundensis ca 10.1 MSEK från aktieemissionen före emissionskostnader.

Vid teckningstiden utgång var emissionen inte fulltecknad, varför erbjudandet förlängdes till 18 maj.

Patent godkänt i USA (180405)
Det amerikanska patentverket har nu beviljat patent för PharmaLundensis ansökan avseende Iodocarb comp. Patentnummer blir US9943542. Patentet varar till 2033 och kan förlängas med ytterligare 5 år. Patentet har tidigare godkänts i Sydafrika och Israel. Ansökan behandlas för närvarande i Europa, Kina, Japan, Chile, Saudiarabien, Sydkorea och Ryssland.

VD Dr Staffan Skogvall: Patentansökan för kombinationen av Iodocarb och perklorat har blivit godkänd på världens största läkemedelsmarknad, USA. Det glädjer mig att vår patentstrategi nu bär frukt. Patentet förväntas bli användbart främst vid behandling av patienter med svår KOL, eftersom tillägg av perklorat förefaller ge en synergistisk (extra) förbättring av lungfunktionen.  

EcoFilter-patent går in i nationell fas (180511)
PharmaLundensis har nu lämnat in nationella patentansökningar för Bolagets EcoFilter-ansökan SE1551412A1 i Europa, USA, Canada, Australien, Kina och Japan. Denna ansökan erhöll nyligen en positiv Fas2-rapport från PCT-granskare (se pressmeddelande 180227).

VD Dr Staffan Skogvall: Detta blir ett starkt och bra patent som Awapatent bedömer att andra bolag får svårt att kringgå. Vår strategi att bli ett ledande företag avseende rening av läkemedelsrester från sjukhus ligger fast. 

5. VD kommenterar

PharmaLundensis pågående nyemission blev inte fulltecknad, varför erbjudandet förlängdes till 18 maj. Jag hoppas att det kommer in tillräckligt kapital så att vi kan utveckla alla våra lovande projekt enligt plan!

KOL-projektet går framåt och vi förbereder för närvarande tolerans-studien som skall klargöra att IodoCarb novum inte ger några sköldkörtelbiverkningar. Därefter kör vi igång effektstudien för att visa att KOL-sjuka även denna gång får en statistiskt säkerställd förbättring av lungfunktionen. Får vi positivt resultat i studien blir det ”Bingo” både för KOL-sjuka och våra aktieägare! Kontakter som vi har med flera större läkemedelsbolag har visat att de fäster mycket stor vikt vid resultaten i de planerade två studierna. Om de utfaller positivt (effekt i linje med vår förra studie men utan jodbiverkningar) kan det snabbt bli aktuellt med stora avtal.

EcoFilter-projektet har under perioden erhållit positiva patentbesked både i Sverige och internationellt. Testning i lab-miljö av systemet har pågått under våren och systemet fungerar väl. Det är snart dags att installera det på sjukhus. Som jag tidigare nämnt anser jag att PharmaLundensis, tack vare vår kompetens, kreativitet och patentskydd, är perfekt positionerad för att bli ledande inom området rening av läkemedelsrester i avloppsvatten från sjukhus!

Beträffande den medicintekniska produkten mot kronisk bronkit förbereds en ansökan till myndighet för att CE-certifiera denna behandling.  

PharmaLundensis nyaste projekt att utveckla en behandling mot influensa-orsakad lungsvikt befinner sig fortfarande i uppstartsskede. Projektet är mycket spännande, men har ännu inte kommit igång på allvar. Jag hoppas få möjlighet att återkomma till detta projekt vid senare tillfälle! 

Avslutningsvis vill jag hälsa alla aktieägare varmt välkomna till PharmaLundensis Årsstämma fredag den 15 juni klockan 14.00 i bolagets lokaler i Lund! Sista anmälningsdag är 11 juni.

Jag vill även önska alla våra aktieägare en behaglig sommar!

Med vänliga hälsningar

Dr Staffan Skogvall
VD

Continue Reading

Marknadsnyheter

Teckningskurs för teckningsoptioner av serie TO 5 har fastställts till 0,03 SEK per aktie

Published

on

By

Eurocine Vaccines AB (publ) (”Eurocine Vaccines” eller ”Bolaget”) meddelar härmed teckningskurs för nyttjandet av teckningsoptioner av serie TO 5, som emitterades i samband med Bolagets företrädesemission av units som beslutades om på årsstämman den 29 december 2023. Teckningskursen för teckningsoptioner av serie TO 5 har fastställts till 0,03 SEK per aktie och nyttjandeperioden inleds den 2 maj 2024.

I samband med Bolagets företrädesemission av units som beslutades om på årsstämman den 29 december 2023, emitterades 96 239 286 teckningsoptioner av serie TO 5.

Varje teckningsoption av serie TO 5 berättigar till teckning av en (1) ny aktie i Eurocine Vaccines under nyttjandeperioden som pågår från och med den 2 maj 2024 till och med den 17 maj 2024. Teckningskursen för TO 5 har fastställts till 0,03 SEK per nytecknad aktie i enlighet med villkoren för teckningsoptionerna. Vid fullt nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 5 tillförs Bolaget cirka 2,9 MSEK före emissionskostnader om högst cirka 0,3 MSEK.

Vid fullt utnyttjande av TO 5 kommer antalet aktier i Eurocine Vaccines att öka med 96 239 286 aktier till totalt 288 148 161 aktier och aktiekapitalet öka med cirka 1 393 717,5 SEK till cirka 4 172 902,3 SEK. Utspädningseffekten vid fullt nyttjande uppgår till cirka 33,4 procent av kapitalet och rösterna i Bolaget.

Fullständiga villkor och anvisningar för teckningsoptioner av serie TO 5 finns tillgängliga på Bolagets hemsida (www.eurocine-vaccines.com/investors). En informationsbroschyr innehållandes sammanfattande information om Bolaget och optionsinlösen kommer senare att finnas tillgänglig på Eurocine Vaccines, Sedermera Corporate Finance AB:s och Nordic Issuing AB:s respektive hemsidor (www.eurocine-vaccines.com/investors, www.sedermera.se, www.nordic-issuing.se).

Viktiga datum för teckningsoptioner av serie TO 5

2 maj 2024 – Nyttjandeperioden inleds

• 15 maj 2024 – Sista dag för handel av teckningsoptioner

• 17 maj 2024 – Nyttjandeperioden slutar

• 21 maj 2024 – Planerat datum för offentliggörande av utfall av nyttjandegrad

• 7 juni 2024 – Planerat datum för omväxling av interimsaktier till aktier

Rådgivare

I samband med inlösen av teckningsoptioner av serie TO 5 är Sedermera Corporate Finance AB finansiell rådgivare. Markets & Corporate Law Nordic AB är legal rådgivare och Nordic Issuing AB agerar emissionsinstitut.

För ytterligare information om teckningsoptioner av serie TO 5, vänligen kontakta:

Sedermera Corporate Finance AB

Telefon: +46 40 615 14 10

E-post: cf@sedermera.se

Hemsida: www.sedermera.se

Kontakt:
Hans Arwidsson
VD, Eurocine Vaccines AB
hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com 
+46 70 634 0171

Continue Reading

Marknadsnyheter

Teckningskurs för teckningsoptioner av serie TO 5 har fastställts till 0,03 SEK per aktie

Published

on

By

Eurocine Vaccines AB (publ) (”Eurocine Vaccines” eller ”Bolaget”) meddelar härmed teckningskurs för nyttjandet av teckningsoptioner av serie TO 5, som emitterades i samband med Bolagets företrädesemission av units som beslutades om på årsstämman den 29 december 2023. Teckningskursen för teckningsoptioner av serie TO 5 har fastställts till 0,03 SEK per aktie och nyttjandeperioden inleds den 2 maj 2024.

I samband med Bolagets företrädesemission av units som beslutades om på årsstämman den 29 december 2023, emitterades 96 239 286 teckningsoptioner av serie TO 5.

Varje teckningsoption av serie TO 5 berättigar till teckning av en (1) ny aktie i Eurocine Vaccines under nyttjandeperioden som pågår från och med den 2 maj 2024 till och med den 17 maj 2024. Teckningskursen för TO 5 har fastställts till 0,03 SEK per nytecknad aktie i enlighet med villkoren för teckningsoptionerna. Vid fullt nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 5 tillförs Bolaget cirka 2,9 MSEK före emissionskostnader om högst cirka 0,3 MSEK.

Vid fullt utnyttjande av TO 5 kommer antalet aktier i Eurocine Vaccines att öka med 96 239 286 aktier till totalt 288 148 161 aktier och aktiekapitalet öka med cirka 1 393 717,5 SEK till cirka 4 172 902,3 SEK. Utspädningseffekten vid fullt nyttjande uppgår till cirka 33,4 procent av kapitalet och rösterna i Bolaget.

Fullständiga villkor och anvisningar för teckningsoptioner av serie TO 5 finns tillgängliga på Bolagets hemsida (www.eurocine-vaccines.com/investors). En informationsbroschyr innehållandes sammanfattande information om Bolaget och optionsinlösen kommer senare att finnas tillgänglig på Eurocine Vaccines, Sedermera Corporate Finance AB:s och Nordic Issuing AB:s respektive hemsidor (www.eurocine-vaccines.com/investors, www.sedermera.se, www.nordic-issuing.se).

Viktiga datum för teckningsoptioner av serie TO 5

2 maj 2024 – Nyttjandeperioden inleds

• 15 maj 2024 – Sista dag för handel av teckningsoptioner

• 17 maj 2024 – Nyttjandeperioden slutar

• 21 maj 2024 – Planerat datum för offentliggörande av utfall av nyttjandegrad

• 7 juni 2024 – Planerat datum för omväxling av interimsaktier till aktier

Rådgivare

I samband med inlösen av teckningsoptioner av serie TO 5 är Sedermera Corporate Finance AB finansiell rådgivare. Markets & Corporate Law Nordic AB är legal rådgivare och Nordic Issuing AB agerar emissionsinstitut.

För ytterligare information om teckningsoptioner av serie TO 5, vänligen kontakta:

Sedermera Corporate Finance AB

Telefon: +46 40 615 14 10

E-post: cf@sedermera.se

Hemsida: www.sedermera.se

Kontakt:
Hans Arwidsson
VD, Eurocine Vaccines AB
hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com 
+46 70 634 0171

Continue Reading

Marknadsnyheter

Återköp av aktier av EQT AB under vecka 17, 2024

Published

on

By

EQT AB (LEI-kod 213800U7P9GOIRKCTB34) (“EQT”) har mellan den 23 april 2024 och 26 april 2024 återköpt 398 534 egna stamaktier (ISIN: SE0012853455)

Återköpen är en del av det återköpsprogram om högst 2 154 000 egna stamaktier för ett sammanlagt maximalt belopp om SEK 1 000 000 000 som EQT offentliggjorde den 22 april 2024. Återköpsprogrammet, som löper under perioden 23 april 2024 till 24 maj 2024, genomförs i enlighet med Marknadsmissbruksförordningen (EU) nr 596/2014 och Kommissionens delegerade förordning (EU) nr 2016/1052.

EQT-stamaktier har återköpts enligt följande:

Datum: Aggregerad daglig volym (antal aktier): Viktat genomsnittspris för aktier per dag (SEK): Total dagligt transaktionsvärde (SEK):
23 april 2024 100 000 295,9264 29 592 640,00
24 april 2024 98 534 297,3100 29 295 143,54
25 april 2024 100 000 289,3646 28 936 460,00
26 april 2024 100 000 298,6324 29 863 240,00
Totalt ackumulerat under vecka 17/2024 398 534 295,3010 117 687 483,54
Totalt ackumulerat under återköpsprogrammet 398 534 295,3010 117 687 483,54

Samtliga förvärv har genomförts på Nasdaq Stockholm av Skandinaviska Enskilda Banken AB för EQT:s räkning.

Efter ovanstående förvärv per den 26 april 2024, uppgår antalet aktier i EQT, inklusive EQT:s innehav av egna aktier enligt tabellen nedan.

Stamaktier C-aktier1 Totalt
Antal emitterade aktier 1 245 048 412 881 555 1 245 929 967
Antal aktier ägda av EQT AB 60 873 363 60 873 363
Antal utestående aktier 1 184 175 049 881 555 1 185 056 604

1) Berättigar till en tiondels (1/10) röst.
2) EQT AB aktier som ägs av EQT AB ger inte rätt till utdelning eller röster vid bolagsstämma.

Fullständig information om de genomförda transaktionerna biläggs detta pressmeddelande.

Kontakt
Olof Svensson, Head of Shareholder Relations, +46 72 989 09 15 

EQT Press Office, press@eqtpartners.com, +46 8 506 55 334

Om EQT
EQT är en syftesdriven global investeringsorganisation som enbart fokuserar på strategier för aktivt ägande. Med ett nordiskt arv och ett globalt tankesätt har EQT ett track record av stabil och attraktiv avkastning inom flera geografiska områden, sektorer och strategier som sträcker sig över nära tre årtionden. EQT har investeringsstrategier som täcker alla faser i ett företags utveckling, från start-up till mogna faser. EQT har EUR 242 miljarder i totalt förvaltat kapital (EUR 132 miljarder i avgiftsgenererande förvaltat kapital), inom två affärssegment – Private Capital och Real Assets.

Med rötterna i Wallenbergfamiljens entreprenöriella tankesätt och filosofi om långsiktigt ägande styrs EQT av ett antal djupt förankrade värderingar och en tydlig företagskultur. EQT förvaltar och rådger flera fonder och investeringsenheter som investerar över hela världen med målsättningen att framtidssäkra bolag, skapa attraktiv avkastning och ha en positiv påverkan med allt EQT gör.

EQT AB-koncernen avser EQT AB (publ) och dess direkta och indirekta dotterbolag, vilka inkluderar general partners och juridiska personer som rådger EQT-fonder samt EQT-fonders fondförvaltare. EQT har kontor i mer än 25 länder i Europa, Asien-Stillahavsområdet och Nordamerika och fler än 1 800 medarbetare.

Mer information: www.eqtgroup.com
Följ EQT på LinkedIn, X, YouTube och Instagram

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.