Connect with us

Marknadsnyheter

ObsteCare’s partner i USA bekräftar betydande potential för AFL systemet

Published

on

ObsteCare har haft en genomgång med den amerikanska distributören CCSI, som visat att det finns en mycket stor försäljningspotential genom att vara först ut på den amerikanska marknaden med ett komplett system för att mäta laktat i fostervatten, enligt AFL®-metoden. Antal förlossningar i USA uppgår till ca 4 miljoner per år. Idag täcker CCSI ca 30% av denna marknad. CCSI räknar med att ta ytterligare marknadsandelar i år och detta kommer att innebära betydande potential också för ObsteCare’s produkt.

Under genomgången presenterade också CCSI resultatet från den första användarstudien som utförts på 72 patienter. Användarna gav genomgående mycket positiv återkoppling om AFL®-metoden och dess användarvänlighet. 

ObsteCare fördjupar också samarbetet med CCSI och man har i samråd beslutat att ytterligare stärka underlaget gällande riskanalysen för att säkra ett positivt beslut från FDA. Den slutliga FDA-ansökan beräknas vara inskickad innan utgången av Q3 2019.

FDA har under de senaste åren väsentligt ökat sina krav på riskanalys när det gäller hur mätresultat från medicintekniska och diagnostiska metoder ska tolkas. Speciellt i vilken grad resultat används som underlag för vidare medicinska beslut och behandlingar på amerikanska förlossningskliniker 

”- Det är värdefullt för oss att tillsammans med vår partner, stärka underlaget ytterligare gällande riskanalysen för att säkra ett positivt besked gällande ett FDA-godkännande. Med tanke på försäljningspotentialen de redovisat för oss gällande USA-marknaden, är det mycket viktigt för båda parter att underlaget blir så komplett som möjligt. Vi vill tillsammans minimera risken för kompletteringar i efterhand, vilket kan förlänga processen än mer”, säger Claes Blanche, VD för ObsteCare. 

För mer information kontakta:
Claes Blanche, VD

+46 (0) 738 525 058
claes.blance@obstecare.com

Om ObsteCare
ObsteCares affärsidé är att erbjuda innovativa lösningar för förlossningsvården med fokus på kvinnan för att skapa tryggare förlossningar och förbättra vården till förmån för mamman, barnet och förlossningskliniken. Långdragna förlossningar är ett stort problem vid förlossningskliniker världen över, som oftast beror på värksvaghet. Värksvaga kvinnor är en svårbehandlad och mycket resurskrävande grupp. Värksvaghet leder till onödigt lidande och belastar sjukvårdens resurser hårt. En allmänt accepterad siffra är att 40 procent av alla förstföderskor drabbas av värksvaghet.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Copernicus: Värsta skogsbränderna i Amazonas och Pantanal på nästan två decennier

Published

on

By

Copernicus

CAMS-analyser av totalt aerosoloptiskt djup (AOD) som indikerar röktransport över Sydamerika i september 2024 (Källa: CAMS).

LADDA NED ANIMATION

Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) has övervakat utsläppen från skogsbränder Sydamerika under de senaste månaderna. CAMS data visar att utsläppen konsekvent legat över genomsnittet (till och med noterat nationella och regionala rekord), främst på grund av allvarliga skogsbränder. Det har främst varit  i regionerna Pantanal och Amazonas, Något som haft en allvarlig inverkan på luftkvaliteten i hela regionen.

I Brasilien har de totala uppskattade koldioxidutsläppen fram till den 19 september 2024 varit högre än genomsnittet, cirka 183 megaton koldioxid. Det följer en liknande utveckling som under rekordnoteringarna 2007. Utsläppen i september har hittills stått för nästan 65 megaton av totalen. Detta beror till stor del på utsläppen från skogsbränder i Amazonasregionen, särskilt delstaterna Amazonas och Mato Grosso do Sul (där de flesta av Pantanals våtmarker är belägna). Där är de årliga kumulativa totala uppskattade koldioxidutsläppen för juli–september de högsta under de 22 år som CAMS har rapporterat om utsläpp från bränder, med drygt 28 respektive 15 megaton koldioxid.

Bolivias koldioxidutsläpp från skogsbränder för 2024 nådde redan i mitten av september den högsta årliga totalen i CAMS GFAS-data, med 76 megaton koldioxid. Det överstiger den tidigare högsta årliga totalen på 73 megaton koldioxid som fastställdes 2010. Enbart september med drygt 32 megaton koldioxidutsläpp för en betydande del av totalsumman. Skogsbränderna i Pantanalregionen har spelat en viktig roll för de rekordstora utsläppen i Brasilien medan dess inverkan i Bolivia varit måttlig samtidigt som en betydande del av utsläppen i Bolivia har sitt ursprung i Santa Cruz.

Förekomsten av skogsbränderna är onormal, även med tanke på att juli–september är den period då skogsbränder normalt inträffar i regionen. De extremt höga temperaturer som Sydamerika har upplevt under de senaste månaderna, den långvariga torkan som indikeras av låg markfuktighet och andra klimatologiska faktorer har sannolikt bidragit till den kraftigt ökade omfattningen av brandutsläpp, rök och luftkvalitetseffekter.

Copernicus

(Vänster) Anomalier i ytluften i Sydamerika avseende referensperioden 1991–2020. (Höger) Avvikelser i markfuktigheten i Sydamerika avseende referensperioden 1991–2020. (Källa: C3S)

Mark Parrington, senior forskare vid Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) vid ECMWF, kommenterar: ”Under 2024 har skogsbränderna i Sydamerika varit betydligt vanligare än normalt, särskilt i Amazonas och i Pantanals våtmarker. Rökmolnen har haft en inverkan långt utanför platserna av där det brunnit och till och med nått över Atlanten. Omfattningen av rökmolnen och effekterna på luftkvaliteten är en indikator på brändernas omfattning och intensitet. Det är absolut nödvändigt att fortsätta övervaka skogsbränderna och deras utsläpp för att spåra inverkan på luftkvaliteten och atmosfären.”

Skogsbränderna och de resulterande utsläppen har lett till försämrad luftkvalitet över stora delar av kontinenten, med rökmoln som sträcker sig från Ecuador till São Paulo. CAMS Aerosol Alerts-prognosen för den 20 september visar höga nivåer av PM2,5-partiklar i Amazonasregionen.

Läs mer om skogsbränderna i Pantanal och Amazonas.

Access till CAMS Global Fire Monitoring Page.

Mer om bevakning av skogsbränder CAMS Wildfire Q&As.

Om Copernicus och ECMWF

Copernicus är en del av Europeiska unionens rymdprogram, med finansiering från EU, och är dess flaggskeppsprogram för jordobservation. Verksamheten fungerar genom sex tematiska tjänster: Atmosfär, marina, mark, klimatförändringar, säkerhet och nödsituationer. Den levererar fritt tillgängliga driftsdata och tjänster som ger användarna tillförlitlig och aktuell information om vår planet och dess miljö. Programmet samordnas och hanteras av EU-kommissionen och genomförs i partnerskap med medlemsstaterna, European Space Agency (ESA), European Organization for Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT), European Center for Medium-Distance Weather Forecasts ( ECMWF), EU-byråer och Mercator Océan, med flera.

ECMWF driver två tjänster från EU: s Copernicus Earth observationsprogram: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) och Copernicus Climate Change Service (C3S). De bidrar också till Copernicus Emergency Management Service (CEMS), som genomförs av EU:s gemensamma forskningsråd (JRC). European Center for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) är en oberoende mellanstatlig organisation som stöds av 35 stater. Det är både ett forskningsinstitut och en operativ tjänst 24/7 som producerar och sprider numeriska väderprognoser till sina medlemsstater. Dessa uppgifter är fullt tillgängliga för de nationella meteorologiska tjänsterna i medlemsstaterna. Superdatoranläggningen (och tillhörande dataarkiv) på ECMWF är en av de största i sin typ i Europa och medlemsstaterna kan använda 25 procent av sin kapacitet för sina egna ändamål.

ECMWF har utökat antalet platser där man bedriver verksamhet. Förutom huvudkontoret i Storbritannien och Computing Center i Italien kommer nya kontor med fokus på aktiviteter som genomförs i partnerskap med EU, såsom Copernicus, att lokaliseras i Bonn, Tyskland med början sommaren 2021.

Copernicus Atmosphere Monitoring finns här: http://atmosphere.copernicus.eu/

Copernicus klimatförändringstjänsts webbplats finns på https://climate.copernicus.eu/

Mer information om Copernicus: www.copernicus.eu

ECMWF:s webbplats finns på följande adress: https://www.ecmwf.int/

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

LinkedIn

Mediekontakt

Nuria Lopez
Communications | Copernicus Contracts and Press
Office of the Director General
European Centre for Medium-Range Weather Forecasts
Reading, UK | Bologna, Italy
Email: copernicus-press@ecmwf.int
Mobile: +44 (0)7392 277 523
Twitter: @CopernicusECMWF

Björn Mogensen
+46 708-184298
bjorn.mogensen@mogensen.info

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kinda Brave genomför riktade emissioner av aktier och teckningsoptioner om cirka 12,7 MSEK

Published

on

By

EJ FÖR PUBLICERING, DISTRIBUTION, ELLER OFFENTLIGGÖRANDE, HELT ELLER DELVIS, DIREKT ELLER INDIREKT, I AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN HANDLING SKULLE VARA FÖRBJUDEN ENLIGT LAG ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER. SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) (“Kinda Brave” eller “Bolaget”) har idag, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 14 juni 2024, beslutat om en riktad emission av 8 081 721 aktier och 8 081 721 teckningsoptioner av serie TO 3 (den ”Första Delen”), och, villkorat av stämmans efterföljande godkännande beslutat om emission av ytterligare 383 333 aktier och 383 333 teckningsoptioner av serie TO 3 (den ”Andra Delen”) (gemensamt den ”Riktade Emissionen”). Kallelse till bolagsstämma kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande. Teckningskursen i den Riktade Emissionen uppgår till 1,50 SEK per aktie och har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som genomförts av Eminova Partners Corporate Finance AB.

Den Riktade Emissionen

Styrelsen för Kinda Brave har idag, med stöd av bemyndigandet från Bolagets årsstämma den 14 juni 2024, beslutat om den Första Delen av den Riktade Emissionen av 8 081 721 aktier och 8 081 721 teckningsoptioner av serie TO 3 till en teckningskurs om 1,50 SEK per aktie och där teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

Vidare har styrelsen, villkorat av stämmans efterföljande godkännande, beslutat om den Andra Delen av den Riktade Emissionen av 383 333 aktier och 383 333 teckningsoptioner av serie TO 3 till en teckningskurs om 1,50 per aktie och där teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

För varje (1) tecknad aktie i den Riktade Emissionen tilldelas investerarna en (1) teckningsoption av serie TO 3. Teckningskursen i den Riktade Emissionen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt om cirka 2,91 procent i förhållande till stängningskursen för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market den 20 september 2024.

Genom den Riktade Emissionen tillförs Bolaget initialt cirka 12,7 MSEK, före avdrag för emissionskostnader. Tecknarna i den Riktade Emissionen utgörs av ett antal svenska professionella investerare, vissa befintliga aktieägare, däribland Jinderman & Partners AB (www.jinderman.se), samt VD Christian Kronegård via bolag och styrelseordförande Johan Willdeck via bolag.

Vid fullt nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 3 kan antalet aktier i Bolaget komma att öka med högst 8 465 054. Varje (1) teckningsoption berättar innehavaren att teckna en (1) ny aktie i Bolaget till en teckningskurs om 1,50 SEK per aktie. Teckningsoptionerna kan utnyttjas för teckning av nya aktier i Bolaget under perioden från och med den 15 september 2025 till och med den 26 september 2025. I enlighet med villkoren för teckningsoptionerna har styrelsen rätt att besluta att nyttjande av teckningsoptionerna även ska kunna ske tidigare än så. Teckningsoptionerna omfattas av sedvanliga omräkningsvillkor. För det fall samtliga teckningsoptioner av serie TO 3 nyttjas för teckning kommer Bolaget tillföras cirka 12,7 MSEK, före avdrag för emissionskostnader.

Christian Kronegård, VD för Kinda Brave, kommenterar:

”Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi framgångsrikt lyckats genomföra denna transaktion. Kapitaltillskottet ger oss möjligheten att, med ett förstärkt rörelsekapital, accelerera utvecklingen av vårt flaggskepps-projekt HELA. Vi är tacksamma över den respons vi fått från våra aktieägare, både befintliga och nya, och ser fram emot en spännande resa framåt.”

Avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt

Inför den Riktade Emissionen har styrelsen noggrant övervägt möjligheten att anskaffa kapital genom en företrädesemission och gör bedömningen att det för närvarande finns flera skäl till varför det är mer fördelaktigt för aktieägarna att anskaffa kapital genom en riktad emission. Mot bakgrund av rådande marknadsförhållande bedömer styrelsen att en företrädesemission skulle kräva att Bolaget upphandlar emissionsgarantier för att säkerställa att Bolagets kapitalbehov tillgodoses, vilket skulle medföra ökade kostnader i form av marknadsmässig garantiersättning. En företrädesemission skulle också utsätta Bolagets aktieägare för en risk för en kraftigt nedpressad aktiekurs, särskilt på denna marknad med mycket höga rabatter i företrädesemissioner. Mot bakgrund härav, eftersom den Riktade Emissionen (i) tillgodoser det kapitalbehov som finns för att accelerera utvecklingen av Bolagets flaggskepps-projekt HELA och (ii) kan genomföras på ett mer tids- och kostnadseffektivt sätt och med mindre komplexitet än en företrädesemission, är det styrelsens samlade bedömning att ovan skäl motiverar att emissionerna genomförs med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Styrelsen anser vidare att en emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ligger i Bolagets och samtliga aktieägares intresse och därmed är det lämpligaste alternativet.

Genom att teckningskursen i den Riktade Emissionen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande bedömer styrelsen att teckningskursens marknadsmässighet har säkerställts.

Extra bolagsstämma

En extra bolagsstämma i Kinda Brave planeras att hållas omkring den 10 oktober 2024 för att besluta om att godkänna styrelsens beslut om att genomföra den Andra Delen av den Riktade Emissionen. En kallelse kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande.

Aktier och aktiekapital

Genom den Riktade Emissionen ökar antalet aktier i Bolaget initialt med 8 465 054, från 19 217 028 till 27 682 082 aktier. Aktiekapitalet ökar med 355 532,268 SEK, från 807 115,176 SEK till 1 162 647,444 SEK. Utspädningen för befintliga aktieägare uppgår till cirka 30,58 procent. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner serie TO 3 kommer antalet aktier i Bolaget att öka med ytterligare 8 465 054, från 27 682 082 till 36 147 136, och aktiekapitalet kommer öka med ytterligare 355 532,268 SEK, från 1 162 647,444 SEK till 1 518 179,712 SEK, vilket medför en ytterligare en utspädning om cirka 23,42 procent.

Rådgivare

Eminova Partners Corporate Finance AB (https://eminovapartners.se/) är Sole Bookrunner och Eversheds Sutherland Advokatbyrå AB är legal rådgivare i samband med den Riktade Emissionen.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se

För mer information, vänligen kontakta:

Christian Kronegård, VD

ir@kindabrave.com

www.kindabrave.com

Denna information är sådan information som Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-09-23 01:30 CEST. Ovanstående personer kan också kontaktas för ytterligare information.

Följ oss på Linkedin:

https://www.linkedin.com/company/kinda-brave/

Om Kinda Brave Entertainment Group AB (publ)

Kinda Brave är en modern spelkoncern, fokuserat på att förvärva, äga och utveckla spelstudios och immateriella rättigheter, samt utveckla en division inriktad mot förläggning av speltitlar från tredjepart. Idag består Bolaget av fyra spelstudior och ett mindre förläggarteam. Kinda Braves vision är att skapa en unik underhållningsgrupp, med starka immateriella rättigheter inom olika områden, inklusive TV-serier, filmer och serietidningar.

Viktig information

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan till, att förvärva eller teckna några värdepapper i Kinda Brave Entertainment Group AB i någon jurisdiktion, varken från Kinda Brave Entertainment Group AB, Eminova Partners Corporate Finance AB eller någon annan. Kopior av detta pressmeddelande kommer inte att framställas och får inte distribueras eller sändas till USA, Australien, Belarus, Ryssland, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea eller någon annan jurisdiktion där sådan distribution skulle vara olaglig eller kräva registrering eller andra åtgärder. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av aktier eller andra värdepapper i någon av EES-länderna och inget prospekt har varit eller kommer att upprättas i samband med den Riktade Emissionen. I alla EES-medlemsstater adresseras detta meddelande och riktas till kvalificerade investerare och motsvarande i den medlemsstaten i den mening som avses i Prospektförordningen. Detta pressmeddelande och den information som pressmeddelandet innehåller får inte distribueras i eller till USA. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva värdepapper i USA. Värdepapper som här omnämns har inte registrerats och kommer inte att registreras i enlighet med den vid var tid gällande amerikanska Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller avser en transaktion som inte omfattas av registrering i enlighet med Securities Act. Det kommer inte att lämnas något erbjudande till allmänheten i USA att förvärva de värdepapper som omnämns här.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Storbritanniens utrikesminister uppmärksammar nedbrytbara fisknät av svenskt material i policytal

Published

on

By

Storbritanniens nya utrikesminister David Lammy höll nyligen sitt stora policytal om klimatkrisen. Här nämnde han nedbrytbara fiskenät som ett exempel på initiativ som gjorts möjliga tack vare brittiska satsningar. Näten har tagits fram i Sydafrika av ett svenskt material och kan på sikt helt ta bort problemet med spöknät i haven.

(Bild: Konrad Rosén – utvecklingschef Gaia Biomaterials, med det nedbrytbara fisknätet)

Det är det svenska företaget Gaia Biomaterials i Helsingborg som utvecklat plastersättningen Biodolomer som näten tillverkas av. Materialet är komposterbart och ger inga mikroplaster. Biodolomer används bland annat till bärkassar, förkläden inom vården och sugrör.

Under ett antal år har företaget tillsammans med sydafrikanska Catchgreen och med stöd från brittiska UD arbetat med att ta fram en version av materialet för fiskeindustrin: Biodolomer Ocean.

– Fiskenät som hamnar i haven är ett enormt problem, säger Konrad Rosén som är utvecklingschef på Gaia Biomaterials.

– De kan flyta runt i 100-tals år och blir en dödsfälla för djuren i haven, samtidigt som de avger mikroplaster.

Gaia Biomaterials nya material har testats i Afrika under flera år och har bland annat använts för insjöfiske, sjögräs- och korallodling i Kenya. Ett land som infört mycket strikta regleringar av all plastanvändning.

Nyligen är det allra första kompletta nätet färdigt, och det visades i dagarna på en internationell fiskerimässa på Island.

– Det finns i stort sett inget motstånd mot de här näten och ingen konkurrens, säger säger Konrad Rosén.

– Hela branschen vet att det är en överlevnadsfråga att komma till rätta med den nedskräpning man orsakar.

Se när David Lammy nämner fiskenäten här:
https://www.youtube.com/live/FPXUz4I05LY?si=4mPrdjhLVfu9FPsx&t=2516

—-

För mer information kontakta:

Peter Stenström
CEO
peter.stenstrom@gaiabiomaterials.com

‭+46 70-885 34 37‬

www.gaiabiomaterials.com

GAIA Biomaterials AB är ett svenskt företag som utvecklat ett material vid namn Biodolomer. Biodolomer är ett komposterbart och helt nedbrytningsbart material som kan användas till de flesta användningsområden där plast idag är det vanligaste alternativet. Till exempel bärkassar, engångsbestick/tallrikar/muggar, förkläden, flaskor och mycket annat. GAIA Biomaterials har huvudkontor och produktion i Helsingborg,

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.