Connect with us

Marknadsnyheter

Rikshem utser Jacob Bruzelius till chef analys och portföljstrategi

Published

on

Jacob Bruzelius, idag finanschef på Rikshem, utses till bolagets chef för analys och portföljstrategi.

Jacob Bruzelius har över 15 års erfarenhet av finans- och fastighetsbranschen och har en examen inom bygg- och fastighetsekonomi från KTH. Jacob har arbetat på Rikshem sedan 2012 och kom från en tjänst som Director inom Global Restructuring Group på Royal Bank of Scotland. I sitt nya uppdrag på Rikshem får Jacob Bruzelius ansvar för portföljstrategin som är en viktig del i Rikshems arbete för att säkra en högre totalavkastning.

– Jag är väldigt glad att få komma närmare fastighetsaffären igen vilket är mitt egentliga huvudområde och jag ser fram emot att få fortsätta bidra till bolagets utveckling, säger Jacob Bruzelius, chef analys och portföljstrategi på Rikshem.

– Vi har under en tid sett behovet av denna strategiska funktion och ökad analyskompetens i verksamheten. Vi vill att människor ska kunna växa hos Rikshem och därför känns det extra bra att vi nu kan internrekrytera Jacob Bruzelius som från dag ett kommer kunna ta ett ordentligt grepp om portföljanalysen, säger Petter Jurdell, chef affärs- och hållbarhetsutveckling på Rikshem.

Tjänsten som chef analys och portföljstrategi är nyinrättad och Jacob Bruzelius tillträder omgående.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jacob Bruzelius, chef analys och portföljstrategi, Rikshem: 010-70 99 386, jacob.bruzelius@rikshem.se

Petter Jurdell, chef affärs- och hållbarhetsutveckling, Rikshem: 010-70 99 393, petter.jurdell@rikshem.se

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner och erbjuder ett tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ska vara en långsiktig samarbetspartner till kommuner och ägs av Fjärde AP-fonden och AMF Pensionsförsäkring AB. Läs mer på rikshem.se

www.rikshem.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Skanska utför byggprojekt vid reservoar i Yonkers, New York, USA, för USD 630M, cirka 6,6 miljarder kronor

Published

on

By

Skanska har, i ett joint venture med ECCO III Enterprises, Inc., tecknat avtal med New York City Department of Environmental Protection (NYCDEP) för projektet Hillview Reservoir Chemical Addition Facilities Construction i Yonkers, New York, USA. Projektet är föreskrivet av Hillview Reservoir Consent Decree and Judgment. Kontraktet är totalt värt USD 848M. Skanska kommer att inkludera sin 75-procentiga andel av kontraktet, värt USD 630M, cirka 6,6 miljarder SEK, i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2024.

Projektet omfattar uppgradering av den befintliga norra ingången och tillägg av två nya byggnader för kemikaliehantering på Hillview Reservoir-området. Projektet innefattar byggnation och implementering av två nya elektriska anslutningar och tillhörande distributionsutrustning, ett nytt Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA)-system och strukturer för kemikaliesystem för övervakning av vattenkvalitet och vattenpumpar. Vattenförsörjningen av det omgivande samhället kommer att upprätthållas under byggnationen.

Projektet strävar efter att få en LEED v4.1-certifiering och kommer att använda miljömedveten byggpraxis relaterat till energibesparingar och effektivitet, inomhusluftkvalitet och resurseffektivitet.

Arbetet påbörjades i augusti 2024 med beräknat färdigställande i april 2030.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99                                                                                                           

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska använder sin kunskap och framtidsinsikt för att bidra till hur människor lever, arbetar och samverkar. Vi är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 157 miljarder kronor under 2023. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos cirka 27 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sweco ska rita ny typ av mykoproteinfabrik i Finland

Published

on

By

Läs original

Det nystartade finska bioteknikföretaget Enifer har tilldelat Sweco ett nytt kontrakt för att designa en ny fabrik för industriell produktion av mykoprotein. Produktionen startar 2026 och fabriken blir den första i världen att ta tillvara sidoströmmar från livsmedelsproduktion i kommersiell skala i industriell symbios. Sweco ska tillhandahålla tjänster inom projektledning, utformning av anläggningen, bygglov, upphandling och byggledning i ett projekt värderat till 4,2 miljoner euro.  

(Foto föreställande mykoprotein, fri användning, ange fotograf: Enifer/Iiro Muttilainen)

Mykoprotein är en högkvalitativ, svampbaserad proteinkälla och används inom livsmedelsindustrin som en hållbar ersättning för kött. Mykoprotein tillverkas av svampens mycel (rotsystem) som odlas i fermenteringstankar.  

Enifers nya fabrik ska producera 3 miljoner kilo mykoprotein per år, vilket skulle täcka det årliga proteinbehovet hos 40 000 människor. Som Enifers partner inom ingenjörs-, upphandlings- och byggentreprenader (Engineering, Procurement and Construction Management, EPCM) ansvarar Sweco för de övergripande ritningarna, bygglovsprocesser, upphandlingstjänster, projektledning och byggledning av den nya fabriken.

– Det är spännande för Sweco att få bidra till revolutionen inom livsmedelsbranschen, där inhemsk proteinproduktion som använder sidoströmmar kommer att minska utsläppen från livsmedelsproduktionen. Enifers produktionskoncept möjliggör en effektiv, kretsloppsbaserad proteinproduktion och vi är tacksamma för förtroendet för vår EPCM-expertis. Vår erfarenhet av tillståndsgivning inom livsmedelssektorn säkerställer att projektet kan genomföras snabbt, säger Thomas Hietto, vd för Sweco Finland.

Fabriken ska byggas vid ett befintligt sockerbruk och utnyttja existerande ånga, el, process- och kylvatten samt avfallshantering som redan är tillgängliga på området. Dessutom kommer råvaror från sidoströmmar av socker- och mejeriproduktion att användas. 

– Vårt processkoncept för att tillverka mykoprotein är nytt och vi har mycket att göra på begränsad tid. För att lyckas med projektet var det avgörande att hitta en pålitlig EPCM-partner. Produktionsanläggningen ska byggas i befintliga lokaler, vilket sporrar oss att ta fram nya lösningar. Som ett nystartat företag har vi begränsade resurser till vårt förfogande, och vi tycker att Sweco är en effektiv och produktiv partner i att uppnå en industriell symbios, där vi maximerar utnyttjandet av sidoströmmar från livsmedelsindustrin, säger Simo Ellilä, vd för Enifer.

Mykoprotein har inte tidigare tillverkats av sidoströmmar från livsmedelsindustrin med hjälp av den här produktionsmetoden, som enbart har använts för att förädla foderprotein från skogsindustrins sidoströmmar.

Pressfoton:

  • Foto föreställande mykoprotein, fri användning, ange fotograf: Enifer/Iiro Muttilainen
  • Foto av Thomas Hietto, Sweco Finland, fri användning, ange fotograf: Tobias Regell

Om kunden (engelska):
https://enifer.com/about 

Liknande Sweco-projekt (engelska):
Sweco Group – Sweco supports food tech company ENOUGH with EPCM services for new mycoprotein plant in the Netherlands

 

För mer information, vänligen kontakta:
Anna E Olsson, Head of Press, Sweco Group, 070 557 33 26, anna.e.olsson@sweco.se 
 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK under 2023. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stenvalvet hyr ut 4 000 kvm till Jönköpings kommun

Published

on

By

Mindre än ett år efter att Kammarrätten och Hovrätten i Jönköping flyttat ut är större delen av lokalerna återigen uthyrda. Stenvalvet har tecknat hyresavtal med Jönköpings kommun om totalt 4 000 kvm i centrala Jönköping. Hyresavtalet löper på 8 år.

Jönköpings kommun hyr lokalerna och anpassningen av dem är i full gång för att vara inflyttningsklara runt årsskiftet. Återbruk ingår som en viktig del i arbetet och sker i samverkan med hyresgästen.

”Vi ser fram mot att välkomna Jönköpings kommun till oss”, säger Kristian Pamp, förvaltningschef på Stenvalvet. ”Uthyrningen visar att våra byggnader är flexibla med goda möjligheter att konvertera befintliga lokaler till nya användningsområden när en vakans uppstår.”

För frågor eller ytterligare information kontakta:

Kristian Pamp, förvaltningschef: 076-146 30 75, kristian.pamp@stenvalvet.se
Minette Öhman, marknads- och kommunikationschef: 0708-399 501, minette.ohman@stenvalvet.se

Om Stenvalvet
Fastighets AB Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt äger Stenvalvet ett hundratal fastigheter med en area av ca 594 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om ca 15,7 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som utbildning, vård & omsorg, rättsväsende och myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kyrkans pension och Stiftelsen för Strategisk Forskning. Läs mer på stenvalvet.se

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.