Connect with us

Marknadsnyheter

SealWacs beslutar om företrädesemission i syfte att finansiera validering av ”SealWacs Sensor”.

Published

on

Vid styrelsesammanträde i Sealwacs AB (publ) idag den 7 januari 2020 beslutades, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 24 maj 2019, att genomföra en företrädesemission om cirka 2,5 MSEK. Syftet med nyemissionen är att finansiera valideringen av ”SealWacs Sensor” och den inledande marknadsintroduktionen av systemet. 

Motiv för nyemissionen

Från den tidpunkt, senhösten 2017, SealWacs hade färdigutvecklat själva sensorn, vilken är baserad på en unik patentskyddad teknik, har den fortsatta utvecklingen försenats avsevärt. Arbetet med att anpassa och prova ut metoden hos svenska plastpåstillverkare visade sig bli betydligt svårare än Bolaget hade räknat med. Erfarenheterna visade att tillverkarna var beroende av korta och snabba omställningar i produktionen med en omfattande variation av material, påstyp, storlek, och så vidare. Kraven från tillverkarna var att sensorsystemet måste klara dessa frekventa omställningar och stora omfång av sortiment, snabbt och utan att belasta de berörda operatörerna i produktionen.

Systemet har under de två senaste åren, vidareutvecklats genom att lättillgängliga manöverpaneler, ett effektivt larm- och kommunikationssystem samt datalogger har tagits fram. Nu är bedömningen från såväl SealWacs som den tillverkare, hos vilken det kompletta systemet nu provas ut, att det fungerar helt enligt önskemål. SealWacs har idag ett komplett väl fungerande sensorsystem för att detektera undermåliga svetsar i tillverkningen av plastpåsar på rulle.   

Bolaget bedöms idag vara mycket väl rustat vad gäller teknisk kompetens, marknadskännedom och erfarenhet av att kommersialisera forskningsprojekt. Flera av Bolagets nyckelpersoner har dokumenterad erfarenhet och relevant kompetens från tidigare verksamheter.

För att få möjlighet att slutföra validering och påbörja kommersialisering av SealWacs kompletta sensors-system, bestående av den sedan tidigare framtagna ”SealWacs Sensor”, och nu färdigutvecklade larm-, kommunikations- och manöverfunktioner samt datalogger, behöver SealWacs kapitaliseras. SealWacs styrelse har därför fattat beslut om att genomföra nyemission med företräde för befintliga aktieägare. Även allmänheten ges möjlighet att teckna aktier i nyemissionen.

 

Sören Sandström, VD för SealWacs, kommenterar:

”Efter det framgångsrika arbetet med att utvecklas en helt unik sensor för realtidsövervakning av svetskvaliteten i tillverkningen av plastpåsar på rulle, då vi lyckats hålla tidsplan och budget i minsta detalj, har vi haft två år som inneburit avsevärda förseningar men som samtidigt lett fram till att vi lyckats lösa problem som vi tidigare inte känt till. Vi förstod inte kundernas behov av enkla och frekventa byten av tillverkningsparametrar som exempelvis påstyper, storlekar och material och hade därför inte anpassat systemet för detta. Nu har vi utvecklat ett komplett system bestående av sensor, manöverpanel, larm och dataloggningsfunktion och därigenom lyckats överkomma samtliga problem som dykt upp under arbetet med att anpassa systemet efter kundernas behov.

Vi har nu påbörjat en slutlig validering av systemets funktion och tillförlitlighet hos en stor svensk tillverkare av plastpåsar på rulle. Om dessa utprovningar går bra, så vet vi att intresset finns från ett antal framträdande företag i branschen. Vi hoppas att den planerade företrädesemissionen ska inbringa det kapital bolaget behöver för att slutföra valideringen och påbörja en marknadsintroduktion av ”SealWacs Sensor”.

 

Villkor och utförligare information om nyemissionen

Styrelsen i SealWacs beslutade den 7 januari 2020, med stöd av bemyndigandet lämnat vid ordinarie bolagsstämma den 24 maj 2019, om en nyemission om högst 3 080 270 aktier envar med ett kvotvärde om 0,31 kronor till en teckningskurs om 0,80 kronor per aktie. Det totala emissionsbeloppet uppgår till högst 2 464 216 kronor.

Genom företrädesemission öka bolagets aktiekapital från 1 909 767,40 SEK fördelat på 6 160 540 aktier med högst 954 883,7 kronor till 2 864 651,10 SEK fördelat på 9 240 810 aktier.

 

Erbjudandet i sammandrag

  • Avstämningsdag: 14 januari 2020. Sista dag för handel i aktien inklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 10 januari 2020.
  • Teckningstid: 16 januari 2020 – 30 januari 2020.
  • Teckningskurs: 0,80 SEK per aktie.
  • Företrädesrätt: De som på avstämningsdagen den 14 januari 2020 är registrerad som aktieägare i Sealwacs äger företrädesrätt att teckna aktier i den förestående nyemission. För varje befintlig aktie erhålls en (1) teckningsrätt. Innehav av en (1) teckningsrätt. Två (2) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie. Notera att även allmänheten ges möjlighet att teckna aktier i nyemissionen.
  • Emissionsvolym: Erbjudandet omfattar högst 3 080 270 aktier. Vid fulltecknad nyemission tillförs bolaget 2 464 216 SEK före emissionskostnader.
  • Antal aktier före nyemissionen: 6 160 540 stycken.
  • Handel med teckningsrätter: Handel med teckningsrätter kommer att ske genom Spotlight Stockmarket under perioden 16 januari 2020 – 27 januari 2020.
  • Handel med BTA: Handel med BTA (Betald Tecknad Aktie) kommer att ske på AktieTorget från och med den 16 januari 2020 fram till dess att Bolagsverket har registrerat nyemissionen. Denna registrering beräknas ske i slutet av februari 2020.
  • Värdering: 4 928 432 MSEK (pre money).
  • Teckningsförbindelser och garantier: SealWacs har erhållit teckningsförbindelser om 0,15 MSEK, vilket motsvarar cirka 6 procent av den totala emissionslikviden.
  • Marknadsplats: Sealwacs aktie är noterad på Spotlight Stockmarket.

 

Fullständiga villkor och anvisningar samt memorandum och folder kommer att offentliggöras på bolagets (www.sealwacs.se), Spotlight Stockmarkets (www.spotlightstockmarket.com) och Aqurats (www.aqurat.se) respektive hemsidor senast i samband med att teckningstiden inleds.

  

Emissionsinstitut

Aqurat Fondkommission AB ansvarar för det administrativa arbetet i samband med nyemissionen.

Göteborg den 7 januari 2020

SealWacs AB (publ)

Styrelsen och verkställande direktören

   

 

Denna information är sådan information som SealWacs AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 januari 2020.

 

Sören Sandström, VD , Telefon: 46 70 600 73 94 E-post: info@sealwacs.se                                                                                                                                      

SealWacs AB har som affärsidé att förse marknaden för tillverkning av bottensvetsade plastpåsar med ett automatiskt övervaknings och kontrollsystem, som avsevärt ökar tillverkarnas vinstmarginal genom att väsentligt minska de omfattande kostnaderna för kassation, kvalitetssäkring och övervakning. Bolaget förväntas inom några år vara en ensam aktör på en nischad global marknad. En marknad som uppskattas till flera 1 000-tals installationer per år.

SealWacs AB, Göteborgsvägen 74, 433 63 Sävedalen

Tel: 46 70 600 73 94 www.sealwacs.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Infranord välkomnar Riksrevisionens granskning

Published

on

By

Idag har Riksrevisionen släppt sin granskning av bildandet av de statliga bolagen Svevia och Infranord. Granskningen syftar till att se om önskade effekter av bolagiseringarna har uppnåtts. Infranord välkomnar granskningen och delar många av riksrevisionens synpunkter och förbättringsförslag.

Infranord delar Riksrevisionens synpunkt om Trafikverkets behov av att utveckla sin beställarkompetens. Riksrevisionen skriver i sin granskning att ”Trafikverket bör utveckla arbetet med att främja innovation i upphandlingar i syfte att öka produktiviteten på anläggningsmarknaden. Detta arbete kan inkludera beaktande av branschens och leverantörernas synpunkter i högre grad, bland annat avseende detaljstyrning i kontrakten.”

– Det här är en fråga som Infranord har framfört länge och där vi hoppas att Riksrevisionens granskning kan bidra till förändring, säger Stefan Gustavsson, vd och koncernchef på Infranord.

Riksrevisionen lyfter i sin granskning även upp att konkurrensen på marknaden för underhåll av järnväg inte har förbättrats sedan bolagiseringen av Infranord.

– I det sammanhanget känns det viktigt att påpeka att debatten kring återreglerat underhåll av den svenska järnvägen inte främjar konkurrens på marknaden. Ska vi uppnå en väl fungerande marknad krävs det långsiktighet, fortsätter Stefan Gustavsson. 

Riksrevisionen har i granskningen även fokuserat på till vilken grad bildandet av Infranord och Svevia har bidragit till att öka produktiviteten i dessa bolag samt huruvida bolagen uppnår sina ekonomiska mål som är satta av ägaren.

– Under 2023 inledde Infranord ett transformationsarbete med fokus på ökad stabilitet, lönsamhet och tillväxt. Transformationen skapar förutsättningar för Infranord att möta våra uppsatta mål i närtid samtidigt som vi lägger grunden för framtida utveckling av ett starkare Infranord, avslutar Stefan Gustavsson.

För mer information kontakta:
Stefan Gustavsson, vd och koncernchef Infranord
Telefon: 010-121 70 00
stefan.gustavsson@infranord.se

Emma Riblom, kommunikationschef Infranord
Telefon: 010-121 32 00

emma.riblom@infranord.se

Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om 5 miljarder och cirka 1 600 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

EYEONID GROUP AB (publ): EyeonGroup lägger till Password Manager i sitt produktutbud

Published

on

By

EyeonGroup har tecknat avtal med en leverantör avseende en Password Manager. Password Manager kommer att läggas till i EyeonGroups produktutbud och kommer bland annat att paketeras i ett nytt varumärke mot slutkund som lanseras inom kort.

Som tidigare kommunicerat finns det en tydlig ambition att bredda Bolagets produktportfölj. I och med avtalet om Password Manager läggs nu ytterligare en produkt till EyeonGroups produktutbud. Under föregående vecka meddelades att även VPN-tjänster lagts till. Detta är vägen mot att bli en ”OneStopShop” som ska erbjuda kunder ett komplett utbud inom ”Cyber Security”.

EyeonGroup kommer utöver att kunna erbjuda befintliga kunder ett bredare produktutbud med potentiella ”upsell” möjligheter, även att lansera ett nytt varumärke inriktat mot slutkunder via EyeonGroups egna ”appstore” där kunderna kommer att kunna välja mellan ett flertal säkerhetsprodukter.  

För mer information, kontakta

Fredrik Björklund, styrelseordförande, Eyeonid Group AB (publ.)

Telefon: 070-892 35 92

E-post: fredrik.bjorklund@eyeonid.com

Om EyeonID

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer smarta lösningar som gör livet på internet enklare och tryggare för människor, företag och organisationer. Bolaget tillhandahåller affärslösningar inom IT säkerhet, integritetsskyddande tjänster och AI baserade datalösningar. Dessa riktas i första hand mot B2B marknaden i Europa för branscher som t.ex. bank, försäkring och telekom.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Cereno Scientific deltar på partner-möten vid BIO 2024

Published

on

By

Cereno Scientific (Nasdaq First North: CRNO B), ett banbrytande bioteknikbolag som utvecklar innovativa behandlingar för vanliga och sällsynta kardiovaskulära sjukdomar, kommer att delta på BIO International Convention, som arrangeras i San Diego, USA, den 3–6 juni 2024.

Sten R. Sörensen, VD, och Jeppe Øvlesen, styrelseledamot i Cereno, kommer att delta på konferensen och medverka på partnering-möten.

”Jag ser fram emot att möta ledande företrädare för läkemedelsbolag och  investerare för att utforska partnerskap och strategiska samarbeten för Bolagets portfölj av innovativa behandlingar för sällsynta och vanliga kardiovaskulära sjukdomar. Vi har många nära förestående viktiga milstolpar. Dessa inkluderar slutförande och rapportering av resultat från Fas II-studien av CS1, vår HDAC-hämmare med epigenetiska effekter, i PAH samt uppstart av den första kliniska studien för CS014, en annan HDAC-hämmare med epigenetiska effekter under utveckling för trombosprevention utan risk för blödning. Vi ser fram emot att dela med oss av våra framsteg med potentiella partners och investerare”, sa Sen R. Sörensen, VD, Cereno Scientific.

BIO International Convention är det största och mest omfattande eventet inom bioteknikindustrin  med över 20 000 industriledare från hela världen.

För att boka in ett möte med Cereno Scientific under BIO 2024, vänligen boka via BIO One-on-one PartneringTM-plattformen.

Mer information om eventet finns på BIO Internationals hemsida.

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Henrik Westdahl, Director IR & Communications

E-post: henrik.westdahl@cerenoscientific.com

Telefon: +46 708-17 59 96

 

Sten R. Sörensen, VD

E-post: sten.sorensen@cerenoscientific.com

Telefon: +46 73-374 03 74

 

Om Cereno Scientific AB
Cereno Scientific utvecklar innovativa behandlingar för vanliga och sällsynta kardiovaskulära sjukdomar. Den längst avancerade läkemedelskandidaten, CS1, är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med tryckreducerande, ”reverse-remodeling”, anti-fibrotiska, anti-inflammatoriska, och anti-trombotiska egenskaper. En klinisk Fas II-studie pågår för att utvärdera CS1s säkerhet, tolerabilitet och effekt hos patienter med den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). Ett samarbetsavtal med det globala läkemedelsbolaget Abbott tillåter Cereno att använda deras banbrytande teknologi CardioMEMS HF System i studien. Två initiativ som genomfördes under den pågående Fas II-studien har visat positiva fynd som tyder på den potentiella kliniska nyttan av CS1 hos PAH-patienter. Dessa initiala resultat är dock inte en garanti för de slutliga studieresultaten som förväntas under tredje kvartalet 2024. Sedan januari 2024 är vi glada att FDA:s Expanded Access-program ger patienter med PAH, ett allvarligt och livshotande tillstånd, tillgång till CS1 då inga jämförbara alternativa behandlingar finns att tillgå. Cereno har också två lovande prekliniska läkemedelskandidater under utveckling genom forskningssamarbeten med University of Michigan. Läkemedelskandidaten CS014 är en HDAC-hämmare under utveckling som en behandling av arteriell och venös trombosprevention. Den innovativa läkemedelskandidaten representerar ett banbrytande tillvägagångssätt för anti-trombotisk behandling potentiellt utan tillhörande ökad risk för blödning hos människor. CS014 är en ny kemisk entitet med en mångfaldig verkningsmekanism som en epigenetisk modulator – som reglerar blodplättsaktivitet, fibrinolys och blodproppsstabilitet för att förebygga trombos utan ökad risk för blödning, vilket dokumenterats i prekliniska studier. I april 2024 skickade Cereno in ansökan för att starta en klinisk studie (CTA) för en Fas I-First-in-Human-studie, som förväntas starta under andra kvartalet 2024. Läkemedelskandidat CS585 är prostacyklinreceptor-agonist som i prekliniska studier har visat effekt på IP-receptorn och förebygger trombos utan ökad risk för blödning. Bolaget är beläget i Göteborg, Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA Cereno är noterat på Nasdaq First North Growth Market (CRNO B). Mer information finns på www.cerenoscientific.se.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.