Connect with us

Marknadsnyheter

Komplettering – Latvian Forest Company AB (publ.) undertecknar villkorat köpeavtal avseende köpet av samtliga aktier av Latfolde AB

Published

on

Komplettering rörande villkorat köpeavtal: Avtalet är villkorat av att köpet finansieras med likvida medel. Bolaget utvärderar för närvarande olika finansieringslösningar.

 

Latvian Forest Company AB (publ.) har undertecknat köpeavtal med ägarna av Latfolde AB avseende köpet av samtliga aktier av Latfolde AB. Köpeskillingen beräknas preliminärt att uppgå till 2 050 000 Euro. LFC genom köpet kommer att förvärva ytterligare 961 hektar.

Komplettering – Latvian Forest Company AB (publ.) undertecknar villkorat köpeavtal avseende köpet av samtliga aktier av Latfolde AB

Komplettering rörande villkorat köpeavtal: Avtalet är villkorat av att köpet finansieras med likvida medel. Bolaget utvärderar för närvarande olika finansieringslösningar.

Latvian Forest Company AB (publ.) har undertecknat köpeavtal med ägarna av Latfolde AB avseende köpet av samtliga aktier av Latfolde AB. Köpeskillingen beräknas preliminärt att uppgå till 2 050 000 Euro. LFC genom köpet kommer att förvärva ytterligare 961 hektar.

Köpet omfattar aktier i Latfolde AB. Latfolde AB är 100 % ägaren i det lettiska dotterbolaget Latfolde One SIA. Latfolde One SIA tillgångar består av sammanlagt 961 hektar. Av dessa är 706 skog och 149 hektar jordbruksmark samt 106 hektar annan mark. Det totala virkesförrådet uppskattas till ca. 105 000 kubikmeter. Många av de fastigheter som bolaget kommer att äga efter köpet gränsar eller ligger nära fastigheter som LFC redan äger.

Bolaget har säkrat köpet med förskottsdeposition motsvarande 307 500 EUR. Köpet skall slutföras senast den 30 oktober, 2020.

För ytterligare information kontakta

Aleksandrs Tralmaks, VD

+37129203972

aleksandrs.tralmaks@latvianforest.se

Eller besök vår hemsida: www.latvianforest.se

Denna information är sådan information som Latvian Forest Company AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 september 2020 kl. 15.30 CET.

Om bolaget:

Latvian Forest Company AB (publ) är ett svenskt noterat bolag som förvärvar, säljer samt bedriver skogsbruk på fördelaktigt värderad skog i Lettland. De tre huvudsakliga grunderna för verksamheten är, förutom att skog är en eftertraktad realtillgång som växer av egen kraft;

  • en förväntad ökning av prisnivåerna för lettiska skogs- och jordbruksfastigheter
  • att skapa värdeökning genom en aktiv skogsförvaltning
  • att skapa värdeökning genom att bygga upp en större fastighetsportfölj.
Continue Reading

Marknadsnyheter

Integrum har genomfört en riktad nyemission om 961 539 B-aktier och tillförs cirka 50 miljoner kronor

Published

on

By

Mölndal, Sverige – 13 juni 2024 – Integrum AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: INTEG B) (“Integrum” eller “Bolaget”) har framgångsrikt genomfört en riktad nyemission av 961 539 B-aktier till en teckningskurs om 52 kronor per aktie, och tillförs en emissionslikvid om totalt cirka 50 miljoner kronor (den ”Riktade Emissionen”).

Styrelsen i Integrum har, med stöd av emissionsbemyndigandet från årsstämman den 27 september 2023, och i enlighet med vad som indikerades i Bolagets pressmeddelande tidigare idag, beslutat om en riktad nyemission av 961 539 B-aktier till en teckningskurs om 52 kronor per aktie, vilket således tillför Bolaget en emissionslikvid före transaktionskostnader om cirka 50 miljoner kronor. Teckningskursen i den Riktade Emissionen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, varför det är styrelsens bedömning att teckningskursen är marknadsmässig och återspeglar rådande marknadsförhållanden och efterfrågan.

Investerare i den Riktade Emissionen var ett antal svenska och internationella institutionella investerare, däribland Adrigo Asset Management, Nolsterby Invest AB och Rhenman & Partners Asset Management AB.

Integrum avser att använda nettolikviden från den Riktade Emissionen för investeringar i kommersiella resurser och distribution, samt för clinical affairs och fortsatt expansion av produktportföljen. Detta innefattar:

  • Intensifiering av kommersiella satsningar på den amerikanska marknaden för att förbättra inriktningen på relevanta traumacenter, ortopedingenjörer och kirurger.
  • Acceleration av inträdet i marknader i tidigt stadium och i nya potentiella marknader (EU och övriga länder), tillsammans med finansiering av rörelsekapitalbehov för att säkerställa tillgänglighet för slutkunder och underlätta tillväxt på utvalda marknader.
  • Utökning av produktportföljen och adresserbara indikationer i USA, inklusive investeringar i regulatory affairs för inlämning av PMA-ansökan för transhumerala (över armbågen) och transtibiala (under knä) amputationer, samt stärka och påskynda forsknings- och produktutvecklingskapaciteten för nästa generations produkter.

Den Riktade Emissionen medför en utspädning om cirka 5,0 procent av totala antalet aktier och 3,8 procent av rösterna i Integrum. Genom den Riktade Emissionen ökar antalet utestående aktier med
961 539 B-aktier från 18 435 289 till 19 396 828 (fördelat på 640 000 A-aktier och 18 756 828 B-aktier). Aktiekapitalet kommer att öka med 67 307,73 kronor från 1 290 470,23 kronor till 1 357 777,96 kronor.

Till följd av av stark efterfrågan och i syfte att möjliggöra för Integrum att möta en sådan efterfrågan har Pericardium AB, ett bolag kontrollerat av Rickard Brånemark, VD och grundare av Integrum, avyttrat 150 000 befintliga B-aktier i Bolaget till samma pris som i den Riktade Emissionen. Rickard Brånemark har uttryckt sitt fortsatta långsiktiga engagemang för Bolaget som dess VD och grundare och som majoritetsägare. Bolaget kommer inte att erhålla någon likvid från en eventuell försäljning av befintliga aktier.

Bolagets styrelse har ansett, efter en samlad bedömning och noggrant övervägande, att en nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt var ett mer berättigat alternativ för bolagets aktieägare än en företrädesemission och att den var i bästa intresse för både Bolaget och dess aktieägare. Styrelsens bedömning baseras på att den Riktade Emissionen gjorde det möjligt för Bolaget att snabbt och effektivt anskaffa kapital, vilket i sin tur ger en flexibilitet att ta tillvara på de investeringsmöjligheter tillgängliga för Bolaget på kort sikt, samt att dra nytta av det upplevda intresset för Bolagets aktie bland institutionella investerare och bredda den institutionella investerarbasen. En företrädesemission skulle å andra sidan sannolikt ha lett till en förlängd process och försenade investeringar för Bolaget, tillsammans med större marknadsrisk, negativ inverkan på aktiekursen och högre utspädning för icke-deltagande aktieägare.

I samband med den Riktade Emissionen har Bolaget åtagit sig att, på sedvanliga villkor, inte emittera några aktier under en period om 90 dagar från likviddagen för den Riktade Emissionen. Dessutom har Bolagets aktieägare inom Bolagets styrelse och ledningsgrupp gått med på att inte sälja några aktier i Integrum under en period om 90 dagar från likviddagen för den Riktade Emissionen. Därutöver har Rickard Brånemark åtagit sig att inte sälja några aktier under en period om 180 dagar från likviddagen av den Riktade Emissionen, på sedvanliga villkor.

Denna information är sådan som Integrum AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-06-13 22:25 CET.

För mer information, vänligen kontakta:
Rickard Brånemark, CEO

Tel: +46 (0) 70 846 10 61
Email: rickard.branemark@integrum.se

Jörgen Svanström, CFO
Tel: +46 (0) 70 734 96 60
Email:
jorgen.svanstrom@integrum.se

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

Om Integrum

Integrum är ett börsnoterat företag (Nasdaq First North Growth Market: INTEG B) baserat utanför Göteborg, Sverige, med ett amerikanskt dotterbolag i San Francisco. Sedan 1990 har dess OPRA®-implantatsystem hjälpt till att förbättra livskvaliteten för hundratals personer som är amputerade genom att direkt fästa en protes i benet och muskuloskeletala systemet, och därmed undvika behovet av en hylsprotes. Baserat på osseointegration erbjuder det benförankrade implantatsystemet en rad fördelar, inklusive förbättrad rörlighet och funktion, ökad komfort, minskat tryck, en stabil fäste och mer. OPRA®-implantatsystemet godkändes av U.S. Food and Drug Administration (FDA) 2020 och är det enda FDA-godkända benförankrade implantatsystemet speciellt designat för användning av amputerade som finns tillgängligt i USA. Idag fortsätter Integrum att bedriva forskning och utveckling skräddarsydda medicintekniska lösningar i nära samarbete med forskare och kliniker. För mer information, besök https://integrum.se/.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att sälja eller en inbjudan avseende ett erbjudande att förvärva eller teckna värdepapper som emitterats av Integrum i någon jurisdiktion där sådant erbjudande eller sådan inbjudan skulle vara i strid med gällande regler eller kräva registrering eller andra åtgärder.

Ett investeringsbeslut med anledning av den Riktade Emissionen ska göras på grundval av all offentligt tillgänglig information avseende Bolaget och Bolagets aktier. Sådan information har inte oberoende kontrollerats av Carnegie Investment Bank AB (publ) som Sole Global Coordinator och Bookrunner. Informationen i detta pressmeddelande offentliggörs endast som bakgrundsinformation och gör inte anspråk på att vara fullständig. En investerare bör således inte enbart förlita sig på informationen i detta pressmeddelande eller dess riktighet eller fullständighet.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Kanada, Hongkong, Nya Zeeland, Ryssland, Belarus, Singapore, Sydafrika, Japan, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte godkänts eller granskats av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Integrum har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av aktier eller rättigheter i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med den Riktade Emissionen. I varje EES-medlemsstat riktar sig detta meddelande endast till “kvalificerade investerare” i den medlemsstaten enligt Prospektförordningens definition.

I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, ”qualified investors” som är (i) personer som har professionell erfarenhet av affärer som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”investment professionals” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Föreskriften”); eller (ii) ”high net worth entities” som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Föreskriften (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta dokument och inte heller agera eller förlita sig på det.

Information till distributörer

I syfte att uppfylla de produktstyrningskrav som återfinns i: (a) Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/65/EU om marknader för finansiella instrument, i konsoliderad version, (”MiFID II”); (b) artikel 9 och 10 i Kommissionens delegerade direktiv (EU) 2017/593, som kompletterar MiFID II; och (c) nationella genomförandeåtgärder (tillsammans ”Produktstyrningskraven i MiFID II”) samt för att friskriva sig från allt utomobligatoriskt, inom obligatoriskt eller annat ansvar som någon ”tillverkare” (i den mening som avses enligt Produktstyrningskraven i MiFID II) annars kan omfattas av, har aktierna i Integrum varit föremål för en produktgodkännandeprocess, som har fastställt att dessa aktier är: (i) lämpliga för en målmarknad bestående av icke-professionella investerare och investerare som uppfyller kriterierna för professionella kunder och godtagbara motparter, såsom definierat i MiFID II; och (ii) lämpliga för spridning genom alla distributionskanaler som tillåts enligt MiFID II (”Målmarknadsbedömningen”). Oaktat Målmarknadsbedömningen bör distributörer notera att: priset på aktierna i Integrum kan sjunka och investerare kan förlora hela eller delar av sin investering, att aktierna i Integrum inte är förenade med någon garanti avseende avkastning eller kapitalskydd och att en investering i Integrums aktier endast är lämplig för investerare som inte är i behov av garanterad avkastning eller kapitalskydd och som (ensamma eller med hjälp av lämplig finansiell eller annan rådgivare) är kapabla att utvärdera fördelarna och riskerna med en sådan investering och som har tillräckliga resurser för att bära de förluster som en sådan investering kan resultera i. Målmarknadsbedömningen påverkar inte andra krav avseende kontraktuella, legala eller regulatoriska försäljningsrestriktioner med anledning av den Riktade Emissionen.

Vidare ska noteras att oaktat Målmarknadsbedömningen kommer Carnegie Investment Bank AB endast att tillhandahålla investerare som uppfyller kriterierna för professionella kunder och godtagbara motparter.

Målmarknadsbedömningen utgör, för undvikande av missförstånd, inte (a) en ändamålsenlighets- eller lämplighetsbedömning i den mening som avses i MiFID II eller (b) en rekommendation till någon investerare eller grupp av investerare att investera i, förvärva, eller vidta någon annan åtgärd avseende Integrums aktier.

Varje distributör är ansvarig för att genomföra sin egen målmarknadsbedömning avseende Integrums aktier samt för att besluta om lämpliga distributionskanaler.

Framåtriktade uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör” ”skulle kunna” och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita sig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Nasdaq First North Premier Growth Markets regelverk för emittenter.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i Luxbright har beslutat om en företrädesemission av aktier om cirka 15 MSEK

Published

on

By

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE ÅTGÄRDER ÄN SÅDANA ÅTGÄRDER SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT. SE AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE.

Styrelsen i LUXBRIGHT AB (publ) (”Luxbright” eller ”Bolaget”) har idag, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 11 juni 2024, beslutat att genomföra en nyemission av högst 16 766 639 aktier med en emissionslikvid om högst cirka 15 MSEK med företrädesrätt för befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”). Teckningsperioden löper under perioden från och med den 26 juni 2024 till och med den 10 juli 2024. Teckningskursen har fastställts till 0,90 SEK per aktie. Den som på avstämningsdagen den 24 juni 2024 är införd i aktieboken som aktieägare i Bolaget erhåller en (1) teckningsrätt för varje innehavd aktie. Elva (11) teckningsrätter berättigar till teckning av två (2) nya aktier i Bolaget. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från åtta av Bolagets största befintliga aktieägare för teckning av aktier med företrädesrätt i Företrädesemissionen om cirka 6,2 MSEK, motsvarande cirka 41,1 procent av Företrädesemissionen. Därutöver har vissa av de parter som ingått teckningsförbindelser även åtagit sig att teckna aktier utan företrädesrätt i Företrädesemissionen till ett sammanlagt belopp om ytterligare cirka 8,5 MSEK, motsvarande ca 56,6 procent av Företrädesemissionen. Därmed har Bolaget erhållit teckningsförbindelser för teckning med och utan stöd av företrädesrätt om sammanlagt cirka 14,75 MSEK, motsvarande cirka 97,7 procent av Företrädesemissionen. Ingen ersättning utgår för de teckningsförbindelser som ingåtts. För det fall Företrädesemissionen övertecknas, avser styrelsen i Bolaget att besluta om en tillkommande riktad emission av aktier till de tecknare som inte kunnat tilldelas aktier i Företrädesemissionen. I en sådan riktad emission kommer styrelsen primärt att tillse att de som genom teckningsförbindelser åtagit sig att teckna aktier utan företrädesrätt i Företrädesemissionen tilldelas aktier i enlighet med ingångna teckningsförbindelser.

Sammanfattning

  • Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Luxbright cirka 15,0 MSEK före emissionskostnader.
  • Företrädesemissionen innebär en emission av högst 16 766 639 aktier.
  • Företrädesemissionen omfattas till cirka 97,7 procent av teckningsförbindelser med och utan företrädesrätt.
  • Teckningsförbindelserna har ingåtts av åtta av bolagets största befintliga aktieägare, däribland 99M In West AB och Lindeblad Ventures AB. Åtaganden att teckna aktier i Företrädesemissionen utan företrädesrätt har ingåtts av Jonas Fredriksson, Magnus Fredriksson, Bengt Josefsson Utveckling AB samt Kurt Aronsson.
  • Den som på avstämningsdagen den 24 juni 2024 är införd i aktieboken som aktieägare i Luxbright erhåller en (1) teckningsrätt för varje innehavd aktie i Bolaget. Elva (11) teckningsrätter ger rätt att teckna två (2) nya aktier i Bolaget.
  • Teckningskursen per aktie uppgår till 0,90 SEK.
  • Teckningsperioden i Företrädesemissionen löper under perioden från och med den 26 juni 2024 till och med den 10 juli 2024. Styrelsen i Luxbright har rätt att förlänga teckningsperioden vilket, om det blir aktuellt, kommer att offentliggöras av Bolaget via pressmeddelande senast den 10 juli 2024.
  • Aktieägare som väljer att inte delta i Företrädesemissionen kommer få sin ägarandel utspädd med upp till cirka 15,38 procent, men har möjlighet att kompensera sig för utspädningseffekten genom att sälja sina teckningsrätter.
  • Fullständiga villkor och anvisningar för Företrädesemissionen samt övrig information om Bolaget kommer att framgå av det informationsmemorandum som beräknas offentliggöras omkring den 25 juni 2024.
  • För det fall Företrädesemissionen övertecknas, avser styrelsen i Luxbright att besluta om en tillkommande riktad emission till de tecknare som inte tilldelas aktier i Företrädesemissionen (den ”Riktade Emissionen”). I den Riktade Emissionen kommer styrelsen i Bolaget primärt att tillse att de som genom teckningsförbindelser åtagit sig att teckna aktier utan företrädesrätt i Företrädesemissionen tilldelas aktier i enlighet med ingångna teckningsförbindelser.
  • Teckningskursen i den Riktade Emissionen kommer att motsvara teckningskursen i Företrädesemissionen, d.v.s. 0,90 SEK per aktie. Styrelsens avsikt är att den Riktade Emissionen inte ska omfatta mer än cirka 9 500 000 aktier, motsvarande en maximal tillkommande utspädning om cirka 8,02 procent.

Bakgrund och motiv i sammandrag

Luxbright erbjuder lösningar som förbättrar röntgenapplikationer såsom industriell CT. Röntgenkällor och röntgenrör med mikrofokus, såväl som kundspecifika röntgenrör realiserar vårt syfte med förbättrad röntgenutrustning för att skydda och förenkla människors liv. Luxbright gör prisvärda produkter för mikrofokus samt utvecklar och producerar olika typer av högkvalitativa röntgenrör för ett flertal applikationer, baserat på vår kompetens och vårt know-how. Utveckling, produktion och testning är samlat under samma tak i företagets state-of-the-art-produktion i Göteborg.

Syftet med Företrädesemissionen är att tillgodose Bolagets behov av rörelsekapital. Bolaget har för avsikt att i huvudsak använda nettolikviden från Företrädesemissionen, till att investera i produktion, utveckling, försäljning och marknadsföring, stärka Bolagets finansiella ställning samt generella aktiviteter. Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Bolaget cirka 15,0 MSEK före avdrag för emissionskostnader. För det fall styrelsen beslutar om den Riktade Emissionen kan Bolaget tillföras ytterligare högst 8,55 MSEK före avdrag för emissionskostnader.

Teckningsförbindelser 

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från befintliga aktieägare i Bolaget för teckning av aktier med företrädesrätt i Företrädesemissionen om sammanlagt cirka 6,2 MSEK, motsvarande cirka 41,1 procent av Företrädesemissionen. Därutöver har vissa av de parter som ingått teckningsförbindelser även åtagit sig att teckna aktier utan företrädesrätt i Företrädesemissionen. Sådana förbindelser uppgår sammanlagt till ytterligare cirka 8,5 MSEK, motsvarande cirka 56,6 procent av Företrädesemissionen. Det innebär att Bolaget har erhållit teckningsförbindelser för teckning med och utan företrädesrätt om sammanlagt cirka 14,75 MSEK, motsvarande cirka 97,7 procent av Företrädesemissionen. Ingen ersättning utgår för de teckningsförbindelser som ingåtts.

Teckningsförbindelserna har ingåtts av åtta av bolagets största befintliga aktieägare, däribland 99M In West AB, Lindeblad Ventures AB, Petter Wingstrand samt T-Bolaget AB. Åtaganden att teckna aktier i Företrädesemissionen utan företrädesrätt har ingåtts av Jonas Fredriksson, Magnus Fredriksson, Bengt Josefsson Utveckling AB samt Kurt Aronsson.

Förändring av antal aktier och aktiekapital samt utspädning

Vid full teckning i Företrädesemissionen kommer antalet aktier i Bolaget att högst öka med 16 766 639 aktier, från 92 216 516 aktier till 108 983 155 aktier, och aktiekapitalet öka med högst 2 095 829,900235 SEK, från 11 527 064,638793 SEK till 13 622 894,539028 SEK, motsvarande en maximal utspädningseffekt om cirka 15,38 procent av det totala antalet aktier respektive röster i Bolaget.

Riktad emission av aktier vid överteckning i Företrädesemissionen

För det fall Företrädesemissionen övertecknas, d.v.s. fler än 16 766 639 aktier i Företrädesemissionen tecknas med eller utan företrädesrätt, avser styrelsen i Bolaget att besluta om den tillkommande Riktade Emissionen, med stöd av bemyndigandet från årsstämman. Den Riktade Emissionen avses primärt genomföras för att tillse att de som genom teckningsförbindelser åtagit sig att teckna aktier utan företrädesrätt i Företrädesemissionen tilldelas aktier i den Riktade Emissionen, i enlighet med ingångna teckningsförbindelser.

Teckningskursen i den Riktade Emissionen kommer motsvara teckningskursen i Företrädes­emissionen, d.v.s. 0,90 SEK per aktie. Styrelsens avsikt är att den Riktade Emissionen inte ska omfatta mer än cirka 9 500 000 aktier, motsvarande en maximal tillkommande utspädningseffekt (utöver Företrädesemissionen) om cirka 8,02 procent. 

Informationsmemorandum

Ett informationsmemorandum avseende Företrädesemissionen kommer att offentliggöras av Bolaget på dess webbplats, www.luxbright.com, före teckningsperiodens början, preliminärt omkring den 25 juni 2024.

Preliminär tidplan för Företrädesemissionen

19 juni 2024 Sista handelsdag i Luxbrights aktier inklusive rätt att erhålla teckningsrätter.
20 juni 2024 Första handelsdag i Luxbrights aktier exklusive rätt att erhålla teckningsrätter.
24 juni 2024 Avstämningsdag för erhållande av teckningsrätter. Aktieägare som är registrerade i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken denna dag erhåller teckningsrätter för deltagande i Företrädesemissionen.
25 juni 2024 Beräknat datum för offentliggörande av informationsmemorandum.
26 juni – 10 juli 2024 Teckningsperiod i Företrädesemissionen.
26 juni – 5 juli 2024 Handel med teckningsrätter (TR) på Nasdaq First North Growth Market.
26 juni 2024 – vecka 30 Handel med betalda tecknade aktier (BTA) på Nasdaq First North Growth Market.
10 juli 2024 Beräknad dag för offentliggörande av preliminärt utfall i Företrädesemissionen

Rådgivare

MAQS Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen och Nordic Issuing AB agerar emissionsinstitut.

FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser

För ytterligare information kontakta:

Mats Alm, vd Luxbright AB

Mail: mats.alm@luxbright.com

Telefon: +46(0)70 261 2011

Webb: www.luxbright.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan insiderinformation som LUXBRIGHT AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 13 juni 2024 kl. 18.53 CEST.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Luxbright i någon jurisdiktion, varken från Luxbright eller från någon annan.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Ett informationsmemorandum, ej ett prospekt, avseende Företrädesemissionen som avses i detta pressmeddelande kommer att upprättas och publiceras av Bolaget innan teckningsperioden i Företrädesemissionen inleds.

Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara hänförliga till en investering i Bolaget. Informationen i detta pressmeddelande är endast till för att beskriva bakgrunden till Företrädesemissionen och gör inget anspråk på att vara fullständigt eller uttömmande. Ingen försäkran ska lämnas med anledning av informationen i detta pressmeddelande avseende dess noggrannhet eller fullständighet.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till USA, Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, ”kvalificerade investerare” som är (i) personer som har professionell erfarenhet av verksamhet som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”professionella investerare” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Ordern”); eller (ii) personer med hög nettoförmögenhet som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Framåtriktade uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör”, ”skulle kunna” och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita dig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Nasdaq First North Growth Markets regelverk för emittenter.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämma i Scandinavian Enviro Systems AB (publ) den 13 juni 2024

Published

on

By

Årsstämma i Scandinavian Enviro Systems AB (publ) har hållits den 13 juni 2024 kl. 16.00 på Hotel Riverton, Stora Badhusgatan 26, i Göteborg. Bolaget hade inför stämman beslutat att aktieägare också kunde utöva sin rösträtt på stämman genom poströstning i enlighet med föreskrifter i Bolagets bolagsordning.

Under årsstämman fattades bland annat följande beslut. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman samt styrelsens fullständiga förslag som tidigare har publicerats och finns tillgängliga på bolagets webbplats, www.envirosystems.se.

Årsstämman beslutade att fastställa resultat- och balansräkningen för moderbolaget samt koncernresultat- och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2023. Vidare beslutades att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023 och att Bolagets resultat disponeras i enlighet med styrelsens förslag i upprättad förvaltningsberättelse i årsredovisningen som pulicerades den 23 maj 2024. Årsstämman beslutade även att bevilja styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Årsstämman beslutade vidare att styrelsen intill slutet av nästa årsstämma ska fortsatt bestå av fem (5) ordinarie ledamöter utan suppleanter samt att till revisor utse ett (1) registrerat revisionsbolag utan revisorssuppleant. Till styrelseledamöter valdes:

Alf Blomqvist (omval), som även omvaldes till styrelsens ordförande.

Fabien Gaboriaud (omval)

Nina Macpherson (omval)

Peter Möller (omval)

Björn Olausson (omval)

Till revisor omvaldes revisionsfirman PricewaterhouseCoopers AB med auktoriserade revisorn Johan Brobäck som ansvarig revisor. Inga revisorssuppleanter valdes.

Årsstämman beslutade att arvode till styrelsen för kommande mandatperiod ska utgå med totalt 1000 000 (750 000) kronor varav 400 000 (300 000) kronor till styrelsens ordförande och 200 000 (150 000) kronor till övriga styrelseledamöter samt att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning. En styreleseledamot har valt att avstå från sitt ervode. Styrelsens fullständiga förslag finns tillgängligt på bolagets webbplats (www.envirosystems.se).

Årsstämman beslutade vidare att, i enlighet med valberedningens förslag, anta föreslagna principer för utseende av valberedningen.

Årsstämman beslutade att fastställa styrelsens förslag till principer för övriga ersättningar till styrelsen.

Vidare beslutades att bemyndiga styrelsen att under tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier. Betalning ska kunna ske kontant, genom apport, genom kvittning eller eljest förenas med villkor. Bolagets aktiekapital får med stöd av bemyndigandet sammanlagt högst ökas med ett belopp motsvarande en utspädning om 10 procent av aktiekapitalet vid tidpunkten för det förstta utnyttjandet av bemyndigandet.

Vid stämman var cirka 28 procent av aktier och röster representerade antingen genom närvaro, ombud eller poströster.

För fullständig information om de beslut som fattades av årsstämman hänvisas till www.envirosystems.se, där dokumentation relaterad till stämman finns att ladda ner.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Emilson, vd Enviro, +46 (0)706-05 67 83, fredrik.emilson@envirosystems.se
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, alf@blomqvistunlimited.com

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, info@fnca.se, är Enviros Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Scandinavian Enviro Systems AB
Frihamnen 16B, 417 70 Göteborg
info@envirosystems.se
envirosystems.se

Scandinavian Enviro Systems bidrar till ökad miljömässig och ekonomisk hållbarhet genom en patenterad teknologi för återvinning av värdefulla råvaror ur kasserade och uttjänta produkter, däribland däck. Nytillverkning av däck som sker med kimrök som återvunnits med hjälp av Enviros teknologi ger upp till 93 procent lägre utsläpp av koldioxid jämfört med om jungfrulig kimrök använts. Enviro har sitt huvudkontor i Göteborg och en anläggning för återvinning av uttjänta däck i Åsensbruk. Den franska däcktillverkaren Michelin är största ägare. Enviro grundades 2001 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. www.envirosystems.se

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.