Connect with us

Marknadsnyheter

Gunnar Groebler lämnar Vattenfall för att bli vd för Saltzgitter AG

Published

on

Gunnar Groebler, chef för Vattenfalls affärsområde Wind har beslutat lämna Vattenfall under våren 2021 för att bli vd för det tyska stål- och teknologiföretaget Saltzgitter AG.

Gunnar har arbetat inom Vattenfall sedan 1999 och har haft en avgörande roll i att göra Vattenfall till ett ledande bolag inom produktion av förnybar energi.

Efter 21 spännande och berikande år har jag bestämt mig för att gå vidare. Jag ser tillbaka på en fantastisk resa med att utveckla Vattenfalls vind- och solkraftsverksamhet till att bli en av de ledande i branschen, vilket befäst Vattenfalls viktiga roll i energiomställningen. Jag har verkligen uppskattat att arbeta med ett mycket skickligt och dedikerat team, säger Gunnar Groebler.



Gunnar har haft en lång karriär i Vattenfall och har spelat en avgörande roll i att driva utvecklingen och tillväxten inom vind- och solkraft. Hans starka engagemang för Vattenfalls strategi och för att leda sitt team till nya vinster och framgångar har bidragit starkt till vad Vattenfall är för företag i dag. Vi önskar honom all lycka i hans nya roll, säger Magnus Hall, vd och koncernchef, Vattenfall.

För att säkerställa en smidig övergång och överlämning kommer Gunnar Groebler att fortsätta i sin nuvarande roll till senast maj 2021. Rekryteringsprocessen av en efterträdare inleds omedelbart.

För ytterligare information kontakta:
Vattenfalls pressavdelning, telefon +46 8 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordic Flanges Group tillförs cirka 23,2 MSEK

Published

on

By

VI SÄKERSTÄLLER FLÖDEN TILL MÄNNISKORS DAGLIA NYTTA

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 7 maj 2024 kl 19:30

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE ATT FÖRVÄRVA VÄRDEPAPPER I NORDIC FLANGES GROUP AB (PUBL).

Nordic Flanges Group tillförs cirka 23,2 MSEK

Styrelsen för Nordic Flanges Group AB (publ) (”Nordic Flanges Group” eller ”Bolaget”) offentliggör idag utfallet i den nyemission med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare som offentliggjordes den 6 mars 2024 (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen tecknades till 32,2 procent med och utan stöd av teckningsrätter. Totalt tecknades 51 711 162 aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande 30,7 procent av Företrädesemissionen, 2 516 885 aktier tecknades utan stöd av teckningsrätter, motsvarande 1,5 procent av Företrädesemissionen. Garantiåtagandena kommer därför att utnyttjas, vilket innebär att garanterna kommer att tilldelas 90 856 250 aktier totalt, motsvarande cirka 53,9 procent av de erbjudna aktierna. Nordic Flanges Group tillförs därmed totalt cirka 23,2 MSEK före emissionskostnader, varav cirka 12,5 MSEK i form av kvittning av befintliga lån.

Utfall i Företrädesemissionen

Teckningstiden för Företrädesemissionen avslutades den 2 maj 2024 och utfallet visar att Företrädesemissionen tecknades till 32,2 procent med och utan stöd av teckningsrätter. Totalt tecknades 51 711 162 aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande 30,7 procent av Företrädesemissionen, 2 516 885 aktier tecknades utan stöd av teckningsrätter, motsvarande 1,5 procent av Företrädesemissionen. Garantiåtagandena kommer därför att utnyttjas, vilket innebär att garanterna kommer att tilldelas 90 856 250 aktier totalt, motsvarande cirka 53,9 procent av de erbjudna aktierna. Nordic Flanges Group tillförs därmed totalt cirka 23,2 MSEK före emissionskostnader, varav cirka 12,5 MSEK i form av kvittning av befintliga lån.

Besked om tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter skickas till de som tilldelats aktier i form av avräkningsnota. Förvaltarregistrerade aktieägare erhåller besked om tilldelning i enlighet med respektive förvaltares rutiner. Tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter har genomförts i enlighet med de principer som angivits i informationsmemorandumet.

Antal aktier, aktiekapital och utspädning

Efter att Företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer det totala antalet aktier i Bolaget att öka med 145 084 297, från 84 324 968 och uppgå till totalt 229 409 265. Aktiekapitalet kommer att öka med 7 254 214,85 SEK, från 4 216 248,40 SEK och uppgå till totalt 11 470 463,25 SEK efter registreringen. För aktieägare som inte valt att delta i Företrädesemissionen uppgår utspädningseffekten till cirka 63,2 procent.

Handel med BTA

Handel med betalda tecknade aktier (BTA) på Nasdaq First North Growth Market pågår fram till och med den 22 maj 2024 under beteckningen NFGAB BTA.

Rådgivare
Partner Fondkommission agerar finansiell rådgivare och Wåhlin Advokater agerar legal rådgivare till Nordic Flanges Group i samband med Företrädesemissionen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Frederik von Sterneck – CEO, Nordic Flanges Group AB

Telefon: +46 706 554 626

E-post: frederik.vonsterneck@nordicflanges.com

Om Nordic Flanges Group

Nordic Flanges är en ledande leverantör av industrikomponenter i Norden. Vårt affärskoncept är att leverera industriella lösningar i rostfritt stål, aluminium och kolstål, med marknadens bästa kundservice. För att möta våra kunders höga krav på effektivitet, flexibilitet och kvalitet, är vårt produktsortiment baserat på både egenproducerade och handlade industrikomponenter med kundanpassade logistiklösningar. Koncernen kombinerar egen tillverkning och utveckling med handel och agenturverksamhet inom utvalda teknikinriktade industrisegment.

Nordic Flanges Group är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan hösten 2007. För mer information, se www.nordicflanges.com

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Telefon: +46 8-503 015 50

E-post: CA@mangold.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Teckningsoptioner av serie TO4 nyttjades till cirka 1,80 procent och Peptonic tillförs cirka 0,1 MSEK

Published

on

By

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, JAPAN, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SYDAFRIKA, SYDKOREA, KANADA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE ÅTGÄRDER ÄN SÅDANA ÅTGÄRDER SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT.

PEPTONIC medical AB (”Peptonic” eller ”Bolaget’’) meddelar idag utfallet från nyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO4 (”Teckningsoptionerna”). Totalt nyttjades 3 538 820 Teckningsoptioner, motsvarande cirka 1,80 procent av utestående Teckningsoptioner, för teckning av 3 538 820 aktier till en teckningskurs om 0,028 SEK per aktie. Genom nyttjandet av Teckningsoptionerna tillförs Peptonic cirka 0,1 MSEK före emissionskostnader.
 

’’Teckningsgraden var förväntad givet styrelsens beslut den 16 april 2024 att genomföra en företrädesemission av units, som ska stödja vår internationella tillväxtresa och utvecklingen av innovativa produkter säger Anna Linton, VD. Företrädesemissionen kommer löpa från och med den 28 maj 2024 till och med den 12 juni 2024.’’

Nyttjandeperioden för nyttjande av Teckningsoptionerna pågick under perioden från och med den 17 april 2024 till och med den 1 maj 2024. Teckningskursen per aktie vid nyttjande av Teckningsoptionerna fastställdes till 0,028 SEK. Totalt nyttjades 3 538 820 Teckningsoptioner för teckning av 3 538 820 aktier, innebärandes att cirka 1,80 procent av utestående Teckningsoptioner nyttjades för teckning av aktier.

Nyttjade Teckningsoptioner har ersatts med interimsaktier (IA) i väntan på registrering vid Bolagsverket. Omvandlingen av interimsaktier till aktier beräknas ske inom cirka tre (3) veckor.

Aktiekapital och utspädning

Genom nyttjandet av Teckningsoptionerna ökar antalet aktier i Peptonic med 3 538 820 aktier, från

1 534 845 596 aktier till totalt 1 538 384 416 aktier. Aktiekapitalet ökar med cirka 88 470,50 SEK, från cirka 38 371 139,91 SEK till cirka 38 459 610,41 SEK.

För befintliga aktieägare som inte nyttjat några Teckningsoptioner uppgår utspädningen till cirka 0,23 procent av antalet aktier och röster i Bolaget.

Rådgivare
Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare och Eversheds Sutherland Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Peptonic i samband med nyttjandet av teckningsoptioner av serie TO4.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anna Linton, vd Peptonic Medical AB

Email: anna.linton@peptonicmedical.se

Telefon: +46 70-244 92 07

Om PEPTONIC medical AB

PEPTONIC medical AB (publ) är ett innovativt svenskt biomedicinskt företag som bedriver utveckling och försäljning av kliniskt bevisade egenvårdsbehandlingar och egendiagnostiska snabbtester inom intim kvinnohälsa. Portföljen säljs under varumärkena Vagivital och Vernivia. Bolagets vision är att lyfta intim egenvård genom att erbjuda kvinnor en unik helhetslösning att på egen hand diagnostisera, behandla och förebygga medicinska tillstånd i underlivet.

Centralt i tillväxtstrategin är geografisk expansion av VagiVital och Verniva via lokala partners. Peptonic Medical avser även att kontinuerligt att bredda bolagets produktportfölj genom förvärv och utveckling av innovativa och konkurrenskraftiga produkter i egen regi. Bolagets mousse-baserade drug-delivery teknologi, Venerol, och gelbasen i VagiVital skapar goda förutsättningar att vidga portföljen.

Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och har dotterbolagen Common Sense Inc i USA och Peptonic Medical Ltd i Israel.  Peptonic Medical grundades 2009 och företagets aktier är sedan 2014 noterade på Spotlight Stock Market.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Peptonic i någon jurisdiktion, varken från Peptonic eller från någon annan.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Sydafrika, USA, Belarus, Ryssland eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Heliospectra AB (publ) publicerar härmed sin årsredovisning gällande räkenskapsåret 2023

Published

on

By

(Göteborg, Sverige, 7e maj 2024, kl: 19:00) – Heliospectra AB (publ) (First North Growth Market: HELIO), publicerar härmed årsredovisningen avseende räkenskapsåret 2023.

Årsredovisningen går att ladda ner från bolagets hemsida https://heliospectra.com/sv-investerarrelationer/financial-reports-documents/rapporter/.

Årsredovisningen kommer att föreläggas årsstämman onsdagen den 5 juni 2024 för fastställelse.

I revisionsberättelsen i årsredovisningen har revisorn flaggat för att vissa osäkerheter och risker finns beträffande likviditet och eget kapital för bolaget. Om tillräckliga likvida medel inte genereras kan fortsatt drift påverkas.

Andreas Gunnarsson, styrelseordförande för Heliospectra och representant för Corespring New Technology kommenterar: ”Huvudägarna vill betona att de fullt ut stödjer Heliospectra och tror på bolagets vision. Den starka orderingången under Q1 2024 är ett bevis på att företaget har utvecklat en ny systemlösning som tillför inte bara värde till kunderna utan även behövlig likviditet för bolaget. Styrelsen och aktieägarna är dock överens om att det finns ett behov av ytterligare likviditet i bolaget för att säkra affärer och investeringar för framtida tillväxt. Styrelsen arbetar därför parallellt med att säkerställa strategiska investeringar och på så sätt säkra bolagets likviditets- och kapitalbehov på lång sikt samt ge bolaget rymd att växa. Olika erbjudanden och alternativ utvärderas löpande.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rebecca Nordin, Head of IR | +46 (0)72 536 8116 | ir@heliospectra.com

http://www.heliospectra.com

Denna information lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 7 maj 2024 kl. 19:00 CET.

Heliospectra AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: HELIO) grundades 2006 i Sverige av växtforskare och biologer med visionen att göra kommersiell växtproduktion mer intelligent och resurseffektiv. Idag, med kunder på sju kontinenter, är Heliospectra världsledande inom intelligent belysningsteknik, ljuskontrollsystem och tjänster för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer. I samarbete med odlare, tar Heliospectra fram kundanpassade LED-strategier och kontrollsystem för att automatisera produktionsplaner, förutsäga avkastning och övervaka växternas välmående och tillväxt med realtid-data och respons för att kunna leverera de konsekventa resultat odlare behöver. 

För mer information, besök https://www.heliospectra.com.

Bolag HELIO är listat på Nasdaq First North Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser.  

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.