ABAS förstärker ekonomifunktionen

| 10 november, 2022 | 0 kommentarer

Maria Karlsson har idag skrivit på ett anställningsavtal med ABAS Protect som innebär att hon från och med den 1 mars 2023 kommer att jobba på heltid som CFO i bolaget.

Maria Karlsson är ekonom med över 20 års erfarenhet från bolag som NetOnNet, Brämhults Juice och Hemtex. Hon har tidigare varit anställd i ABAS Protect som ekonomiansvarig. Våren 2020 valde Maria att ta steget från anställd till egen företagare med redovisningsbyrån Villadal Redovisning & Lön AB. Maria har nu valt att återgå till ABAS Protect och följa med på den spännande tillväxtresa som bolaget har framför sig. Hon kommer efter den första mars 2023 jobba heltid som CFO och ingå i bolagets ledningsgrupp.

Agnes Bengtsson som jobbar som ekonomiassistent i ABAS kommer också få utökade arbetsområden och arbeta som Controller/HR inom bolaget. Även Agnes kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp.

VD Tomas Karlsson kommenterar:

”Det är med glädje jag ser att Maria kommer tillbaka till ABAS Protect. I en växande koncern som ABAS med fokus på tillväxt såväl i som utanför Sveriges gränser och i en noterad miljö blir ekonomifunktionen en allt mer komplex avdelning som kräver kompetens och stor erfarenhet. Det känns tryggt att Maria är tillbaka hos oss på heltid då det händer mycket i verksamheten och hon behövs dagligen på nära hand. Att även Agnes, som gör ett mycket bra jobb hos oss, också åtar sig nya utmaningar är precis sådana medarbetare en snabbväxande koncern behöver.”

För mer information om ABAS Protect AB, vänligen kontakta:

VD Tomas Karlsson
+46 70 41 34 891
[email protected]

Kort om ABAS Protect AB

ABAS Protect utvecklar, tillverkar och säljer områdesskydd framför allt till industrin, offentliga förvaltningar, men även till privatpersoner. Bolaget har en tillverkningsenhet i Polen, men huvudkontoret med montering och viss tillverkning ligger i Ambjörnarp, strax utanför Tranemo.

ABAS Protect kännetecknas av en hög innovationskraft och med en ambition i att ligga i framkant av produkt- och tjänsteutveckling. Allt mer digitala lösningar utvecklas i branschen. Detta innebär en ökad säkerhet men samtidigt en bättre möjlighet att styra och kontrollera trafik samt tillgänglighet till området. Den nya tekniken i kombination med bolagets nästan hundraåriga erfarenhet, av vad som kallas fysiskt områdesskydd, ger en tyngd och en stabilitet i bolaget.

Bolaget har de senaste åren levererat en stabil tillväxt med lönsamhet och står nu inför en utbyggnad av både tillverkningsenheterna i såväl Ambjörnarp som i Polen. Ambitionen är att expandera dels i Sverige, dels i övriga Skandinavien och Norra Europa. En tillväxt som i första hand ska ske organiskt

med befintligt produktsortiment och lönsamhet, men som även kan ske via förvärv.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *