ABB har utsetts av Arauco att tillhandahålla fjärrövervakning över fem massabruk i Chile

| 19 juli, 2022 | 0 kommentarer
  • Arauco investerar i ABB-lösningar för att säkerställa tillförlitlighet och avancerad teknisk utveckling för sina massabruk
  • Fjärrövervakning av flera bruk från ett centralt kontrollrum beläget i Concepción, Chile kommer att möjliggöra bättre samarbete inom Araucos organisation

ABB har utsetts av Arauco, en tillverkare av skogsprodukter, att tillhandahålla fjärrövervakning i fem av sina massabruk i Chile för att säkerställa bättre tillförlitlighet och övervakning över alla processer.

ABB stödde Arauco i installationen av en driftcentral för fjärrövervakning i centrala Concepción, Chile, installation av infrastruktur för fjärrövervakning och fortlöpande service. ABB kommer att upprätta anslutningar från diftcentralen till respektive ABB Ability™ System 800xA distribuerade styrsystem (DCS) i Arauco- och Licancel-bruken. De andra anläggningarna, Constitución, Nueva Aldea och Valdivia, fick stöd av en annan DCS som en del av Arauco-projektet.

Den globala teknikledaren kommer också att leverera sju av sina kontrollrumskonsoler för Extended Operator Workplace (EOW) och hantera konfigurationen och installationen av dessa i varje bruk. ABB har redan en stor installerad bas hos Arauco och valdes ut för denna order på grund av dess skalbarhet, framtida utbud av konsoler och fjärranslutningar.

”Detta projekt med ABB är ett viktigt steg framåt för företaget och stödjer vår strategi att fokusera på den tekniska och hållbara utvecklingen av våra anläggningar och flytta fram vår position som en relevant aktör inom Industry 4.0”, säger Marcelo Silveira, Deputy Manager, Process Reliability på Arauco. ”Det kommer att göra det möjligt för oss att centralt övervaka all vår verksamhet i vår massa- och energiverksamhet och erbjuda en konkurrensfördel när det gäller kvalitet, svarstid, driftsstabilitet och kostnadsminskning.”

”Detta projekt är betydelsefullt för ABB och markerar en milstolpe i satsningen på fjärrverksamhet inom massa- och papperssektorn”, säger Felipe Rojas, Sales Services, Process Industries på ABB i Chile. ”Det kommer att bli det första utrymmet för fjärrövervakning som kommer att utgå från en central byggnad hos ett massatillverkningsföretag i Chile. Vi är glada över att kunna stödja Arauco på deras resa mot Integrated Operation Centers och är fast beslutna att tillhandahålla den bästa tekniken och rätt stöd längs vägen.”

Arauco har fem verksamheter för massaproduktion i Chile och totalt sju i regionen Sydamerika. År 2020 producerads 3,7 miljoner ton blekt och oblekt massa, lång stapel och kort stapel blekt cellulosa av eukalyptus, textilmassa och fluffcellulosa. Från skogsbruk till slutprodukt bedriver Arauco forskning och utveckling som är avgörande för att säkerställa hållbarhet på lång sikt. Det inkluderar Bioforest, ett Center of Excellence för att hjälpa till att tillämpa den senaste tekniken i centrets massa- och biotekniklabb och växthus, såväl som företagets skogsmark och industrianläggningar.

ABB arbetar i mer än 50 länder för att tillhandahålla sin omfattande portfölj av integrerade digitala lösningar, automations- och elektrifieringssystem, branschfokuserade produkter och tjänster för att hjälpa kunder att optimera alla faser av papperstillverkningsprocessen. Företaget arbetar inom förpacknings-, papper-, mjukpappers- och massadiscipliner för att hjälpa till att förbättra tillgänglighet, prestanda, kostnad och kvalitet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Process Automation: ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin och turboladdning. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter. go.abb/processautomation

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 19 juli 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet. 

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.