ABB lanserar snabbaste femaxlade deltaroboten för lätt produktplockning, paketering och omorientering

| 27 juli, 2022 | 0 kommentarer
  • Nya FlexPicker® IRB 365 är den snabbaste plockroboten i klassen för plocknings- och paketeringstillämpningar på upp till 1,5 kg
  • Flexibel användning i ett antal olika tillämpningar, från färdigpaketerade produkter till paketsortering och flaskhantering
  • Drifttagningstiden har minskat från dagar till timmar med programvaran ABB PickMaster® Twin

ABB expanderar FlexPicker® Delta-robotportföljen med IRB 365. Med fem axlar och en nyttolast på 1,5 kg är IRB 365 både flexibel och snabbast i klassen för omorientering av förpackade lätta produkter som kakor, choklad, paprika, godis, småflaskor och paket.

Som respons till ökningen inom e-handel och en ökande efterfrågan på färdigpaketerade produkter har IRB 365 utvecklats för tillämpningar som livsmedel, läkemedel och konsumentvaror, där produktionslinjens hastighet och anpassningsbarhet är avgörande.

”IRB 365 kan plocka, omorientera och placera produkter på 1 kg till en hastighet av 90 plock per minut”, säger Roy Fraser, Global Product Manager på ABB Robotics. ”Våra kunder såg att tillväxten inom onlinehandel drevs av efterfrågan på färdigpaketerade produkter, så vi har utvecklat en ny deltarobot som skulle ta sig an utmaningen. Genom att hantera fler produkter per minut ökar IRB 365-roboten produktiviteten samtidigt som man sparar tid och energi på att effektivisera produktionen.”

Från omorientering av produkter, toppmatning och sekundär paketering till flaskhantering, dekryptering, 3D-plock, matning och paketsortering – IRB 365 klarar en stor mängd olika tillämpningar. Drivs av styrenheten OmniCoreTM C30 – den minsta styrenheten för deltarobotar på marknaden – systemet erbjuder den bästa rörelsekontrollen i klassen, inbyggd digital konnektivitet och över 1 000 ytterligare programvaru- och hårdvarufunktioner som är redo att tillgodose framtida behov och krav.

Tack vare ABB:s programvara PickMaster® Twin kan IRB 365 integreras i förpackningslinjer på timmar istället för dagar med digital tvilling-teknik, som också minskar omläggningstiden från timmar till minuter.

IRB 365 kan, som den senaste medlemmen i ABB:s robotportfölj för plockning och packning, paras ihop med andra robotar, inklusive IRB 390, för att plocka, hantera och packa nyttolaster som väger från några få gram upp till 15 kg.

ABB Robotics & Discrete Automation är pionjär inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster och tillhandahåller innovativa lösningar för en mängd olika branscher, från bilindustrin till elektronik och logistik. Vi är en av världens ledande leverantörer av robotteknik och maskinautomatisering och har levererat fler än 500 000 robotlösningar. Vi hjälper kunder av alla storlekar att öka produktiviteten, flexibiliteten och enkelheten samt att förbättra kvaliteten i slutprodukterna. Vi stöttar kundernas övergång till den uppkopplade och samarbetande framtidsfabriken. ABB Robotics & Discrete Automation har fler än 11 000 medarbetare på över 100 platser i mer än 53 länder. go.abb/robotics

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder.  www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 27 juli 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.