Abelco Investment Groups portföljbolag iCandy presenterar en omsättningsökning på 1600% i sin halvårsrapport

| 1 september, 2022 | 0 kommentarer

Abelco Investment Group (”Abelco”) portföljbolag iCandy Interactive Limited (‘’iCandy’’ eller ‘’Bolaget’’) presenterade idag sin halvårsrapport och visar där en lönsamhet för Bolaget med en totalt omsättningsökning på hela 1600% för perioden.  

Höjdpunkter:

  • Bästa finansiella resultatet för första halvåret i Bolagets historia
  • Rekordintäkter för halvåret 2022 om AUD 15,7 miljoner, en ökning på 17 gånger jämfört med halvåret 2021 och AUD 0,9 miljoner
  • En milstolpe då bolaget presenterar en lönsamhet motsvarande ett EBITDA på AUD 4,4 miljoner (efter exkludering av engångskostnader)
  • Intäktsutvecklingen är inte en engångsföreteelse och förväntas fortsätta när nyförvärvade affärsenheter som Lemon Sky Studios skall utvecklas
  • Rekord i kassaintäkter för årets andra kvartalet om AUD 8,2 miljoner, en ökning kvartal till kvartal med 82%
  • Efter den fullständiga integrationen av Lemon Sky Studios har teamet kontrakterat tjänster för spelproduktion för de kommande 3 åren

iCandy åstadkom en explosiv tillväxt på 1600% i intäkter från AUD 0,9 miljoner första halvåret 2021 till AUD 15,7 miljoner för jämförande period 2022.

Detta är den högsta halvårsintäkten någonsin för Bolaget och medför att iCandy för första gången någonsin är operativt lönsamt med ett EBITDA på AUD 4,4 miljoner (efter exkludering av engångskostnader förknippat med nyligen genomförda förvärv inklusive Lemon Sky Studios).

Lemon Sky Studos, iCandys nya dotterbolag var främst bidragande till de starka intäkterna för perioden. Ledningen i Bolaget förväntar sig att intäktstrenden kommer att fortsätta och bibehållas när fler intäkter från nyligen förvärvade affärsenheter börjar upptas av iCandy. Lemon Sky Studios har dessutom en stark kontinuerlig efterfråga på sina spelutvecklingstjänster gällande AAA-spel och har kontrakterat tjänster för de kommande tre åren. 

iCandys första AAA-spel Metal Genesis är fortfarande under utveckling men går snabbt framåt och en spelbar demo ska vara klar under det fjärde kvartalet 2022. Metal Genesis är ett player-vs-player spel inom metaverse virtuella värld som utvecklas av branschledande speldesigners och artister från Lemon Sky Studios.

Ta del av hela pressmeddelandet från iCandy HÄR

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Rooth, VD
Abelco Investment Group AB (publ)
E-post: [email protected]
Telefon: +46 73 5367733

Om Abelco Investment Group AB (publ)
Abelco Investment Group AB (publ) engagerar sig i bolag enligt strategin: investeringar till rimlig värdering med goda förutsättningar till börsnotering. Abelco skapar därmed investeringsförutsättningar med hög avkastningsnivå till rimlig risknivå

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.