Connect with us

Marknadsnyheter

Abetong tecknar nytt ramavtal med Boards on Fire

Published

on

Abetong har länge satsat målmedvetet på Lean för att öka både effektivitet och engagemang i produktionen. Efter en framgångsrik pilot med digital daglig styrning i Boards on Fire tecknar de nu ett ramavtal för samtliga sex fabriker. 

Genom det nationella programmet Produktionslyftet har alla Abetongs fabriker i olika omgångar infört Lean-metodik med fokus på bland annat ledarskap, daglig styrning, pulsmöten och förbättringsarbete. Efter att länge ha använt traditionella whiteboards blev satsningen på en digital lösning ett naturligt steg till nästa nivå. 

Ökat engagemang 

Abetongs H-fabrik i småländska Vislanda blev först ut att testa digital daglig styrning i Boards on Fire. På både avdelningsnivå och fabriksnivå går de igenom dagens produktion och bemanning, följer upp hälsa och säkerhet, viktiga mål och nyckeltal samt hanterar avvikelser.  

– En av de största fördelarna med Boards on Fire är att vi har ökat motivationen och engagemanget hos samtliga medarbetare, vilket direkt visar sig i resultatet. Efterhand har vi även lagt in hela vårt förbättringsarbete i Boards on Fire och skapat ännu bättre framdrift där med, säger Paul Karlsson, fabrikschef på H-fabriken. 

Integration med produktionssystem 

Med utgångspunkt i piloten har Abetong nu tecknat ett ramavtal med Boards on Fire som ger bolagets samtliga sex fabriker samma förutsättningar att komma igång med digital daglig styrning. En utrullning som kommer inledas under 2023.  

– Vi har fått mycket nyttig input från Abetong under piloten, som har hjälpt oss att vidareutveckla olika delar i vår lösning. Med ramavtalet på plats ser vi fram emot ett fortsatt bra samarbete där vi bland annat har integrationer med deras produktionssystem på gång inom kort, säger Filip Lendahls, marknadschef på Boards on Fire.  

Abetong är en del av Heidelberg Materials-koncernen och en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement och hela betongstommar till byggprojekt inom industri, lantbruk, anläggning och flerbostadshus. 

Läs artikeln på boardsonfire.se >>

Läs mer om Abetong på abetong.se >>

För mer information kontakta gärna:

Mats Ekenstam, vd på Boards on Fire
Epost: [email protected]
Mobil: +46 709 77 00 20

Filip Lendahls, marknadschef på Boards on Fire
Epost: [email protected]
Mobil: +46 722 49 00 28

Boards on Fire skapar möjligheter för företag i hela världen att bli lite bättre varje dag. Med de senaste digitala lösningarna för daglig styrning, förbättringsarbete, pulsmöten, och visualisering hjälper vi våra kunder att utveckla sina verksamheter. Boka gärna en gratis demo på boardsonfire.com/demo >>

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.