Connect with us

Marknadsnyheter

ABFs kulturstipendium till Nils Petter Löfstedt

Published

on

Nils Petter Löfstedt är årets mottagare av ABFs kulturpris. Han får stipendiet på 100 000 kronor för hans “unika förmåga att i finstämda dokumentärer skapa en bro mellan olika människor och perspektiv”, som en del av motiveringen lyder. 

– Det här gör mig lycklig… och jag känner mig väldigt ödmjuk och tacksam. Omedelbart tänker jag på alla de människor som samlar mod och sätter sig framför min kamera för att medverka. Och då går det runt lite i huvudet, det är så många som bidrar till berättelserna. Priset känns väldigt fint, jag kan inte riktigt ta in det stora i motiveringen. Att bli bekräftad av arbetarnas folkbildare är fantastiskt. Jag beundrar mycket vad ABF gör runtom i landet, säger Nils Petter Löfstedt. 
 
Nils Petter Löfstedt, född 1980 och uppvuxen i Östergötland, Vadstena, är filmaren och fotografen som tidigare har gjort bland annat guldbaggenominerade dokumentären “Himlens mörkrum” (2017).  Nils Petter Löfstedt är bosatt i Malmö och driver produktionsbolaget Stavro Filmproduktion som förutom “Himlens mörkrum” har skapat filmer som ”Kometen” och ”Småstad”. Nu är han aktuell med dokumentären ”På Hvitfeldtska bodde vi” (2023).   

 – Det är en ynnest att få se världen genom Nils Petters kameraobjektiv och berättande och genom stipendiet hoppas ABF att fler ska få upp ögonen för Löfstedts viktiga filmer, säger Annica Dahl, förbundssekreterare på ABF. 

Prisceremonin hålls i Malmö i november i samband med Arbetarnas kulturfestival. 

Sedan 1949 har ABF delat ut ett litteraturstipendium, och 2014 utökades stipendiet till att också omfatta andra kulturyttringar. Priset har delats ut till personer som ”inspirerar och ingjuter mod, engagerar och kritiserar samt visar på vikten av solidaritet”.  

Bland tidigare pristagare finns P O Enquist, Jila Mossaed, Åsa Linderborg och Henning Mankell. 
 

Hela motiveringen från ABFs förbundsstyrelse: 

”För Nils Petter Löfsgtedts unika förmåga att i finstämda dokumentärer skapa en bro mellan olika människor och perspektiv. Hans verk väcker känslor och medkänsla hos betraktaren samtidigt som de utmanar oss att ompröva förutfattade meningar och öppna publikens hjärtan för nya perspektiv.  

Löfstedt lyfter i sitt skapande fram människor som ofta ignoreras eller marginaliseras och ger dem en röst som behöver höras. Hans filmer är en plattform för att sprida de porträtterades berättelser till en bredare publik, där sårbarhet, styrka och mänsklighet får ta plats.  

Som publik går det inte att värja sig från att bli delaktig i berättelserna och lära sig något viktigt om sig själv och den värld och det samhälle vi lever i. Löfstedts berättelser fyller ett tomrum i den offentliga berättelsen som har väntat på att fyllas. Hans arbete visar på den starka kraft som film och fotografi har som verktyg för social förändring och ökad förståelse för både varandra, vår samtid och vår historia. Hans verk är katalysatorer för samhällsengagemang och en väckarklocka för människor att agera för en mer inkluderande och rättvis värld. 

Löfstedts dokumentära berättande berikar den konstnärliga världen och har en påtaglig och positiv inverkan på samhället. Han gör det genom att lyfta fram människors röster och berätta deras historier på ett autentiskt och gripande sätt. Hans konstnärliga verk är brickor i ett pussel som eftervärlden behöver för att få en hel bild av tidens skeenden.” 

Niklas Skeppar
Biträdande förbundssekreterare och chef för organisations- och kommunikationsavdelningen
08-613 50 63
niklas.skeppar@abf.se

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi finns i alla landets 290 kommuner och är en lokalt förankrad mötesplats för skapande, bildning och kultur. Var du än bor i landet kan du ta del av alltifrån studiecirklar och föreläsningar till replokaler och konserter.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Corem tecknar femårigt hyreskontrakt i New York

Published

on

By

Corem har tecknat hyreskontrakt med 1 RoundTable Partners avseende cirka 380 kvm i projektfastigheten 28&7 i New York. Hyresgästen, ett investmentbolag, kommer att flytta in under det andra kvartalet 2024 och hyrestiden är fem år.

28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY). Byggnaden är certifierad enligt LEED Gold och erbjuder såväl service i bottenvåningen som kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system. Fasaden är klädd med element i svartglaserad terrakotta.

”Vi är mycket glada över att kunna tillkännage ytterligare ett hyresavtal i 28&7, denna gång med 1 RoundTable Partners. Vi ser en fortsatt trend att premiumhyresgäster flyttar till högkvalitativa kontorsbyggnader och därmed också en fortsatt god efterfrågan på nya kontorsbyggnader i premiumsegmentet i New York”, säger Rutger Arnhult, Corems VD.

Det totala årliga kontraktsvärdet för Corems samtliga hittills tecknade hyresavtal i USA uppgår till cirka 13,5 miljoner USD. I och med denna uthyrning är 31 procent av den uthyrningsbara ytan i 28&7 nu uthyrd.

Corem Property Group AB (publ)

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, VD, 070-458 24 70 , rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice VD, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Agenda för Karnov Groups Kapitalmarknadsdag 2023

Published

on

By

Karnov Group AB (publ) kommer att arrangera sin första Kapitalmarknadsdag för investerare, analytiker och media torsdagen den 5 oktober 2023. Evenemanget kommer att hållas fysiskt i Stockholm och kommer även att filmas och direktsändas digitalt.

Agenda för dagen:

11:30: Dörrarna öppnas, mingel med koncernledningen
11:55: Välkomsttal och genomgång (Pontus Bodelsson, koncernchef samt Josephine Edwall Björklund, moderator)
12:00: Koncernstrategi (Pontus Bodelsson, VD och koncernchef)
12:40: Finansiell genomgång (Magnus Hansson, Finanschef)
13:10: Modererad frågestund med koncernchef och finanschef
13:25: Rast
13:40: Vår satsning på AI (Anne Nørvang Hansen, Chef för innehållsstrategi och kvalitet)
14:00: Modererad frågestund med chef för innehållsstrategi och kvalitet samt koncernens tekniska chef, Jan Ullerup
14:20: Rast
14:30: Genomgång av Region Syd samt långsiktig affärsstrategi (Guillaume Deroubaix, VD Region Syd)
15:15: Genomgång av Region Nord samt långsiktig affärsstrategi (Alexandra Åquist, VD Region Nord)
15:45: Modererad frågestund med koncernchef samt regionala verkställande direktörer
16:00: Öppen bar samt mingel med koncernledningen

Kapitalmarknadsdagen kommer fysiskt att hållas på Inderes Event Stage i Stockholm. Intresset är stort och vi har uppnått maxdeltagare i lokalen. Evenemanget kommer att filmas och vara direktsänt på https://ir.financialhearings.com/karnov-group-cmd-2023.

Presentationerna kommer att vara på engelska och kommer även finnas tillgängliga på bolagets hemsida, www.karnovgroup.com, efter att evenemanget avslutats.

För ytterligare upplysningar:

Erik Berggren, Head of Investor Relations

Telefon: +46 707 597 668

E-post: erik.berggren@karnovgroup.com

 

Denna information lämnades för offentliggörande kl. 15.00 CEST den 2 oktober 2023.

 

Karnov Group banar väg för rättvisan genom att tillhandahålla affärskritiska kunskaps- och arbetsflödeslösningar för yrkesverksamma inom juridik, skatt och redovisning samt miljö- och hälsoskydd i Europa. Genom innehåll som arbetas fram av över 7 000 välkända författare och experter levererar Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för över 500 000 användare att fatta bättre beslut snabbare – varje dag. Karnov Group har cirka 1 300 medarbetare och kontor i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Portugal. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap under kortnamnet ”KAR”. För mer information, besök www.karnovgroup.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Loomis tecknar en tvåårig lånefacilitet om 115 miljoner EUR

Published

on

By

Loomis AB har slutit ett avtal för en syndikerad lånefacilitet om 115 miljoner EUR. Faciliteten har en löptid på upp till två år.

 

Faciliteten kan nyttjas för generella bolagsändamål inklusive förvärv.

 

Arrangörer är Bank of America, Danske Bank och Nordea Bank.

 

 

Detta pressmeddelande finns också tillgängligt på bolagets webbplats, www.loomis.com

 

 

2 oktober 2023

 

Jenny Boström
Ansvarig för hållbarhet och investerarrelationer

Mobiltelefon: 079-006 45 92
Epost: jenny.bostrom@loomis.com

Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för att hantera betalningar, vilket inkluderar distribution, hantering, förvaring och återanvändning av kontanter och andra värdeföremål. Loomis kunder är banker, detaljhandlare och andra finansiella aktörer. Loomis bedriver verk­samhet via ett internationellt nätverk av cirka 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och omsatte 2022 mer än 25 miljarder kronor. Loomis är noterat på large cap-listan på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.