Adapteos hållbarhetsdirektör i seminarium om ledarskapets betydelse för bolags hållbarhetsutmaningar

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Imorgon torsdag deltar Adapteos kommunikation- och hållbarhetsdirektör Hanna Wennberg i seminariet “Styrning och ledarskap för att förstå framtiden”, arrangerat av Dagens industri och Aktuell Hållbarhet. En namnkunnig panel med representanter från svenskt näringsliv, akademi och fackförbund möts i ett webbsänt samtal om vad som krävs av bolagsstyrningen när klimat- och hållbarhetsutmaningarna ska integreras med kärnverksamheten. Seminariet är en del av satsningen Hållbart Näringsliv, en webbserie i fyra delar som sätter fokus på hur bolag kan hantera klimat- och hållbarhetsutmaningarna på ett affärsmässigt och framgångsrikt sätt. Varje avsnitt berör en aktuell hållbarhetsfråga, och imorgon kl.13-14 är det dags för seminariet “Styrning och ledarskap för att förstå framtiden”.

Utgångspunkten för morgondagens webbsändning är att en tydlig styrning och ett framåtlutat ledarskap är avgörande när affärsmodeller ska bli hållbara och nya produkter och tjänster utvecklas.

– Hållbarhet är inte längre ett val för företag, utan en avgörande faktor både för ett bolags framgång och för våra möjligheter att nå klimatmålen. Inte minst vi som befinner oss inom bygg- och fastighetsbranschen behöver våga tänka nytt för att klara omställningen. Och där är ledarskapet centralt – vilket förverkligandet av Adapteos cirkulära affärsmodell är ett tydligt bevis på. Jag ser fram emot att byta kunskap och erfarenheter med de andra talarna på seminariet, så att vi tillsammans kan ta ytterligare kliv framåt, säger Hanna Wennberg, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Adapteo. 

“Styrning och ledarskap för att förstå framtiden” sänds kl. 13-14 torsdagen den 10 juni, och finns att se gratis här.

Moderatorer är Catrin Offerman, innehållsproducent Di och Mikael Salo, chefredaktör, Aktuell Hållbarhet.  

I seminariet deltar följande talare:
Georgi Ganev, vd, Kinnevik
Christina Båge Friborg, hållbarhetsdirektör, SSAB

Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna
Victoria Wibeck, professor vid tema miljöförändring och centrum för klimatpolitisk forskning, Linköpings universitet
Frida Emilsson, grundare och operativ chef, Worldfavor
Hanna Wennberg, kommunikation- och hållbarhetsdirektör, Adapteo
Aleksandra Lubavs, senior director pre sales, northern europe Citrix

För mer information, kontakta

Hanna Wennberg, SVP Marketing, Communication & Sustainability, 076 256 10 62, [email protected]

Om företaget

Adapteo är ett ledande flexibelt fastighetsbolag i Nordeuropa. Vi bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Vårt samhälle står inför stora förändringar under kommande år och oavsett vad för utmaningar framtiden medför anser vi att anpassningsförmåga är den bästa lösningen. Med en modulär och cirkulär byggteknik kan vi förändra, återanvända, skala upp och skala ner våra byggnader på ett par veckor. Våra byggnader kan användas i några dagar eller under obestämd tid, alltid optimerade för aktuella behov. Det är så vi bygger anpassningsbara samhällen.

Adapteo Group är noterade på Nasdaq Stockholm och är verksamma i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna. År 2020 uppgick Adapteo Groups omsättning till 231 miljoner euro.

www.adapteogroup.com 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *