AddLife slutför förvärvet av MBA Incorporado S.L, en ledande spansk aktör inom ortopedisk- och akutkirurgi

| 20 januari, 2022 | 0 kommentarer

AddLife har idag slutfört det tidigare annonserade förvärvet av det spanska bolaget MBA Incorporado S.L (”MBA”), en ledande oberoende aktör inom ortopedisk- och akutkirurgi med verksamhet i Spanien, Portugal och Italien. Under 2021 hade bolaget en försäljning om cirka 67 MEUR med en EBITA-marginal om cirka 17%. Köpeskillingen för 100 procent av aktiekapitalet uppgick till 111 MEUR kontant.

MBA kommer drivas som en egen underkoncern och ingå i affärsområdet Medtech.

Stockholm 20 januari 2022
AddLife AB (publ)

För ytterligare information vänligen kontakta:
Martin Almgren, Affärsområdeschef Medtech och CFO, AddLife AB, +46 (0)702 28 15 45
Kristina Willgård, VD, AddLife AB, +46 (0)705 10 12 23

MBA i korthet
MBA grundades 1988 och är en spansk ledande oberoende distributör inom ortopedisk kirurgi. Bolaget erbjuder lösningar, högkvalitativa produkter och adderar kundvärden genom hög klinisk kompetens samt service till både offentliga och privata kunder i Spanien, Portugal och Italien. Koncernen har verksamhet inom tio terapeutiska segment där ortopediska implantat för rekonstruktioner av bland annat höfter, knän och axlar, samt produkter och lösningar för framför allt rygg- och neurokirurgi, trauma samt anestesi är de huvudsakliga. MBA beräknas under räkenskapsåret 2021 omsätta cirka 67 MEUR med ett EBITA-resultat om cirka 17 procent. Bolaget har cirka 285 medarbetare och har sitt huvudkontor i Gijon, Spanien.

 
AddLife är en europeisk oberoende aktör inom Life Science som erbjuder högkvalitativa produkter, tjänster och rådgivning till både privat och offentlig sektor. AddLife har cirka 1 800 anställda i ett 70-tal operativa dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK. AddLife aktien är noterad på NASDAQ Stockholm.

Denna information lämnades för offentliggörande 20 januari 2022 kl. 14.30 CET.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.