Adverty och InMobi lanserar in-game-annonsering för globala varumärken och mediebyråer

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

Partnerskap mellan branschledare ger bredare tillgång till de senaste möjligheterna inom in-game-annonsering.

Adverty AB (publ), den ledande in-game-plattformen för annonsörer, byråer och spelutvecklare, och InMobi, världens ledande oberoende marknadsföringsmoln, tillkännagav idag den officiella lanseringen av in-game-annonsering på InMobi Exchange. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för varumärken och byråer över hela världen att nå ut till eftertraktade mobilanvändarsegment med annonser som smälter in i spelmiljön, till exempel elektroniska annonstavlor på esportarenor eller i de oerhört populära casual- och hypercasual-kategorierna av spel, med hjälp av Advertys multipatenterade in-game-annonsteknik.

”Den här nyheten bekräftar återigen att det mest spännande och i stort sett outnyttjade spjutspetsområdet inom media definitivt ligger öppet. Dessutom finns det både varumärkes- och prestationsbaserad annonsering som alternativ, vilket innebär att annonsörer kan öppna vägar till tidigare oåtkomliga målgrupper i stor skala och ge sina marknadsföringssatsningar en kraft som tidigare saknat motstycke. I och med det här partnerskapet ligger vägen öppen för fortsatt innovation”, förklarar Tobias Knutsson, Advertys VD.

Kunal Nagpal, InMobis SVP och GM, Publisher Platforms and Exchange, säger: ”In-game-annonsering är ett av de nya fokusområdena där annonsörer och konsumenter får möjlighet att interagera på ett väldigt intuitivt sätt. Med InMobis teknik och unika kompetens inom mobilappar får globala annonsörer tillgång till den mångfacetterade och hängivna målgrupp som de som spelar mobilspel utgör, och det i ett medium som fått en allt viktigare roll att spela.”

Faktum är att spel har blivit en extremt attraktiv mediekanal för annonsörer de senaste åren, och varumärken får där möjlighet att leverera kreativt innehåll med stor genomslagskraft till en mycket engagerad global publik bestående av mer än tre miljarder spelare. Under 2020 undergick mobilspel en helt exempellös tillväxt, både med avseende på användare och nedlagd tid. 

Adverty levererar icke-störande annonsering som genom banbrytande teknik, specifikt utvecklad för spel, knyter samman varumärken med målgrupper. Samtidigt bereds klienter på köpsidan nu i stor skala och lättare än någonsin tidigare tillgång till innovativa format i mobilspel.

Då bolagets sömlösa och icke-störande annonsytor inuti spel rönt stor efterfrågan lanserade Adverty tidigare i år det nya och världsunika formatet In-Menu™ som komplement till sitt befintliga In-Play™-erbjudande. Det nya formatet gör det möjligt att visa kontextrelevanta IAB-bannerannonser på menyskärmar i mobilspel, och förstärker en mycket nyskapande produktserie som också låter varumärken ta över annonstavlor och andra virtuella utomhusanläggningar inuti spel.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Rössel, CFO
Telefon: +46 70 867 00 20
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 april 2021.

Corpura Fondkommission AB, tel. nr. +46 (0)722 52 34 51, är bolagets mentor på NGM Nordic SME.

Om Adverty
Adverty sammanför varumärken och människor genom sin revolutionerande displayannonseringsteknik byggd för spel. Plattformen låter kreatörer och utvecklare monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, sömlösa annonser. Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London, New York, Madrid, Helsingfors, St Petersburg och Lviv. Mer information på www.adverty.com.

Om InMobi
InMobi skapar genuina anknytningar mellan varumärken och konsumenter med hjälp av sina teknikplattformar och exklusiva tillgång till mobile intelligence. Bolagets marknadsföringsmoln öppnar nya vägar för varumärken att förstå, identifiera, engagera och attrahera konsumenter. Som ledande teknikföretag har InMobi uppmärksammats med en plats bland CNBC:s 50 utvalda disruptiva företag såväl 2018 som 2019, och listades 2018 som ett av världens mest innovativa bolag av Fast Company. För mer information, besök inmobi.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *