Connect with us

Marknadsnyheter

Affibody meddelar att ytterligare positiva fas 2-data för izokibep i patienter med psoriasisartrit (PsA) kommer att presenteras på kongressen American College of Rheumatology (ACR) Convergence 2022

Published

on

• Podium presentation av fas 2 PsA för izokibep kommer göras 13 november, 2022, under en session mellan kl. 15:00-16:30 (EST) / 21:00-22:30 (CET).

• Statistiskt signifikant och kliniskt relevant minskning av sjukdomsaktivitet mätt med flera olika mätmetoder, inklusive DAS28-CRP, DAPSA och MDA.

• Förbättringar av hälsorelaterad livskvalitet och fysisk funktion, mätt med Psoriatic Arthritis Impact of Disease Questionnaire och dess underdomäner, samt SF-36 och Health Assessment Questionnaire.

Solna, 8 november 2022. Affibody tillkännager idag att ytterligare positiva data från en fas 2-studie av izokibep i psoriasisartrit (PsA) kommer att presenteras vid ACR Convergence 2022, 10-14 november, 2022, Philadelphia, USA.

Izokibep är en unik interleukin 17A-hämmare som är utvecklad för att övervinna de begränsningar som finns med monoklonala antikroppar. Tack vare en hög bindningsstyrka och liten molekylstorlek möjliggörs att patienter kan tillföras höga nivåer av läkemedlet redan efter en enda subkutan injektion. För att uppnå samma koncentration med monoklonala antikroppar krävs intravenös  administrering (IV).

”De data som presenterats på ACR bygger vidare på de starka resultat som presenterades på EULAR vilka tillsammans visar att izokibep har effekt i toppklass på symtom från leder och hud såväl som på svårbehandlade tillstånd som entesit. Detta minimerar den totala sjukdomsbördan samt förbättrar livskvaliteten för patienter, vilket är vårt yttersta mål”, säger David Bejker, VD för Affibody. Dessa resultat är ett exempel på hur vi nyttjar vår unika och egenutvecklade teknologiplattform fullt ut för att strategiskt identifiera indikationer och målproteiner där vi kan skapa differentierade produkter som kan förbättra patienters liv. Det är också ett bevis på vår förmåga att designa och utföra kliniska studier som bekräftar dessa fördelar. Sammantaget bådar detta gott för den framtida utvecklingen av vårt företag”

Data som kommer att presenteras vid ACR Convergence 2022 visar förbättringar i toppklass i alla viktiga uttryck av PsA, inklusive artrit, psoriasis, daktylit och nagelpsoriasis. Detta kompletterar de data som rapporterades i juni i år vid 2022 års European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR) Congress och som visade på en differentierad effekt på entesit. De kliniska förbättringarna av dessa svårbehandlade delar av sjukdomen, tillsammans med konsistenta, kliniskt relevanta och statistiskt signifikanta förbättringar av sjukdomsaktiviteten mätt med ACR50, PASI75, DAS-28, Minimal Disease Activity och DAPSA, ledde till förutsägbara och viktiga förbättringar i patientrapporterad livskvalitet (QoL), som mättes med SF-36, HAQ-DI och det PsA-specifika validerade instrumentet PsAID. Förbättringarna sågs på alla områden, inklusive smärta, sömnstörningar, fysisk funktion och coping.

De patienter som hade de största förbättringarna i kliniska effektmått hade de största förbättringarna av hälsorelaterad livskvalitet, inklusive förbättringar i var och en av de individuella underskalorna av PsAID.

Data som kommer att presenteras på ACR Convergence 2022

Podium presentation

“Achievement of Different Treatment Targets with Izokibep Demonstrates Efficacy Benefits in Patients with Active Psoriatic Arthritis: Results from a 16-Week Randomized, Placebo-Controlled Phase 2 Clinical Trial” kommer att presenteras av Frank Behrens, M.D., chef för Centre of Innovative Diagnostics and Therapeutics Rheumatology/Immunology vid Goethe-universitetet i Frankfurt, Tyskland och en av grundarna av gruppen för forskning och utvärdering av psoriasis och psoriasisartrit (GRAPPA) den 13 november, 2022.

Mer information om studien och presentationen finns här på ACR Convergence 2022 hemsida med referens Abstract 1597.

Poster presentationer

“Izokibep, a Novel IL-17A Inhibitor, Improves Patient-reported Outcomes – 16 Week Results from a Placebo-controlled Phase 2 Study in Patients with Active Psoriatic Arthritis” –  denna presentation har spelats in och publicerats på ACRs hemsida av Peter Taylor, M.D., Ph.D., FRCP, Norman Collison Professor of Musculoskeletal Sciences vid University of Oxford och Director of Clinical Sciences vid Botnar Research Centre, Nuffield Department of Orthopedics, Rheumatology and Musculoskeletal Sciences och ordförande för NOCRI Translational Research Partnership. Denna presentation är del av de utvalda “Ignite”-postrarna och kommer presenteras den 12 november, 2022.

Mer information om studien och presentationen finns här på ACR Convergence 2022 hemsida med referens Abstract 0199.

“Izokibep Demonstrates Clinically Relevant Efficacy Benefits on Enthesitis, Dactylitis and Nail Outcomes in Active PsA Patients: A 16-Week Randomized, Placebo-controlled Trial” – denna presentation har spelats in och publicerats på ACRs hemsida av Kurt de Vlam, M.D., Ph.D., Professor, Division of Rheumatology, University Hospitals Leuven, Belgium. Denna presentation är del av de utvalda “Ignite”-postrarna och kommer presenteras den 14 november, 2022.

Mer information om studien och presentationen finns här på ACR Convergence 2022 hemsida med referens 2151.

Entesitmöte med experter

Dessutom är Affibodys partner ACELYRIN Inc. värd för ett separat möte, ”Enthesitis: The Patient Journey in PsA and AxSpA”, som för samman världsledande reumatologer och patienter för att diskutera de försvagande effekterna av entesit. Detta möte kommer att belysa patientens behov av bättre behandlingsalternativ för att minska lidandet i samband med psoriasisartrit och axiell spondylartrit. En repris kommer att finnas tillgänglig på deras hemsida www.acelyrin.com efter slutet av ACR Convergence 2022-mötet.

Om psoriasisartrit

Psoriasisartrit (PsA) är ett kroniskt, immunmedierat inflammatoriskt muskuloskeletalt sjukdomstillstånd som påverkar perifera leder, huden (med psoriasis), naglarna och, hos cirka 30 procent av de drabbade, ryggraden. Om tillståndet lämnas obehandlat leder PsA till kronisk ledsmärta, svullnad och skador med risk för permanent funktionsnedsättning. Den underliggande anledningen till psoriasisartrit tillskrivs främst proinflammatoriska T-hjälparceller (Th-17) som kan orsaka en överproduktion av IL-17-, IL-23- och TNF-cytokiner.

Om izokibep

Izokibep har till dags dato adminstrerats till mer än 300 patienter där många behandlats upp till tre år. Izokibep är ett litet interleukin-17A-hämmande (IL-17A) terapeutisk protein som har utvecklats för att övervinna begränsningarna med monoklonala antikroppar. På grund av dess höga bindningsstyrka och låga molekylära storlek når izokibep höga exponeringsnivåer i kroppen efter en enstaka subkutan injektion, jämfört med monoklonala antikroppar där administration genom infusion vanligen krävs för att nå motsvarande nivåer. Vidare möjliggör izokibeps ringa storlek – en tiondel av en monoklonal antikropp – att den når målvävnaden som vanligen är otillgänglig för de mycket större monoklonala antikropparna.

Izokibep utvecklas i samarbete med Inmagene Biopharmaceuticals Co. Ltd. och ACELYRIN Inc. Affibody har behållit marknadsföringsrättigheterna för de nordiska länderna

Om Affibody

Affibody är ett kliniskt bioteknikföretag med en bred projektportfölj med fokus på att utveckla nästa generations innovativa bi- och multispecifika biologiska läkemedel baserade på den unika patentskyddade teknologiplattformen: Affibody®-molekyler och Albumod®.

Affibody AB är ett innehav i Patricia Industries.

Mer information finns tillgänglig på www.affibody.com.

Disclaimer

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden. Även om Affibody anser att prognoserna bygger på rimliga antaganden kan dessa framåtriktade uttalanden utmanas av ett antal risker och osäkerheter, så att de faktiska resultaten kan skilja sig väsentligt från sådana som förutsetts i framåtblickande uttalanden.

Kontakt

Affibody AB

  David Bejker, VD                  +46 706 454 948

  Camilla Danell, CFO                                +46 761 148 910

Affibody IR

Affibody Media

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Lyxig SUV från Hongqi premiärvisas på eCarExpo

Published

on

By

Den kinesiska biltillverkaren Hongqi visar upp sin nya helelektriska SUV, E-HS9, under eCarExpo i Göteborg den 2- 4 december. Bilmärket Hongqi, som är framstående inom kinesisk fordonsexpertis och lyx, har kraftigt ökat sin närvaro på både den svenska och norska marknaden under de senaste åren. Mycket tack vare att båda länder ligger långt framme när det gäller elfordon och  laddinfrastruktur.

Hongqi EHS9 SUV

När eCarExpo går av stapeln i år i Göteborg finns den kinesiska fordonstillverkaren på plats för första gången och visar upp sin SUV E-HS9.  SUVen innehåller en uppsjö av högteknologiska smarta funktioner som konkurrerar med några av de främsta europeiska elbilstillverkarna. Något som svenska bil- och teknikentusiaster får chansen att se och testa under eCarExpo.

E-HS9 finns i tre varianter: COMFORT, PREMIUM och EXCLUSIVE.

Alla varianter har tre sittrader, även om Exclusive-modellen har ett säte mindre för extra utrymme för passagerarna. SUV:en har 21-tumshjul och en elegant design. SUV:en kommer i färgerna Dark Night Black, Silver Grey och Alpine White med möjlighet att välja en takfärg som skiljer sig från karossfärgen.

Dörrhandtagen dras automatiskt tillbaka när bilen parkeras eller är i rörelse och instegsbelysning tänds när man går in i eller lämnar bilen.  Invändigt finns en intelligent, automatjusterande ratt,   fyra oberoende klimatzoner, ett ultrabrett panoramatakfönster och krockkuddar. Basmodellen COMFORT kostar från 899 900 SEK, PREMIUM från 1 079 900 SEK och EXCLUSIVE från 1 169 900 SEK.

För mer information:

Sofia Wassén, Project Manager Marketing, mail: [email protected]
Telefon: +46 31-790 04 00
Hemsida: www.hongqi.se

Om Hongqi

Hongqi är Kinas äldsta biltillverkningsföretag och startade redan 1958. Under 1960- och 1970-talen var Hongqi-bilen favorit som premiumval och användes ofta vid diplomatbesök i Kina. De senaste tio åren har fokus varit att tillverka bilar för den genomsnittlige konsumenten och 2018 togs ett helt nytt designkoncept och ett utökat sortiment bilar fram. Sedan dess har Hongqi haft en explosiv tillväxt på de kinesiska hemmamarknaderna och sextiofaldigt ökat sin försäljning. Hongqi introducerar nu sina bilar på fler marknader i Asien, Mellanöstern och Europa.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Shopping för nästan 9,3 miljarder under årets Black Week

Published

on

By

Black week ökade i popularitet jämfört med i fjol. I år säger konsumenterna att de har handlat för 9,3 miljarder* kronor under Black week. Det är en ökning med 11 procent jämfört med förra året. Närmare hälften (48 %) valde att handla under Black week och en stor andel hade planerat sina inköp i förväg. Det visar en undersökning** som Kantar Sifo har genomfört på uppdrag av PostNord. 

Det var mycket som bäddade för en stor shoppingfest under Black Week. Många e-handlare har suttit på stora lager och har därmed haft generösa erbjudanden samtidigt som konsumenterna har blivit betydligt mer prismedvetna och planerat sina inköp.

– Att Black week har omfamnats av konsumenterna i år, märker vi av på våra terminaler runt om i Sverige, där det har varit högtryck. Totalt hanterade vi nästan 1,2 miljoner paket och varubrev dygnet mellan söndag och måndag som brukar vara toppdygnet efter Black week. Under veckan har volymerna varit fortsatt höga, säger Mathias Krümmel, vd PostNord Sverige.

Merparten (77 %) av konsumenterna gjorde en del av sina inköp via nätet samtidigt som andelen som handlade i fysisk butik återigen har ökat (46 %) och är nu tillbaka på samma nivå som innan pandemin. Endast 10 procent av de som handlade under Black week handlade från utlandet, vilket är en lägre andel än under de senaste åren, något som har gynnat de svenska e-handelsföretagen.  

– Att det skulle bli konsumenternas Black week fanns flera indikationer på, något som vi förutspådde redan i E-barometern för tredje kvartalet. Några av förklaringarna till ökningen i år är att många företag har suttit med stora lager och därför haft väldigt bra kampanjer under veckan. Samtidigt har fler konsumenter blivit mer prismedvetna och gjort både planerade inköp och julhandlat under Black week, säger Mathias Krümmel.

Fakta från undersökningen: 

 • 94 procent av svenskarna uppmärksammande Black week 
 • 48 procent valde att handla under rean 
 • 46 procent handlade i fysiska butiker (flerval)
 • 77 procent handlade i webbutik (flerval)
 • Drygt hälften (54 %) handlade enbart i webbutik under Black week  
 • De populäraste kategorierna att handla var:
  • kläder och skor (59 %) 
  • hemelektronik (33 %) 
  • skönhet och hälsa (31 %)
 • 14 procent handlade bara julklappar, 26 procent julklappar samt saker till sig själv och 40 procent köpte endast saker till sig själv. 
 • 53 procent uppgav att de mest gjort planerade inköp.  
 • Av de som uppgett att de konsumerat mindre i år svarade 32 procent att det berodde på försämrad ekonomisk situation på grund av allmänt höjda priser och levnadskostnader. 

* Fasta priser 

** Undersökningen genomfördes av Kantar Sifo 26–27 november bland ett riksrepresentativt urval av Sveriges befolkning 18–79 år. Frågorna ställdes om perioden 21–27 november, och undersökningen genomfördes med Kantar Sifos webbpanel. 

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: [email protected]

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Pressinbjudan till nordisk konferens om personlig assistans – framgångssagan och utmaningarna

Published

on

By

Riksföreningen JAG anordnar en nordisk konferens den 23 december i Stockholm i samarbete med Föreningen JAG i Finland och Foreningen JAG i Norge. Konferensen arrangeras med stöd av Nordens välfärdscentrum.

Välkommen till en spännande genomlysning av personlig assistans som framgångsfaktor och förutsättning för att förverkliga FNs konventioner om rättigheter för barn och vuxna med funktionsnedsättning.

Intressanta programpunkter om IQ-diskriminering, mänskliga rättigheter och presonlig assistans där vi gästas av politiker, forskare och jurister. Ta del av det fullständiga programmet i bifogad pdf.

Delta på plats på Klara Södra Kyrkogata 1 eller följ programpunkterna på länk.

Länk till fredagens sändning, 2 december kl 1117

Länk till lördagens sändning, 3 december kl 9:30–15

Varmt välkommen!

Cecilia Blanck
Verksamhetsansvarig Riksföreningen JAG
08-789 30 00
[email protected]

JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.