Connect with us

Marknadsnyheter

Affibody och Chiesi Group ingår samarbete för att utveckla och kommersialisera innovativa behandlingar av luftvägssjukdomar

Published

on

  • Affibody och Chiesi Group kommer att i nära samarbete utveckla nya Affibody®-molekyler som innovativa behandlingar för luftvägssjukdomar.
  • Avtalet breddar Chiesis omfattande forsknings- och utvecklingsprogram riktade mot luftvägssjukdomar med stora ouppfyllda medicinska behov.
  • Affibody kommer att erhålla en upfrontbetalning, framtida milstolpsbetalningar och royalties, samtidigt som företaget behåller co-promotionrättigheter i Norden.

Solna, Sverige, och Parma, Italien, 7 mars 2023 – Affibody AB (“Affibody”) och Chiesi Farmaceutici S.p.A (“Chiesi Group”) meddelade idag att bolagen har ingått ett samarbets- och licensavtal för att utveckla och kommersialisera innovativa behandlingar för sjukdomar i andningsorganen baserade på Affibodys patentskyddade teknologi.

Avtalet innebär att parterna i nära samarbete ska utveckla upp till tre program baserade på Affibody®-molekyler mot icke offentliggjorda målstrukturer för sjukdomar i andningsorganen. Chiesi kommer att finansiera all tidig forskningsverksamhet, utveckling och efterföljande kommersialisering över hela världen. Detta i linje med sin strategi och sitt engagemang för att erbjuda bästa möjliga vårdnivå för människor som lever med sjukdomar i andningsorganen, genom att inte bara fokusera på behandlingen utan på hela patientupplevelsen. Affibody har behållit en option för co-promotion i Norden. 

”Samarbetet med Chiesi ökar tempot i Affibodys strategiska utveckling och stärker konkurrenskraften hos vår teknologi, som nu har validerats både kliniskt och kommersiellt”, säger David Bejker, vd för Affibody AB. ”Vi är imponerade av Chiesis betydande engagemang och expertis inom utvecklingen av inhalerade läkemedel och har goda förhoppningar om att det här partnerskapet kommer att bidra till att maximera värdet av inhalerade Affibody®-molekyler”.

Affibody®-molekylernas begränsade storlek, i kombination med deras robusthet, möjliggör de unika egenskaper som utforskas inom ramen för samarbetet, till exempel bred distribution och långvarig exponering i lungorna, vilket redan har visats i prekliniska försöksmodeller.

”Chiesi är engagerat i forskning, upptäckt och utveckling av nya innovativa behandlingar för luftvägssjukdomar, vilket är en strategisk prioritet för vår organisation. Vårt samarbete med Affibody tillför vår FoU-portfölj ett viktigt nytt angrepssätt som har särskilt intressanta egenskaper inom inhalationsområdet, och vi ser fram emot att utveckla nya behandlingar för människor med ouppfyllda medicinska behov baserat på partnerskapet”, kommenterade Thomas Eichholtz, Head of Global Research and Development på Chiesi Group.

Enligt avtalet kan Affibody erhålla upfront-, utvecklings-, regulatoriska och kommersiella milstolpsbetalningar på sammanlagt upp till 214 miljoner USD samt försäljningsbaserade royalties med en medelhög ensiffrig till låg tvåsiffrig procentsats för det första programmet. Avtalet kan utökas till totalt tre (3) program, varvid Affibody har rätt att erhålla upp till 637 miljoner USD i upfront-, utvecklings-, regulatoriska och kommersiella milstolpsbetalningar samt försäljningsbaserade royalties med en medelhög ensiffrig till låg tvåsiffrig procentsats.

Om Affibody®-molekyler

Affibody®-molekyler är en ny klass av antikroppsmimetika med överlägsna egenskaper som överträffar monoklonala antikroppar (mAbs) och antikroppsfragment. Företaget har skapat ett stort bibliotek bestående av fler än tio miljarder Affibody®-molekyler, alla med unika bindningsställen, från vilka bindningar till givna mål väljs ut. Affibody®-molekylerna är endast 6 kDa stora och har ett inert format (ingen Fc-funktion). De inneboende egenskaperna hos Affibody®-molekylerna gör det möjligt att blockera sjukdomar mer effektivt genom att använda multispecifika konstruktioner, vilket visats i kliniska prövningar inom sjukdomsindikationer för autoimmunitet.

About Affibody

Affibody är ett integrerat biofarmaceutiskt företag i klinisk fas med en bred produktpipeline och fokuserar på att utveckla nästa generation av innovativa bi- och multispecifika biologiska läkemedel baserade på den unika teknikplattformen Affibody®-molekyler. Genom sin validerade affärsmodell har bolaget en bevisad förmåga att identifiera och prioritera strategiska projekt på ett tidseffektivt och riskminimerande sätt. Affibody har etablerat flera partnerskap för utveckling och kommersialisering av sina innovationer med internationella läkemedelsföretag. Affibodys huvudägare Patricia Industries är en del av Investor AB.

Mer information finns tillgänglig på www.affibody.com

Om Chiesi Group

Chiesi är en internationell, forskningsfokuserad biofarmaceutisk koncern som utvecklar och marknadsför innovativa terapeutiska lösningar inom respiratorisk hälsa, sällsynta sjukdomar och specialistvård. Företagets uppdrag är att förbättra människors livskvalitet och agera ansvarsfullt gentemot både samhället och miljön. 

Genom att ändra sin juridiska status till ett välgörenhetsföretag i Italien, USA och Frankrike är Chiesis åtagande att skapa delat värde för samhället som helhet juridiskt bindande och centralt för beslutsfattandet i hela företaget. Som ett certifierat B Corp-företag sedan 2019 är vi en del av en global gemenskap av företag som uppfyller höga krav på social och miljömässig påverkan. Företaget har som mål att uppnå nettonoll-utsläpp senast 2035.

Chiesi har över 85 års erfarenhet, bolaget har sitt huvudkontor i Parma (Italien), är verksamt i 30 länder och har fler än 6 000 anställda. Koncernens forsknings- och utvecklingscenter i Parma arbetar tillsammans med sex andra viktiga FoU-centra i Frankrike, USA, Kanada, Kina, Storbritannien och Sverige.

Mer information finns tillgänglig på www.chiesi.com

Framåtriktade uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden. Även om Affibody anser att prognoserna bygger på rimliga antaganden kan dessa framåtriktade uttalanden komma att påverkas av flera risker och osäkerheter, vilket innebär att de faktiska resultaten kan skilja sig väsentligt från de förväntade resultaten i sådana framåtriktade uttalanden.

Kontakt:

Affibody

David Bejker, vd Camilla Danell, CFO +46 706 454 948+46 761 148 910

Affibodys investerarkontakt

Affibodys mediakontakt

Chiesi Groups mediakontakt

Alessio Pappagallo, Press Office Manager, Tel: +39 339 5897483

Chiara Antoniucci, Air & Care Communication Manager, Tel: +39 342 5596839

mediarelations@chiesi.com   

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Bostadsministern besökte K2A:s studentbostäder

Published

on

By

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) besökte idag K2A Knaust & Andersson Fastigheters studentbostäder i Barkarbystaden i Järfälla. Ministern träffade studenter som tack vare bygget av nya studentbostäder kunnat flytta till Stockholmsregionen för att studera och fick även se konkreta exempel på K2A:s prisbelönta hållbarhetsarbete.

– Att kunna hitta en bostad på den ort där man får en studieplats är en förutsättning för att kunna börja en ny utbildning. Det är oerhört viktigt för Sverige som kunskapsnation att det finns tillräckligt med tillgängliga studentbostäder, säger Andreas Carlson, infrastruktur- och bostadsminister (KD).

K2A är ett av få rikstäckande studentbostadsföretag och har studentbostäder från Lund i söder till Kiruna i norr med en gemensam kö för samtliga orter, som alla som fyllt 16 år kan ställa sig i – oavsett var de sedan kommer att studera.

– När man är ung är det väldigt svårt att på förhand veta vad eller var man kommer att plugga efter gymnasiet. Det kan också vara så att man vill byta lärosäte när man väl börjar läsa på universitet eller högskola. Vi ser att det finns en väldigt stark poäng med att det finns ett studentbostadsföretag som har bostäder i alla delar av landet, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Mer från ministerbesöket går att lyssna på i kommande avsnitt av K2A:s egen podd Den gröna fastighetspodden.

För ytterligare information:
Johan Knaust, vd, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Pontus Ekerljung, pr-chef, 073-024 36 00, pontus.ekerljung@k2a.se

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Navian inleder samarbete med Propstreet

Published

on

By

Navian och Propstreet är glada över att meddela att bolagen inleder ett strategiskt partnerskap med syfte att skapa en mer transparent och effektiv marknad för bostadsfastighetsutveckling.

Som två prisbelönta företag vid årets Nordic PropTech Awards, för med sig detta partnerskap toppmodern teknologi och djup branschkunskap för att erbjuda fastighetsinvesterare och utvecklare innovativa lösningar för fastighetsutveckling.

 ”Vi är mycket nöjda över att samarbeta med Propstreet. Deras rykte som ett ledande PropTech-företag och engagemang för att skapa en mer transparent fastighetsmarknad gör dem till den perfekta partnern för oss. Detta partnerskap kommer att möjliggöra att vi kan erbjuda nya och spännande projekt för våra kunder, vilket resulterar i en bättre fastighetsupplevelse för alla”, säger Sergey Kazachenko, VD på Navian.

”Det gläder oss att kunna samarbeta med Navian i vårt gemensamma mål att skapa en mer transparent och effektiv marknad för kommersiella fastigheter. Navians internationella nätverk och expertis inom branschen gör dem till den perfekta partnern för oss. Tillsammans är vi engagerade i att öka likviditeten på marknaden och tillhandahålla innovativa lösningar som gynnar fastighetsinvesterare och utvecklare”, säger Henrik Olofsson, VD på Propstreet.

Genom detta partnerskap är Navian och Propstreet engagerade i att driva positiv förändring och göra fastighetsmarknaden mer tillgänglig och effektiv. Som ett resultat kan fastighetsinvesterare och utvecklare förvänta sig en omfattande och effektiv upplevelse som kommer att förändra deras tillvägagångssätt för bostadsfastighetsutveckling.

Matias Rodriguez
Head of Marketing
E-post:matias.rodriguez@naviangroup.com

Tel: +46 705 65 44 55

Navian Tech är den första digitala plattformen på marknaden som kopplar samman alla faserna i fastighetsutvecklings– och investeringsresan. Plattformen erbjuder de tjänster du behöver för att göra fastighetsinvesteringar och fastighetsutveckling enklare, mer effektivt och mer tillgängligt för alla. 

Företagets vision är att öppna dörren till nya sätt att utveckla och investera i fastigheter för privata och institutionella investerare, små och mellanstora utvecklare samt andra inom fastighetstjänster och teknikleverantörer. Navian Tech grundades i Sverige och är numera också verksamt i Storbritannien. 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

BELLPAL med Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America

Published

on

By

BELLPAL med  Motorola, Moto Watch har fått förfrågan av Connect America om att leverera lösningar som ska ta över den traditionella “larmknappen”. Projektet startade i början av mars.  Idag har bolaget drygt 1,1 miljoner trygghets-larmknapp kunder. Connect America är Nordamerikas största bolag inom Connective Care, med ca $359 miljoner i omsättning (2022). Bolaget har i sin helhet ca 4,5 miljoner kunder.Connect America äger flera bolag som är anses vara  Best in Class på marknaden. Projektet är i steg, där delmålen är tydliga.

“Deras egna ambitioner är att med de produkter och lösningar vi redan har, och potentiellt  kommer leverera, ska penetrera marknaden ytterligare med fokus målgruppen 70-80 år, som idag inte väljer det traditionella trygghetslarmet av alla kända och uttalade faktorer målgruppen uttrycker. Till det vill Connect America i sin helhet inom koncernen att halva den befintliga kundbasen ska gå över till den nya produkten i steg, över en 24 månadersperiod. Det är ett stort strategiskt beslutat fattat av dem, där Motorola BELLPAL är deras val för att gå vidare i processen. 

Det är givetvis hedrande att bli utvald, de är noggranna och seriösa. Det är ett bevis på att vårt samarbete med Motorola skapar möjligheter med aktörer som annars inte vänder sig till små bolag som oss. En validering helt enkelt på att vi har något riktigt bra som fungerar. 

Jag ser fram emot att i närtid delge marknaden mer information om status avseende detta projekt.” Säger David Ziemsky VD och grundare. 

BellPal är ett caretech-bolag som kombinerar digitala tjänster med medicinsk expertis för att utveckla produkter, tjänster och digitala lösningar för primärt seniorer och omsorg. Verksamhetens huvudområde är en heltäckande plattform som sammanlänkar användaren med anhöriga och larmcentral. BellPal har en SaaS-baserad affärsmodell för sin plattform och fakturerar slutanvändarna en månatlig abonnemangskostnad för användandet av tjänsten.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.