Connect with us

Marknadsnyheter

AI Medical Technology tar in 10,8 miljoner kronor för att påskynda utvecklingen av Dermalyser, ett AI-drivet diagnostiskt beslutsstödsverktyg för hudcancer

Published

on

  • Northern CapSek Ventures deltog i övertecknad investeringsrunda
  • Första prospektiva kliniska prövningar visar oöverträffad sensitivitet och specificitet
  • Medlen ska finansiera CE-märkning och kommersialisering i Europa
  • Process för FDA-godkännande inledd med sikte på den amerikanska marknaden

Stockholm, Sverige, 24 januari 2023. AI Medical Technology, ett svenskt startup-bolag meddelar att företaget har genomfört en kraftigt övertecknad kapitalanskaffning på 10,8 miljoner kronor. Kapitalet kommer initialt att användas för att expandera företagets kliniska prövningsprogram i Sverige och andra viktiga europeiska marknader för Dermalyser, ett AI-drivet beslutsstödsverktyg, samt för att slutföra CE-märkning och kommersialisering. Dessutom påbörjar företaget arbetet med sikte på FDA-godkännande. USA står för 2/5 av en global marknad som genererade 7,2 miljarder dollar 2021. Den beräknas nå 14,5 miljarder dollar 2031, således en CAGR på 7,3 % från 2022 till 2031*.

”Vi är glada över att kunna avsluta denna finansieringsrunda som kommer att hjälpa oss att gå vidare till nästa steg i vår resa för att förse dermatologer och andra läkare med ett tillförlitligt beslutsstödsverktyg för snabb och korrekt melanomdiagnos”, säger AI Medical Technologys vd Christoffer Ekström. ”De oerhört uppmuntrande resultaten från vår nyligen avslutade prospektiva, multi-center kliniska prövning som omfattar 37 svenska primärvårdscentraler kommer att finnas tillgängliga inom kort. Reaktionen från det nordiska dermatologkollektivet har redan varit så positiv att vi har beslutat svara upp mot deras uppmaning att genomföra ytterligare studier. Fler studier ger oss även fördelen att vi utvidgar vårt redan marknadsledande bildbibliotek ytterligare. Sammantaget kommer de nya medlen och de kliniska testresultaten att göra det möjligt för oss att öka takten på vårt kommersialiseringsprogram, som inleds med CE-märkning och lansering på viktiga europeiska marknader. Vi ser även ett FDA-godkännande och lansering i USA framöver, en nyckelmarknad som fortsätter att växa. Dessutom förutspår prognoser att hudcancer kommer att bli ett ökande problem i Latinamerika och Sydostasien under det kommande decenniet.”

”AI-Medical Technology uppfyller alla våra investeringskriterier – disruptiv teknologi, ett stort otillfredsställt behov samt skalbarhet på den viktiga amerikanska marknaden”, säger Henrik Jerner på Northern CapSek Ventures. ”Vi var också imponerade av Christoffers och hans teams ambition och drivkraft och ser fram emot att stödja dem i deras mission att förse sjukvårdspersonal med detta ovärderliga, nya hjälpmedel för diagnos av hudcancer.”

*Allied Market Research, 2022

För mer information, vänligen kontakta:

Christoffer Ekström, VD AI Medical Technology

E-post: [email protected]

Mobiltelefon: +46721748339

Om malignt melanom

Enligt Cancer Today var förekomsten av nya fall av malignt melanom år 2020 över 320 000 över hela världen, https://gco.iarc.fr/today/home och var 4: e minut dör en person av hudcancer.  Med en växande trend förväntas antalet patientfall nå nästan 500 000 år 2040. Statistik visar vidare att så många som 99% av fallen kan botas om de diagnostiseras och behandlas tillräckligt tidigt, vilket understryker vikten av man kontinuerlig undersöker sin hud själv och vid misstänkt hudförändring, söker läkare. En noggrann och korrekt diagnos är alltså avgörande för att rädda fler liv.

Om Dermalyser

Dermalyser är en mobilapplikation baserad på AI som kan ge medicinsk personal på till exempel vårdcentraler diagnostiskt beslutsstöd vid diagnos av hudcancer. Dermalyser möjliggör snabbt och direkt diagnostiskt beslutsstöd med hög noggrannhet vid diagnos av hudcancer såsom malignt melanom. Läkaren tar en bild av patientens hudfläck och får inom några sekunder ett analyssvar från den artificiella intelligensen. På detta sätt missas färre cancerdiagnoser, fler patienters liv kan räddas och samtidigt kan färre patienter behöva genomgå onödiga operationer av godartade hudfläckar. Dessutom kan sjukvården bli mer effektiv och kostnaderna kan sänkas. Applikationen används tillsammans med ett dermatoskop monterat framför kameran på en mobiltelefon.

Om AI Medical Technology

AI Medical Technology är ett företag verksamt inom tvärvetenskapliga områden datavetenskap, mjukvaruutveckling och medicin. Företagets team fokuserar hängivet på att utveckla AI-drivna diagnostiska lösningar som möjliggör för vårdpersonal i primärvården att diagnosticera sina patienter på ett tillförlitligare, enklare och snabbare sätt. Efter den andra finansieringsrundan 2022 är teamet nu fokuserat på att ta den första produkten, Dermalyser, ett kliniskt validerat beslutsstödsverktyg för att diagnostisera all hudcancer genom kliniska prövningar och till marknaden. www.aimedtech.org.

Om Nordic CapSek Ventures

Northern CapSek Ventures AB (CapSek) är ett investmentbolag med säte i Göteborg och som investerar i tillväxtbolag, främst techbolag, med skalbara affärsmodeller. Målbolagen återfinns i södra, mellersta och norra Sverige. Investeringar görs när affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Drivkrafter för målbolagens tillväxt är digitaliseringen av samhället, det kan vara verksamheter inom Software as a Service (”SaaS”), Internet of Things (”IoT”), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning (”AI/ML”). CapSek investerar i både onoterade och noterade bolag. CapSek är noterat på NGM Nordic SME.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Bellpal Holding AB:s David Ziemsky medverkar i en VD-intervju

Published

on

By

David Ziemsky, VD för Bellpal Holding AB, medverkar i en VD-intervju med Diaz Agency Group, publicerad idag, söndag 29/1 2023.

Video-intervjun kan nås via följande länk:

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NMCedJggzSE)

I avsnittet diskuteras bland annat kommersialiseringen av Bellpals mjukvara. Därtill potentialen och innebörden av det nyligen tecknade samarbetsavtalet med Motorola. David Ziemsky beskriver också Bellpals kortsiktiga och långsiktiga övergripande mål.       

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Ziemsky, VD, BellPal Holding AB
E-post: dz @bellpal.com
Telefon: +46 70  453 96 25.

Mentor
Aktieinvest FK AB (556072-2596)
Box 7415 103 91 Stockholm
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]
www.aktieinvest.se

Om BellPal
BellPal är ett caretech-bolag som kombinerar digitala tjänster med medicinsk expertis för att utveckla produkter, tjänster och digitala lösningar för primärt seniorer och omsorg. Verksamhetens huvudområde är en heltäckande plattform som sammanlänkar användaren med anhöriga och larmcentral. BellPal har en SaaS-baserad affärsmodell för sin plattform och fakturerar slutanvändarna en månatlig abonnemangskostnad för användandet av tjänsten.

För mer information, se BellPals hemsida www.bellpal.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Josafat Mendes lämnar AIK Fotboll

Published

on

By

AIK Fotboll är överens med den portugisiska klubben SC Braga om en omgående transfer av backen Josafat ”Joe” Mendes. Mendes debuterade 2022 för AIK:s A-lag och det blev sammanlagt 35 tävlingsmatcher, två mål och tre målgivande passningar för honom under debutsäsongen i AIK-tröjan.

– Det känns speciellt att lämna AIK med tanke på att jag har kommit från akademin. Så det är lite blandade känslor med tanke på att jag har fått leva min dröm då jag sedan jag var liten har haft som mål att representera AIK. Men när denna klubb visade ett så stort intresse för mig så vill jag ta chansen. Jag vill tacka alla i klubben, ledare, spelare och supportrar som stöttade mig hela 2022. Jag är tacksam att AIK har trott så mycket på mig och vill avslutningsvis tacka alla inblandade, säger Josafat Mendes.

AIK Fotboll AB har infört en klassificering av spelartransfers baserat på nettoresultatet av fasta ersättningar, exklusive eventuella villkorade framtida rörliga ersättningar, enligt nedanstående skala:

Klass         Från (kSEK) Till (kSEK)
I                          0         2 500
II                  2 500         5 000
III                 5 000       10 000
IV               10 000       20 000
V                20 000       40 000
VI               40 000       70 000

Transfern av Josafat Mendes till SC Braga hamnar i klass IV. Beloppen i skalan avser resultateffekt netto av en spelarförsäljning i enlighet med Uefas definition av resultatmåttet ”Player Trading”, d v s spelförsäljning med avdrag för agentarvoden och andra försäljningskostnader samt avskrivning på spelare.

För en längre faktapresentation av Josafat Mendes, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.

– Joe har haft en snabb utveckling i år och även fått göra landslagsdebut. Intresset har varit stort runt Joe och vi är glada för hans skull att vi kunde finna en lösning som alla parter är nöjda med. Som med alla spelare som lämnar AIK för äventyret nere i Europa så önskar vi ett stort lycka till och hoppas få se dem tillbaka i AIK-tröjan igen, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef.

Denna information är sådan som AIK Fotboll AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 januari 2023, kl 11:00 (CET).

För mer information, kontakta:
Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef (herr)
Mobil: 070 – 843 18 91
E-post: [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

De vann årets P3 Guld!

Published

on

By

Ikväll 27 januari 2023 återvände P3 Guld-galan till Partille arena utanför Göteborg för att inför storpublik prisa 2022 års bästa musik. Galan sändes i radio och tv och går även att se och höra i efterhand på SVT Play och i Sveriges Radio Play. Victor Leksell blev återigen musikfestens mest hyllade med två vinster – Guldmicken och Årets låt för Din låt som han gjort tillsammans med Einár. Sammanlagt delades sex priser ut under kvällen. Robyn vann den nya priskategorin P3 Ikon, Årets artist/grupp tilldelades Hooja, Miriam Bryant vann nya priset Årets album för PS jag hatar dig och artisten Gerd vann Framtidens artist.

Victor Leksell, tvåfaldig vinnare. Foto: Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Det nya priset P3 Ikon tilldelas en person som har ikonisk status i svenskt musikliv och som med sin musik inspirerar andra artister.

– Tack, vilken ära att få ett så fint pris! Jag har ju hållit på i typ trettio år, och därför känns det här kanske rimligt. Jag är jätteglad för att jag fortfarande skapar och är en del av världens konstnärliga samtal. Vi är många som håller på, jag är en av dem, och om jag har inspirerat någon så är det absolut den största komplimangen. För det är ju det jag själv alltid vill vara, inspirerad. Tack så mycket, säger Robyn, vinnare av P3 Ikon, i en tackfilm på galan.

Årets gala leddes av P3-profilen och musikexperten Tina Mehrafzoon. På scen uppträdde Zara Larsson som premiärspelade den nya låten Can’t tame her. Vinnarna av Årets artist/grupp Hooja tog med sig älg och eld från Norrbotten upp på scen, Cleo åkte bil till hiten Tjejerna, tjejerna, tjejerna och Viagra Boys skapade härligt rock-kaos med multipla upplagor av sångaren Sebastian Murphy. Deportees & Sarah Klang, Loam & Estraden och Olivia Lobato bjöd på stämningsfulla nummer innan Thomas Stenström avslutade galan med låtarna Väntar på en solig dag och hiten Sista sommaren.

Kvällens prisutdelare var Icona Pop, Zara Larsson, Veronica Maggio och Årets album-vinnaren Miriam Bryant. Även skådespelarna Adam Kais och Mustafa Al-Mashhadani samt komikertrion Örjan, Bosse och Mange delade ut priser.

Pressbilder:

Bilder på vinnarna:
https://portal.bildbank.se/p/sverigesradio-p3guld/album-52246
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Bilder på uppträdande artister:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52247
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bilder från röda mattan:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52248
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Vinnarna av P3 Guld 2023 är följande:
Guldmicken: Victor Leksell
Framtidens artist: Gerd
Årets artist/grupp: Hooja

Årets album: PS jag hatar dig – Miriam Bryant
Årets låt: Din låt – Victor Leksell & Einár
P3 Ikon: Robyn

Vinnaren av P3 Ikon är framtagen av P3 Gulds jurygrupp. I de övriga fem kategorierna är det P3-publiken som röstat fram vinnarna på egen hand.

P3 Guld 2023 går att lyssna på igen i appen Sveriges Radio Play och se på SVT Play.

Mer info finns att läsa på hemsidan sverigesradio.se/p3guld och på instagramkontot p3sverigesradio.

Presskontakter till vinnarna:
Victor Leksell: [email protected]
Gerd: [email protected]
Hooja: [email protected]
Miriam Bryant: [email protected] 
Robyn:
[email protected]

För vidare information om P3 Guld 2023, vänligen kontakta:
Molly Brunner, pressansvarig /ILES PR
[email protected]
0702 70 70 64

Jonas Westman, redaktionschef för musiken i P3 och P4 och ordförande i P3 Guld-juryn
[email protected]
070-854 88 52

Sveriges Radios presswebb:sverigesradio.se/press

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.