Alexandra Pascalidou ny ambassadör för Läxhjälpen!

| 1 september, 2021 | 0 kommentarer

Efter över tio år engagemang i Stiftelsen Läxhjälpen, bland annat som styrelseledamot, kliver Alexandra Pascalidou nu in i en ny roll som ambassadör för verksamheten. Med sin egen historia, sina erfarenheter och sitt arbete vill Alexandra inspirera både elever och Läxhjälpare till olika möjligheter som finns i livet. Genom sitt nätverk och plattform har hon även ambitionen att lyfta utbildnings- och skolfrågan och de positiva resultat som Läxhjälpen uppnår, så att fler kan följa och stötta verksamheten.  

Jag växte upp i ett hem utan böcker. Jag växte upp med vuxna som saknade svenska språket, akademiska poäng och möjlighet att förklara hur man löser ekvationer och vad ackusativobjekt är. Jag växte upp i Sveriges fattigaste förort Rinkeby där vi visste att alla vägar ledde till förslitningsskador. Idag har skillnaderna mellan skolorna ökat. Jag vill vara med och minska glappen och rusta elever med kunskapens vingar så att de kan flyga högre. Jag vill inspirera och lyfta både elever och läxhjälpare som bidrar till ett samhälle som ger fler möjligheter till flera”, säger Alexandra om den nya rollen som ambassadör. 

Vi är väldigt stolta att tillkännage Alexandra Pascalidou som ambassadör för Läxhjälpen. Alexandras bakgrund och genuina engagemang för elevers lika och stärkta förutsättningar går hand i hand med Läxhjälpens verksamhet som verkar med målinriktning och effekt för att fler elever i Sverige ska klara skolan, med självförtroende inför framtiden. Med Alexandra som ambassadör tar vi ett kliv framåt för att nå ut till fler bidragsgivare, beslutsfattare, högskolestudenter och elever. , säger Henrik Szabo, generalsekreterare på Läxhjälpen 

Alexandra Pascalidou är en mångfaldigt prisbelönt mediepersonlighet och en kämpe för mänskliga rättigheter. Genom åren har hon arbetat som journalist, programledare i TV- och radio och producent, dramatiker, skådespelerska, talare, moderator, styrelseledamot etc. Mänskliga rättigheter och mångfald är alltid kärnan i hennes kamp. www.pascalidou.com
 

 

Foto: Thron Ullberg

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för högstadieelever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. Med en bevisad effekt för målgruppen tillhandahålls läxhjälpsprogrammet i samverkan med näringsliv, stiftelser och kommuner från Malmö i söder till Haparanda i norr, i 73 skolor med resultat som ligger under rikssnittet och i områden där behovet är som störst.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *