Alfa Laval sätter ny industristandard för hygienisk flödeshantering

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

Alfa Laval lanserar ständigt nya innovativa produkter på marknaden. Med Alfa Laval DuraCirc® pump sätts en ny högre standard för industriprocesser inom livsmedel, mejeri, drycker, rengörings- och hygienprodukter. Alfa Laval har använt sin gedigna erfarenhet från tidigare utvecklade produkter för att skapa en ny design med oöverträffad kundnytta; hög prestanda, hygienisk säkerhet och enkelt underhåll. Denna lansering är ytterligare ett exempel på bolagets ständiga ambition och strävan att leda teknikutvecklingen.

Alfa Laval-pumpens unika design är utvecklad med fokus på hygien och säkerhet, och den möjliggör en effektiv prestanda som uppfyller de senaste globala hygienkraven (EHEDG och 3A), samtidigt som den förenklar service och underhåll. Tidigare var kunderna tvungna att välja mellan pumpar som var effektiva eller pumpar som var lätta att rengöra och underhålla. DuraCirc-pumpen kombinerar för första gången det bästa av två världar och sätter en ny industristandard.

”Enkelhet, effektivitet och säkerhet är de viktigaste egenskaperna i vår senaste pump,” säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och Vattendivisionen. “Denna produkt utgör en viktig milstolpe för oss och bekräftar vårt starka fokus på innovativ teknik. Den kommer att ha en positiv inverkan på våra kunders verksamhet genom att den möjliggör effektiva och hållbara processer som ger både bättre resultat och enkel stabil drift.”

Visste du att… Alfa Laval lanserar ungefär 100 produkter årligen, vilket motsvarar ungefär två produkter per vecka?

Kort om Alfa Laval

Alfa Laval, världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, är inriktat på områdena energi, marin, livsmedel och vatten. Bolagets världsledande expertis, produkter och service är viktiga framgångsfaktorer för ett brett spektrum av kunder i ett 100-tal länder. Genom att optimera deras processer, skapa ansvarsfull tillväxt och ligga i spetsen för teknikutvecklingen hjälper vi dem att uppnå såväl sina affärs- som hållbarhetsmål.

Alfa Lavals innovativa teknologier används för att rena, förädla och återanvända material och naturresurser. De bidrar till förbättrad energieffektivitet och värmeåtervinning, effektiviserad vattenrening samt minskade utsläpp. Vår ständiga drivkraft är att bidra till en positiv utveckling för våra kunder, likaväl som för oss människor och vår planet. Vi gör världen bättre, varje dag.

Alfa Laval har cirka 16 700 anställda och hade 2020 en omsättning på cirka 41,5 miljarder kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

www.alfalaval.com

För mer information kontakta:
Johan Lundin
Ansvarig för Investerarrelationer
Alfa Laval
Tel: 046-36 65 10
Mobil: 0730 46 30 90

Eva Schiller
PR-ansvarig
Alfa Laval
Tel: 046-36 71 01
Mobil: 0709 38 71 01

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *