Connect with us

Marknadsnyheter

Alla kommande eldrivna Volvobilar kommer att ha sitt ursprung i en enda tech stack

Published

on

På Volvo Cars kapitalmarknadsdag, som hålls i Göteborg idag, kommer vi att presentera vår nya, omvälvande syn på teknik. Detta nya arbetssätt kommer att definiera företagets framtid genom att fokusera alla våra tekniska insatser i en riktning: att skapa bilar som blir bättre med tiden.

Från och med EX90 kommer våra framtida elbilar att baseras på samma grundläggande kärna av system, moduler, mjukvara och hårdvara, som kallas Volvo Cars Superset tech stack.

Det är en enda teknik- och mjukvarubas som innehåller alla moduler och funktioner som vi kommer att använda i framtida produkter. Precis som en uppsättning byggstenar kan den konfigureras på många olika sätt. Varje ny bil kommer att vara ett urval, eller en delmängd av, byggstenarna från Superset tech stack, som vi kommer kontinuerligt att förbättra och expandera.

Detta tillvägagångssätt ser till att våra bilar blir bättre med tiden, eftersom allt vårt tekniska arbete kommer att fokusera på att förbättra och förstärka denna tech stack. Det betyder att vårt arbete med EX90 kommer att gynna ES90, och att det arbete som gjorts för ES90 kommer att gynna efterkommande EX60, samt förbättra EX90 som redan finns hos våra kunder, och så vidare.
 

”Volvo Cars Superset tech stack förändrar spelplanen: den gör det möjligt att kanalisera alla våra ingenjörsinsatser i en enda riktning som driver alla våra produkter, i stället för att arbeta med specifika bilprojekt.” säger Anders Bell, Chief Engineering & Technology Officer på Volvo Cars. ”Våra ingenjörer kommer att arbeta med ett superset och ständigt förbättra, växa och utöka dess kapacitet och funktioner. Detta möjliggör avsevärt förbättrad kvalitet, snabbare marknadsintroduktion och ständigt bättre bilar för våra kunder.”

Utveckling i ett slutet kretslopp
Superset-tekniken, som gör det möjligt för oss att leverera ett varumärke i många olika produktsmaker, definierar vår övergripande idé om hur bilar bör tillverkas.

Vi arbetar nu med utveckling i slutna kretslopp baserade på data, uppkoppling, programvara och core computing. Denna övergång till core computing är minst lika betydelsefull som övergången till elektrifiering. Det påverkar allt som är anslutet till bilarnas elsystem, och de potentiella fördelarna är gränslösa.

Genom att skapa en sluten utvecklingsprocess kommer vi att kunna oändligt och obevekligt förbättra varje aspekt av våra bilar, tack vare insikter i realtid och avancerade beräkningsfunktioner i våra bilar, såväl som av våra ingenjörer i våra utvecklingscenter.

Vår nästa generations plattform: SPA3
En av de viktigaste byggstenarna för alla våra bilar är den elektriska teknikbasen: en kombination av de senaste framdrivnings-, el- och elektroniska systemen som bilen är byggd på.

För att ge oss själva möjlighet att bli ledande inom nästa generations mobilitet utvecklar vi en ny elteknikbas, kallad SPA3, som kommer att stödjas av Volvo Cars Superset tech stack. Vår första bil som byggs på SPA3 blir den kommande helt eldrivna mellanstora SUV:en EX60.

SPA3 bygger på många av byggstenarna i SPA2 och innehåller flera viktiga uppgraderingar. Den kommer till exempel att ha en förbättrad core computing-kapacitet, vilket möjliggör högre prestanda och förbättrade funktioner genom vår tech stack.

Men den viktigaste förändringen är att SPA3-arkitekturen har byggts för att vara mycket mer skalbar än sin föregångare. Det innebär att vi, om vi ville, kontinuerligt skulle kunna utveckla och bygga bilar i alla storlekar – större än EX90 och mindre än EX30 – med samma teknikbas. Modulariteten och uppgraderingsbarheten hos SPA3 kommer att möjliggöra lägre investeringskostnader – med lägre varians – i förhållande till försäljning, vilket i sin tur bör leda till ett starkare framtida kassaflöde.

Lägre produktionskostnader
Genom att ha en skalbar SPA3-arkitektur skapar vi ökade synergier och förbättrar teknikeffektiviteten när det gäller core computing, batterier, e-motorer, megacasting och modulär tillverkning – alla faktorer som bidrar till att avsevärt sänka kostnaderna för att producera bilar.

Vår fabrik i Torslanda och förberedelserna för produktion av SPA3-bilar visar vår inställning till framtidens tillverkning, där all kapacitet som behövs för att producera en bil ligger i samma område.

Detta tillvägagångssätt blir särskilt kraftfullt när vi kan använda samma nyckelkomponenter i alla bilar som byggs på SPA3, vilket innebär att komplexiteten minskar och flexibiliteten ökar. 

För mer information, vänligen kontakta:

Volvo Cars Media Relations
+46 31-59 65 25
media@volvocars.com

Volvo Cars Investor Relations
John Hernander
+46 31-793 94 00
investors@volvocars.com

——————————-

Volvo Cars 2023
För helåret 2023 rapporterade Volvo Car Group ett rekordhögt rörelseresultat (exkl. JV och intresseföretag) på 25,6 miljarder SEK. Omsättningen 2023 uppgick till rekordhöga 399,3 miljarder SEK, medan den globala försäljningen nådde ett rekord på 708 716 bilar.

Om Volvo Car Group
Volvo Cars grundades 1927. Idag är det ett av de mest välkända och respekterade bilmärkena i världen med försäljning till kunder i fler än 100 länder. Volvo Cars är noterat på Nasdaq Stockholm, där det handlas under tickern ”VOLCAR B”.

”For life. Att ge människor frihet att färdas på ett personligt, hållbart och säkert sätt.” Detta mål återspeglas i Volvo Cars ambition att enbart tillverka elbilar och i dess engagemang för en pågående minskning av sitt koldioxidavtryck, med ambitionen att nå nettnollutsläpp av växthusgaser år 2040.

I december 2023 hade Volvo Cars cirka 43 400 heltidsanställda. Volvo Cars huvudkontor, produktutveckling, marknadsföring och administration finns huvudsakligen i Göteborg. Volvo Cars produktionsanläggningar finns i Göteborg, Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu, Daqing och Taizhou (Kina). Företaget har även FoU- och designcenter i Göteborg och Shanghai (Kina).

 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nidhogg Resources Holding AB offentliggör investeringsmemorandum

Published

on

By

Nidhogg Resources Holding AB (”Bolaget”) meddelar härmed att Bolaget har offentliggjort sitt investeringsmemorandum i samband med erbjudandet av teckningsoptioner av serie TO 6 (”TO 6”). Memorandumet innehåller detaljerad information om Bolagets verksamhet, finansiella ställning, strategi och framtidsplaner samt villkoren för TO 6.

Syftet med TO 6 och de aktier som kan komma att tecknas med TO 6 är att stärka Bolagets kapitalbas för att möjliggöra fortsatt expansion och investeringar i strategiska tillgångar inom främst mineralbranschen.

Memorandumet finns tillgängligt för nedladdning på Bolagets hemsida samt via Eminova som agerar finansiell rådgivare i transaktionen.

Investerare och andra intressenter uppmanas att ta del av memorandumet för en fullständig förståelse av erbjudandet och Bolagets framtidsplaner.

Teckningstid 14 oktober – 25 oktober 2024.

Teckningskurs Två öre (0,02 SEK) per aktie.

Handel med tecknings-

optioner Handel i teckningsoptionerna sker på Spotlight Stock Market fram till och med den 23 oktober 2024. Teckningsoptioner som inte nyttjas för teckning av nya aktier eller som inte avyttras kommer därefter att vara utan värde.

Antal aktier i erbjudandet Högst 261 544 113 aktier.

 

I och med att Nidhogg Resources Holding AB genomgått en ny noteringsprövning, godkännande och publiceringen av memorandum, återförs handeln i Bolagets aktie till Spotlights ordinarie lista.

Första dag med handel av aktien och teckningsoption av serie TO 6 på ordinarie lista blir måndag den 14 oktober 2024.

Det är glädjande att bli åternoterade på Spotlights ordinarie lista. För er som inte känner till Nidhogg Resources så är vi ett relativt nystartat mineralprospekteringsföretag som under det senaste året lämnat in två Miljökonsekvensbeskrivningar (”MKB”) till berörda myndigheter för att kunna starta upp vår verksamhet i Tuna-Hästberg och Vintjärn-Kölen. Under tredje kvartalet nästa år beräknar vi att vara igång i de båda områdena”, säger Niclas Biörnstad, VD i Nidhogg Resources Holding AB (publ).

Emissionsmemorandum och anmälningssedlar finns publicerade på Bolagets hemsida www.nidhoggresources.se och Spotlight Stock Markets hemsida www.spotlightstockmarket.com.

Emissionsmemorandum och anmälningssedel för direktregistrerade aktieägare finns publicerad på www.eminova.se.

 Kontakt

Ulrich Andersson, styrelseordförande Nidhogg Resources Holding AB (publ)
E-post: ulrich@nidhoggresources.com

Telefon: +46 70 376 0515

Eller

Niclas Biörnstad, VD Nidhogg Resources Holding AB (publ)
E-post: niclas@nidhoggresources.com

 Om Nidhogg Resources

Nidhogg Resources Holding AB (publ), www.nidhoggresources.se, är ett svenskt aktiebolag med fokus på råvaror. Nidhogg grundades av personer med totalt över 60 års erfarenhet av råvarumarknaden, med bakgrund från prospektering till exploatering samt försäljning och en passion för att utvinna råvaror genom att tillämpa innovativ teknologi tillsammans med befintlig infrastruktur.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Alltainer AB (Publ): Fel i datum på finansiell kalender

Published

on

By

Datum för publicering av delårsrapporten för bolagets första kvartalsrapport i 2024 har i bokslutskommunikéen angivits till 18 oktober 2024, vilket är fel. Det korrekta datum är 20 november 2024. Samma dag som bolaget avser att hålla årsstämman. Historiskt har Alltainer publicerat rapporter en och en halv månad efter periodens slut, för att säkra att det administrativt kan säkerställas.

För ytterligare information

Jakob Kesje
VD, Alltainer AB
Telefon: 0763-11 19 11
E-post:
jk@alltainer.com

Kort om Alltainer

Alltainer tillverkar, marknadsför och säljer sjöcontainrar inredda som bostäder, barer, sanitetsanläggningar eller andra ändamål som kunderna efterfrågar. Tillverkningen baseras på nya sjöcontainrar som inredas enligt kundens specifikationer i bolagets anläggning i Vietnam. Försäljningen sker framförallt via försäljningskanaler på den amerikanska marknaden, men även i Sverige och övriga Europa.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kreativitetens positiva inverkan på välbefinnande

Published

on

By

En studie från Anglia Ruskin University visar att kreativa aktiviteter som att sy eller måla kan

ha en betydande positiv inverkan på välbefinnande och livsglädje. Forskare fann att kreativitet

påverkar människors välbefinnande lika mycket som faktorer som ålder och hälsa.

Studien, publicerad i Frontiers in Public Health, visar att deltagande i hantverk och

konstnärliga aktiviteter ökar känslan av att livet är meningsfullt, vilket kan vara lika viktigt

som att ha ett jobb. Forskarna föreslår att myndigheter bör överväga att främja kreativa

aktiviteter som ett sätt att stärka folkhälsan.

Även om sambandet inte är helt fastställt, pekar studien på att kreativitet kan spela en viktig

roll för att förbättra psykisk hälsa.

Källa: https://www.frontiersin.org/ne…

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.